0 oy
1,073 göst.
Diğer kategorisinde (127 puan) tarafından
Instagram ve tweet de sokak köpeklerini sahiplendirmedikleri sürece uyutulacaklarını söylüyorlar haberin Aslı var mı ne düşünüyorsunuz benim fikrim uyutmaları değil şehir dışında barakalarla beslenmesi tabii ki öncelikle insan hayatı her şeyden önce ama sonuçta onlar da bir can sizce bu karar doğrumu tabi haberler cidden doğru ise 

27 Cevaplar

+12 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Keşke önce teca.vüzculeri kadın katillerini ve hayv. anlara zulüm edenleri uyutsalar
tarafından
Keşke Haklı olmam dilsiz canlıların uyutulmasıni engellemeye yarasaydi
(5,456 puan) tarafından
Gerçekten bas bas bağırdım, gerekiyorsa belediye için maliyetine yapalım bu işi dedik ama malesef şu ülkenin hiçbir ilinin hiçbir ilçesinin belediyesi elini taşın altına koymadı
(5,526 puan) tarafından
Ankara’da oturduğum dönem bağlum tarafında bir barınak var.  İçler acısıydı hay.vanlar perişandı. Ve doğal olarak insan araç geçirmiyorlar. Bu işi kısırlaştırarak yapsalar barındırarak yapsalar ne güzel olur.  Meram tıp eski yerleşkesi çok güzeldir. Çok köpek var ee binalar arası mesafe de var gece konsultasyona giden çok asistan drlara saldırdılar. Çocuklara saldırdılar. Belediye gelip topluyor emekli prof hocamız köpekleri geri getirtiyordu. Besleniyordu da hayva.nlar. O kadar okumuş görmüş geçirmiş insanlar bir veteriner hekim ile istişare yapıp çözüm bulamadı.
Basiretsiz insanlar doğacım yani basit hastane çevresinde bile çözüm bulamadılar ise şehirler filan çok zor.
Olan yine hayv.anlara olacak
tarafından
Özeline bakarmisin canım sana bisey dicem
(5,526 puan) tarafından
Tabii ki
-Reklam-
+21 oy
(5,582 puan) tarafından
İsteyen lincleyebilir ama ben dogru buluyorum. Her sokakta her mahallede kopekler cete olusturmus halde. İnsan cani herşeyden onemlidir. Sokaga cikip yuruyemiyoruz. Cocugunuza saldirsa hos mu olur. Okul cikisi duyuyoruz cocuklara saldiran hayvanlari falan. 

Bence canlarini acitmayacak sekilde yani hayvana eziyet etmeden uyutulabilir. 

Tavugun ki inegin ki koyunun ki de can sonucta. Olaya o acidan bakacak olursak. 
(29 puan) tarafından
Minnak35 sana katılıyorum.
(19,918 puan) tarafından
Doğa ne kadar kısırlaştırma maliyeti bir köpeğin. Ya koskoca Türkiye Cumhuriyeti bu kadar mı fakir. Köpeklere bakamiyor.mu buna çözüm bulamıyor mu. Ayrıca onların ekosistemde ki yeri ne olacak. Onlar gidince başka hayvanlar tureyecek. Bilmiyorum mesela belki fareler. Sıkıyosa fareleri de toplatsinlar. Bunu çözümü kesinlikle uyutmak değil
(5,582 puan) tarafından
İnancim kimseyi ilgilendirmez.
Yillar once İstanbul sokaklarinda lagim fareleri dolasiyodu. Onlarda ilaclandi. Gunumuzde de logarlara belirli araliklarla ilac atilmakta. Ama ne hikmetse hayvanseverlerin sesi cikmiyo.
Hayvansa hepsi ha******iger hayvanlara neden ses cikarilmiyo!
Buyuk cogunlugunun derdi mama satarak para kazanmak sokak hayvanlari azalirsa kime bu kadar cok satarlar. Kenara koseye mama koyunca hayvansever olunuyo.
(3,160 puan) tarafından
Aras açlıkla hiçbir ilgisi yok bizim burdaki köpkler beslenmesi 5 Yıldızlı otel gibi günde 3 araba gelir mama getirir yada kasap artık kemikleri getirir. Ama huy edinmişler sürekli gelene gecenin arkasından koşuyorlar kaç tane çocuk korkudan yola atladı araba önüne. Kaç tane kadın çığlık çığlığa bağırdı insanlar koştu. Başınıza gelmeyince anlamıyorsunuz.
Kısırlaştırma demek zaten soyunu tüketmeye uğraşmak demek uyutmaktan fazla bir farkıda yok . Çocukların topu kaçıyor onu bile alamıyorlar korkudan. Bu sürekli köpekleri savunanlar anca saldırıya uğrayınca aklı başına gelecek yoksa hayatta anlamazlar
(23 puan) tarafından
Bacım anlıyorum seni bizim burda da var köpek ben Keşanda yaşıyorum abartısız söylüyorum herkes seviyor şefkat gösteriyor dükkanların her yerinde onlar için mama ve su var bir köpeğe tas fırlatıp soparla saldirirsan o ****** kudurur bir çok insan sevmediği yemek vermediği gibi şiddet uyguluyor hayvanlara ben kendim ankaraliyim mesela bizim orda normal duran köpeği döven çok sonra köpek saldirinca ee köpek bize saldırdı diyorlar anlıyor musun ne demek istediğimi çocuklara ****** sevgisini aşılamak lazım ki ilerde yoldan geçerken karıncayı bile ezemesinler
+3 oy
(2,935 puan) tarafından
İsteyenler linclesin umrumda değil ama doğru buluyorum çünkü insanların hayatını tehlikeye sokacak durumdalar parkta bahçede çocuklar oynayamaz hale gelmiş

hayvan seven evinde baksın diye düşünüyorum 
+2 oy
(2,582 puan) tarafından
Barinaklara hoc gittnzmi bilmiyorm.icler acisi resmen ve sokak kopeklerinide saga sola atanda zaten barinaklar.asla kabul etmiyorlar ama barinaktan birakiyorlar.cunku barinaklar dolup tasiyor.ve bir suru kopek hastaliktan ölmus durumda.barinaklar icler acisi.hayvanlarin ölmesini asla istemem ama buna bi care bulmalari gerek.barinaktan birakilan 10tane kopek tarafndan saldiryi ugradik kizlarimla ama barinak bunu asla kabul etmiyor.belediyeye sikayet etmemizde hic bir seyi degistrmiyor.eger isiran bir kopek var sa yada hastalikli o kopegi alip uyutuyorlar baskada bisi yapmiyorlar.
0 oy
(2,504 puan) tarafından
Uyutmaları bana da hoş gelmedi canım barınaklara bırakılabilir orda beslenebilir onlar da bir can sonuçta :(
(127 puan) tarafından
Aynen öyle:(
(2,732 puan) tarafından
Ben de onaylamıyorum ama barınaklarda yer kalmadığı için böyle s*lakça bir şey yapacaklarmış :( köpeklerden hoşlanmam ama hiç bir canlı böyle bir sonu haketmiyor.
(1,826 puan) tarafından
Barınaklara hiç gittiniz mi acaba? Barinağa bırakacaklarına uyutsunlar daha iyi
(2,732 puan) tarafından
Gitmedim, gitmeyi düşünmedim.
0 oy
(4,202 puan) tarafından
Öyle bir haber var malesef. Yazık hayvanlara ben kö.pekten korkarım ama öldürülmesini asla doğru bulmuyorum. Saldırgan olmalarının sebepleri aç oldukları için, bunun için düzenli beslenme yapılmalı ki hayvanlar saldirmaz. Keşke barınaklara çok iyi baksalarda orada yaşasalar ama çoğu barinagin durumuda içler acısı öncelik bunlara el atmalari gerekiyor. Dilsiz hay.vanlari öldürmek asla çözüm değil
(5,582 puan) tarafından
Ac olduklari icin saldirdiklarini dusunmuyorum. Mahallemizde cok guzel bakilir sokak hayvanlarina herkes zengin burda sokaktaki kopege et alirlar yeni dogum yapmis kediye ciger pisirip gotururler.
Ama gecen kopekler bi ailenin bebek arabasinin etrafini sardilar ben camdan gordum cok korktum.
(4,202 puan) tarafından
Bizim de mahallemiz de var hiç zararları yok. Bebek arabasinin etrafının sarma sebebi belki yemek bekledikleri için olabilir. Şunu da atlıyoruz sahiplenip sokağa atılan ve saldırgan yetiştirilen köpekler var aslında köpekleri bazı insanlar bu duruma getiriyor. Haberde çok izledik sahipli köpeklerin saldırdıklarini bunları ona bakanlar yapıyor malesef.
(5,582 puan) tarafından
Yani her gun yemekleri belirli bolgelere konulur. Aclikla ilgili bi durum degil. Nedense aksamlari bazi araba veya araba tarzi araclari tehlike olarak dusunuyolar. Onlara havlama ve pesinden kovalama olayi surekli oluyo zaten. İlk kez bebek arabasina da oldu. Ac olduklarini varsaysak bile bi ailenin rahatca sokakta gezmesine engel oluyolar.
Evet haklisiniz sahiplenip sokaga atilanlar ,vahsi yetistirenler var . Ama kopegin fitratinda vardir saldirma olayi. Kediler ayni sorunu teskil etmez mesela.
(4,202 puan) tarafından
Bu köpeğin evet doğasinda var ama bunlar var denilerek bir canlının hele ki sessiz bir canlının uyutulmasi ne kadar doğru olabilir ki? Bu canlılar için uygun ortam hazırlanmamış ki , barınaklar berbat halde ilk önce barınaklara el atsalar yaşam alanlarını guzelleştirmeye deneseler bir şey kaybetmezler. Bunlar yapılınca korkan insanlar sokakta rahat gezebilir dimi çözüm böyle olur öldürülerek olmaz
(127 puan) tarafından
Köpeklerden bende çok korkuyorum ama bu şekilde olmasını istemiyorum bir çaresi olması lazım birde sahiplenme diyorlar peki evinde küçük çocuğu olan aileler ne yapsın sonu böyle olmamalı can sonucta
(4,202 puan) tarafından
Sahiplendirme olayı çok hassas, bir heves uğruna alınıp 1 hafta sonra bırakılmayacağı ne malum. Köpek bakmak aşırı zor kedi gibi değil ki.  Yani umarım bunun bir çözümünü bulurlar
(127 puan) tarafından
İnşallah bulurlar
(5,582 puan) tarafından
Kisirlastirilma denendi olmadi keske uygulanabilseydi bu kadar cok artmazlardi. Uygun ortam barinaklar hazirlandi ama sayilari cok fazla artti. Bunun sorumlusuda yine bizim insanimiz sahiplenip sıkılınca sokaga saldilar.
İnsan sagligini ,canini tehdit eden bi durum varsa uyutulmasi gerektigini dusunuyorum. Sessiz bi h******hic degiller ve cete halinde insanlara saldiriyolar. Akrep,orumcek,yilan,kurt ,domuz gibi canlilarda topluma zarar veremeye baslayinca bi sekilde yok ediliyolar.
Barinak yapmak,kisirlastirmakla onune gecilebilecek bi sorun halinden cikti ve daha buyuk sorunlar olusturmaya basladi bence. Maddi olarakta devlete fazladan masraf demek.
(3,160 puan) tarafından
Açlıktan asla saldırmıyorlar bizzat mutfak balkonumdan görüyorum her 3 öğün yemekleri gelir kilo kilo mamalar kasap Arabaları durur.bi 20 25 tane varlar arkada ama her gün gecen ya bir bisikletliye ya bi çocuğa ya bi kadının arkasından koşarlar. Ve bunlar ordan sessizce gitmeye çalışan insanlardır.
2 gün önce bakan açıklama yaptı rasgele her ****** uyutulmıcak sadece saldırgan kuduz hastalıklar uyutacaklar.
0 oy
(5,456 puan) tarafından
Şuan için yasa tasarısı aşamasında TBMM ye sunulacak. Meslektaşlarım ve ben de malesef bu konuda inanılmaz üzüntülüyüz. Çözüm kısırlaştırma ama maalesef hem belediyeler hem belediye bünyesinde çalışan arkadaşlarımız bu konuda fazla rahat. Ayrıca kısırlaştırma çok daha ucuz. Yazık gerçekten 
(5,456 puan) tarafından
Another ayakta alkışlıyorum canım. Hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmanız müthiş olmuş. Genelde ay bi kere anneliği tatsız falan yapıyorlar cinleniyorum. Ve çok haklısın kısıtlaştırmak günah ama öldürmede sıkıntı yok. Yani çok ciddi bir kısırlaştırma seferberliği başlatılırsa işe yarar eminim. Hatta biz özel klinikler olarak da gerekirse belediye için maliyetine yapalım bu işi de dedik ama kimse elini taşın altına koymadı
(5,456 puan) tarafından
Gökyıldız aynen arkadaşım. Bildiğin vahşet malesef
(3,794 puan) tarafından
Konudan bağımsız anladığım kadarıyla veterinersin büyükbaş hayvandan anlarmisin :) bı sorum vardı da
(5,456 puan) tarafından
Kuzum büyükbaş yıllar önce çalıştım okulda ne öğrendiysem o  yani :D sor bakalım belki hatırladığım birşeydir
(3,794 puan) tarafından
Kurbanlık tosunumuz var ayaklarının üzerine basmakta zorlanıyor arpa veriyorduk bide besi bitiş yemi ben herhalde fazla kaçırdım vetirinwr geldi baktı ayaklarına vurmuş kesin arpayı yemi azaltın dedi iğne verdi vuruyoz ama hala aynı düzelir mi
0 oy
(2,061 puan) tarafından
Ben her ne olursa olsun uyutulmalari taraftarinda değilim ya 2 hafta omce sabah 5 yaşındaki kızımda okula giderken bizede saldirdilar aman allahm biz bittik dedim saolsun bi genç cocuk yardim etti inanin psikolojimiz bozuldu okula giderken elimizde taşla gidiyoruz napalim kızım titreye titreye korkarak gidiyo ama yinede o skeilde yok olmalarını istemem barınaklara falan koysunlar onlarda can
0 oy
(4,533 puan) tarafından
Bundan 7 yıl önce 30-40 tane barınak projesi yaptık belediyelere işyerimde onların isteği üzerine. Kaç tanesi uygulamaya geçti biliyor musun? Sıfır.. Zamanında önlem alınmadı, kısırlaştırma ya da barınak sayısını arttırmak gibi, şimdi uyutulmasını elbette doğru bulmuyorum. 
0 oy
(9,718 puan) tarafından
Acımasız bir yöntem aslında ama bende destekleyenlerdenim. Son donemde kopeklerın cetelesmesi yer belirleyip saldırması cok oldu artık. Ama her mahalleye ya da ilçeye barınak yapılıp kısırlastırılıp basına da gonullu hayvanseverlerden koyulursa zaten zamanla üreme olmadıgı için bitecektir. Boyum kadar hayvanı sokakta gormek istemiyorum. 
0 oy
(14,674 puan) tarafından
Öyle yapmaları doğru değil ama aklım çıkıypt saldıracaklar diye 

2 çocukla bazen parka gidiyorum geçen gün elime merdane aldım bebek arabasına koydum ne olur ne olmaz diye 

Bir çözüm bulunması gerekiyor 
(127 puan) tarafından
Zaten çoğumuz korkuyla dışarı çıkmıyor muyuz köpekler yüzünden herkes parka falan asla gidilmiyor ama bu şekilde olmasini bende doğru bulmuyorum mutfakta çözüm olması lazım
0 oy
(3,376 puan) tarafından
Ben almanyada yaşıyorum Burda hiç sokakta ****** göremezsin çok rahat inan

Ama bence şöyle bir şey yapılabilir hepsi toplansa kısırlaştırma yapılsa sonra o hay vanlar barinakta beslense illaki ömürleri bitecek üreme de olmayacak daha iyi olabilir 
0 oy
(1,349 puan) tarafından
onu bilmiyordum da bizim hobi bahçesi var küçük yavru köpek vardı zehirlemisler öldü :( mısır eken adamın bahçesine zarar veriyormus güya 
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Köpekten gerçekten korkarım küçüklükten gelen bir korkum var benim mahallem de de köpekler var park hemen yakınım da kızımı alıp da tek gitmeye korkuyorum Allah(C.c) korusun gerçekten uyutulması da hoş değil keşke şöyle bakım evleri yapsalar bir kaç veteriner ve yardımcı şehirden uzak bir yerde 
0 oy
(2,270 puan) tarafından
Hapishanelerdeki tecavüzcü, katil besleneceğine adam akıllı barınaklara düzenleme yapılsın. Onlarda güvende ve huzurla yaşasın bizde. Göz göre nasıl öldürecekler,bu hangi kitapta yazıyor acaba!
0 oy
(29,209 puan) tarafından

Uyutmak doğru gelmiyor devletin herşeye gücü varsa hayvanlara bakmaya mi yok barınak kursunlar hayvanlar derneği kursunlar yardımlar toplansin yerler yapılsın bakılsın yani zor değil işlerine gelmiyor 

0 oy
(619 puan) tarafından
Kısırlaştırma için bütçe ayırmayanlar dünya para olan ötenazi ilacı için para verecek mi? Ben söyleyeyim hayır. Diri diri gömecekler belki çamaşır suyu enjekte edilir belkide gene kafalarına kürekle vura vura öldürecekler. Sanıyorlar ki huzurla uyutulacak. Hayır bu bizim ülkemizde mümkün değil. Bu bir vahşettir. İnşallah kabul edilmez. Allah'ın onlar benim sessiz kullarım dediği canlara hiçbir bahane ile bunu yapamayız. Herkes bas bas bağırdı kısırlaştırma yapın kontrol altına alın diye. Hiçbir şey yapmayanlar şimdi gelmiş kontrol altına alınamıyor öldürelim. Yok ya. Birde insandan önemli değil diyenler var. Böyle bir ego görmedim ben. İnsan bu dünyanın başına gelmiş en kibirli varlık maalesef. Binlerce yıldır hayatımızda olan hayvanları belediyelerin iş bilmezlikleri yüzünden katledecekler. Allah akıl fikir vicdan versin benim iki gündür uykularım kaçıyor 
0 oy
(30 puan) tarafından
Bugün sabah 7.30 da kadını 2 köpek kovaladı kadın elindeki poşetleri olduğu gibi yere atıp koştu eşim kadının bağırmasına uyandı nasıl olacak böyle bilinmiyor köpekler bile artık değişti 
0 oy
(743 puan) tarafından
Kimse kusura bakmasin ama milyon tane köpek bir insanin kılına zarar gelmesinden degerli degil ne yapiyorlarsa yapsınlar yeterki bi cozum bulunsun milletin canının yandığı yeter
0 oy
tarafından
Ben uyutulma kararını çok yanlış buldum Allah muhafaza büyük musibetlere sebep olabilir tarih tekerrürden ibarettir 1910 köpek katliamından hemen sonra büyük deprem olmuş bunun örnekleri var Allah'ın dilsiz canlilarini topluca öldürmek yerine kisirlastirilabilir barınaklar cogaltilip kontrol altına alınabilir,milletvekili maaslarini düşürüp köpek barinaklari yapabilirler 100 yaşına kadar milletvekili besliyoruz evde osura osura yatiyorlar.

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 933 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 199 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Gulgul5555 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 371 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Sirius76 (1,319 puan) tarafından soruldu
+2 oy
16 cevap 389 göst.