0 oy
417 göst.
Diğer kategorisinde (5,882 puan) tarafından
Kizlar ben 14 haftalığım geçen iki hfta önce gttimde 12 hftaliklti dedi ikili yada 4 lü tarama yapacaksın ben yapmak istemiyorim dedim eşim yanımdaydi illa ikisinden bitanesi ikili tarama yapın fiyat öğrenin falan eşim uygun 380 falan dedi yaptirdtim nyse zaten cinsiyete sylemedi 16.hfta dedi tahmini bile zorla tekrar ettim syledi sonuclarim çıktı gttim dyor az riskli bu bizim icin iyi bişey bı sorun yok ama bilmem kan vereceksin devlet ödemiyor bebekten DNA di blmem ne ben dedim az sorun sa ne gbi sorun yaşayabilirim erken doğum olablir düşük olablir enfeksiyon olablir bende bu son daka herkeste oluyor bu doktoru ara bilgi ücret bilgisi versin blmem ne ultarsindan bakın cinsiyet falan dedim ee gerek yok dyor 14 +3 çok sinirlendim daha bayramdan bir hfta önce 4 milyara yakın tahlil yaptrdik gerçekten cinsiyet belli olsaydı daha gtmiyecem devlete de randevu yok buda zırt pırt tahlil bilmem ne para koparmak için bnce

13 Cevaplar

0 oy
(2,183 puan) tarafından
Doktorunu değiştir canm bende özele gidiyorum ama kan alınacaksa isimlerini yazıyor devlette yaptırabilirsin diyor bir dörtlü tarama yaptrdım özelde onun harici diğer kanalrı devlette verdim sonuçları götürdüm
(5,882 puan) tarafından
Ben develte yapacaktim 380 dedi iyi fiyat oyizden yaptrdik dörtlü yapmayacam şeker yüklemesi yapmacam bu da dyro az riskli bilmem ne
(8,356 puan) tarafından
Aynen bende öyle devlette yaptırıyordu bizede
(5,882 puan) tarafından
Randevu yoktu devlete cinsiyet kesin olsaydı daaha gtmiyecem bune ya
(2,183 puan) tarafından
Doktordan doktora değişiyor canm ya devlete ben güvenmediğim için özele gidiyorm orasıda ayrı
-Reklam-
0 oy
(5,750 puan) tarafından
tahlilleri niye hastanede yaptiriyosun ki git saglik ocagina yaptir al sinuclarini  doktoruna gotir. bide niye para tuzagi olsun doktor kazanmiyorki parayi doktorun maasi belli hastanede. doktr zorlamaz olmasi gerekeni soyle ister yaptir ister yaptirma ama yapilmasi iyi olan seyleri soyler. bilgi vermek zorunda. yarin birgun doktor bana soylemediki dersin mesela onlem amacli dr kendini garantiye aliyor haliyle ben bilgi verdim hasta yaptirmadi deyip hakli olarak kendini olasi hir sikayetten siyirir. olmasi gereken o
(5,882 puan) tarafından
Cnm benim dyor taliller olmuyor sağlık ocağında burda yapitrman lazım dedi ikili için randevu bulamadım o an uygun dye yaptrdik şuan da hem iyi dyor hem yine test yap dyor.o nasıl bişey
0 oy
(11,153 puan) tarafından
Hangi doktor canım ben irmette Salih beye gittim Allah razı olsun ondan testler yapılacaksa kağıda yazıyor sağlık ocağında veya devlette yaptır istersen diyor 
(5,882 puan) tarafından
Arkadsim dyrodu bana aşırı ilgiliylmis ben yorumları okudum kimisi yazmış cevabimizi vermiyor falan sen  doğumlarıni optimede mi yaptun ben devlete gdecem 20 bin olmis dogum
(11,153 puan) tarafından
Doğuma kadar çok iyiydi şnanki doğumda belli etti kendini. Evet irmette de 20 bin şuna
(5,882 puan) tarafından
İrmete muane ücreti nkdr sen devlwte gtmiyonmu hiç randevu yok
(11,153 puan) tarafından
İrmet 900dü eşim geçen 1300 olmuş demişti
(11,153 puan) tarafından
Devlete randevu bulmak zor
0 oy
tarafından
Bencede para için sürekli kan istenilmeyez bende özele gittim bir kere bile kan almadı 
(5,882 puan) tarafından
Benim bu ucmu 4, mu hata tiroidmi braz yüksek dedi beni dahilye di yanlış blmiyordam bdaha eksrtadan ücret bdaha kan verdim bidaha ultrason parasu bume allşkna ya
tarafından
Sen bi devlwt hastamesine gitsene ordan kan tahlili yaptır aynı şekilde çıkarsa gerek varki yaptırıyor he öyle bişwy çıkmazsa gerek var demwkki yada sağlık ocağına git ama daha önce kan aldırdım demê
(5,882 puan) tarafından
Sorun olmuyormu öyle anlamazlarmi ddaha once verdiğimi
0 oy
(3,997 puan) tarafından
butun doktorlar tahlil istiyor ama sen devlette saglik ocaginda yaptirabilirsin tahlilleri . 
(5,882 puan) tarafından
İlkinde idrar kan 4 milyar verdim dedi olmuyor sağlık ocağında ikili için yapmayacaktık zorladı resmen
0 oy
tarafından
Doktor biraz para göz sanırım. Muaynelerim doğumum hep özelde oldu fakat doktorum testleri git devlette yaptır dedi.
(5,882 puan) tarafından
Kızımda da valaha sadece ikili tarama testi devlete yaptım dyer kan idrar hep sağlık ocağında yaptırdım bu dyor burda yapman lazım blmem çok ugraştyor ya
tarafından
Doktor değiştir canım.
0 oy
(4,585 puan) tarafından
Yapılması gereken testleri istemiş her kontrolde kan değerlerine falan bakılır zaten ben doğum paketi almıştım o yüzden sürekli para ödemek zorunda kalmamıştim 
(5,882 puan) tarafından
Ayda bir verilir benim bldgm.her muane gttimde zırt pırt biseye yonlendryor bişey cikaryor
0 oy
tarafından

Ben anormal bir şey göremedim. Maddi gücünüz yoksa Devlet Hastanesi'ne gidin. 

4000 TL şuan size çok geliyor ise , takviyeler, doğum vs ilerde daha çok zorlanırsınız. 

(5,882 puan) tarafından
Ama.sebepsuz mesela hafif troudun var drek dahilye git dedi gttim bdaha muane kan ultrasin hepsinden para ödedik doktor yoo kadın doğum doğru konuşmuyor temiz dedi mesela kan vermiştim hepsi temiz bir hfta geçmeden hadi bdaha ver bı dünya para devlet randevu yok bulursam oraya gdecem artik
tarafından
Troid değerin normal referanstan aralığından farklı ise mecbur yönlendirecek. Ama referansın dışında olması illa bir sorun olduğu anlamına gelmiyor. Ne olur ne olmaz diye bakılıyor İşte. Riske atmamak için sevk ediyorlar. Anlattığınız her şey normal yani.
Gebelikte belli başlı takipler dışında böyle şeyler çok oluyor. Mesela aniden rahatsızlanırsınız, takipli olduğunuz hastaneye gidersiniz yine. Eğer bu özel ise, böyle ekstra olacak durumlarda da para ödersiniz. Doğum ücreti ne kadar bilmiyorum. Benim gittiğim hastanede epey yüksekti. Hem yazın hem kışın zam yapıyorlardı. Yani siz doğum yapana kadar doğum ücreti de artar. İlk gebeliğiniz mi bilmiyorum ama çocuk doğduktan sonraki masrafı hiç düşünüldüğü gibi olmuyor. Devletin karşılamadığı aşıları yaptırırsan 15 bin TL civarında mesela. D Vitamini, demir, prebiyotik vs kullanıyorsun aylık. Onlarda 400-500 TL  arası oluyor. ( Tek bir tanesinden bahsediyorum)
Çocuğun hasta oluyor, sıra bulamıyorsun hemen özele koşuyorsun, ne bileyim kıyafet ek gıda vs hep iyisinden olsun istiyorsun..  Tüm bunları düşünerek hareket edin derim. Ben özele gittim, özelde doğum yaptım ama çocuğu planlı yaptığım için öncesinde birikim yapmıştım. Siz yolun başında para sıkıntısı çekerseniz, ilerde daha da zorlanırsınız.
0 oy
(219 puan) tarafından
Ben yaşadım ikk çocuk getrdim aynı özelden çok tahlil yok şeker yüklemesi yok filan felan hicbursey yaptırma dim çok şükür turp gibiler hepsi para tuzağiiii
(5,882 puan) tarafından
Kizmda sadece renkli ultrason yaptım özelde ikilide devlete yaptrstim okdr kanlarında sağlık ocağında vermiştim hep bu zırt pırt dyor talil bune ya
(219 puan) tarafından
Dediğim gibi para tuzağı
0 oy
(4,036 puan) tarafından
Hiç bi testi yaptırmak zorunda değilsin ki imza atarsın karar senin doktorun zorlamaya hakki yok ha kan verirsen de aylik kontrollerde veriyorsun sürekli almiyolar zaten doktor seni kaz bulmuş yolmaya calisiyo belli ki
(5,882 puan) tarafından
Kağıt veryor gönderyor vezneye gdyoruz bi dünya para zırt pırt kızımda byle degldi çok ya
(4,036 puan) tarafından
Sürekli istiyorsa yaptırma mecbur değilsin
0 oy
(14,355 puan) tarafından
Özel de 12 haftalık olunca genel de söylüyorlar cinsiyeti 

Aynı hastane başka dr görün 
(5,882 puan) tarafından
Evet evet bizde 12.hftada gttik sylemedi bugünde 14 oldum kontorle.gttim bakmadı bile daha gtmeyecem bune ya
0 oy
(5,121 puan) tarafından
Bende ozele gidiyordum benim doktorum tahlil konusunda diretmedi hatta biri ogleden sonraydi randevum asiri bas donmem vardi bir anda fenalsiyordum ac karnina yaptirmam gerekiyormus hangisine baktircami isaretledi saglik ocaginda yaptirdim whatsappdan attim b12 dusmus ignemi falan yazdi direk ama saglik ocagida cins yapmak istemedi hastanedeki doktorlar burayi arka bahcesi falan zannediyor dedi beni azarladi bildigin benimde erken dogum riskim vardi gittigim hastane uzak arac binmem bile yasak dedim de o sekilde yaptilar 
(5,882 puan) tarafından
Bende dyorim başım dönüyor sesini çıkarmadı hic
(5,121 puan) tarafından
Kan degerlerinde birsey cıkmadı mi ben b12 ignelerimi olduktan sonra normale dönmustum özele gidiyorsun sonucta doktorunu.degistir doktor sitesinde yorumlari oluyor doktorlarin ordan incele ben.ilk.gittigim ozelde tavsiye uzerine gittim.benim enfeksiyonum vardi artik bobregime tirmanmis genisleme yapmis hastane yatisimin yapilmasi lazimdi yapmadi ürolojiyede yonlendirmedi kan tahlili bile yapmadi antibiyotik yazdi gönderdi ama atesim 38 den inmiyor baska ozelin aciline gittik acil.doktoru yatisini yapicam dedim 4 gunde toparlariz seni dedi enfeksiyonum.kanımda yükselmis bobregim sanci.yapiyordu artık direk kadin dogum doktorunu aradilar ürolojiyle gorustuler yatisimi yaptilar 4 gunde toparladim ordaki kadın dogumcuya kontrol amacli bebegime bakti ordan devam ettim doktor cok iyiydi Allah razi olsun istedigim zaman ulasabiliyordum en az 20 dk muayene ediyordu beni sorularimi.yanitliyordu sacma sorularda olsa incitmeden yönlendirdi.hep
(5,882 puan) tarafından
Cnm ramazndan öncede ben kan verdim dedi hiç bir sorun yok ikili tarama testi için de bugün kan değerlerin braz duzensz gbi hiç emin konuşmuyor hep braz braz bıktım ya braz riskli blmem ne buna gtmiyecem artık cinsiyet bile demedi ya
(5,121 puan) tarafından
Degistir canım doktor önemli kafan rahat olmasi lazim hamilelikte cunku her konuda doktoruna guvenmek zorunda kaliyorsun aklinda süphe olmamasi lazım
0 oy
(2,542 puan) tarafından
Eğer devlette randevu yoksa sabah erken gideceksin sıra veriyorlar hamilelere öyle bir öncelik var
(5,882 puan) tarafından
15 kişiye veryor oda şansıma tek bir doktora veryor oda iyi degl evim uzak sabah köründe gtmem lazim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 273 göst.
26 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 429 göst.
5 Temmuz 2021 Aile kategorisinde Cicek19 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 340 göst.