Bence haklisin ya. Bu kocaların telefondan başını kaldirmamasina sınır oluyorum. Bende en iyi iletişimi telefondan kurduğumuz için kocama şu mesajı attim.
Evlerde babalı yetimler büyüyor artık. Aslında varlar ama aslında hiç yoklar.
Telefonun başından kaldıramıyorsun adamı. Her gün işe gönderir gibi geçiyor başına ve mesaisi hiç bitmiyor. Seninle iletişim kurmuyor, sanki o evde hiç yaşamıyor. Ülke kurtarıyor oturduğu yerden de ailesini kaybettiğini göremiyor. "Sen daha iki çocuk bir kadını yönetemiyorsun abicim sus istersen!" de diyemiyorsun. Hem çok öfkeli hem çok alınganlar. O oyun oynarken onun çocuğunu başkaları büyütüyor bu defa. Çocuğun rol model alacağı, saygınlığını koruyabilmiş bir erkek yoksa evin içinde o da tüm eksik yanlarını dışarıda aramaya başlıyor.
Evlerde kocalı dullar var artık. Aslında varlar ama aslında hiç yoklar.
Kendisi hep online olduğu ve genelde başka kadınlara alev gönderdiği için iltifat etmediği, ilgilenmediği karısına başkası iltifat edince küplere biniyor da ben bu işin neresindeyim diye sormuyor. "Sen PupG oynarken oldu n'olduysa abicim!" diyemiyorsun. Birinin hatası bizim hatamızı asla meşru kılmaz ama hafifletici sebep diye de bir şey vardır o da inkar edilemez.
Bakılmayan her şey ya çürür ya bozulur ya paslanır. Emek verdiğin kadar güzelleşir ilişkiler ve bu asla tek taraflı olmaz. Kadın erkek fark etmez kimin emeği azsa bozulmadan o sorumludur.
Toplum kadınların üstünde bu konuda çok gidiyor. "kadın olsaydın da, ana olsaydın da, azıcık namuslu olsaydın da..." diye başlayan cümleler tüm sorumluluğu kadının üzerine atıyor. Kendine bir şey kalmayan adamlar da "aman canım ya!" diye salıyorlar.
Bir evlilik varsa ortada iki tarafın özverisi eşit ilerlemediğinde sorunlar çıkmaya başlıyor.
Gübresini doğru şekilde, ışığını olması gereken yerden, yabani otları ayıklanmış her bitki çiçek verir. Eğer evlilik çiçek vermemişse bunun suçlusu sadece bir taraf değildir. Eğer bir çocuk doğru yetişmemişse bu her iki tarafında suçudur.
Masaya cüzdanı koymak tüm sorumluluklardan muaf olunacağı anlamına gelmiyor. Cüzdandaki para ile alınan çekirdeği çitleyemeyen ailenin temeli çatırdamaya başlıyor bu defa