Uzun olacak kusura bakmayin.
Kizlar benim bir kaynanam var, yasli ve cahil birisi. Bu yüzden evlendigimizden beri yaptigi her şeyi alttan aliyorum. Benim ablam evleniyor biz nazar degmesin diye kimseye soylemedik. Beni aradi tebrik için, esimden ogrendigini soyledi. Halbuki esim anlatmamis. Ablasina soylemis, ablasi anlatmis.
Sordu sorusturdu cocugu zengin mi varlikli mi da saklionuz die. Ben de hayir ne alakasi var nazar değer die mumkun olduğu kadar sakliyoruz insanlardan dedim. Ayrica ablam soylemezken bana mı dustu dedim.
Nedne sakliyorsun amcak kotu seyler saklanir falan demeye basladi. Hani kiz kotu bir sey mi yapti da evlendiriyonuz gibi. Sok oldum ne diyor bu diye sonra birden Sen eskiden böyle degildin samimiydine getirdi lafi, seni kim dolduruyor dedi. (Onunla bir olay yasadik ondan sonra ben samimiyetimi kaybettim ona karsi, o da sanki öyle igrenc bi olay hiiic yasanmamis gibi davraniyor) kendisinin beni uzaklastirdigini dusunemiyo. Ben de dedim iste bir olay olduktan sonra ben eski ben olmam diye... buyukler buyuklugunu yapar olayi kapatir düzen bozulmasin die dedi. Ben de aradaki anlasmazlik oturup konusulur sonra kapanir dedim. Ben aynı yerden bi daha sokulmak istemiyorum dedim.
Siz bana çok şey yaptiniz ben hep sustum demeye basladi, annen büyüklükte yapmadi seninle muhatap oluyorum demeye başladı cunku onlarda gelinin bir kusuru olunca annesine nasil yetistirdin denirmis, beni adam yerine koymuyor yani, zaten çok alingan, anlayissiz ve cocuk gibi herseye aglayan bir kadin. Ben onun istedigi gibi hareket etmiyorum diye bana yapmadigini birakmadi. Istiyor ki o ne derse o olsun.
(kendisi buldugu dogru yanlis her hocaya gidip okutuyorum ayagina büyü yaptiriyor, herkesi kendi gibi saniyor) kim yapmis esimle ben mi dedim annenle sen demeye basladi. Bende salter koptu tabi ama edebimi korudum. Annem sana ne yapmis soyle ve kanitla dedim. Soyleyemedi tabi cunku öyle bir şey yok. Kişi, kendinden bilir işi. Saniyor ki herkes onun gibi istedigini elde etmek için buyuculere kosuyor. Sinirimi yuttum zar zor tamam dedim kapatiyorum, yoksa acicaktim agzimi yumucaktim gozumu.
Daha fazla konusmayalim bebegim ahliyor dedim Ben seni böyle kabul ettim sen de beni böyle kabul et Hadi hoscakal dedim kapattim. Elim ayagim titriyor. Igrenc hissediyorum.
Eşim geldi 10 dk sonra, hemen söyledim kavga ettik annenle die cunku o anlatirken doldura doldura anlatiyor. Ben de lnciginden cincingina kadar her şeyi anlattim. Aradi ne senin öyle gelinim var ne de onun böyle kaynanasi dedi arayi buldu kendince kapatti.
Artık bu insanlara susmak istemiyorum. Yapıp yapip buyukluk bizde kalsın adi altında ortbas ediyorlar sanki hiç yapmamis gibi davraniyorlar. Tiksiniyoeum artık. Biktim. Herkes de o öyle biri napalim diyor. Herkes alttan ala ala simartmislar kufretse hakliyim modunda dolasiyorlar. Ya bu kadın benim kardesimi arayıp iyi ki babanız ölmüş de sizden kurtulmus diyen biri. Ben annemin evine gidiyorum diye namussuz damgasi vuran biri. NEFRET EDIYORUM ARTIK.