Ne nas ne Felak ne dualar okudum, okuttum, dinledim, yedim tuttum. Doktora gittim stresli uyuyunca sende kasıntı yapıyordur dedi, kas gevşetici verdi. Uyku felci olabilir dedi, ee tepemde ki kim ozaman? Genç kızlığımdan beridir beni ara ara basarlar hep. O kadar alıştım ki bazen merdivenden bana doğru gelirken ki ayak seslerini duyuyorum, sakin ol gelip basıp gidecek diyorum. Yan yatırıyor, üzerime çıkıyor afedersiniz hay.van gibi sesler çıkarıyorum bağırmaya çalıştıkça hırlıyorum. Kocama kızıyorum, can veriyorum nasıl duymuyorsun diye, o da yoo öyle birşey olsa duyardım diyor.
Bana uzun uzun bakan bir erkek farkettiğim gün beni hemen gelip basıyor. Hocaya gitmiştim, namahrem birinin nefsi sana iştahla kabarınca, Allah tarafından geceleri uyarılıyorsun dedi bana. Tamam zaten okadarını biliyorum ama ne okuduysam çare yok.
Dün bebeklerin eline pet şişe verip sokaktaki çöp kutusuna attırdım, alkış yaptım ellerini tutup geri bahçeye girerken çaprazdaki komşunun oğlu arabanın içinde kafasını direksiyona yaslamış bizi izliyordu. Aniden bakınca göz göze geldik bana sırıttı pislik. Aha dedim gece gelecekler, ve gerçekten geldiler. Eşimle tartıştım, ölü gibi uyuyorsun yanından kalkıp sokak sokak gezsem haberin olmaz diye, ölsem farketmezsin diyorum. O da üzülüyor, çare bul beraber çözelim diyor. Ne yapacağım bende bilemiyorum.