Benimde 20 aylık bir oğlum var ve 30 haftalık hamileyim. Öğretmenim çalışıyorum. Öğlene kadar annem oğlumla ilgileniyor, öğleden sonra okuldan gelir gelmez çocuğumu alıp parka cikiyorum akşama kadar güneş demeden yağmur demeden rüzgar demeden toz çamur demeden oynuyoruz. Eve geliyorum oğlanı duşa sokup yatiriyorum. Sonra yemeğimi yapıyorum, yapamadığım zaman kahvaltı makarna falan gecistiriyoruz. Sağ olsun eşim bu konuda hiç laf etmiyor. Çocuğum ve sen miylu ol benim karnım doyar diyor. Temizlik desen detaylı hiç yapmıyorum desem yeridir. Haftada bir silip supuruyorum. Aksamlari makinaya bulaşıkları atıp yikatiyorum. Haftada bir çamaşır yıkıyorum. İsteyen pis desin isteyen evime gelmesin diyorum. Çocuğum bir daha bu yasa gelmeyecek ve ben bir daha bu günleri yasamayacagim..ev işi nankördur bitmez. Kimsenin evi dört dörtlük değil, kimse her gün akşam 5 çeşit yemek yapmıyor. Kimse için evimi eşya yığınına çevirip, temizlik manyağı olamam. Hafta sonları da iki saat eşim çocukla ilgileniyor ben zeka oyunlari, sportif faaliyet, arkadaşlarla kahve saati, kütüphanede kitap okuma gibi etkinlikler yapıyorum. Hafta içi de eşime fırsat sağlıyorum arkadaşlarıyla zaman geciriyor, arabasını yıkıyor, maça gidiyor. O da mutlu ve sakin ben de mutluyum ve sakinim. Oğlum her türlü doğayı keşfediyor, yaşayarak öğreniyor, sosyallesiyor, paylaşıyor, konuşmasına fayda sağlıyor. TV, telefon oyuncak alışkanlığı hiç yok. Her gün dogadayiz çamur yapıyoruz, yaprak topluyoruz, taş topluyoruz, deniz kumu getirdik eve oturup saatlerce kepçe kamyon kumla oynuyor. Evin her yeri kum oluyor supurdugum kadar yapıyorum ya da eşim sağ olsun temizliyor ama oğlum mutlu, ben mutlu, eşim mutlu. Evimizin kuralı kimse kimsenin özgürlüğünü kısıtlamayacak, herkes ev işine ortak fayda sağlayacak. Bayramdan önce agirlastim diye bayan çağırmak istedim. Eşim ben sana yardım ederim deyip tüm mutfak dolaplarını sildi, perdeleri yıkayıp asti. Asla cimri değildir. Parayı asla esirgemez ama bana da kendi yardim etmek ister. Çünkü bende onun ilgi alanlarına saygı duyuyorum. İsteklerine karşı çıkmıyorum. Ama kural hafta da iki üç saat.