0 oy
128 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Şuanda 35+2 haftalık hamileyim.  34+4 ken bebeğimin kilosu 2367 gr dı. Şuan 33 haftalık hamile olan arkadaşımın bebeğinin kilosu 2600. Çok fark yok ama yine de nerdeyse 2 hafta var aramızda bebeğim küçük mü zayıf mi besleyemedim mi diye düşünüyorum sağlıkçı olmama rağmen. Tecrübeli anneler cevap verebilir mi ?

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sağlıklı olsun canım ya önemli olan o doğumda kolay olur iri bir bebekle normal bir bebegin doğumu arasında illaki fark vardır bence
(2 puan) tarafından
Doğru o da var. Zaten hocamız bir sıkıntı olsa söylerdi normal gayet güzel her şey dedi son kontrolde. Bildiğim halde sorgulamam :))
-Reklam-
0 oy
(15,156 puan) tarafından
Cihazdan cihaza değişiyordur belki 
(2 puan) tarafından
Olabilir. Zaten ultrason ortalama bir şeyler hesaplıyor. Hoca son kontrolde her şey güzel dedi bir sıkıntı yok çok şükür insan birileriyle konuşunca nedense sorguluyormus bilse bile :))
0 oy
(951 puan) tarafından
Yok kız bide o alette kilo tam çıkmıyor fazla yada az söylüyorlar sağlıkla doğsun inşAllah seninki de doğunca yer bişey olmaz
(2 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz. Zaten son kontrolde hocamız her şey gayet güzel dedi. Hatta bacak ve kol kemik uzunlukları da 2 hafta ileriden falan kilosu da normal dedi. Ortalama bi değer hesapliyorlar zaten o da haftasi ile uyumlu dedi. Sanırım ilk olunca insan merak ediyor saglikci olmakta ise yaramiyor bu baska biseymis :))
(951 puan) tarafından
:)) bana başta 2,5 dediler doğumda 5 dediler 3,5 .çıktı ahahah
(2 puan) tarafından
Hahahah :)) maşallah Allah bağışlasın
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Bebeğini kimseyle kıyaslama . Benim de bir arkadaşımla yakın zamanlarda hamileydik . Yok şöyle iriymiş yok böyle uzunmuş atıp tutardı e tabi istemsiz bazen insanın canı sıkılıyor . Ben bir süre sonra takmadım aman bana ne dedim bebeğim sağlıklı ve önemli olan da bu . Kısa arayla doğum yaptık benim bebeğimin haftası daha küçük olmasına rağmen daha kilolu ve uzun doğdu . 
(2 puan) tarafından
Yaa tam olarak böyle şuanda. Her kontrole gittiklerinde  yok şöyle uzun yok şöyle kilosu iyi falan diye kiyasliyorlar başlarda takmiyordum da sanırım doğuma az kalınca biraz merak ettim. Ama dediğiniz gibi çok şükür her şeyi iyi. Hoca son kontrolde gayet güzel dedi. Haftasi ile her şeyi uyumlu sağlıklı önemli olan da bu. Haklısınız kiyaslamamak lazım. Saglikciyim aslında biliyorum her gebelik her bebek kendine özgü yeterli iyi olsunlar. Ama sanırım ilk olunca bilgi falan da dinlemiyor endiseleniyor bazen insan :)) ama doğru diyorsunuz
(1,186 puan) tarafından
Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin:) gerisi boş
(2 puan) tarafından
Aminnn inşallah çok teşekkür ederim :)
0 oy
(532 puan) tarafından
Ay onlara hiç takılma benim kızım 40. Haftada 2920 doğdu. Küçücüktü. 2 ayda o kadar kilo aldı ki herkes şaşırdı. Şimdi 10 aylık 11 kilo çok şükür sağlığı yerinde kiloya hiç takilma.
(2 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın prensesi ❤️ doğru diyorsunuz zaten hocamız son kontrolde her şey güzel sağlıklı haftasi ile uyumlu dedi. Hatta doğuma az kaldığı için tahmini 3000-3500 arasi doğar gayet iyi dedi. Bu da normal zaten.
(532 puan) tarafından
Normal doğumda bebeğin küçük olması avantaj bile dert etme 4 kilo bebeği dogurcan da nolcak :D acı cektiginle kalırsın. Benim doktorum normal doğum yapsaydım eğer çok kolay olacağını söyledi ama ne yazikki acilmam olmadı hayırlısı nasip. Sağlıkla gelsin bebeğin
(2 puan) tarafından
Dogru söylüyorsunuz insallah simdilik normal doğum planliyoruz. Saglikli olsun da normal sezeryan farkermez. Aminn inşallah cok teşekkür ederim. Allah bağışlasın sizinde evlatlarinizi.
0 oy
(1,303 puan) tarafından
Canım ultrason kiloları genelde doğru olmuyor. 35. Hafta 2950ydi iri bebek olacak dedi doktor. Dedim şimdiden böyleyse doğuma kadar 4dü bulur dedim. 37+3te doğum yaptım kızım 2950 doğdu.
(2 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz :) bir de saglikciyim ama ilk olunca bilgi falan dinlemiyor insan endiseleniyor. Bir de etrafımda şuan 10 arkadaşım hamile olunca hep biseyler deyince onlarda ister istemez düşünüyor insan. Ama son kontrolde hocamız her şey güzel sağlıklı haftasi ile uyumlu dedi. Önemli olan bu. Hatta doğuma az kaldığı için tahmini 3000-3500 gibi doğar gayet iyi dedi.
0 oy
(12,582 puan) tarafından
Canım çok fark yok ama istersen muz ceviz kaşar peyniri balık et salâta tüket devamlı,hizlica kilo alır 

Sağlıcakla kavuşun ☺️♥️
(2 puan) tarafından
Aminnn insallah çok teşekkür ederim. Tamam bu son ay bunları devamlı tüketeyim. Zaten hoca da son kontrolde her şey güzel sağlıklı haftasi ile uyumlu dedi. Etrafımda 10 kişi hamile konuşunca ister istemez bi merak kıyaslama oldu ama doktorun söyledikleri önemli zaten gayet iyi gelişimi kilosu vs
(12,582 puan) tarafından
Takma kafana canım, yinede kilo alsın istiyorsan tüket,çok işe yarıyor. 35 haftada 2 kilo idı,az dedi devamlı yedım dediklerimi ,3350 doğdu oğlum
Sağlıcakla kavuşun hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
(2 puan) tarafından
Amin inşallah çok teşekkür ederim tüketeceğim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 160 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde tazeAnneee (774 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 549 göst.
19 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 289 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Gul karaaa (783 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 190 göst.
3 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,186 soru

11,350,753 cevap

34,818 kullanıcı

...