ben dilencilere vermiyorum onlar bizden zenginler eli ayağı tutan adam geliyor kapıya para istiyor eşim ise sabah beşte gidip beşte geliyor eşim ondan daha günah ona bakarsan çöpün üstünde karton vs toplayan biri varsa ona veriyorum yani istemeyene sorarım yanlış anlmazsan sana yardim etmek isterim utaniyorsa muhtaçtır allah kimseyi o duruma düşürmesin
birgün dedenin biri çöpün orda çivi topluyordu ayağa bile kalkacak hali yoktu çok gunahti kimsesi yokmuş amca sana yardim etmek istiyorum rizan varsa ağlayarak yok kızım dedi bende orda ağladım acıdım haline dedem de yeni vefat etmişti anneme koştum anne amcanın biri çok günah ona dedemin elbisesini versene dedim hemen çıkardı götürdü annem dedi amca bunu çok değerli bir insan giydi bir ogün namazı atlamazdi dedem sana vermek istiyorum dedi adam ağladı ben buna layık miyim diye gerçek ihtiyacı olan insan öyledir ben öyle bir insan görmedim ogün den sonra allah kimsenin kapısını çalacak duruma getirmesin kimseyi biraz uzun oldu ama k.s bakmayın