0 oy
740 göst.
Aile kategorisinde (63 puan) tarafından

Kızlar hiç iyi değilim. Burda herkes birbirine çok güzel destek olduğu için yazmak istedim. Daha önce de çok konular açtım. Nerden başlasam bilmiyorum. Öncelikle babasız büyümüş zor yollardan geçmiş bir kadınım. 28 yaşındayım. Çocuğum yok. 3 sene önce hayatımın aşkı dediğim adamla evlendim. Fakat evliliğim bi hayal kırıklığı oldu. Yurtdışından Türkiye’ye gittim onun için. Örf adet konusunda zorlandım haliyle. Haftada 2-3 gün ailesine gitmek isterdi. Ailesi de beklerdi. Zamanla bu durum sıktı beni ve anlaşmazlıklara yol açtı. Başka konularda da çok tartışmalarımız oldu aileler de işin içine çok karıştı ve herkes yüz göz oldu. Kapanmam konusunda baskı yapması ayrı mesele, çalışmak istememe karşı çıkması ayrı mesele. En son kendi işinden dolayı koptu hengame. Bana herkes niye Türkiye ye geldin diyip duruyordu. Eşimin iyi bi işi yoktu. KPSS falan da hiç umrunda değildi memur olmak asla istemiyordu. Kaç kere iş kurdu batırdı. Yakın çevremden zaten çektiğin rezillik ne bunun için mi geldin baskıları görüyordum. Fakat diretti hiç benim isteklerimi umursamadı yapma dediğim işleri yapmaya devam etti hatta konuyu beni beğenmiyorsun, benden utanıyorsun, destek olmuyorsuna getirdi. Çok büyük kavga ettik hakaretler içeren. Evi terketti günlerce dönmedi. Boşanma davası açtım fakat boşanmadık hala yapamadım dosya yarım duruyor. Çaresiz ailemin yanına döndüm. Gitme etme dediyse de emin olun elle tutulur hiç bi çabası olmadı . Benimle yurtdışına gel dedim onu da kabul etmedi. 6 ay oldu ve ben çok acı çekiyorum. Gittiğim günden beri beni arayan soran olmadı. Bu kadar mı değersizdim? Herkes ne kolay gözden çıkarıldın diyor . Çok zoruma gidiyor. İşim gücüm var ama huzurum yok bu acı dinmiyor. Ortak bi tanıdığımıza onu bırakıp gittiğim için bana çok öfkeli olduğunu söylemiş. O da beni suçluyor anlayacağınız. Bana vereceğiniz tavsiyeler var mı bu ayrılık travmasıyla nasıl başa çıkacağımı inanın şaşırdım. Yakında boşanacağız. Birdaha aile kurabileceğimi hiç sanmıyorum. İçim acıyor :( 

24 Cevaplar

+1 oy
(2,041 puan) tarafından
Allah kurtarmış çocuğunda yokmuş madem neden cekssin ki boşanmak en mantıklısı kültür uyuşması

Çok önemli erkeğin işi çok önemli ailemde destekler sana düşünme 
-Reklam-
0 oy
(15,412 puan) tarafından
Zararın neresinden dönersem kar de ve etrafındaki boşboğazlari fazla dinleme. Eminim bu günleri unutup iyi bir evlilik yapacaksın. Seni önemsemeyeni sen hiç önemseme. 
0 oy
(2,194 puan) tarafından
Nerelisin canım sen aslen
0 oy
(4,021 puan) tarafından
Ayni seyler degil ama sonucu benzer bir durumu arkadasim yasadi. Seni anliyorum hic kolay degil. O da senin gibi ben degersizmisim ki cabalamadi dedi. Ayni bahaneler onunda esinde vardi. Suan o kadar mutlu ki. Insan ister istemez emeklerinin karsiliginda birseyler gormek sevilmisim demek istiyor ama malesef her zaman bu istek gerceklesmiyor, hatta belki hayrina bile oluyo. Belki sana gel dese yine ayni seyler olacak ve mutsuz olacaksin. Cok zor atlatmasi ama bi omur mutsuz olacagina bir kac zaman mutsuz olup yeni kapilara yonelmek daha hayrinadir belki bilemezsin.
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Yaaa kuzummmm :(( kararlı olman çok güzel. Çocuğun yok sakın arkana bakma. Bak sen değersiz değilsin. Değerini bilemeyen seni değersiz hissettiren o. Yurtdışında yaşıyormuşsun bilirsin buna gaslighting diyorlar. Baskılıyor manipüle ediyor. Hatayı kendinde aramaya başlıyorsun. Bu kurmaca bir oyun. Sakın yeme. Balım yaşın daha çok genç. İllaki sana sen olduğun için değer veren birileri çıkacak. Emin ol. Kendini sev. Özsaygısı olan ve kararlı bir kadınsın kendile gurur duy
0 oy
(11,205 puan) tarafından
Çok şanslısın aslında. Çok şükür çocuğun yokmuş yat kalk dua et tek diyeceğim bu. Acı da çekme aşk da bir yere kadar unutursun zamanla 
0 oy
(1,170 puan) tarafından
Canım önüne bak çok güzel bir hayatın geleceğin olabilir . Böyle adamla ömür geçmezdi zaten . Çocuğun da olmamış sanırım bu da senin için bir artı . Bence boş ver insanları da . Kendine yeni bir hayat planı kur önüne bak . 
0 oy
(1,793 puan) tarafından
Kimseye asla böyle bişey yazmam ama bende eğer zamanında boşanmış olsaydım belki bugün daha güzel bı hayatım olabilirdi.

Sıkma canını seni aramayan sormayan sevmeyen bı insan için niye uzuluyosn ki
0 oy
(2,654 puan) tarafından
Ailesi ve eşi arasındaki mesafeyi korumaliydi. Böyle bir adamdan iyi ki de çocuğu olmamış. Hem sevseydi gerçekten çabalardi. 
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Seni onemsemeyeni sen hic onemseme dua etki cocugunuz yokmuss olan ona olcakti arada kalcajti bosanin gitsin kim.ne der diye dusunme sakin gun gelir seni seven deger veren birii elbet ciksr
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Verilmiş sadaka varmış valla 
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Çocuğun  Olsaydı ve aynı şeyleri yasasaydjn bu sefer daha zor olacaktı bence şu duruma şükret ve evlilikte anlasilamamak çok kötü ve yanındaki insan sana değer veren insan olsun hep kötü insan yok hayatta illaki kötü gunlerin aydınlık günleride gelir üzülme bence sevin zaten senin değerini bilseydi yanında olurdu değmezmiş bnde ayriyim kızım var kucuk çocuk olunca daha zor inan belki ilerde tekrar evlenirsn mutluluğu bulursun ve bu sefer adımlarını daha sağlam atarsın en azından çocuğun babalı büyür öyle düşün tecrübe olarak iyi yönünü düşün hakkında hayırlısı olsun canım 
0 oy
tarafından
Boş ver bacım en güzelini yapmışsın. Öyle bir adamla evli kalıp ne yapacaktın ki? Yarın öbür gün Allah korusun dövüp sövüp cinnet geçirdim , pişmanm koyacaktı belki de adını. Ne güzel işin gücün varmış ki cocuguj da yokmus zaten. Zararın neresinden donersen kârdır. Yaptıklarını ve yaşattıklarını düşün. Kurtulmuşsun
0 oy
(4,164 puan) tarafından
Bende 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri yaşadım canım hemde iki kere başıma geldi iki kere aynı yerden imtihan oldu beni de kimse aramadı sormadı tek kalemde sildi attılar çok acı anlıyorum ama zaman herşeyin ilacı zamanla biraz hafifliyor iste yapacak birşey yok 
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Çocuğun yokken kendine yeni bir hayat kurmanı öneririm çünkü zaten ikinizde birbirinizden ayrı kalabiliyorsunuz ve senin istediklerini hiş önemsememiş 
0 oy
(5,816 puan) tarafından
Allah kurtarmis seni bacim. Millet yurtdisina gitmek icin can atiyor. Sen hic degmeyecek bi adam icin gelmissin burda sefil sefalet turkiye sartlarinda yasamaya.  Onda hile deger bilmemis. Sevgi ask uc gun bes gun sonrasi bos. Suan ayrilik kafasindasin diye sana zor geliyor tabiki ama. Bi sene sonra sükreedersin. Hatta tek pismanligin keske daha onceden bitirseymisim dersin emin ol. Coluk cocuk da yok . Ne kahrini cekcen.kiymet bilen kisiyle bir ekmek bolusulur o ayri. Bikac ay sonra emin ol hayatina sifirdan baslarsin
0 oy
(2,218 puan) tarafından
İnan bu tür sorunlarla mücadele eden onlarcasi var ve onların çekip gidebileceği bir yer yok, sen en azından gitmeyi basarmissin ve gitmişsin bu senin için çok büyük bir artı, evet kolay değildir ama yaşadığın hayatta da mutlu değilmissin zaten, en azından bu şekilde kendine yeni bir sayfa açtın öbür türlü sorunlarla uğraşmakla geçerdi hayatın , herşey gönlünce olsun 
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Geçer herşey bian önce bitsin davanız kimsenin dediğine bakma suçlu neden olasın hicbirsey olmamış bile olsa görüşün uymamış bitti yani suçlu aramanın anlamı yok ki ortak tanıdığın kimse ilede görüşme bence hobi edin gez dolaş bol bol yanında kalmaya devam etsen sonrasında harcadığın yıllara daha çok üzülecektin zaten
0 oy
(14,407 puan) tarafından
Biraz postlarına göz gezdirirdim de . Aranız da sürekli boşanma kelimesi varmış .Hem sen hem eşim evi terk etmişsiniz  

1.5 yıllık evlilikte de dahi yaşamışsınız bu sorunu evliliği bitirmek için karşılı dövüşmüşsünüz

Evine dönsen bir çocuğun olsa ve tekrardan bu sorunların olursa üstüne çocuk davası da olacak Eşin eminim çocuğu vermem etmem gibi kelimeler kullanacaktır.. 

Şuan üzülüyorsun ama iyi düşün geleceğini düşün 

Hakkında hayırlısı olsun 
0 oy
(17,140 puan) tarafından
Bence yat kal şükret iki rekatta şükür namazı kıl herkes evlenince değişir ama sana baskı gösteren fikrine önem vermeyen aile olmayı beceremeyen birine bir de çocuk yapıp başını yakmadığın için sevin çünkü çocuk olsa seni daha çok kendi malı gibi görüp nasılsa gidemez diye iyice görmezden gelecekti 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 320 göst.
5 Mart 2023 Diğer kategorisinde sweetlady (773 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 721 göst.
19 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Derbeder (38 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 1,241 göst.
+1 oy
24 cevap 656 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Nur343746 (9,606 puan) tarafından soruldu