+2 oy
1,202 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

• Geçen hafta cumartesi günü oğlum aldım ve çalışmaya başladım şimdilik iyi bir sektörde olmasada oğlumla kendime yetecek kadar rızkım var çok şükür ben bu hayatta en çok anne olmayı sevdim ve onun için toparlanıp tertemiz sayfa açtım oğluma çalıştığım sıralar teyzesi bakıyor bu aydan sonra kreş ayarlayacağım rabbimin izniyle şu an yanımda ve çok mutluyuz çok şükür <3

20 Cevaplar

0 oy
(2,312 puan) tarafından
Maşallah canm Rabbim yardım eder yeter ki iste
tarafından
Çok şükür şu an yavaş yavaş birşeyleri yoluna koyma yolundayim
-Reklam-
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Hep mutlu olun inşallah ❤️
tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Çok sevindim adına ...Allah'ım hep seninle olsun 
tarafından
Amin inşallah
0 oy
tarafından
Ne işine başladın ailen red etti mi evlatlıktan peki 
tarafından
Benim yavrum olmadan eridiğimi gördüler şimdilik birşey demiyorlar,a101 de kasiyerlik canım geçici bir süre için burdayım
tarafından
Çok şükür yâ inan ki sevindim ikiniz adına
tarafından
Sağol canım
0 oy
(310 puan) tarafından
Ne yaşadınız bilmiyorum, ama bunu diyebilmek kendinizden yeni birini doğurduğunuzu ifade ediyor. Ne hoş...

Bir kadının alacağı en kıymetli desteklerden biri de hemcinslerinin takdir etmesi olsa gerek. O yüzden büyük küçük, az çok, kolay zor; bir şekilde başarmış ve başarmış hisseden hemcinsime tebriklerimi iletiyorum. Yolunuz açık olsun.
tarafından
Allah razı olsun şu an eşimle ayrıyız bazı sorunlarımız var ve ben artık yoruldum istemiyorum
(310 puan) tarafından
Allah kolaylık versin
tarafından
Amin canım
0 oy
(2,522 puan) tarafından
Nasıl aldın oğlunu cnm ... rabbim yardımcın olsunnnp❣
tarafından
Babam geçen hafta almak için gitmiş geçen cumartesi kayınvalidem vermemiş bende aradım siz kimin çocuğunu kime vermezseniz nasıl polisle gelip alıyorum görün dedim yarım saate kadar getirdiler
(2,522 puan) tarafından
Iyi yaptın helal sana
tarafından
Konu çocuğum olunca gözüm hiçbirsey i görmez
0 oy
tarafından
Rabbım bileğine güç versin ayağınıza taş degdirmesin inşallah 
tarafından
Amin inşallah canım Allah razı olsun
0 oy
(1,909 puan) tarafından
Hep Mutlu ve huzurlu bir hayatınız olsun insallah 
tarafından
Amin inşallah cümlemizin
0 oy
(1,293 puan) tarafından
Çok sevindim adına nice güzel günleriniz olsun çiçeklensin hayatınız da ruhunuz da.
tarafından
Sağol canım Allah razı olsun
0 oy
(8,300 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun senin adına sevindim. :)) 
tarafından
Sağol Allah razı olsun
0 oy
(523 puan) tarafından
Çok sevindim allah yardımcın olsun her şey gönlünce olsun cnm
tarafından
Amin inşallah
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Ayağına taş değmesin .güçlü kadınları seviyorum çocuğuna gölge olmayı bilen ,ayakları üstünde duran kadınları gerçekten takdir ediyorum.insallah rabbim oğlunla beraber güzel günler yaşatsın size
tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Çok sevindim en doğrusunu yapmışsın oğlunu nasıl aldın merak ettim polisle mi onlar mı getirdi 
tarafından
Onlar getirdi paşa paşa
0 oy
tarafından
Bı ben başaramadım iki küçük çocuk kimse yok çocuklarıma bakicak çalışiyim onlarla beraber merdiven siliom eve iş aliom şimdilik ama çok az parası değmiyor  napcam bilmiom bende 
tarafından
Senin durumun ne canım
tarafından
Boşanma aşamasındayım çekişmeli olduğu için henüz bosanamadim ama çok kötü durumdayım ya bı çıkış yolu bulamiom iki çocuk kreşe versem maaştan daha fazla kreş parası bakicak kimse yok eve iş aliom merdiven siliom üç kuruş tutup onlarda nereye kadar böyle gidicek bilmiom
tarafından
Allah yardımcın olsun peki çalışabileceğiniz başka bir yer yok mu?
tarafından
Sağol canım iki. Çocukla kim kabul ederki bilmiyorum :(
tarafından
Hiç mi ailenden biri yok canım bakabilecek
0 oy
(1,475 puan) tarafından
Rabbim evladınla güzel ömürler nasip etsin sana nasıl üzülmüştüm çok sevindim rabbim ayırmasın bir daha ayağınıza taş gözünüze yaş değmesin bende ayrı anne babanın evladıyım annemle büyüdüm şimdi benimde iki evladım var ve hep diyorum ki iyi ki annem bizi bırakmamış bu bir çocuk için çok önemli büyüdüğünde senin evladında bunu diyecek 
tarafından
İnşallah rabbim beni yavrumdan hiçbir şekilde ayırmasın
0 oy
(4,469 puan) tarafından
Bak biz sana bunu söylediğimizde bize kızmıştın ama şuan çocuğunla, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya başladığın için mutluluk postu açmışsın. O zaman da demiştim senin için söylüyorum bunları diye. Umarım hep iyi gider hayatın artık. 
tarafından
Zaten ben hiçbir şekilde yapmam etmem demedim psikolojik olarak çok yorgundum biraz toparlanmayi bekledim siz o an hemen benden toparlanmami beklediniz
(4,469 puan) tarafından
Çocuğun için hemen toparlanmak zorundaydın çünkü, neyse ilerleme kaydetmişsin bu da bir şey elbette.
0 oy
(28,832 puan) tarafından

MasAllah Rabbim kolaylık versin 

tarafından
Amin inşallah biraz ilk başları yorucu geçse de herşey gibi ona da alışacağım
(28,832 puan) tarafından
Allah'ım gönlüne göre versin
tarafından
Amin inşallah
0 oy
(265 puan) tarafından
Çok mutlu oldum adına rabbim bir daha ayrılık yaşatmasın. Aklımdaydın kaç gündür sevindim mutlu haberi alınca :) 
tarafından
Sağol canım Allah razı olsun
0 oy
(1 puan) tarafından
Nereden başlasam bilmiyorum, keşke normal doğurmasaydım mı diyeyim, ya da hayatımın sadece nefes almaktan ve refleksel tepkilerle varolmaya devam etmeye başlamaya ya da kesin her şeyi yanlış yapıyorumdan keşke hiç anne olmasamıydıma kadar gidebilir bu yazdıklarım. Hamile olduğumu öğrendiğimde korktum ama bu kadar kötüsünü tahmin etmemiştim. Üstüne üstlük doğumhanede çalışan bir hemşire olarak normal doğumun bu kadar benim üzerimde yarattığı onca travmayı artık şanssızlık sayamıyordum. Şimdi ise 3 aylık bebeğim ve ben hayatta kalmaya çalışıyoruz. İlk başta yalnız olmayacağımı düşünsem de bir yerden sonra eşiniz, anneniz de olsa kayınvaldeniz de olsa o bebekle yalnız kalıyorsunuz. Doğumhanede o kadar çok sey gördüm ki, en azından bu süreçte oradan uzaklaşmanın teselli edeceğini düşünürken sabahtan diğer sabaha sanki yeni doğumuna girdiğim bebeğin ilk muayenesini yapıyormuşçasına 7 gün 24 saat mesaide gibiydim. Yanlış anlamayın kötü yorumlar yazmayın bebeğimi çok seviyorum ama hayatımı bir gülüşüne değişecek raddeye henüz gelemedim maalesef. İnşallah gelirim demek beni korkutuyor hatta, çünkü böyle mi olacaktı yani. Destek mi dediniz var aslında, eşim bana çok yardımcı oluyor annem ara ara hala uğruyor yanıma ama sanki onlar hayatlarına devam ettiler gibi gelmiyor mu size de. Sanki bir tek benim hayatım tamamen değişmiş gibi geliyordu (Hala biraz öyle) Sosyal hayatım kendime ait özel alanım kalmamıştı. Eşim bazı günler tüm gün neredeyse arkadaşları ile ve ben, onun eve döndüğü gibi eve ne zaman döndüm hatırlayamıyorum bile. Abartmıyorum ama siz ne düşünürdünüz? Ben her gün kan ter içinde bir savaş verirken geri kalan herkes hayatını düzene sokmuştu. Hayatı kaçıran ben, hep bir yalnızlık hissiyle boğuşuyordum. Arada boş dakikalarım netflix den dizi izliyorum tamam ama böyle olmazdı bence. Müge anlı izleyemezdim çünkü bebeğim bunları duysun aklı karışsın istemiyordum. Benim psikolojimin bebeğimi etkilememesi için her şeyi yapıyordum kendimce. Kendimi bile kandırdığımı bildiğim zamanlarım oldu. Nerden biliyoruz sonuçta anlamadıklarını. Arkadaşlarımla konuşasım da gelmiyordu bunu çünkü istemiyordum işte ne işe yarayacaktı dimi. Yarayabiliyormuş oysaki. 1 ay önce bir karar verdim. Kolay olmayacaktı ve olmadı da. Öncelikle ara ara bebeğimi ne kadar zor gelse de anneme eşime kayınvalideme emanet ettim. Evet yaptım bunu çünkü artık bebeğim için benim yanında olmamın ona iyi gelmediğini gözlerimle görmeye başlamıştım. Benim yanımda giderek daha da huzursuzlaşmaya başlamıştı. Önce küçük küçük başladım. Evdeyken uzun zamandır aklımda olan bir diziyi en az iki bölüm olacak şekilde bebeğin yanında Telefonumdan değil televizyonda izledim. Eşimi tembihledim ne olursa olsun bu iki saat yanına gelmeyeceğim. Gerekiyorsa buzdolabında ki sütten ya da mamadan ver. Sonra dizinin yerini romanlara bıraktım.  Özellikle annelik ile ilgili olmasın istedim. Uzaklaşmak yanlış bir karar mıydı yoksa bebeğime yakınlaşmanın ilk adımı mı? Çünkü özlem hissettim, yanına döndüğümde daha çok sarılmak geldi içimden. Haftanın en az 1 ya da 2 günü arkadaşlarıma vakit ayırmaya içimi dökmeye çalıştım. Anlamalarını ya da normal olur böyle şeyler demelerini önemsemeden. Bazen tek çıktım dışarı bir  kahve için bazen de eşimle beraber anneme emanet ettiğim zamanlarda. Saolsunlar hiç ama demediler, ikiletmediler. Ne yapıcaksın ama bebeğinle beraber çıksana demeden. Kocam bana boks dersi ayarladı bana vurmak istersen daralınca torbaya benim yüzümü yapıştırıp vurabilirsin bile dedi. Şimdi o geçirdiğim 2 saat hatta bazen daha da fazlası o kadar değiştirdiki beni bazen anneme gelmene gerek yok diyebiliyorum. Bebeğimi daha candan öpüp koklayabiliyorum. Eşime bugün de sen gelme biraz akşam arkadaşlarınla her ne ise yap işte biz de oğlumla oynarız dediğim anlara tanık oldum. Uzun lafın kısası önce ben dedim biz olduk paylaşmak istedim. Bence benim gibi gizli mağdur anneler çok fazla. Sizce haklı mıyım, umarım yalnız değilimdir, ve yanlış mı yaptım, ilgisiz Bi ranne miyim şimdi de bazen emin olamıyorum ne dersiniz?? 
(9,177 puan) tarafından
Keşke post acsaydin:)
Bu arkadaşın postu eşiyle bosandi 2 çocukla hayat mücadelesi veriyor
(685 puan) tarafından
En azından anlayışlı ailen var. Ben lohusayken çok kötü şeyler yaşadım ölmek bile istemiştim. Ailemi aradım kendimi kötü hissediyorum dediğimde demedikleri kalmadı. İşte senden güzel anne olmaz. Sen haketmiyorsun o bebeği. Millet bebeği olsun diye neler yapar hani sen ne yapıyorsun anca otur ağla. Deli olmussun haberin var mı seni hocalra mi götürelim napalim diye diye rezil etmişlerdi. Bu dönemde manevi değer çok önemli evet bizlerde insanız anneyiz ama bazen bizimde dinlenmeye ihtiyacımız olabilir. Öyle diyince annesin sen nasil çocuğundan biksrsin derler. Hiç bı zaman beni anlamadılar.
Eşim sağolsun öğlen gelir 1 saat 2 saat filan yanımızda kalır öyle gider. Çok şükür şuan 1 yaşına girecek kendime yavaştan geliyorum bak daha yavaştan diyorum. Çünkü genç yaşta evlendim 22 yaşındayım şuan. Belki bu yüzden kotuydum bilmiyorum. Yani bütün anneler senin gibi o yolda geçmiş. İçini ferah tut yanlış bişey yapmadin aksine iyi yapmışsın ki en azından çocuğuna daha çok aşık olmuşsun :)
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Çabalarsanız her şey olur. Yeter ki mücadeleyi bırakıp pes etmeyelim. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 69 göst.
17 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,264 puan) tarafından soruldu
+11 oy
56 cevap 1,610 göst.
13 Mayıs 2024 Aile kategorisinde Hanifehtc (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 1,144 göst.
0 oy
5 cevap 363 göst.
4 Ekim 2023 Aile kategorisinde Mrs. Boz (36 puan) tarafından soruldu