0 oy
839 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (924 puan) tarafından
Evet cennete giriş anahtarın ama bide çocuk tarafından bakıldığı zaman yaşam çok zor olmaz mı bide maddi durumunuzun olmadığını düşünün..

Not: sadece merak kızımı fizyoterapiye götürdüğümde zihinsel engelli bi kız beni çok etkiledi kendisine sorsalardı kesinlikle engeliyle dünyaya gelmek istemezdi

Bana bencillik gibi geldi sırf sen cenneti kazanıcaksın diye engelli birini dünyaya getirmek kız yerlerde sürünüyordu içim parçalandı

31 Cevaplar

0 oy
(2,537 puan) tarafından
Bu mantıktan çıkmalısin ,ne yiyip ne içiyorsun arkadaş.dogurmasin da canına mi kiysin çocuğun.saglikli doğduğunda ertesi günün garantisini kim verdi sana
-Reklam-
0 oy
(946 puan) tarafından

Allah yardımcısı olsun <3

0 oy
(3,758 puan) tarafından
Sapasağlam aslan gibi erkek ikizim 19 yaşındayken trafik kazası geçirdi tam 6.5 senedir tamamen yatağa bağımlı bir kolu yok, kafasını dahi kasiyamiyor sürekli annemden bir şeyler istiyor konuşmasını sadece biz anlayabiliyoruz annemi gece 3 saat bile yatirmiyor annemden önce de ben evlenene kadar biz öyleydik. Rabbim herkese şifa versin. Gül gibi baktık bakıyoruz da, ne bir yara oldu ne bir kokma terleme, yenidogan bebek gibi ilgileniyoruz. Ailemiz dışında kimse Birgün el atmadı tabii ki herkes cenneti ister ama cenneti kazanman için mi böyleyiz. Önce merhametli olacaksın bunlar için gerisi Allah in takdiri
0 oy
(2,898 puan) tarafından
Cenneti kazanmak için olmasa da cehennemi garantilememek için kürtaj yaptırmamak lazım..
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Anne karninda belli olmayan bir hastalikla dogdu kizim iyiki olmus korumuyorduk hamile kaldim o ay ilacli tomo beyin mr i cektirdim masalin ilacli beyin mr vardi girdim kortizonlu ilac kullaniyordum o donem de doktora gittik ogrenir ogrenmez ikisi de garanti engelli olur dedi ben gebeligimi sonlandirdim engelli evlata bakmak gercekten cok zor basina gelmeden kimse bilemez o hayati inşallah kimsede yasamasin. Arkadasimin cocugu var 2yasinda 4aylikken tanisi konuldu israrla dogurcam doktorlar bilmiyor dedi doktorlarin dedigi gibi oldu cocugun girmedigi ameliyat kalmadi cok pisman sonlandirmadigina
0 oy
(32 puan) tarafından
Öteki dünyada da bu çocuk insana hesap sormaz MÖ demez mi bana neden kıydın diye. Bakın benim ilk evladıma (ağzıma alırken dahi içim parçalanıyor) 500 türlü teşhis konuldu işte en neti toxoplazmalı olmasıydı tabi ben o zaman 24 yaşındayım okul vs derken yani evlilik hayatı şu bu ben baya toyum ama Allahın işidir ki benim ruhum aşırı derecede anaçtır. Çocuklara asla kıyamam. Neyse doktora gittim ve bana dedi ki her şeye hazırlıklı ol eğer aldırmak istemiyorsan bende aldırmak istemiyorum dedim. Tabi günlerce ağladım nasıl Allah'a dua ediyorum (ikinci çocuğum oldu ama hala aynı psikoloji bende devam ediyor ve ilkine garip şekilde hep titrerim)ilk doğduğu an annem parmaklarını saymıitı işitme testine görme testine korka korka götürdük. Allahın işidir ki hiçbir problem çıkmadı yine olsa yine dünyaya getirirdim şuan tek problemi konuşma konusunda biraz geri inşallah onu da zamanla aşacağız 
0 oy
(1,632 puan) tarafından
Oglum a gerizekali olcak engelli olcak kemik yapisi bozuk flan dediler hatta 4 hastane gezdim hepsi ayni bu sekilde dedi ya karnimda öldürcektim ya da dogurcaktm ben dogurmayi sectim allah bana bu nimeti verdiyse bakmama da yardim eder diye dusundum isyan da etmedim oyle olcagi icin emindim de cunku 4 hastane de nekadr doktor varsa hepsini gezdim tek tek ama gel gor ki ben öldürsem engelli birini deglde saglam birini öldürcekmisim allah sinadı beni napcak isyan edip aldircakmi yoksa kabul etcekmi dye suan benim oglum yasitlarinin ilerisinde bi akli var yasitlarinin konusamadigi herseyi konusur anlatr benden akilli diyebilrm masallah her goren ozel egitim almasi lazm aklinin bosa kullanilmamasi lazm diyp duruyolar doktorlar bile 
0 oy
(678 puan) tarafından
Benim ilk bebeğin down sendromu riski var dendi amniyosentez önerildi ben her şekilde kabulum edim ne aldırmayı düşündüm nede anjiyo sentez yaptırdım allaha çok şükür kiz8m sağlıklı bir şekilde de doğdu allahın en büyük hediyesi mucizesi nasıl koyabilir insan bir cana ve o can senin canından kanındansa hamileliğim boyunca düşecek olsam önce elim karnıma giderdi kendimi geriye atardım karnımın üstüne dusmeyeyeyim diye annelik rahme düşer düşmez başlarmış başlıkta kulaklarına aldiklarinda
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Ne olursa olsun nefes aliyor nefes alıp veren bi cana kıymakta hiç bi kulun haddine değil 

İyi olanı isteyip senin için imtihan olana razi gelmemek bence en büyük isyanlardan birisi 
0 oy
(586 puan) tarafından
Eğitim önemli diyip çıkıp gidiyorum posttan.

Hayatımda okuduğum en saçma şeylerden biriydi.
0 oy
(877 puan) tarafından
Nemi yaparız anlatım sana öncelik onun eli onun ayağı onun kulağı onun Dili oluruz ne demek istediğini anlamak için mücadele ederiz onu nasıl güldüre biliriz diye uğraş harcarız bu birinci aşama sadece 

25 yıl önce sabahın 5 de kalkıp 1 saatlik fizik tedavisi görsün diye  4 saati yolda geçirerek akşam evde olmak neden açıkta olsa rahatlasin diye benim 25 yaşında engelli kardeşim var hem zihinsel hem bedensel yeni doğmuş Bebek gibi   onun bizi gördüğün de gülmesi dünyayı değişmem ama en kötü de ne biliyor musun bir gün ya o yatağı boş kalırsa ne yapicaz Bizim tek zorlandımiz bu oluyo 
(877 puan) tarafından
Doğuştan değil sonra dan oldu 6 aylık beyin kanaması sonucu ile herkes anne karnında engelli doğmuyor yani

İlgili sorular

0 oy
44 cevap 880 göst.
0 oy
9 cevap 199 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Kdrrrata (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 85 göst.
7 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 235 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,941 puan) tarafından soruldu