Lütfen tepki gösterecekler olumsuz yazacaklar yazmasın baştan diyeyim. Yeterince üzgünüm.
Biraz uzun mesele ama elimden geldiği kadar kısa tutmaya çalışacağım.
Biz bir süre önce evden cikarildik, bebeğim 5 aylıkken taşınmak zorunda kaldık. Taşınmanın hemen öncesinde zaten bu taşınma ile ilgili bir konuda gorumcemin eşi benim eşime bir saygısızlık etti. Açıkçası o stres içinde bana da çok dokundu, ben de tepki gösterdim. Uzun uzun yazmayacağım kısaca bu. Eşim kendi ailesiyle de tartıştı ve en sonunda biz kimsenin yardımı olmadan taşındık. Eşim benim ailemi çağırmaya izin vermedi. Gurur yaptı kendi ailem burada yardım etmezken başka şehirden senin aileni getiremem diye. Gorumcemler biz taşınırken eglencelere gitti gezdi tozdu sosyal medyada hep gördük.
Gorumcemgille uzun süre görüşmedik. Ama bir gün telefonda tartıştık. Bana kendisinin eşinin işine karışmadığını, abisiyle eşinin arasına girmediğini ama benim girdiğimi, onunla arasını bozduğumu falan gibi şeyler söyledi. Daha çok şey söyledi de. Hatta bu olaydan sonra Eşim de ben de gorumcem ve eşini her yerden engelledik.
Bu süreçte Eşim çok üzüldü. Kardeşinin saygısızlığa sesini çıkarmaması, abisini böyle ezdiriyor olması ona çok ağır geldi.
O sürede eşimin ailesi ile de görüşmedik. Eşim onlara da kızgındı tasinma sırasında hiç yardımcı olmadıkları ve her zaman kızlarının tarafını tuttukları için. Eşimi ikna ettim. Ailesiyle arasını düzelttim ben.
Geçenlerde bebeğimiz yataktan düştü. Acile gittik. Kayinvalide kayinbaba da geldi. Eşim sigara içmeye çıktığında ben onlarla kaldım. Hemen arkasından söylenmeye başladılar. İşte bu da büyük olacak. Ortalığı toplayacagina dağıtıyor. İşte neymiş görümcemin de cociklari hasta olmuş ama benim Eşim gelmemiş onlarla ilgilenmemis. Düşünün benim bebeğim düşmüş ben zaten aşırı kotuydum alnı falan morardı başında bunu konuşuyorlar. Lütfen konuşmayın bu sefer o haklı İşte kızınız abisine saygısızlık etti falan dedim. Kayinbabam da sen sus konuşma kardeşlerin arasına girme sen gaz veriyorsun buna ondan böyle davranıyor falan dedi bana. Ben de çok sinirlendim. Siz en iyisi gidin dedim bebeği alıp çıktım odadan. Sonra eşime anlattım planları.
Peki sonra ne oldu dersiniz?
Ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi bize geldiler misafirliğe. Ben de saygısızlık etmek istemedim hiçbir şey olmamış gibi davrandım. Aylarca küs olan, kardeşimi tutuyorlar evlat ayırıyorlar diyen Eşim de gayet iyi ağırladı onları. Siz bunu eşime nasıl dediniz demedi.
İki gün önce de eşimle konu açıldı. Ben de böyle böyle dediler sen ses çıkarmadın ben seni savunduğum için kötü gelin oldum ama sen beni savunmadın dedim. Yeter sus artık diye bana bağırdı. Ben ailemi ezdirmem vs vs dedi.
Dün de gorumcemin çocuklarının doğum günü partisi vardı. Ben dedim zaten gitmek istiyorsan git diye eşime. Dayisisin onların dedim. Gitmek istemiyordu öyle diyordu ama annesi aramış İşte analık hakkım varsa geleceksin dedim. Sen git ama ben gelmem dedim. O da tamam ben de hemen beş dakika uğrayacağım sırf annem laf etmesin diye hemen geleceğim dedi.
Ama gece boyunca kaldı. Arıyorum dur daha insanlar gelmedi. Arıyorum dur pasta kesilmedi. Fotoğraflar çekilmiş topluca. Ne diyeyim? Sanki her şeyin nedeni bendim de bütün ailenin dışında kaldım.
Bugün tartıştık. Dedim sen beni nasıl bir duruma soktun? Ben dedim git diye ama o kadar kalıp rglenmek zorunda mıydın? Kardeşin de mutlu olmuştur kötü yengeyi dışladık diye. Bütün akrabaları oradaydı. Bana kes sesini yeter artık sanki büyük bir kötülük mü yaptım çıkamadım İşte falan diye yine bağırdı. Ben hüngür hüngür ağladım çok dokundu ama tek dediği aman sanki aldattım bu ne biçim ağlamak falan oldu.
Arkadaşlar siz söyleyin ben ne yaptım? Bu olayda hep eşimi savundum. Eşime yapılan saygısızlığın karşısında durdum.
Ve benim gorumcemle aram aşırı iyiydi. Hatta bana Eşim kendisi yakın olma bak bunun sağı solu belli olmaz diyordu ben de ne güzel geçinip gidelim diyordum.
Yani anlatabildim mi bilmiyorum. Karışık oldu biraz. Aslında olaylar bundan çok daha fazlası ama zaten uzun olduğu için ancak bu kadar yazabildim. Umarım buraya kadar okuyanları sıkmamışımdır. Teselli, öneri artık ne olursa onu istiyorum.