0 oy
524 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar eşim  artık hiçbir şekilde bana para vermiyor sabah para istedim ondan iç çamaşırım yok dedim pazara gitmem lazım çocuğa çorap giyen ve çorap alacağım birkaç ittiyac var dedim yok bende dedi geçen sefer istediğim dede öyle yani düşünün abimin düğünü oldu sadece 1 milyara elbise kiraladı bana geri kalan bütün eşyaları ben aldım rezillikten sonra da 700 TL çocuğa attı o kadar ihtiyaçlarım var ki ben bunları nasıl alacağım milletin içine gidiyorum bana diyorlar ki ne biçim giyiniyorsun Üstün yok mu ailemin tarafına hep eşime günahtır ay şöyle böyle dedim artık köle gibi olmuşum evi temizle yemeği yap uyu kalk çocuğa bak dünya yüzü görmüyorum artık 2 yıldır evliyim bir gün bile gezme bir gün bile beni arayıp sormadı çocuğum ne yapıyor sen ne yapıyorsun ya da bir yere gidip kaldığında bile siz olsaydınız böyle bir eşle nasıl yapardınız şiddet yok zaten vurmaya da hakkı yok böyle huzursuz bir yuvam var kaynanamla yaşıyorum zaten kaynana doldurmasıdır Bu kesin ailem daha büyük bir şey olmadan seni alamayız diyor şimdi ben ne yapacağım nasıl ihtiyaçlarımı alacağım gelip dileneyim ya da gidip o******** mu yapayım millet kendini istediği her gün bir şey alıyor ay şunu çok beğendim ay bunu çok beğendim ben onu hiçbir zaman söyleyemedim nasıl düzelteceğim ben eşimi bana lütfen yardım edin bakın dün de iki kişi tek bana cevap verdi burada ben de dertleşecek kişiler yardım edebilir mi lütfen siz daha uzun evli olduğunuz için veya bazılarınız daha iyi şeyler diye bilir zor durumdayım dayanamıyorum Sabah gelip beni zorla birlikte oluyor sonrası da benimle konuşmuyor konuşunca da bana bakıp gülüyor niye bana cevap vermiyorsun dedim de gel çocuğa bak dedikçe duşa gir dedikçe gelmedi az önce de para istedim vermedi bu böyle ben ilgisiz davranmalarını bıktım gerçekten bıktım

11 Cevaplar

+1 oy
(7,775 puan) tarafından
Dilenmene ya da o.rospuluk yapmana gerek yok işe girip çalışacaksin kimseye muhtaç olmayacaksin bu kadar basit. Ailece yaşıyorsanız çocuğuna da bakar kaynanan. 
-Reklam-
0 oy
(2,438 puan) tarafından
Ev mi aldınız araba mı aldınız ne bilim çok mu borcunuz varda vermiyor para hani borç olur felan idare et denilir de borç yoksa keyfine vermiyorsa bişey diyemem 
(2,546 puan) tarafından
Busraaaa :)))))
(2,438 puan) tarafından
Esllooooşşşşş :))
(2,546 puan) tarafından
Güldüm ya yorumuna post sahibi affetsin ama niye çıkıştı sana böyle:)))
(2,438 puan) tarafından
Eslemcimm burası sabahtan beri öyle bir yere dönüştü ki artık aklım beynim almıyor düzgün yorum yapsan da eleştiri alıyorsun o yüzden şaşırmıyorum artık burdaki bazı saçma insanlara :)
(2,546 puan) tarafından
:)))valahi ya hangi kafayla yazıyorlar anlamıyorum pat Cat kalp kırmak ne kolay olmuş.evin stresi burda atilio kürek terlik atilabilse millet saç baş dalacak nerdeyse sjsjjs
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Affedersin neresinden tutarsan tut elimde kalır senin hikayende birincisi niye Birlik oturmayı kabul ediyorsun tabii ki hizmetçi gibi köle gibi kullanıp sonra da dalga geçerler bu kötülüğü kendinize niye yapıyorsunuz bunu anlamıyorum ayrı eve çıkmayacaksam evlenmiyorum demek bu kadar mı zor 

İkincisi hadi kocam kaynanan para vermiyor kendi ailen aylık 200-300 lira olsun bir çorap bir iç çamaşırı alacak kadar da mı para veremeyecek durumda sana seni bu şekilde mağdur ediyorlar 

Üçüncüsü sana böyle saçma sapan acınası bir hayat yaşatan kocana niye hala ısrarla karılık yapmaya devam ediyorsun hani demiştin ya kötü yola mı düşeyim oradan mı para kazanıp ihtiyaçlarımı alayım diye bunu kocana söyle para vermiyorsan seninle birlikte olmuyorum diyebilirsin mesela ihtiyaçlarım var senin yüzünden alamıyorum sen hala bana zorla karılık yaptırıyorsun diyebilirsin 

De lütfen böyle bir adama ikinci çocuğu yapıp çocuklarınızı da kendiniz gibi acınası bir hayat yaşamak zorunda bırakmayı

Kimse yorum yapmıyor diye yazmışsın muhtemelen senden yaşça büyük olduğum için akıl vermek istedim sen zaten kendi başını yakmışsın en azından bir çocuk daha yapıp onun da başını yakma
(3,568 puan) tarafından
Böyle bir eşe nasıl davranmalı kardeşim sana en başında söyledim zaten hiçbir şekilde karılık yapmıyorsun evinin işini anasının hizmetini o 9 tane dediğin erkek kardeşlerinin hizmetini görmüyorsun madem benim ihtiyaçlarım karşılanmıyor ben de kimsenin hizmetçiliğini de yapmak zorunda değilim kimseye karılıkta yapmak zorunda değilim iki senedir katlanıyorum katlanmakta elime hiçbir şey geçmedi geçmeyecek gibi de görünüyor benden memnun değilseniz otobüs biletimi alın beni ailemin evine gönderin diyeceksin ancak böyle bir olay çıkartırsan o kocan senin ihtiyaçlarını görür ya da ailen kocanla konuşmaya razı olur
tarafından
Vallahi en son yolu o ne olacak babam biletimi kesin beni köye götürecek orada 2 ay kalıcam kendisi eşek gibi gelip beni alacak
tarafından
Çok güzel konuştum ama ailem diyor ki daha büyük bir şey olmadı seni alamam ailem 2 ablama sahip çıkmadıysa bana hiç çıkmaz bunu kendim halletmeliyim nasıl halledeceğim bilmiyorum gittikçe kötüye gidiyor gittikçe köle oldum gitti neler yaptılar bana neler bu adam ailem diyor başka bir şey demiyor
(3,568 puan) tarafından
Senin elinde o evin işini yapmamaktan ona karılık yapmamaktan başka bir şey yok işte anlatmaya çalıştığım şey bu bunları yapmazsan da götürüp seni ailenin evine bırakacak yani bu işin sonu eninde sonunda senin ailene varacak başka bir çözüm yok Bir iki ayda mı misafir edemezler ya seni evlerinde bu kadar mı kötü senin ailen tut ki bu adam seni aldattı o zaman da mı bu adamla birlikte yaşamaya zorlayacaklar seni
tarafından
Yok aldatma ve şiddet yok işte ailem o yüzden diyor ki al başına al op kendin yönetmesini bilmiyorsun kendini yönetmesini bileceksin diyorlar onlar da acımayacaksın ne alırsa alsın alma demeyeceksin ne istiyorsan alacaksın diyorlar sana bir şey söyleyince lafını vermeyi bileceksen bu saygılı da olacaksın yöneteceksin yani diyorlar
0 oy
(587 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum cnm Allah yardımcın olsun evini ayır kesin annesi verme diyordur o dolduruyordur 
tarafından
Nasıl ayıracağım ki bu imkansız evin en küçüğü benim her şey eve aldığı yaptığı ettiği babası maaşı yok ben nasıl çıkarım gidip aileme 4 gün kaldım bile akıllanmadı ne kadar para istesem param yok diyor ihtiyaçlarımı almıyor bana bugüne kadar bir elbise almadı hep babam para attı ben aldım sadece bana iki tane spor ayakkabı 2 tane de kazak ve ıvır zıvır şeyler daha da haricinde bir şey yok telefon bir doğum günümde yüzük bilezik o kadar daha da bana bir şey almamış
(587 puan) tarafından
Evin en küçüğü olsun benim eşimde 5 erkek kardeşin en küçüğü biz 6 ay oturduk snr ayrıldık ikisi tek kaldı . Kaynanam eşime çok karisirdi oda evi ayırdı  belliki senin kaynanan karişmiyor biraz sıksa eşini laf etse oda evi ayırır
tarafından
Vallahi galiba en son dayanamayıp ailemin evine gideceğim ya biter ya da evi ayrılırlar bana adam gibi bakar neden eşimi acaba artık beni sevmiyor mu bence sevmiyo sevse istediklerimi alır benimle vakit geçirmek ister beni arar yani beni önemser ama sanki ben yokmuşum gibi davranıyor eskiden böyle değildi çocuktan önce ne kadar olsaydı korkardı kaybetme korkusu vardı ama şimdi bilmiyorum bir şey de yapmadım onlara vallahi çok iyi bir insan gerçekten herkes bana diyor ki çok safsın biraz kendini düzelt ben de düzelttim şimdi her şey bozuldu gitti
0 oy
(141 puan) tarafından
Nerden tutarsan tut olmaz seve seve ihtiyacını karsılayacak 
0 oy
(2,943 puan) tarafından
Çok üzgünüm ama düzelmez o. 
tarafından
Zorla birlikte oldu sabah üstelik beni uyandırma mis saat 11 buçuk olmuş baktım pencere üzerimde açık çocuğu alan yok herkez kalvalti yapıyor gel al çocuğu dedikcede almadı ben gittim dusa çocuğu öylece koridora biraktim
tarafından
Üstelik para istiyorum pazasa gitcem para yok peki ben burda eşek basimiyim gel işini halet köle gibi davran bana nekadar ayıp iğrenç gel işini haylada küs kal niye cevap vermiyorsun diyince de kıs kıs güldü gülümsedi odadan çıktı bir oyuncak gibi kulaniyor kısacası napim bı akıl verin
(2,943 puan) tarafından
Ya herşeyi geçiyorum zorla birlikte olmak nedir.
tarafından
Napim kaderim
tarafından
Mutlu koca eş görünce ciğerim yanıyor hiç hiç hiç birşey gormedim hayatımı maffetti
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Neyine güveniyor ****.kaynanan baksın çocuklara sen de çalış.kocani doldurmaya vakti yetmez çocuklardan :)
0 oy
(91 puan) tarafından
7 yıldır evliyim  eşimden hiç maddiyatla ilgili sorun yaşamadım biseyi çok istiyorsam almıyorsa ben  onun verdiği harcliklarla alıyorum bana vermese bile kızlarıma asla dayanamaz  eşim biz babamdan görmedik onlar bizim gibi olmasın der ama ablamın eşinde var bu sorun kazancının hepsini annesine veriyor oda altın alıyor gezip tozuyor ablm annemlerde 3 ay kaldı  engelledi ne aradı nede açtı telefonunu şimdi biraz daha iyiler ablamın onu birakqcagindan emin şuanda  yani sizin ailenizin arkanızda durması lazım 
tarafından
3 ay ağzımdan geldi artık dayanamıyorum bir çorap nedir bir toplu iğne almıyor
0 oy
tarafından
Ekonomik şiddet var zorla sahip olmak var canım kendini bu kadar  ezdirme neden ailen boşanmaya gelince karışıyor da eline para verip al kızım şu ihtiyacını al demiyor. Kaynana ver cocigu baksin sende çalış paranı kazan 
0 oy
(3,074 puan) tarafından
Hatayi en başta istememk de yapmışsın baktın olmuyor konuşmadan anlamıyor yanaşıyor ya para.iste vermezsen oda yok de :)
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Benim annemin yıllar önce uyguladığı bir taktik var istersen seninle onu paylaşayım. Aynı benim annemin ailesi de arkasında durmuyormuş seninkiler gibi. Babam da nasıl olsa bana mecbur diye, anasının dolduruşuna falan gelip annemi boşanmakla falan tehdit ediyormuş. Annem artık dayanamamış babasının evine gitmiş. Rahmetli dedeme rica etmiş. "Baba, ben de istemediğinizi biliyorum ama, kocam beni almaya geldiği zaman şunları söyleyeceksiniz bana, kocamın duyacağı şekilde" demiş. "Kızım, başımızın üstünde yerin var, kimseye seni ezdirmeyiz. Arkandayız." Ve dediği gibi babam dayanamayıp annemle barışmaya geldiğinde, annem kendisini naza çekiyor, dedem de annemin istediği gibi aynı şekilde söylüyor. Biz arkandayız kızım  başımızın üstünde yerin var. O günden sonra babamın yanında annem o kadar kıymetli oluyor ki. Şu an 34 yıllık evliler maşallah. Babam hâlâ annemin uyguladığı bu taktiği bilmez. Hep anneme saygı duyar. Dedem de anneannem de rahmetli oldu. Annem zeki bi kadın. Yönetmekten bahsediyor ya hani senin ailen. O zaman senin arkanda duracaklar. Bu basit taktiği uygulamanı tavsiye ederim. İnşallah ailesi ile birlikte yaşamaktan da kurtulursunuz. Allah yardımcın olsun. 
tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 192 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Kumslkaderr (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 211 göst.
0 oy
14 cevap 574 göst.
5 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Selinpoyraz (352 puan) tarafından soruldu

409,104 soru