0 oy
212 göst.
Diğer kategorisinde (1,858 puan) tarafından
Oğlum 4.5 yaşında 2.5 aydır okula gidiyor okul çok güzel çevredeki en ilgili en iyi okula verdik. Sürekli inatgramdan wp den paylaşım yapıyolar aşırı eğleniyor ama okula giderken resmen sinir krizi geçiyorum artık. Akşam 8.45-9 da uyuyor uykusunuda alması lazım. Uyanması işkence dakikalarca yalvarıyorum öpüyorum kucağıma alıyorum sanki düşmanıyım gbi davranmalar sarılma,öpme,gitmiycem yere oturmalar sessiz sessiz ağlamalar. Akşam babası tamam gitme bundan sonra diyince gidicem diye ağlıyor .Sürekli ağlamazsan şunu yaparız bunu alırım diye tavlıyorum. Artık sinirden dayanamıyorum oyuncaklarını atarım diyorum. Alt katta kaynanam var evden çıkarken mutsuz görünce ne oldu annen mi kızdı demesine ağlıyor falan. Bende bugün sinirlendim gerizekalı dedim. Onuda eşime söylemiş 1 saattir tarışıyoruz. Artık sabah olcakta okula gitcez diye korkuyorum Allah aşkına nasıl davrancam bişey söyleyin. Okula girer girmez öğretmeni video atıyor sanki ağlayan o değilde başkası gbi mutlu oynuyor. 

6 Cevaplar

0 oy
(174 puan) tarafından
Canm benim oğlun 4 yaşindaydi bizde özel Bi kreşe yazdirdim sosyalleşsin tek kaliyo içe kapanikti diye oğlum basbas bağiriyo Du içeri girmek istemiyodur okula gidince içeri girince susuyordu ama evden çikaramiyorduk sonra eşime dedim göndermeyelim okuldan soğuyacak inan bana ana sinifinda da biraz zorladi şuan 1. Sinif okula hastasin gitme dediğimde ağliyo illa gideyim diye zorlama bence ilkokul zamaninda kadar
(1,858 puan) tarafından
Ben çalışıyorum 2 senedir babannesi bakıyordu video tablet bağımlısı olmuştu çocuk okul çok iyi geliyor olumlu etkiler alıyoruz bırakmasını istemiyorum. Benimkinden daha küçük çocukları görüyorum hoplaya zıplaya annesini öperek falan okula giriyor biz de biz saç baş girmediğimiz kalıyor
(1,971 puan) tarafından
Ümran bu yorum istemsiz güldüm hakkınızı helal edin saç saça girmedigimiz kalmış demişsin ya ona ufacık çocukla saç saça geldi bir an gözümün önüne:) belki size bir tepkimi diye düşündüm acaba çalışan anne babaların çocukları hep bir özlem duyuyor ya dikkat çekmek için olabilir
-Reklam-
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Sanıyorum size şımarıyor okulu ne kadar severse sevsin evde size nazlanacak. Ben böyle durumlarda nazlamqk yerine biraz sert ve kararlı oluyorum. Ben çalışıyorum zaten mecburen gidecek her Sabah aynı şey. 
(1,971 puan) tarafından
Ben biraz girmek istedim araya çocuklar için şımarık kelimesi kullanmayın lütfen çünkü çocuk bu zaten simarcak anneye en çok nazi geçtiği için ona nazlaniyor Ümran kaynana ile konuşup bu durumu çözmeniz lazım Büyük ihtimalle alt üst oturuyorsunuz çıkmasın kapıya mudahele etmesin gitmesin bile diyormuş okula çocuk dediğiniz gibi yüz buluyor dahada size nazlaniyor ama düşüncem çok çok küçük daha yavrunuz inatlasmayin
(1,858 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için aslında öfkem çocuktan çok kayınvalideme hergün bu kısır döngüyü yaşamaktan sıkıldım bende kıyamıyorum üzülüyorum hangi anne çocuğu ağlasın ister ağlamadan gittği bi kaç gün var utanmasan mutlukuktan dans etcektim. Kayımvalidem asla laf anlamıyor bişey diyince siZde anlarsınız, yaşarsınız  kıyamıyorum diyor. Çocuğu cehanneme sokmuyorum güzel kaliteli vakit geçirsin istiyorum . Ağlıyorsa istemiyorsa bugün gitmesin diyor çocuk tabi ağlar böyle dersen. Taşınma durumumuz var biran önce defolup gitmek istiyorum
(1,971 puan) tarafından
Gerçekden bu durum sizi rahatsız ediyorsa heleki çocuğunuzla olan iletişimi etkiliyorsa eğer imkanınız varsa gerçekten kendinize eziyet etmeyin inanın zaten başkalarına duydugumuz öfkemizi kizginligimizi çocuklarımız çok masum onlara patliyoruz başkasına desek kurtulsak çok iyi olacak da işte Allah biz anneler sabır versin çok zor
(1,971 puan) tarafından
Gerçekden bu durum sizi rahatsız ediyorsa heleki çocuğunuzla olan iletişimi etkiliyorsa eğer imkanınız varsa gerçekten kendinize eziyet etmeyin uzaklaşın inanın zaten başkalarına duydugumuz öfkemizi kizginligimizi çocuklarımız çok masum onlara patliyoruz başkasına desek kurtulsak çok iyi olacak da işte Allah biz anneler sabır versin çok zor
(1,971 puan) tarafından
Önemli değil sonuçta insan bunaliyor bir fikir almak istiyor başkasından duyacağı belki olumlu cümleyle rahatlamak istiyor .. diğer Büşra arkadaş kusura bakmasın yorumunun altına yazmış oldum...
0 oy
(50 puan) tarafından
Bu durum eşin ve kaynanandan kaynaklı. Surekli  çocuğun onunde sana karistiklari ve yanlis yapiyomuşsun gibi davranfiklari icin cocugunuzda bu durumu  böyle saniyor. Sizin yanlis oldugunuzu düşünüyor. Ve aglamasin diye isteklerini yerine getirirseniz o aglamalar asla gecmiycek. Agladigi zaman birakin sakinleşene kadar ağlasin ama asla eşiniz yada kayınvalidebiz gibip tamam diye avutmasyin. 3-5 zorlanirsin aglar aglar sonrasinda emin ol aglayarak biseyleri elde edemediğini anliycak. Ama burda esinin destegi çok önemli. Cocugunuz agladigi zaman sizinle beraber hareket etmesi gerekiyor. Yoksa imkani yok düzelmez 
(1,858 puan) tarafından
Eşim işe gitmiş oluyor o kalkmalara şahit değil beni anlıyor ama sanıyor kü ben hemen yükseliyorum. Kayınvalidem zaten beni çileden çıkaran kısım ta bebeklikten beri böyle evde uyumasa ağlasa gece 1-2 dinlemez niye ağlıyor diye gelir asağı götürür ben evde çıldırırdım ağladığında gelmesinden ve oğlum bi ara neneeeğğ diye ağlıyordu sırf ona sesini duyurmak için. Kadın laf anlamıyor ben dayanamıyorum kıyamıyorum diyor . Kendi çocuğu altına kaçırıyor diye karnına sıcak  sopa değdirip yakan insan benim çocupum keyfi ağlayınca dayanamıyormuş. Benüm sinirim çocuktan çok ona aslında herşeyi diyoruz anlamıyor illa çocuğa bi bakacak. Bende duymasın diye annecim sessiz ol lütfen ağlama diyerek merdivenleri iniyorum. Babaannesi kapıyı açıp ne oldu diyünce başlıyor ağlamaya vallahi kafayı yiycem artık
(50 puan) tarafından
Cocugunuz BabaannesinDen aliyor o gücü. Siz merdivenlerden inerken çocuğunuzun ilgisini çekecek bi konu açın.  İlgi alanlarini bilirsiniz. Mesela hayvanlari seviyorsa tam o sirada kediler ne yiyordu? Kopekler nasil ses çıkarır gibi sorular sorun   dikkatini dagitin ben oğlumun ofkesini sakinlestirmek için bu yontemi kullaniyorum. Konuyu degistir  ilgisini cekecek bi konu ac
0 oy
(14,123 puan) tarafından
Benimkide 4 yasinda uyumamak icin babasiyla oturmak iicin okula gitmicem diyor 4 6 yas kursa gidiyor cook da seviyor ama iste uyumamak icin boyle sabah kaldirmsya valisuyorum bu sabah da agladi gitcem diye ama genel olarak bu ara tavirlari ergen tavurlari bi sinir bi oflamaak bi yuz goz issretleri 
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Siz tavlamak diyorsunuz ama o bu ağlamaları kullanıyor. Ağlayarak size istediklerini yaptırıyor. 
(1,858 puan) tarafından
Ağladığında hiç bi zaman istediğini ben yapmadım. Oda benim otorütemi biliyor bana yapamadığı zaman babannesinden güç alıyor ona nazı geçiyor ama kadın şaf anlamıyor
(8,028 puan) tarafından
Maalesef babaanne ile yaşıyorsanız zaten sıkıntı orada başlıyor
(8,028 puan) tarafından
Bir de "Sürekli ağlamazsan şunu yaparız bunu alırım diye tavlıyorum." bu sözüne istinaden yazmıştım. O anlamda seni kullanıyor. Bu cümleleri kullanma bile.
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Benim kizim kendini parcaliyodu okul okul diye kovid var diye 3 bucuk yas donemi vermedim ozele. Ertesi sene yari devlet yari ozel anaokuluna gtti. İlk gunden alisti etti asiri seviyordu. Ama bizim okulumuz ccklari iki gruba ayirmis yaş aylik donem olarak. Kucuk gruptaki ccklar öglen 12 5 bucuk aradinda buyuk gruptaki ccklar sabah 8 12 bucuk arasindaydi. O nedenle ilk sene hic sorun yasamadik. Ertesi sene yine anasinifina yolladim . İlkokula dolu dolu gitsin istedim o nedenle vermemistim. Neyse buyuk ay grup ccklar arasinda oldugundan sabahci oldu. Okulu okadar seven cck yalvariyordu bugun gtmesem olmazmi diye zar zor kalkiyofu. Bide buyudugi icin gec de yatmak istio 11 11 bucuk zorla yatiriyorduk. Nirmalde 9 da yatardi buyudukce kanmiyoda inatlasio yatmicam diye. Yani keske ogleden sonra falan gtse. Yada okulla knus bir iki saat gec gtsin. Ertesi sene veirirsen az cok alisir ozaman buyumus olacak diye
(1,858 puan) tarafından
Ben çalışıyorum 2.5 yaşından beri kayınvalidem baktı baktığı zamanıda burnumuzdan aldı borcunuz bittiyse işten çıksın vs vs demeler. Şuanda işimde yükseldim konumum maaşım çok iyi çıkmak istemiyorum benim oğlum akşam 8.30 da yatıyor uykusunu alıyor okuldada çok mutlu ama gidene kadar çilede çıkıyoruz gözlerinin dolup ağlayışını görünce bana geliyolar

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
16 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Ümranşen (1,858 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
19 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 137 göst.
18 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Citipiti (3,899 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 821 göst.