0 oy
1,029 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,458 puan) tarafından
https://www.instagram.com/reel/C1pM0sNiB0e/?igsh=aXVxcWRmaGE4eWc1

Çok sevdiğim bir hekim arkadaşım acı gerçeklerden bahsetmiş. Artık aşının 9 lu paketi de geldi. Sonradan ağlamamak için önlem almak şart 

9 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Bu aşıyı vurdugunuz zaman belki de hiç bir zaman olmayacağınız bir hastalığa yakalanma durumunuz olacaktır. Nasıl böyle bı risk alabiliosunuz hemde aşıların koruyuculuğu hâlâ tartışma konusu iken?
(505 puan) tarafından
Bu verdiğiniz bilgiler hangi makalede yazıyor
tarafından
Ben şimdi size yüzlerce okuduğum makaleleri su küçük platformda bı yorum altına yazıp, bir seneye yakın çocuğum uyurken uykusuz kalarak edindiğim bilgileri hiç edip hop önünüze sunamam yani. Bir değil ayrıca yüzden fazla. Sizde ben gibi arastirirsaniz benim gibi çok keskin bir şekilde konusabilirsiniz
(505 puan) tarafından
Bu aşı özelinde mı yoksa genel olarak bütün aşılar için mi bu söylediğiniz şey geçerli
(5,127 puan) tarafından
@Asermu bari makaleleri nerde bulacağımızı söyle. Ya da linklerini at biz de okuyalım çok merak ettim. Tabi olmayan tıbbi bilgimle ne derece anlarım bilmiyorum ama yine de görmek isterim.
tarafından
Tabik bütün aşılar için geçerli. Aşılar o hastalığın sentetik muadili olduğu için hastalık için kalıcı bir bağışıklık yada normal bi bağışıklık kazandırmaz. İnsanlar bunu ayiramyor, hastalığın doğal yoldan kendisinin geçirilmesi ile oluşan bağışıklık farklı, laboratuvar ortamında benzer ajanlarla geliştirilmiş asilarda kazanılan bağışıklık farklıdır bu yüzden de koruyuculuğu yoktur
tarafından
Cherry hanım link birakamam öyle PDF yada Google yazıları gibi hemen ulaşabilcegmz basit belgeler değil ama bana özelden eposta yazarsanız size başlangıç bilgileri olan bilimsel yazılar gönderebilirim
(5,127 puan) tarafından
Gönderdim mesaj olarak mail adresimi. Gerçekten merakla bekliyorum♡
(5,458 puan) tarafından
Asermu tüm tıp dünyasının anlamadığı bu gizemi sen nasıl bir bilgi birikimi ile anladın acaba :D bu nasıl bir özgüven ya :D
(5,458 puan) tarafından
Lütfen bana da atar mısınız makaleleri. Tıbbi bilgim de var. Anlarım diye düşünüyorum. [email protected] mail adresim. Buraya atabilirsin
(5,458 puan) tarafından
Bir de mesela çiçek virüsü hakkında ne düşünüyorsun asermu
(505 puan) tarafından
Hahaha tıp dünyasını aydınlatmanız lazım @asermu ya da tetenoz ve kuduz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz ben de onu merak ediyorum
(505 puan) tarafından
Diyelim ki ağzı köpüklü bir köpek ısırdı sizi ne yaparsınız aşı olmaz mısınız
tarafından
Doğa dvm öncelikle alaycı bir üslupla benden emeklerimi istediğiniz  için sizi kibarca reddediyorum, ben yalnız karşıt görüşlülern değil aşı yanlılarının da makalelerini baya okudum sizden de bu şekilde araştırmanızı beklerdim söylerken düzgün bir şekilde. Cherry hanım gibi.. aslına bakarsanız çoğu doktorlar artık farkında sadece tepki almamak için çoğu insanlarn kendi inisiyatifine bırakmış. Benim kadın doğum doktorum bile aşı reddi için konuştuğumda beni bu kadar donanımlı olduğum için tebrik etmişti:)
tarafından
Missn199 tetanoz bakterisini öncelikle araştırmanız gerekir. Biraz bilgi vermem gerekirse tetanoz mikrobu anaerobiktir oksijenli ortamda yasayamaz, ureyemez. Oksijende hayatımızın çoğu yerinde olduğu için tetanoz olma olasılığımz milyarda bir bile değildir . Eskiden olusan tetanoz ölümlerinde acil mudahaleden yoksun olunduklari için yara uzeri ortulunce oksijenle temas kesilince ölümler olmaktaydi o da yüzdelik olarak çok fazla değil. Size bir soru sormak istiyorum. Hamile iken grip enfeksiyonlarnda ya da basit bı hastalıkta ilaç herhangi bir ağrı kesici vermeyen doktorlar neden bu kadar ağır kimyasal içeren aşıları vurdurmada ısrarcı? Sizce çelişki yok mudur
(505 puan) tarafından
Asermu hanım burada hiçbir postta söylemedim ama bunda kendimi tutamıyorum, bana bilgi vermenize gerek yok ben bu bilgileri 6 yıllık tıp hayatımda aldım zaten, yarayı örtme vs bunlar safsata kuduz ve tetanozun tek çaresi zamanında yapılan aşı yoksa öldürür, tetanozda çok düşük ihtimal kurtulabilir
(505 puan) tarafından
Merakım aşı karşıtlarının bu iki aşı ile ilgili düşüncesi idi, onu öğrenmiş oldum ve tartışmadan çekiliyorum, iyi günler sizlere
tarafından
Mssnn199 hanım herkes kalbine ve aklına yatanı yapar buna saygı duyarım sizin beni doğru bulmadiginiz gibi ben de sizi doğru bulmuyorum düşünceleri değiştirme gibi fikrim yoktur ancak aşı karşıtı olanlara donanimsz gözü ile bakanları çok yanlış buluyorum. Saygı herşeyden önce gelmeli. .hiç bir aşı hamileler üzerinde denenmez. Yapıldıktan sonra doğan sonuçlar o yüzden kestirilemez bunu da tıp hayatında okumussundur
tarafından
Size de iyi günler
(5,458 puan) tarafından
Asermu çiçek virüsünü sormuştum. Onun hakkındaki düşüncelerin neler mesela?
(5,458 puan) tarafından
Ayrıca hanımefendi size kuduzu da sormuş cevap vermemişsiniz. Biliyorsunuz bu sene Bitlis'te bir çocuk aşılama yapılmadığı için kuduzdan öldü. Ama aşılama yapılsaydı da ölecekti o zaman sizin tabirinizle. Aşılar etki etmiyor çünkü?
(2,539 puan) tarafından
Asermu bacım ellerine sağlık
6 yıllık tıp bilgisi olan bacım tıp kendiyle çelişiyor, sağlık bakanlığı tetanoz aşısı bi zorunlu yapıyor hamilelere bi yasaklıyor. Sen kalkıp buna mı güveniyorsun? 4 buçuk yıldır kanser hastayım, 6 yıldır tüp bebek işleriyle uğraşıyorum sırf bu saçmalık dayatma işlerinden sebep tercihim hep özel. Araştırıyorum gerekirse karşı çıkıyorum. Kâr zarar olayına beni ikna edemezse doktorum benim dediğime o ikna oluyor ve bu doktor Karadeniz'in en başarılı doktoru. Çocukların aşısına gelince sağlık ocağını geçtim kaçtır sağlık bakanlığından aranıyorum. En son 1 saat önce. İkizlerim için hala aşı konusunda fikrimin değişip değişmediğni soruyor ve nedense bu da bana hiç samimi gelmiyor.
(5,458 puan) tarafından
Niye samimi gelmiyor. Önemli bir konu. Toplumsal bağışıklık ile alakalı. O yüzden bu kadar peşine düşüyorlar. Peki siz kuduz konusunda falan ne düşünüyorsunuz. Yani çocuğunuzu köpek ısırsa aşı yaptırmaz mısınız?
(2,539 puan) tarafından
Yalan diyemem. O konuda bende köşeye sıkışmış gibi hissediyorum. Yukarda da dedim kâr zarar olayı. Yaptırırdım. Küçükken abimin başına geldi kaç zaman annem aşı hastane gezdirdi onu
(5,458 puan) tarafından
Yani hem etkinliğine inanıyorsunuz hem yaptırmıyorsunuz? Bilmiyorum bana ilginç geliyor bu mantık.
(2,539 puan) tarafından
Herhangi bir ked.i kö.pek ısırması sonucu yaptırırdım. Daha hiç bir şey yokken az mikrop ve zehir eksikliğimiz yokken aaa dur bunuda yaptırayım demem. Sağlık sektöründe tedbir de  göreceli benim için
(5,458 puan) tarafından
Kuduzda sonradan yaptırabilirsin bunu. Ama bazı hastalıklarda malesef çok geç. Umarım onlardan herhangi biriyle karşılaşmazsınız.
(2,539 puan) tarafından
Hiç birimiz inşAllah
(5,458 puan) tarafından
Asermu soruya neden cevap vermiyorsun. ? Engin bilgilerin ile bu konuda söyleyeceğin birşeyler yok mu?
tarafından
Kuduz 0 2 yaş arası aşı takviminde yer almıyor. Bizler yani aşı karşıtları 0 2 yaş arası pasif bağışıklığa sahip bebeklerin ve hamile iken hiçbir testten geçmeyen yani hamileler üzerinde denenemeyen sonucu bilinmeyen, sadece yapıldıktan sonra etkisi anlasilabilen tetanoz aşısına karşıyız. Ha bide sürekli mutasyon geçiren grip vb aşılara. Kuduz aşısı ile ilgili suphelerim var evet , bilimsel makaleler arıyorum çeviri de yaptığım için bı bilgiye bı saatte ulaşamıyorum anlayacağınız, kuduz aşısı ile ilgili bilgi sahibi olursam engin deryamdan faydalanabilirsiniz doğa hanım:)
tarafından
Bu arada kuduz aşısı prospektusune ulasabilirseniz bana da göndermenizi rica ediyorum
(5,458 puan) tarafından
Aşıların işe yaramayacağını söylemiştiniz. Şimdi sadece 0-2 yaş arası aşıların mı ile yaramyacağını söylüyorsunuz. Bir de pasif bağışıklığı gerçekten bildiğinize emin misiniz?
tarafından
Doğa dvm bakıyorum da postlarin cogunda insanlari bozmaya çalışıyorsunuz. Bakın  şimdi ben sizi inandirmak zorunda değilim. Bu benim fikrim. Size de inanmak zorunda degilim sen ikna olur yada olmazsın inan umrumda değil. Şu platform da yani herkes senin gibi düşünecek diye bişi yok. Ben çocukların hamilelern kobay olarak kullanılmasına karşıyım ve ayrıca laboratuvar ortamında hastalığın benzer ajanları ile geliştirilen bir tedavi yonteminin doğal bağışıklık kazandırmayacagni düşünüyorum. Hastalığı gecirmek ile benzerini geçirmek başka birşey. Neyse dediğim gibi beni bozmaya çalışmayın boşuna tuşlara basms olcaksnz çünkü umrumda değil,;)
(5,458 puan) tarafından
Ya hayır ya asla bozmaya çalışmak gibi bir niyetim yok. Anlamaya çalışıyorum. Mesela çiçek hastalığı ve çiçek aşısı hakkındaki fikrini sordum ama benimle konuşmayı reddediyorsun. Ya yeterli bilgi birikimine sahip değilsin ya da senin amacın gelip birilerini bozmaya çalışmak. Malum benim postumun altındasın
tarafından
Şimdi mantıklı konuşalım ben bu postun altında sizi nasıl ikna edebilirim. Benim fikirlerimin önemi olsa siz neden bozmaya calisasiniz. Bakın bı arkadaş istedi makale. Ben ona ingilizce attım ingilizce istedi orjinal halde. Sağol dedi bakıyor yani. Yetersiz gelirse ki muhtemelen de gelebilir çeviri yaptıktan sonra yazacaktır ben ona tekrar kaynak atacagm.  Burda yoruma destan yazsam da sizi tatmin etmem benim fikirlerm olduğu için anlatabiliyor muyum. Ayrıca yazdm evet çünkü yapın yaptırın demişsiniz de bu aşıdan dolayı belki de kanser olmayacak olan ama asidan dolayı olup vefat eden veya vücudunda kalıcı hasarlar olan insanlari bilmeyerek başka şeylere davetiye çıkarmış siniz insan hayatı kıymetlidir neticede değil mi
(5,458 puan) tarafından
Evet o yüzden aşı olun dedim ya zaten. Ama hala dediğim şey hakkında fikrinizi söylemiyorsunuz
tarafından
Neden HPV aşısı olmamalısınız!

Lütfen bu aşıyı olmayı düşünenlerle paylaşın.

*Prof. Dr. Sezai Şahmay'ın Hpv aşısını eleştirdiği sunumu.*
https://youtu.be/VfjtvNW8dVo

Hpv aşısını anlatan bu ödüllü belgesel 3 bölüm Türkçe altyazı var
https://www.sacrificialvirgins.org/

Hpv aşısı mağduru belgeseli
Yaratılan Kriz
https://youtu.be/jmjY6uYexj0

Su Asaad Hpv aşısı AutismOne sunumu
https://www.youtube.com/watch?v=0SNbxwoHSiI

HPV aşısı kanser, epilepsi, ve felç mi yapıyor?
https://youtu.be/tHZGlMDdDvk
(5,458 puan) tarafından
Bu konuyu kapattığımızı düşünüyordum. Tekrar açmak mı istiyorsunuz?
(5,458 puan) tarafından
Su asaad dediğiniz kişi müzisyen farkında mısınız? :D
tarafından
O zaman paylaşmıştım onay vermemişti. Doğa hanım sizde veterinermissnz sız nde fikirlerinizi es mi geçelim:)) su asaad hpv aşısı mağduru kendisine kişisel msj atabilirsiniz
(5,458 puan) tarafından
Kendisinin mağduriyetinin bu aşıdan olduğunu kanıtlayan bir belge var mı?
tarafından
Ayrıca orda prof sunumu da var illa igneyi batirmalisiniz:)
tarafından
Bunu ona sormanız daha doğru olacaktır. Kendisi baya bilgili bu konuda ve zararı kendisine dokunduğu içinde mücadelesi var. Siz instadan bizzat muhatap olursanız size istediğiniz herşeyi fazla fazla suncagndan eminim
(5,458 puan) tarafından
Evet evet onu kaydettim izleyeceğim. Yalnız sıkıntı şu. Ben de yaptırmanız gerektiğini kesinlikle söyleyen yüzlerce doktor bulabilirim. Hem de rahatlıkla. Ya i oransal olarak bir sıkıntı yok mu sizce de
(5,458 puan) tarafından
Siz mağduriyetine inanmışsınız ya o yüzden size sordum. Yani belge görmüşsünüzdür heralde inanmadan önce diye. Yoksa ben de pek ala dün buluştuğum arkadaşıma, dün seninle buluştuğum için bugün kısır kaldım gibi absürt bir ithamda bulunabilirim. :))
tarafından
Ben bu devirde sürü psikolojisinin yanlış olduğunu düşünüyorum yanlis doğruya doğru yanlışa karışmış durumda bir çok psikolojik rahatsızlıklar sinirsel daha sayamadığım ismini yeni duyduğumuz rahatsizlarn birden turemesii sizce tesadüf müdür
tarafından
Ayrıca ben doktorların çekindiğni bile düşünüyorum tepki almamak ve işlerinden olmamalari için. Benim kadın doğum doktorum ilgi alanı olmadığı halde çocukluk aşılarını araştırmış. Ve hicbirini doğru bulmadığını bana bizzat anlattı yani. Ayrıca dediğim gibi fikrinizi değiştirmek gibi hedefim yok değişmez de kimsenin. Gecen paylaşmıştım onay şimdi vermiş demek ki isteyen bakar artık
(5,458 puan) tarafından
Hanımefendi bilimsel bilgiden bahaediyoruz sürü psikolojisi ne alaka :D yani tabiki doğru bilimsel bilginin ardından yüzlerce kişi gidecek. Abimin bir hocası vardı fakültede adam B12 vitaminine inanmıyordu :D size yemin ederim bak. Bu adam doktor hoca :D şimdi bu adam sürü psikolojisinden kurtulup doğru yolu mu buldu :D
tarafından
Siz doktora inanin hipokrat yemini etmiş kendiniz diosunuz yani demekki böylesi de var :) sorgulamak lazım hepsini zaten .
(2,539 puan) tarafından
Konudan alakasız ama Doga hanım sizlerde yemin ediyor musunuz?
(5,458 puan) tarafından
Evet. Veteriner hekimliği andı diye geçiyor :))
(5,458 puan) tarafından
Ahahah bak düşündüm de konuyla alakasız değil biliyor musunuz sorduğunuz. Çünkü veteriner hekim andında "bilgi ve becerilerimi halk sağlığının teşvikinde ve tıbbi bilgilerin ilerlemesinde kullanacağıma ciddiyetle and içerim." Diye bir bölüm var :D
(2,539 puan) tarafından
Yemin bilgisi için tşkler
-Reklam-
0 oy
(11,764 puan) tarafından
İnst yok bende açılmıyor. Açıklar mısın canım neden o aşı olunmalı bilgim yok 
(5,458 puan) tarafından
Canım human papilloma virüs yani HPV ye karşı yapılıyor. Bu virüsün bazı türleri rahim ağzı kanserine doğrudan zemin hazırlıyor.
0 oy
(4,746 puan) tarafından
Bu aşıyı twitterda son günlerde gündeme geldi doktorlar söylüyorlar hatta devlet bu aşıyı ücretsiz yapması lazım diyorlar. Çok pahalıymış. 
(5,458 puan) tarafından
Aslında son günlerde gündeme gelmesinin nedeni 9 lu aşının ülkemize yeni gelmesi ile aşılamanın artması
0 oy
(8,495 puan) tarafından
Son zamanlarda bende Cok sık görüyorum. Ama çok pahalı bide 3 doz. 3 milyar tek fiyat sanırım. Gücü olmayanlar ne yapsın. Keşke ucretsizolsa.
(5,458 puan) tarafından
Bu ülkede sma hastası yavruların ilacı bile karşılanıyor hpv aşısını mı yapacaklsr :(
0 oy
tarafından
Ben de dün görmüştüm. Baya pahalı bir aşı. 
(5,458 puan) tarafından
Malesef çok çok üzüvü :(
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Kızıma hamileyken eşimde et beni oluştu bacağında 36 haftalık hamileydim ben ve doktor eşimin etini aldırdı yaktı ama benimde doktora görünmemi istedi doktorlarıma söyledim muayene ettiler dışardan birşey yok ve yapacak birşey de yok dediler ozamn smirde alındı ama gönderilen labaratuvar kabul etmedi hamilerden alınmaz diye neyse kızım doğdugundaa hastane kızıma o aşıyı yapmıştı raporlarında gördüm ben ki bu sene tekrar smear testi verdim tertemiz eşimin doktoru beni de eşimi de baya korkutmuştu ozamn 
(1,716 puan) tarafından
Ya şöyle şuan öyle bir devirde yaşıyoruz ki yediğimiiz her yiyecek bizim DNA mızla oynuyor hepsi hazır gıda buda zamanla her türlü kansere teşvik ediyor ki sadece aşıda sorun arayacağımıza hijyen ve en kısası kullandığımız pedlere kadar araştırarak daha mantıklı olacak bir çok ped de hastalık var

Kendim de erken yaşta troid kanseri oldum illa sebeb aramak yerine tedavi odaklı ve pozitif olmak daha mantıklı şöyle kısa biirşeyde söylemek isterim şuan çocuklara vurulan aşılar var onlar içinde bir kitle vurulmak istemiyor mantıklıca düşünürsek bizlerde bu aşıları olduk hangimiz hastalandık hangimiiz organ kaybı oldu aşıların vücutta kalma süresi en fazla 3 hafta sonrası sadece senin vucudunun bağışıklık kazanması bukadarr ben okadar aşılar konusunda zıt düşünen bu olmasın yaptırmicam diyenlerden değilim tıp okadar ilerlemişken sadece kaliteli doktorlar dan bilgi almayı tercih ederim
tarafından
Ceylan can 3 haftada mi atılıyor bu da ilginçmiş:))) neyse saygılar
(5,458 puan) tarafından
Asermu saygı gösteren ceylancana bu nasıl üslup. Yukarıda bizim üslubumuzu eleştirip saygı beklemişsin. Alaycı konuşmayın demişsin bence önce sen alaycı konuşmayın öğrenmelisin
(1,716 puan) tarafından
Benim yazdıklarımda alaycı konuşma yada kimseyi kıracak söz yok ben sadece kendi görüşümü açıkladım ve herkesin düşüncesi farklıdır yani
(5,458 puan) tarafından
Ceylan sana demedim zaten
0 oy
(2,719 puan) tarafından
Aşıya güvenim 00000 kovid de herkese ısrarla olmayın dedim nerden ne üdüğü belirsiz şeyler Allaha şükür olmadım olanları şimdi görüyorum herkes te bir kalınyçtı hastalık bıraktı bi çoğu sebepsiz kalp krizi geçirip öldü ve hala sebebi kovid aşısı diyemediler diyemezler de(posttaki aşıyı bilmiyorum genel aşılar için yazdım) 
tarafından
Kurabiyelernannesi her aşı için bu geçerlidir bir aşının yüz yıla yakın uygulanması o aşıyı masum kılmaz,
Kovid kalp krizini tetikledi. Diğer aşılar da literatüre yeni hastalık diye geçen bir sürü yan etki ekledi, besin alerjisi, gluten hassasiyeti, hiperaktivite, dikkat bozukluğu, bronşit, astım, egzama daha nicesi
(2,719 puan) tarafından
Evet benim bacakta pıhtı var bi doktorum kesinlikle sen olma dedi eğer olursan pıhtı kalbe atıp seni öldüre bilir bi aşı bunu nasıl yapa bilir ne hayretler içerisinde kaldım ve üzerinden bir yıl geçti herkes te sikayet başladı sonra o doktora gerçekten hak verdim hayatımı kurtardı belki başka doktorlar vur bişey olmaz sıkıntı yok dedi
0 oy
(4,578 puan) tarafından
Doktorumla konuştum 2 ay önce kesinlikle öneriyorum dedi. Önümüzdeki aylarda yaptırmayı düşünüyorum. Yaşadığım yerde 18 ya da 20 yaşına kadar sanırım ücretsiz yapılıyor hatta.
(5,458 puan) tarafından
Aaa müthişmiş canım. Türkiyeye 9 lu paketi yeni geldi. Ben de yaptıracağım. Dozu 3bin4bin arası değişiyor
(4,578 puan) tarafından
Bura da pahalı bir aşı. 3 doz uygulanıyor, dozu 215 euro.
0 oy
(6 puan) tarafından
Fiyat ne kadar doktor banada önerdi 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 526 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
0 oy
10 cevap 901 göst.
0 oy
0 cevap 29 göst.
15 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 20202021 (363 puan) tarafından soruldu

414,282 soru

12,467,733 cevap

46,966 kullanıcı

Kategoriler

...