0 oy
201 göst.
Aile kategorisinde (38 puan) tarafından
3 yaşında bir oğlum var hareketli bir çocuk ama ne düz duvara tırpanır ne koltuk tepelerine çıkar hatta sadece babası ve benleyken çok normal ama misafir gelince sürekli koşuyor yerinde durmuyor sokağa çıkınca da hiç durmuyor yerinde koşuyor zıplıyor hopluyor çevremdeki insanlar hiperaktif diyorlar ama evde yalnızken aşırı bir hareketliliği yok

7 Cevaplar

0 oy
(9,733 puan) tarafından
Bence gayet normal bir çocuk millet burnunu her b.ka sokmaya bayılır 
(38 puan) tarafından
Ay evet yaa bir de neden her hareketli çocuga hiperakitf diyorlar anlamıyorum hiperaktivite olan çocuklar düz duvara rırmanır diyorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Merhaba, 

Farklı ortamlarda durumu sergilemesi gerekir. Hiperaktivite bozukluğun farklı kriterleri de var tabi.
(38 puan) tarafından
Merhaba ne gibi mesela biraz anlatır mısınız :)
0 oy
tarafından
Hiperaktif bir hastalıktır canım senin çocuk enerjisini atıyor bence 
(38 puan) tarafından
Bilmiyorum normalde sakin bir bebe sadece biri geldiğinde ve dışarı çıkınca öylr oluyor evde normal bir çocuk
0 oy
(2,147 puan) tarafından
Çocuk gayet normal davranıyor. Ne bekliyorlar ki çocuktan büyük insan gibi oturup durmasıni mı? Bilmişler bi her şeye hiperaktivite,yok otizm. İnsanları korkutuyorlar. Anneler olarak normal çocuk davranışlarını gösteren çocuklarımızdan bile korkar olduk. 
(38 puan) tarafından
Kesinlikle yaa her hareketli çocuk hiperaktif mi onu anlamadım daha 3 yaşında tüm gün evde zaten
(2,147 puan) tarafından
Korkma bacım profesör dolu etrafımız. Instagramdan iki videos izleyip tanı koyuyorlar.
(38 puan) tarafından
Evet ya ne kadar doğru bir yorum bu
0 oy
tarafından

Bana çok normal geldi . Sen birde benim kızımı gör :) 1 dakika oturmuyor 

(38 puan) tarafından
Benimki sadece misafir gelince öyle normalde de hareketlidir de öyle hiç oturmadığı olmuyor çizgifilm izlerken mesela bitene kadar kalkmıyor :) dipnot belirli süre izliyor tabiki
0 oy
tarafından
Ayyy bıraksalar ben bile böyle yaparım;)
(38 puan) tarafından
Ne hoş bir yorum :)
0 oy
(1,509 puan) tarafından
Otizimi yendik lakin ağır dürtü bozukluğu ve hiperaktivite bıraktı otizim giderken ardından..

Hayır dan asla anlamaz. Sıra asla bekleyemez market okul oyun vs.. 24 saatte toplam sadece ama sadece 5 saat uyur uyurken de sürekli haraket halinde. Yemek yerken asla oturmaz gün içinde asla oturmaz. Sürekli sözümüzü keser aşırı ama aşırı sabırsız. Anaokulunda otururken bile oturmuyor sen dusun ya sandalyeye cikiyor ya sandalyede bağdaç kuruyor. 

Markette insanlarin sepetlerini alip kaçıyor kızılsa bile umrunda değil kasanın üstündeki raya çıkmaya çalışıyor kasa arkasina geçip tuşlara basıyor hayır yapma derken birden gözden kayboluyor baska bir yerde yakalıyoruz. Sokakta asla normal yürüyemiyorum sürekli koşar haldeyiz önümüzde araba durdugunda o kadar sabirsiz ki arabanin ustune tirmanmaya calisiyor beklemeyip gecmek icin. Ilac kullandigimiz halde asla yorgunluk hissetmiyor. Dur yapma vs. Tepkileri alinca disaridan. Bagirip bela atıyor 'enerjik bi cocugum allah belanizi versin defolun burdan deyip saldıriyor) nerden duydu bu kelimeleri bilmiyoruz sonrasina da pişman olup ağlıyor birdaha yapmicam annecim ben kimseyi üzmicemm diyor ama 10 dakika sonra yine ayni seyleri yapiyor bunlarda dürtüsellikten kaynaklı..

Hiperaktivite çok farklı yaramaz haraketlo çocuk çok farkli bir cocukta hiperaktivite varsa anne bunu buraya sormaz kosa kosa piskiyatriye gider o kadar fark edilir ve yorar bu durum canım inan..
(38 puan) tarafından
Ne kadar güzel açıklamışsınız öncelikle Allah evladınıza sağlık size de kolaylıklar versin inşallah okuduklarımdan pek çok şey öğrendim sayenizde ilk çocugum çok tecrübesizim ve maalesef çevreden gelen yorumlardan ister istemez etkileniyorum o yüzden buraya sormak istedim ve iyi ki de öyle yapmışım sizin gibi güzel bir anne sayesinde birçok şey öğrendim şimdi çok teşekkür ediyorum cevabınız için  <3

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 90 göst.
26 Temmuz 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 170 göst.
16 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Emine_ozder01 (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 179 göst.
30 Temmuz 2024 Aile kategorisinde alparslaninannesii (1,063 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 250 göst.
2 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

407,229 soru

12,223,720 cevap

36,824 kullanıcı

...