+1 oy
770 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,002 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bir kızı.  Var 2 bebegi düşünüyoruz  kızım doğmadan önce kayinbabm dedi biz koyacağız ismini tamam , dedim ilk isim sizin . Dedim erkek olursa senin adını koyarız kayinbabama ben dedim ilk başta   kayinbabam dediko yok büyük oğlum ismimi kaldırsın tamam dedim . Kaynım evlenmedi sırasını eşime verdi kızım , doğdu kayinbabam kaynim kizim ismini koydu isminide beğendim kızım birsy demedim bugünde diyor bidaha olursa ben koyaca, bende dedim öyle birsey yok olursa ismini ben koyacam sonra dediki babam ismini koyacam  dedi kaynım dedim yok ilk başta dediği,de dediği büyük oğlum adimi kaldıracak ben koymam dedim konu kapandı kızı. Evin ilk torunuydu erkek tarafı olarak bir altın yine takmadialr ben koymak istemiyorum Allah nasip edersede sizce bidahakine ne desem susunlar bıdah dememeleri için eşim bana bıraktı olursa ne koymak istersen koy dedi eşim arkamda

28 Cevaplar

0 oy
(310 puan) tarafından
İsmini kaldırmak ne demek anlamadım ama bir çocuğun kendi ismi olamaz mı yani sadece kendine ait illa onun bunun ismi olmasımı lazım benim kendi tarafımda böyle bişe hiç yaşanmadığı için garipsiyorum ne alaka kendi vatana millete ne hayır yapmışki bide ismin enerjisine çok inanıyorum ne gerak var yahu eşimin babası çok istedi ne münasebet 3 oğlu var çok isterse üçüne kendi adını koysaydı ismini o kadar seviyorsa asla koymadım 10 çocuğum olsa yine koymam çok sevsem de koymam küstüler oğlumu sevmediler falan valla hiç umurumda değil açıkçası şimdi seviyorlar oğlum onları sevmiyor maalesef asla onlara gitmek istemiyor
(1,002 puan) tarafından
Umrunda olmasın bende öyle yapacam keyf bilir umrumda değil
-Reklam-
0 oy
(320 puan) tarafından
Benm canm ne isterse onu koyarım.o kadar eziyet çekecem rezilik çekecem eee şunu katim bunu katim başka emrin varmı deseydin.kalkip bana bir kere dediler Hatice kayak dedim ben doğuruyorum senin karın dogurmuyor doğurur gibi hak sahibiymis gibi davranıyorsun kizlarini evlendir kat benm çocuğum dedim o
0 oy
(2,854 puan) tarafından
Ya ne anlattığın asla anlaşılmıyor sinir oldum okumaya çalışırken. Hem uzun yazıyorsunuz hem asla hiçbir kurala uymadan yazıyorsunuz. Kısa olsa neyse anlaşılıyor bir şekilde ama bu kadar uzun postlarda biraz daha özen gösterin yaaa bu nedir 
0 oy
(1,991 puan) tarafından
Hiç anlamadım karışık yazmişsin 

Ama isme karisiyorlarsa tepkini köy benm ckcugum ben taşıyorum ben bakıp buyutecem ismede ben karar veririm kim ne koymak istiyorsa gidip kendisine çocuk getirip kendi istediği ismi koysun de susurlar 

Kaynanmda demişti aynı böyle söyledim sustular bir daha demediler bile
0 oy
tarafından
En son lisede matematik cebir konusunu anlamakta bu kadar zorlanmistim
0 oy
(2,489 puan) tarafından
Kimsenin ismini koymak zorunda değilsiniz benim de oğlum doğdu kaynanam onlar dediler ya kayınbabanin ya da kaynının ismini koy diye ama biz eşimle istediğimiz ismi koyduk eşinde arkandaymis boşver biri bişey derse de biz eşimle böyle karar verdik de geç
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Çok karışık olmuş bir kızım bir oğlum var kızımın ismini ben koydum oğlumun eşim koydu çünkü ben isim bulamadim içime sinmedi isim hakkı annenindir afedersinde dede neci ?? 
0 oy
(310 puan) tarafından
Herkes kendi ismiyle yaşayacağını yaşadı. Hayatını iyilikle, güzellikle, hatayla doğruyla geçirdi hanesine yazdırdı. Bu bebek daha yeni başlıyor hayata ve yeni bir ismi hakediyor. Kaldı ki Abdülkahar demişsiniz kayınbabanızın adına. Oldukça ağır bir isim hatta belki de isim olarak kullanılması uygun bile değildir. İkma edemezseniz ki bence ikna etme zorunluluğunuz da yok ama bir hocaya vs sorun bu ismi taşımak uygun mu diye. Hayır derse bahaneniz de olur.

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 645 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde fatos18 (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 940 göst.
6 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Damlakaramuk (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 845 göst.
0 oy
23 cevap 709 göst.
23 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sudemira (55 puan) tarafından soruldu