0 oy
1,536 göst.
Diğer kategorisinde (735 puan) tarafından
Kaç gündür hiristiyanlarin bayrami yılbaşi diye yaziliyor .arkadaslar her ülkede yilbasi baska tarihlerde kutlaniyor .herkes yilbasini araligin son gunu kutlamiyor önce bu u bi anlayalim. Ayrica burda niet önemli yılbasinin gelisini kutlamak yeni yila ilk gun güzel ve eglenerek girmek isteyen insanlar icin yapilmis bi bayram  gibi dusunun .dini olarak musluman olmayanlar kutluyor biz muslumaniz kutlamamiz gerekiyoya ya baglamak dogru degil onlarin kutlama sebepleride yeni yila mutlu eglenceyle neseyle aileleriyle vs girmek .dini bir boyutu yok onlar icinde ki hepsi farkli tarihlerde kutluyolar arastirabilirsiniz.dinimize baglayipta cok büyük günah diye insanlari linclemek dogru degil .bu kimsenin bayrami ritueli yada dinini gosteren bir durum degil .insanlar yilbasiyi yil boyunca boyle olmak icin kutluyo dogum gunu gibi  herkes ömrü boyunca duymustur nice saglikli gunler dilerler yada diger yasina kadar ömrünce saglik vs diler arkadadlarimiz dostlarimiz.bunlarda bisey aramayan insanlar yilbasina takmis bulunuyo.benim fikrim bu ama yilbasi kutlayan hiristiyan olmuyo yada onlarin ibadetlerine destek olmus olmuyor yeni yilin gelisi hepimizi etkileyen bisey hepimiz sevinebiliriz.onlar bizim bayramlarimizi neden kutlamiyolar bende onlarinkini kutlamam demekte bana gore yanlos onlar muslumanlara ait olan birseyi kutlamak zorunda hissetmiyo olabilir kutlamazlarda zaten bizde onlarin geleneksel gunlerini kutlamiyoruz ama yeni yilin gelisi ilk gunu farkli bir gelenek bunu dinimize baglamak bana gore gereksiz .benim dusuncem.

33 Cevaplar

0 oy
(7,932 puan) tarafından
Arkadaşlar neden açıklama yapıyorsunuz kime ne? İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz. Kimse kalkıp kimseyi uyaramazda. Hele ki müslüman müslümanı uyarmalı lafını hiç duymak istemiyorum zaten. Herkes birbirine saygılı olursa tartışmaya gerek kalmaz zaten. Daha doğrusu herkes haddini bilirse ortada böyle postlarina dönmesine de gerek kalmaz. Herkes kendi işine baksın. Müslümanlığını Allah'a karşı göstersin. Hele illa birilerini uyarma gereği duyan varsa bunu kendi tanıdıklarına yapsın ki tepki almasın. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Herkes kendi mezarina girecek isteyen kutlar istemeyen kutlamaz kime ne ayol
tarafından
Bak dolusmuslar:D yine skssjjssj dedikodu postu oldun mu hurraaaaa
Sehit postu mu o ne ? Üç maymunu oynarlar burda bir de laf ederler şehit var diye dünkü postum da niye bu kadar şehitleri savunmadiniz

Ne kadar çalışıyorlar kendileriyle
tarafından
Ahahha due okuyacagim yorumlari bakalim hangi koca yurekliler :D
0 oy
(2,400 puan) tarafından
Vallaha kimse kusura bakmasın derdim kutlamak kutlamamak değil borçlarım gelecek zamlar açmıyız açıktamıyız inanın bunları düşünüyorum isteyen kutlasın istemeyen kutlamasın vallaha gına geldi artık bu muhabbetten kimsenin niyeti günahı sevabıda bana gelmiyor sonuçta brnce artık bu konuyu salmanın zamanı geldi insanların binbir türlü derdi varken bence a kutlamış b kutlamamış bırakın bunlar birbirimizin derdi olmasın herkes kendi derdine düşsün ne kadar çok dert oldu herkese kutlayıp kutlamamak
0 oy
(26 puan) tarafından
Kutlayan kutlar kutlamayan kutlamaz. Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. Kutlayanı yada kutlamayanı ascak kescek bir olay yok. Isteyen istedigi sekilde yaşamayı kendine layık görduğünü yapma konusunda özgürdür. Günah mı sevap mı bu artık allahla kendi arasinda. Bırakılm birbirimizi yargılamayı. Yetmedi mi bu kutuplaşmalar zıtlaşmalar ?
0 oy
tarafından
Geçmiş yılın nesini kutlicaklar bende onu anlamıyorum depremde giden canlarımı ormanlarda yanan hayvanlarımızımı savaşta ölen canlarımı nerden baksan kıyamet nerden baksan felaket ondan geriye sakınca hiç bir şey düzelmiyicek mucizeler yaşanmiyicak gidenler geri gelmiyicek herkesin fikri farklıdır ama bana göre kendine vatanına yaşananlara saygısı olan herkes kutlama peşinden koşmaz ki gelecek yıl bize 2023ü aratacak yıkım yılı olucagı söyleniyor 
(5,233 puan) tarafından
Canım şu yüzden yaziyorum evet bu yıl çok kayıplar oldu herkes çok üzüldü ama insanın en yakini ölünce bile hayatına bakmayı öğreniyor çünkü neden bizde ne zmaan olcez bilmiyoruz belki bir gün belki 30 yıl o yüzden insan oğlu kısacık ömründe herşeyi yapmak istiyor ha orda burda icip sicip bir kutlama degil ama ailen ile evde her akşam nasılsan o akşamda sadece bir tik farklı oluyor yani hepsi bukadar
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Ben çocukluktan beri kutlarım kutlamayana niye kutlayana niye diye sormam içkili kutlarız biz 
tarafından
Dur sende milleti kalpten götürecen:D
(5,327 puan) tarafından
Niye kiz benle birlikte mi yanacaklar sanki.d.d.d
tarafından
E tabi sen bilmiyon mu cümbür cemaat girecez
(5,327 puan) tarafından
Hee alsam yanıma buradan 4kişiyi alirim bpykotculardan.d.s..s
0 oy
(2,493 puan) tarafından

konudan alakasız bişey dicem internette gördünüzmü bilmem ateis bir adam ben müslüman değilim dedi ve adama ayetel kürsüyi sordular adam okudu ve müslümanım namazımı kılarım diyen bi kadına sordular bu duayı bilmiyorum dedi ben şimdi bunu neden anlattım bilmiyorum :D boşver bacım burdaki insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor inan bana en müslüman onlar yılbaşına karşı olan bi bayan geçen gün burda dudak dolgusunu soruyordu herşeyi onlar biliyolar ya 

0 oy
(4,589 puan) tarafından
Bence kutlayıp kutlamak değil nasıl karşıladığın önemli benim rahmetli dedem bile namazında niyazinda olduğu halde yılbaşı gecesi pasta çerez alırdı program seyrederdik ama hristiyanlar gibi içkiyle onla bunla deli gibi kutlarsan tabiki de uygun olmayabilir dinen
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Bende Türk Halkının bileceği yeni yıl Nardugan Bayramı olarak kutluyorum napicaz şimdi ☺️☺️

Bırakın kim ne istiyorsa kutlasın ,ritueli neyse yapsın ayrı uçlarda takılmayı, ötekileştirmeyi ne kadar seviyoruz millet olarak ya. 
0 oy
tarafından
noel ve yilbasi farkli evet ama buradaki fark kim bir kavme benzerse oda onlardandir diye buyuruyor efendimiz ve yilbasini kafirler cikarmis ha ailecek kendi aranzda(icki tombla kumar ) gibi şeyler olmadigi muddetce cokta sorun olmaz diyorlar ama cam agaci suslemek hindi pisirmek gibi seyler yapilirsa mekruh diyende var
0 oy
(97 puan) tarafından
Böyle böyle herşeyi normalleştirdik farkında mısınız bilmiyorum ama yorumlara çok üzüldüm bugünün yarından ne farkı olacak 31 Aralık ve 1 Ocak ne kadar önemli sanki ya Allah aşkına. ben müslanım dinim İslam ve yaşantım Kur'an'ı kerime göre olmalı,içkiler,zinalar,günahların hava da uçuştuğu bir günü ve bunun gibi daha birçok günü ben eğer müslümansam savunamam,kutlayamam ama ne yazık ki ülkemiz artık müslaman ülkesi olmaktan çıktı ne yazık ki...masumane şekilde toplanıp yeni yıla girmek için bişeyler yiyip içmekte bence hiç mantıklı değil başka gün bir araya gelip toplanın sonuçta niyet o oluyor.
0 oy
(1,809 puan) tarafından
Amma abarttiniz ha. 

İlgili sorular

+2 oy
20 cevap 361 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 316 göst.
+1 oy
19 cevap 684 göst.
15 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu