0 oy
450 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (489 puan) tarafından
Evde lahmacun yapmayı başarabilen var mı nasıl yapıyorsunuz ya hamur tam pişmiyor ya sert kıtır oluyor nasıl yapsam bilemedim. 

19 Cevaplar

+1 oy
(1,263 puan) tarafından
ay vallahi kaç gündür canım cekiyor yaptim o kadarmi güzel olur esim lahmacun ustası bu arada kemdim yaptim tarif vereyim mi herseyi
(489 puan) tarafından
Ah versen çok iyi olur Bir de Ustadan almak tarifi daha iyi zahmet olmazsa yazar mısın ama birazcık detayları falan varsa püf noktaları onları onları da anlatıver sana zahmet
-Reklam-
0 oy
(1,768 puan) tarafından
Hiç evde yapmadım canım içini hazırlayıp fırına gönderirim çok da güzel olur
(489 puan) tarafından
Güzel oluyor mu hani kendin yapıyorsun ya dışarıda yediğinle aynı oluyor mu Ya da daha güzel oluyor mu istersen tarifini de verebilirsin teşekkür ederim
(1,768 puan) tarafından
Tüm iç malzemesini robot vurup içimi istediğim gibi hazırlıyorum fırın gönderiyorum çok da güzel oluyor alınmıştan daha güzel
Ben urfalıyım canım buralar dolu lahmacun pide fırını:))
(489 puan) tarafından
Evet ya doğunun o güzelliği var işte
(1,768 puan) tarafından
Oralarda yok mu lahmacun pide fırınları
Burda köylerde bile var
(1,702 puan) tarafından
Ben de urfadan batıya geldim, oranın en güzel seylerinden biri fırın olması.buralarda yok bugün kendim ev fırınında yaptim
0 oy
(1,263 puan) tarafından
oncelikle evde tost makinan varsa iki taraflı tatlı kaşığı bırak .lahmacunlarini tost makinasinda pişir hemen al tepsiye tabağa neyse üstümü kapakla kapat onun üstüne örtü at .yada örtüyü ser tepsiye pişen lahmacunh at icine üstüne kapağını kapat .ay yumuşacık cocuklugumdaki lahmacun gibiydi .

bu arada bezeleri kucuk aç ekmek tavan yada yanmaz yapismaz tavan varsa altinj pişir üstünü tost makinasina al kasiklari kaldır ustune yağlı kağıt koy 2 dk beklet tamm . YouTube den tost makinasında lahmacun diye yaz daha net anlarsn
(1,263 puan) tarafından
kız sizde yani kadin yazmış sert filan oluyor die fırında sert olur die yaptığım şekli anlattım ayrıca tarifi tam vereceğim die yazdım ben ,tam tarifi yazacakken misafirim geldi :)
(191 puan) tarafından
Bende baktım tost makinesine nasil koyuluru anlatiyor :D tarif sır gibi masallah sirlar dunyasi :D
Aynen bizde mayali hamurdan yapiyoruz daha guzel oluyor.
(191 puan) tarafından
Filmin en heyecanli noktasinda misafir geldi :D sansa bak tarifi bekleyen bir suru kiside varmis :D
(1,263 puan) tarafından
kız yazdım yazdım kusura bakmayın :)
(489 puan) tarafından
Valla tarifi de pişirme şekli de hee ikisi de lazım. Tarifi damak zevkine göre ayarlarsın da en çok pişirme tekniği önemli çünkü biri pişiyor biri çiğ ya kuru oluyor ... neyse teşekkürler biraz ordan biraz burdan bakınıyorum işte :D
0 oy
(2,547 puan) tarafından
Ben tavada yapıyorum güzelde oluyor .tavayı yaglamaman lazım ondan kıtır olur bide kapaginj kapatman lazım 
(489 puan) tarafından
İçi pişyor mu peki
(2,547 puan) tarafından
Tabiki
0 oy
tarafından
Yapmıyorum herifim lahmacuncu sjsjsjsj 
(489 puan) tarafından
Ha ha ha ha ha lahmacun bakımından şanslısın Afiyet olsun
tarafından
Evt :)))))
0 oy
(1,263 puan) tarafından
hamuru kesinlikle mayasız yap hamurunu onceden yap 5  saat önce filan yap bezelere ayır koy legenine bırak dolaba .
(489 puan) tarafından
Kız hamur mayasız olunca sert olmuyor mu kırılır Kıtır kıtır olur biraz Maya gerekmez mi acep :)
(1,263 puan) tarafından
hayır eşim lahmacun pide ustası kız .yumuşak oluyor verdiğim tarif
(489 puan) tarafından
Canım hamur bezeleri leğende oda ısısında mı bekleteyim yoksa buz dolabında mı bekletecem :)
0 oy
(195 puan) tarafından
Ben tavayı biraz yağliyorum kapaginida kapatıyorum iki tarafı pişiyor pistikten  sonra boş bi tencereye  koyuyorum hepsini orda yumusuyor ☺️
(489 puan) tarafından
Üstü pişiyor mu ya altı çabuk pişer ama üstü bu sefer geçmişler nasıl tutturuyorsunuz
(195 puan) tarafından
Pişiyor canım orta ateste  yaparsın eğer tavada yapamazsan fırına da atabilirsin  öyle de harika oluyor ama tavada daha çabuk olur ☺️
0 oy
tarafından
Nefıs yemek tarıflerındekı tarıfle yapıyorum çok güzel oluyor tavada altını pişir ince uzerını fırınkn üst ayarına en üst kademeye koyuyorum çok değil 2 dakıka mıs gıbı olur hep
(489 puan) tarafından
Dur oraya da bakayım nasıl yapmış Ay inşallah yaparım ya artık bunu öğrenmem lazım bir kere yaptım pek güzel olmadı yani benim de canım hep lahmacun çekiyor genelde mübarek tek giderim 50 lira 60 lira olmuş ve Niye sen dert yemesen derdi En iyisi kendini öğren
tarafından
Yanı çok sevıyor sık yıyorsan yap yap at buzluğa çıkar çıkar ye canım
(489 puan) tarafından
Yesen dert yemesen dert en iyisi kendin yap diye yazdım ama klavye anlamsız anlamsız cümle kurmuş :D
(489 puan) tarafından
Aynen öyle canım  buzluğa atmak iyi olur
tarafından
Ben anladım senı :D
0 oy
tarafından
Ben tavada yapıyor dum artık fırına veriyorum
0 oy
(1,263 puan) tarafından
lahmacun hamuru ,un,tuz ılık su ,ben 5 su bardağı unla yaptım sert bir hamur yoğuracaksin ,(lavaş yapmışsan egerki aynı hamurdan olacak ) yoğurt beze haline getir küçük küçük leğene koy kapağını kapat dolaba bırak dinlensin sabah yoğur akşam yap ,

1.püf nokta hamurun dinlenmiş olması

2.si ise mayasız sert bir hamur yapmak ele asla yapışmayacak şeklinde .beze yaparken elini hafif yağla yap öyle daha rahat yapılır .

lahmacun içi 

2 tane kapya kırmızı biber ,

4. tane iri sogan 

 3 tane yeşil biber 

1 demet maydanoz

4 diş sarımsak 

3 tane domates

 hepsini robottan geçir su verecektir bunlae hepsini değil ama biraz suyunu al 

2 elma büyüklüğünde kıyma 

sonra yarım çay bardağı sıvıyag

2 yemek kaşığı salça,biber domates karışık

tuz ,karabiber ,pulbiber ,kizmizi toz biber,çok az kekik çay kasigin ucuyla kekik .diğer baharatlardan bı çay kaşığı dolusu ,iyice yoğur iç malzemesini.

gerisini zaten yazdım nasıl yaptığımı.
(489 puan) tarafından
Allah razı olsun canım deneyecem tavsiyelerini
(1,263 puan) tarafından
rica ederim kuzum
0 oy
(3,350 puan) tarafından
Benimki super oluyor ben silexte pişiriyorum 3 4 dkda pişiyor çok pratik :) 
(489 puan) tarafından
Cihaz Markası mı hiç duymadım o ne :)
0 oy
(1,313 puan) tarafından
Youtube da seval mutfakta nın tarifiyle yapıyorum. Cok güzel oluyor
(489 puan) tarafından
Bakacam ona nasıl yapmış bakam
0 oy
(348 puan) tarafından
Walls ben de yapıyorum arada hamurun içine su az süt az maya tuz şeker atıyorum yumuşak oluyor :) 
0 oy
(913 puan) tarafından

İnternet'e  görmüştüm. Börek gibi tek kat açıyor içine malzemeyi koyuyor tekrar üstüne  açtığı hamuru koyuyor 

Öyle tavada pişiriyor. 
Ben davul firinda pişoriyordum.bunu deneyecegim
(489 puan) tarafından
Bende instagramda dediğin aynısını gördüm ve güzel olmuştu kaydettim ben de bakarım yine
(489 puan) tarafından
Selamlar sırf bunu sana demek için geldim ben böyle yaptım gerçekten de çok güzel pişiyor. Ben azıcıkta iç harcı fazla koydum üstüne bi yufka daha serdim dediğin gibi altlığı üstlük tencerede kapağı kapalı çift taraflı pişirdim çok iyi oldu hem zahmetsiz hem pratik hızlı ve çok güzel oldu içi. Tavsiye ederim bende Allahtan denk gelmişim instagramda.
(913 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3 puan) tarafından
Tavada yapıyorum ben. Altını unlayıp yağsız tavaya koyuyorum kısık ateşte pişiyor. Tencere koyup kapağını kapatınca yumuşuyor sertleşmiyor
0 oy
(390 puan) tarafından
Ben hiç yapmadım yani yapamamda galiba çok uğraş istiyor kayınvalidem yapıyor gerçekten o kadar dışardan farklı yerlerde yemisimdir ama kayınvalidem çok güzel yapıyor bayılıyorum 
(489 puan) tarafından
Seni Şanslı seni normalde gelin yapar kayınvalide yiyor sende tam tersi :D
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Ben hazır lavaş alıp yapıyorum 
(489 puan) tarafından
İyi bir alternatif. Lavaş çeşitleri var hangisini alıyorsunuz
0 oy
(259 puan) tarafından
bizler normal ev ekmeği hamurunun mayasız halini lahmacun yapıyoruz.aynı fırındaki gibi hiç fark yok.herkesin evde yaptığı hamur farklıdır. un su tuz.ama un kaliteli un olsun bizler beşler 1  un kullanıyoruz 
(489 puan) tarafından
Sağolun verdiğiniz bilgiler içi. Hamuru sadece un su tuz mu başka hiç bişey girmiyor mu içine.lahmacun hamuru Mayalı  hamur diye biliyordum burda bi kaç kişi yazmış sizin gibi maya koyma diye
(259 puan) tarafından
yok canım.dediğim gibi.ama undan una değişir mesela mayasız ekmek odun ateşinde kara demirde çok yaparız kağıt gibi açarız gözlemede çok yapsrız.mayalı yapsan zaten pişince şişer lahmacun kalın olur.lahmacunları yapınca ikiye katla yere koy diğerlerinide pişir üst üstte çok koyma.istersen bi örtüde ser fazla sertleşmesin hava alıınca öyle oluyor sıcak sıcak üst üsttede koysan buharla yumuşuyor.bunu zamanla kaç defa yapınca anca tuttrabilşyor insan.hamuru ince aç.un su tuz tek canım başka bişe yok.bununla gözlemede yapabilirsin bu hamurla.
(489 puan) tarafından
Tamam canım sağol
0 oy
(769 puan) tarafından
Benim lahmacun makinam var çok güzel altlı üstlü pişiriyor 
(489 puan) tarafından
Pizzapen var onuda mı icat etmişler :) bakacam iyi bişeyse almayı düşünürüm
(769 puan) tarafından
Yurtdışından geldi benimki canım bazlama gözleme de yapılıyor
(489 puan) tarafından
Hmm tamam o zaman

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 143 göst.
24 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ikraybukem.23 (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.
19 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
1 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Sustumm.. (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 101 göst.
25 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,647 puan) tarafından soruldu

403,618 soru

12,092,577 cevap

36,386 kullanıcı

...