Selam anneler. Ben 4. Ayı bitirdikten sonra yavaş yavaş bir kere ağzına verme gibi yoğurt yedirmeye başladım çay kaşığı tatlı yemek kaşığı gibi yapmadım. Tadımlık bir kerelik verdim öyle. 6. Ay bitene kadar böyle devam ettik. Tabi su da vermeye başlamıştım. Suya ise şöyle başladım. Çişli bezinde sarılık vardı su verdiğim gibi geçti. Demekki susuz kalıyordu ve aşırı terleyen bir bebekti. Neyseeeee 6. Ay bitti ek gıdaya başladık patates, yoğurt zaten yiyordu, havuc yedi sonrasında kabak vereyim dedi öğürfu falan 1 ay boyunca ağzıni açmadı asla yoğurt yiyen oğlum yiyemez hale geldi yani. Bende hiç acele etmedim sabrettim falan filan. Corba yaptım ona hani 6+ bebek çorbaları var ya tuzsuz tatsız onlardan yoğurt çorbası sebze çorbası vs. Onlari da asla yemedi.. ona özel og markasının irmik hurma özü Pirinç unu keçi boynuzu özü aldım ki katıp karistitip yedireyim onalri da ağzına sürmedi ki tatliydi yani. Sonra bı akşam yemek yerken 4 kaşık çorbası yapmıştım bı ağzına verm dedim ne olacak. Kız verdim yedi... Baya yedi yani. İlk başta ağzını acmiyor zorla veriyorum sonra kendi hı hı hı hı yapıp yemek istediğini söylüyor gibi. Vermeyince sinirleniyor falan. Bu sefer arastirmaua başladım bebeklerde tuz kullanimi falan diye Sonra tiktok ta Osman gonulal doktorun videosuna denk geldim. Ek gıdaya başlayan bebekte diyabet, alerjen gibi gibi sıkıntılar varsa bebeklere tuz kullanımı önermiyoruz. Tuz kullanımını sadece bebeklere değil yetişkinlere bile önermiyoruz diye bı video. Aslında biraz içim rahatladı. Annem de sürekli der o çocuğun iyota da ihtiyacı var. Beyin glikozla çalışır organik tatlı pekmez gibi biz yapıyoruz eşim Erzurum tortumlu ondan yedir diye söyleniyordu. Ben senden duydum bebeğe tuz yedirilmedigini falan. Biz aile de de çok tuzlu yiyen bir aile degiliz yani. Yemekleri normal yapıyorum. Oğlum bu zamana kadar hep anne sütü aldı. Bizimle beraber yemek yiyor artık. Yemeğin suyundan veriyorum ekmekle yiyor istiyor. Hatta dün annem yoğurt çorbası yapmıştı allahim küçük bir kase içti yani. Bunun yanı sıra memeden asla geri kalmıyor ve munchkin mi ne işte o suluklar var ya bir gün onu bitiriyor. Çok su içen bir bebek şimdiden.
Uzun oldu kusura bakmayın. Size sorum çorba olarak ne icirebilirim hem eve hem ona yararli olan değişik çorba ne yapabilirim?