0 oy
296 göst.
Diğer kategorisinde (489 puan) tarafından
patlıcanları alacali soyup 1 saat tuzlu suda bekletiyorum sonra kurulayıp kızgın yağda kızartıyorum ama içi sert kalıyo başkalarına bakıyom öyle olmuyor tutturamiyorum nerde yanlis yapiyorum bilmiyorum siz nasıl yapıyorsunuz

14 Cevaplar

0 oy
(1,170 puan) tarafından
Ben patlıcanları yağlayıp fırına atıyorum daha hafif oluyor 
(1,270 puan) tarafından
Bende bu şekilde yaparım daha hafif yağda kızarınca çok ağır ve yağlı oluyor fırında tadı daha lezzetli geliyor bana
(1,170 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
-Reklam-
0 oy
(57 puan) tarafından
Suda bekletmiyorum  zebra kesiyorum sora kızartıyorum ustunede  bol domates dilimliuroum sora 250 fırında yarım saat pisiriyor daha yumuşak istersen daha fazla  pişir 45 dk
0 oy
(1,989 puan) tarafından
Ben alacalı soyup bıçakla delikler açıyorum fırçayla yağlayıp fırına atıyorum hem az yağlı oluyor hemde iyice pişiyor sonra içini doldurup suyunu koyup tekrar fırına veriyorum 
0 oy
(4,364 puan) tarafından
Harlı ateşte kızartıyorsan dışı yanar içi yumuşamaz.  Yağ kızdıktan sonra patlıcanları at en kısığa al çevirre çevire kızart. Patlıcanlara çizik atmayı da unutma
(489 puan) tarafından
kızgın yağa atıyorum orta ateşte patlıcanlari attiktan sonra kısmıyordum ateşi öyle de yağ çekmez mi kısarsam
(4,364 puan) tarafından
İlk kızgın yağa  attığın için çekmiyor. Çok da güzel olur açıkçası karnıyarığım :)
(10,522 puan) tarafından
Canım kısık ateşte yapınca yağ çekmiyor mu? Ben de genelde hep harlı ateşte kızartırım da o yüzden, Nasıl yapacağız tam olarak bir söyler misin bu patlıcanı kızartma işini :))
(4,364 puan) tarafından
O zaman anlatıyorum nasıl yaptığımı.
Mesela 4 patlıcan diyelim. Cizgili soyuyorum tuzlu suda bekletip kuruluyorum. Sonra. Karnını açacağım kısma çizik atıyorum. Yarım su bardağı kadar sıvıyağ koyup kızdırıyorum. Patlıcanları atıp altını kısıyorum ve en fazla 2 dakikada bir çeviriyorum yumuşayana kadar bu şekilde. Sonrası zaten klasik. Çizik attığım yerden genişletiyorum ve bıçakla aynı kumpirdeki gibi içine çizikler ata ata patlıcanın içini eziyorum bir nevi. Sonrada içini koyuyorum. Az bir salçalı su kaynatıp dök. Pişir ister temcerede ister fırında. Fırında yapacaksam bir tık kaynayınca üstüne  ya tepsi ya da ıslak yağlı kağıt kapatıyorum.
(10,522 puan) tarafından
Çok sağol canım kızarttıktan sonrasnı bende aynı dediğin gibi yapıyorum ama ne zaman o patlıcanı kızartsam hep sıçrar yağ harlı ateşte yaptığm için sanırm. Altını kısınca daha fazla yağ çekecekmiş gibi geliyor. Sırf bu yağ sıçramasi yüzünden karnıyarık yapmak istemiyorum çok da sevmeme rağmen
(4,364 puan) tarafından
Tencerenın kapağını da kapatıyorum canım kızartırken. Onu demeyi unutmuşum
(10,522 puan) tarafından
Tamm teşekkürler ☺️❤️
0 oy
(12,953 puan) tarafından
Patlicanin açacagin icini dolduracagin yerine kesik at pisirmeden once bide oyle dene
(489 puan) tarafından
öyle yapıyorum da yinede az içi çig kaliyor bana catalla ezmeye calisiyorum ki icini doldurayim ama sert kaliyo biraz
0 oy
(5,747 puan) tarafından
Patlıcanlari çatalla yoksa içi pismez 
(489 puan) tarafından
kızartmadan önce çatallayım öylemi
(5,747 puan) tarafından
Evet canım öyle yap
0 oy
(3,750 puan) tarafından
Ben çok az yağlayıp fırına atıyorum yada Ocak'ta közlüyorum  o şekilde karnıyarık yapıyorum kızartınca çok yağlı geliyor bize
0 oy
(600 puan) tarafından
Çizgili pijama gibi yüzünü soyuyorum yıkayıp kurulayıp kızartıyorum. 
(489 puan) tarafından
bende kızartırken içi sert kalıyo
0 oy
(8,342 puan) tarafından

Patlıcanları isde soyuldugu.gibi.soyup karnını yarıp firinliyorum 

:D

0 oy
(3,886 puan) tarafından
Tamam herşeyi doğru yapıyorsun yalnızca iç harcı koyacağın yeri bıçakla önceden kes ki kızarırken içi de kızarsın yumuşak olsun pişsin. 
(489 puan) tarafından
kesiyorum yinede sert kalıyor biraz
0 oy
(13,823 puan) tarafından
bizim adana patlıcanı acı olmaz, o yüzden tuzlu suda bekletmeyiz. yağlayıp, yağlı kağıda sarıp fırınlamam daha iyi, kızarınca patlıcan çok yağ çekiyor. yapacağım kısma da bir çizik atıyorum. 
0 oy
(168 puan) tarafından
Patlıcanları sert alıyor da olabilirsiniz topbul tarafını elinizle bastırınca yumuşak olcak  o patlıcanlar güzel oluyor sert olanlar güzel değil ne çok kısık ne çok harlı ateşte pişirmek gerekiiyor bn kapak kapatıyorum çevire çevire kızartırim kapağı kaldırıp hiç sert olmadı 
0 oy
tarafından
Ben parlıcanları kızartmadan önce çatalla delikler açıyorm cnm 
0 oy
tarafından
Çok mu harlı ateşte yapıyosun acaba bende aynı yapıyorum içi de güzel pişiyor 
(489 puan) tarafından
yağı kızdırırken altıni aciyorum yağ cekmesin diye kızgın yağa atiyom patlicanlari ve altıni kısmiyorum ayni sekilde baya altı açık sekilde kızartmaya calisiyorum
tarafından
Sen yine önceden aç altını ama çok harlı olunca dışı hemen kızarıyo içi pişemeden

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 46 göst.
0 oy
9 cevap 266 göst.
27 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BetusMoms (3,516 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 117 göst.
10 Ekim 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
25 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (310 puan) tarafından soruldu

412,126 soru

12,406,761 cevap

44,644 kullanıcı

Kategoriler

...