0 oy
710 göst.
Diğer kategorisinde (275 puan) tarafından
Kızlar benim dün eşimin arkadaşı anne ve babası yemeğe gelmişti iki çocuğum var biri 2 buçuk yaşında diğeri 9 aylık bende tek başıma herşeyi yapamam diye annemi çağırdım kaynanamın yardım etmeyeceğini biliyorum çünkü misafir gelecek demiştim anneni çağır yardıma gelsin demişti neyse dün annem 11 de geldi akşam misafirler gidene kadar kaldı hatta annemi misafirler eve bıraktı Yemeği yaptı annem yemek hazırlamaya yardım etti bulaşıkları kaldirmama bulaşık yikamama çay hazırlamama herşeye yardim etti kaynanamsa bir misafir gibi geldi oturdu yemeğini yedi kalkıp gitti misafirlere namaz kılıp gelecem dedi gidiş o gidiş gelmedi misafirlerim gidince geldi Onunda eltisinin kızları şehir dışından gelmiş yemeğe çağıracak siz benim yerimde olsanız yardım için gidermiydiniz kaynanam kayinbabam ve 9 yaşındaki görümcem beraber oturuyorlar aynı şehirde arabayla 20 dakika uzaklıkta bir kızı var çocuğu yok oda onu çağırsin yardıma ve eşim biliyorum anneme yardım et yardımcı ol diyecek bende etmicem istiyorsa kıyameti koparsin umrumda değil 3 yıldır bu böyle annem gelir yardım eder o bir misafir gibi oturur ve gider siz olsanız ne yapardınız yada eşinize nasıl birşey derdiniz

27 Cevaplar

+4 oy
(134,009 puan) tarafından
yanlis anlama ama madem cocuklarin kucuk ya misafir kabul etme ediyosanda kendo basina yap temizligi yemegi (sarma borek gibi oyalayicu  seyleri ) son ana birakma ne annen ne kaynanan yardima gelmek zorunda degiller ben gurbetteyim kimsem yok bu gibi durumlarda ya disari yemege vs davet ediyiruz yada hic gitmiyoruz kac yasindasin bilmiyorum ama sorumluk almak gereken yerde yardim bekleme tirnagin varsa basini kasimayi ogrenmelisin kaynanan kac yasinda hani en az 45 ustudur yardima gelmez zorunda degil sende gitmek zorunda degilsin ama bana yardim etmedi diye bilenme  burda,gazlayan olur asla gitmem falan diye gazada gelme
(275 puan) tarafından
Tamam da ben yemeğe cagirmadim ki banada sorulmadi direk adamları yemeğe çağırmış ben de iki çocukla napayım dedim birşey olmaz dedi ki eger çocuklarım gündüz uyusalar her işimi yaparım ama uyumuyorlar
kim cagirmis esin cagurdiysa yine sen yapcan kii gelen esinin arkadasiymis onu kaynanan cagirmaz ona ne zaten benim bildigim tek gercek tirnagin varsa basini kasi kimseden bisi bekleme  ne kadar az beklenti olursa o kadar cok huzur ve mitluluk oluyo
-Reklam-
+2 oy
(2,239 puan) tarafından
Gitmem. Misafir gidi gider oturur evime geri giderim. Kim ne düşünürse düşünsün 
(275 puan) tarafından
Öyle yapacağım bende
tarafından
Kesinlikle bende aynısını yaparım
0 oy
tarafından
Ben olsam giderdim ya 
tarafından
Ya tabiki kocamın da hatri büyük ama asıl amacım Allah rızası için olur benim
(275 puan) tarafından
Bende koca hatri da yok dün akşam misafirlerin yanında aynı annesi gibi konuşuyordu yok Aysel ketıl çayı içmez bilmem ne bende bu akşam annen burda değil sen mi kaynanalık yapıyorsun dedim susturdum
tarafından
İyi demişsin ben artık bu aile konulrinda eşimi alttan almıyorum çünkü çok alttan aldım ben aldıkça tepeme tepeme çıktılar evim benim evim değildi çocuğum benim çocuğum değildi eşimin hatır dedikçe böyle oldu en son bi patladim artık en ufak şeyde tepkimi koyuyorum
(7,276 puan) tarafından
Ana kuzuları işte.. Ikisi birbirini takip eder lafta.
(275 puan) tarafından
Öyle valla asla kimsenin yanında kirmazdim ama o beni kırıyorsa bende kırarım umrumda değil
0 oy
(4,277 puan) tarafından

Sende git ye ic ben bi namaz kılıyim de git daha da gelme :D

(275 puan) tarafından
Zaten ben aşağıda olursam dedikodumu yapamaz gitmem lazım ki iyice dedikodumu yapsın
0 oy
(4,961 puan) tarafından
Kaynanan kaç yaşında canım yaşlı mi?
(275 puan) tarafından
Yok valla yaşlı değil bi kalp ritim bozukluğu var kadın sanki dermansız hastalıklı gibi davranıyor
(4,961 puan) tarafından
O zaman sende kendisi gibi yap,git misafir gibi otur . Başka gelini var mı ?
(275 puan) tarafından
Yeğeni vardı gelini kaçtı başka şehire gitti bunların yüzünden başka yere taşındı
(4,961 puan) tarafından
Boşver sende o zaman gitme yardıma zaten yapan yaranamıyor,iş yapmayan yaranıyor valla hem zaten iki tane bebekle yardımın da dokunmaz ki .
0 oy
(944 puan) tarafından
Senin bebeğin var ya ne yardımı. Otur oturduğun yerde 
(944 puan) tarafından
Arada yapmak lazım, gelin mi hizmetçi mı belli değil vallahi. Kız bunlar eskide kalmış boşver. Eli ayağı tutuyor yapsın kendi. O annede seninki anne değil mi. Yardım etmiyorum deme politik ol biraz bebek durmuyor bahanesiyle kaç
(275 puan) tarafından
Bebeğe ben bakarım sen yardım et der eşim yada anneme ver baksın sen yap der
(7,276 puan) tarafından
Benim kocada der bagirdiginda daha yolun filan der, lakin oğlanı salmam der. Ahaha ben bile oğlumun herşeyine yetişmekte canım çıkarken anası nah bakar tahammülü zor oluyor 1 2 saat baktığında bile :) akılsız kocam ona güvenir.
(275 puan) tarafından
Benim ki de öyle
(2,852 puan) tarafından
Sakin cocuklari birakil goz dagi vereyim deme, Allah korusun yarin is ciddiye binerse aleyhine delil olur cocuklarina bile acimadi terketti diye
0 oy
(7,276 puan) tarafından

İç sesimiz nekadar olmaz gitmem derse de :( kocalar yüzünden dış sesimiz tabi der mecburen.

0 oy
(1,250 puan) tarafından
Valla hıcte gıtmem umrumda olmaz
0 oy
(1,386 puan) tarafından
Namaz kilcam diye 20 dakikalık yola mi gitti de gelmedi? Soruna gelince ben olsam gitmem. Yapsın kendi. Hem herseyi annelerimize yıkıyorlar hem de bir tutulmak istiyorlar. Oldu canim başka. Hiç takma gitme de
(275 puan) tarafından
Alt katimda oturuyor ya gitti bilerek gelmedi
behiye2020hem herseyi annelerimixe yikiyolar demissin arkadasin evine gelen misafir kaynanayi baglamaz ister yardim eder ister etmex keza anneside ayni sekilde tirnagi olan basini kasir misafir kabul eden agirlamasinida bilmeli yardim beklemeyle ömur gecmez herkez kendi basina bisiler yapabilmeli anne kaynana bi yere kadar fani dunyadayiz yarin öburgun allah gecinden versin iksiide vefat ettiginde ne olcak eve misafir gelcek diye kime gidip yardim istiycekler? yaa allah askina kimseden bisi beklememeyi ogrenin
0 oy
(4,273 puan) tarafından
Ayy aynı benim kaynanam bı an kendi postumu okudum sandım. Benimki de öyle yardım etmek dedin mi gelmez koşmaz ama annemle bir tutayim ister kızına gelince dünyaları önüne serer bize geldi mi hastayım bilmem ne 

Gitmem canım asla  
0 oy
(8,086 puan) tarafından
Sen de o kızından için anne onu çağır da yardım etsin onun eli boş diyiver. Ben çocukla sana tam tersine yük olurum de. 
0 oy
(2,859 puan) tarafından
Ben de istemezdim yardım etmek. Ama hiçbir şey yapmadı demesinler istersen kendi evinde tatlı yapıp misafirler gelmeden götürüp geri dönebilirsin canım 
0 oy
(615 puan) tarafından
Snde kızını çağır yardım etsin de.o anneni çağır deyince iyi
0 oy
(7,799 puan) tarafından
Allah böyle mükemmel bir fırsat çıkarmış karşına iyi değerlendir gün intikam günü :)
0 oy
(1 puan) tarafından
Valla yardim filan etmem oyle yaptikca keriz yurduna koyuyolar ama eşimde yardim et demez hep beni savunur Allah razi olsun 
(275 puan) tarafından
Yok benim eşim öyle değil
0 oy
(18,184 puan) tarafından
Bu mevzulardan bağımsızda gitmem misafir davet eden az çok ne yaşayacağını biliyor ona göre ayarlasın kendini kimse bana güvenipte misafir ağırlayamaz
0 oy
(2,852 puan) tarafından
Kizi varsa sana iki cocukla dusmez zaten. Annen gelsin demis sana resmen, cagirirsa iki cocukla zor cpk yardimim dokunmaz gorumcemi cagir de sende. Ama zorda olsa yine giderdim sanirim. 
(275 puan) tarafından
Ben gitmicem çünkü o bana hic acımıyor
0 oy
(12,314 puan) tarafından

Şu erkeklerin kör olması beni deli ediyor annen yardıma gelmiyor görüyorsun kendi annenden destek aldığını da görüyor ee daha niye anneme yardım et dersin ki aynı şeyleri yaşıyorum ama ben anneme çok uzağım ona rağmen annem geldi kaynanm oturdu anca şimdi kaynanam hasta git bak diyor eşim bana seninde annen hasta olur o zaman görüşürüz der asla annelerinin yaptığı şeyleri görmüyorlar sinir oluyorum senide çok iyi anlıyorum gitme bosver misafir yanına da çıkma çünkü kalan işleri sama yaptıracak 

(275 puan) tarafından
Annelerine sadece körler
0 oy
(3,442 puan) tarafından
Senin evinde niye namaz kılmadı ona takıldım bak şu kurnaza 

Aynısını yaparım inada 

Sakın kılını oynatma sen saf.misin 

Senin misafirler gelince annen yardıma gelsin 

Kaynana kazan karasınin misafiri gelince de kendi yapsın

Uyanık ol

Canını kıymetini bil
(275 puan) tarafından
Benim evimde su yokmu namazlık yok mu yer mi yok bilerek gitti zaten
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Eşim yardım et derse ben misafir ağırlarken farkındasın dimi annem gelip yapıyor iki küçük bebekle ben kendime iş göremiyorum yardıma ihtiyacım varken kimseye yardım edecek halim var gibi mi duruyorum diye fırçalarım daha agzini açamaz 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 302 göst.
28 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 454 göst.
22 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SakuraCicegi (1,097 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,270 göst.
0 oy
7 cevap 530 göst.
18 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semos (397 puan) tarafından soruldu