1.5 yıllık evliyim. 8 aylık oğlum var. Benim düğün günüm sınav günüme denk geldi. Kayınbabama, kaynanama durumu defalarca anlattım ama geri adım atmadılar. Sınava giremedim anlayacağınız. Eğer girmiş olsaydım şuan hemşirelik 3. sınıf bitmişti. Eşim ve erkek kardeşi (bekar) sanki okusaydın senin çalışmana izin mi verilecekti vs. dedi. Kayınım eşimi çok dolduruyordu. Eşim de okusan bile diploman duvarda asılı kalır çalışamazsın diyordu. Bizde kadınların çalışması yanlış, kadınları çalıştıran erkek şerefsizdir, namussuzdur diyordu. Erkek kardeşi de onunla aynı düşüncede. Ne yaptıysam izin vermedi eşim. Şuan kayınım bi kızla görüşüyor. Aynı yerde çalışıyorlar. Kız ilerde isterse işine devam edebilirmiş, çalışmasına karışmazmış, onun kararıymış. Ve kayınım çalışmamla ilgili bana bir şey dememişmiiiş. Eşime keşke zamanında sende benim arkamda böyle dursaydın, keşke kardeşinin benim için dediği şeyleri sende onun sevgilisi için diyebilseydin, keşke bana yaptığınız haksızlığı ona da yapsaydınız dedim. Ben karışmıyorum onların kararı dedi. Hakkımı helal etmiyorum size dedim. Beni çalıştırmayıp okulumu, mesleğimi elimden aldınız dedim. Sustu .. Siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız?