0 oy
262 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (335 puan) tarafından
Kızlar bir olay anlatacağım arkadaşımın başına gelmiş, siz olsanız ne yapardınız yapılan şey ayıp mı değil mi?

Arkadaşım maddi durumu buzdolabına yiyecek koyamayacak kadar kötü. Kocası ablasından 20.000 borc istemiş 3 ay sonra ödeyeceğim demiş. Bu yaşadıklarını görümcesi de biliyor telefonda ağlayarak anlatmış zor durumda olduklarını. Aradan 1 ay bile geçmeden araba yükselteceğiz bahanesiyle borçlarını geri istemişler bir de ablası değil eniştesi devreye girmiş, normalde abla ve kardeşi arasında bir mevzu. 

Bu arada yakın zamanda anneleri bu iki aileye de eşit miktarda para vermiş arkadaşım araba almışlar, ama bunlar arkadaşımın arabasından daha yüksek model almak istedikleri için değil 3 ay 1 ay bile dolmadan borçlarını isteyip sıkıştırıyorlarmış. Ve kadın sürekli arkadaşımla bir kıyas halindeymiş, o ne giyerse aynısını giymek, ben de senin gibi olcam demek veya laf sokmak gibi. 

4 Cevaplar

+2 oy
(13,060 puan) tarafından
Arkadaşın da dolaba yiyecek koymayacak kadar kötü neden araba almış ben onu anlamadım ben mi yanlış anladım yoksa araba almamış mı arkadaşın da? Kardeşi eşinden habersiz vermiş olabilir eşi bundan hoşlanmamış olabilir... 
(2,203 puan) tarafından
Aynı yere takıldım
(335 puan) tarafından
Aslında bu olay farklı bir durum, oğlanın ailesi her turlu yalanı söylemiş evimiz arabamız var demiş bi evlenmişler ev araba yok... Kızım annesi diyor kaynanaya hani söz vermiştiniz neden dürüstlük yok, onun üzerine kaynana bu arkadaşıma araba alsınlar diye para verdi, kıskanmasın diye de görümcesine de aynı miktarı verdi anladın mı
(335 puan) tarafından
Bir de sanki araba ihtiyaç birşey değilmiş gibi neden öyle yazdınız anlamadım. Hanginiz borç istemedi hayatı boyunca? 3 ay için 20.000 borç istemiş adam buna neden takıldınız anlamadım, bir dönem işsiz kaldı şimdi yeni işe girdi toparlanmaya çalışıyorlar
(2,203 puan) tarafından
Kafamı buluyorsun? Güzellik değil bu göreceli olsun. Dolabı boş dedin , onun yanında araba ihtiyaç değil lüksdür ancak. Kimseyi hor görmek değil amacım. Ama herkesin hayat şartlarıda aynı değil
(13,060 puan) tarafından
Ne anlatıyorsun bacım sen dolabım boş olacak kadar param yoksa arabaya yakıt da koyamam haliyle, ve evet buna takıldım. Siz neden görümcenin daha üst model almak istemesine takıldınız peki isteyebilir herkesin standardı farklı. Eşinden habersiz verdiyse eşi de devreye girebilir sonuçta bu da tuhaf değil. Belki adamın farklı planı vardı. Taraflı bakıyorsunuz olaya arkadaşınz olduğu için
-Reklam-
0 oy
(3,575 puan) tarafından
Akrabayla alışveriş sıkıntılı oluyor iki taraf için de yorucu, yıpratıcı. 

Keşke istenmeseymiş. 

Keşke onlar vermeseymiş. 

Madem vermiş mühlet dolana kadar bekleseymiş. 

Büyük ihtimal geri alamayız korkusuyla hemen istemişler. Amaaan yalan dünya işte. Allah yardımcısı olsun herkesin. 
0 oy
(12,641 puan) tarafından
akrabadan borç istemeyeceksin valla, benim iki akrabam bu yüzden icralık oldu. borç, borçtur diyerek senet yaptılar, günü gününe ödüyoardı, 1 seferlik 10 gün süre istedi, 2 gün sonra evine icra gönderdiler. 10 gün sonra bile değil bak. icra gönderenin de hiçbir maddi sıkıntısı yok. 
0 oy
(17,949 puan) tarafından
Yani benimle yarışan birinden araba almak için borç almazdım ablamdan ev alirken aldım ki bir sene sonra da versem neden demezdi. İki ay sonra parça parça ödemeye başladım bence burda bir tutarsızlık var 
(335 puan) tarafından
Araba almak için ondan para almadı canım yanlış okumışsun herkes kendi parasıyla araba alıyor, görümcesi arkadaşımdsn daha iyisini almak için ona verdikleri borcu hemen istemiş birkaç hafta içinde
(17,949 puan) tarafından
Akrabadan borç almak pişmanlıktır
(335 puan) tarafından
Bazen bazı akrabalarla sadece akraba olmak bile...

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 526 göst.
18 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Ruveydacacan (962 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,532 göst.
25 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepysza (83 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,219 göst.
16 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 466 göst.
26 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Suravebebisi (2,280 puan) tarafından soruldu

408,512 soru

12,274,564 cevap

37,700 kullanıcı

Kategoriler

...