0 oy
1,321 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (392 puan) tarafından
Kizlar bilenler bilir benim 8 aylık oğlum var. Kaynanam kendi WC gidemiyor oturup kalkamiyor. Tüm gün ben bakıyorum eşim akşam geliyor ve haftada 2 kere vardiya yapıyor. Gece olmuyor yani. Gündüz ben WC goturdugumde oğlum peşime ağlıyor geliyor bir sürü kablo var salonda kaynanamın makina kabloları bişe olur diye korkuyorum. Zaten çocuk da ben odadan ciktim mi basliyor ağlamaya. WC götürüp getirmekte zor. Yani evladım orda ağlaması beni üzüyor tabi kadına bakıyorum. Oturup kalkamadigi için de tüm yükünü bana veriyor benim belim agiriyor. Kendi kizinda hiç böyle değil gözlerimle gördüm. Bana gelince çöküyor kadın. Sabır ediyorum yapmaya çalışıyorum ama o kadar da kendimi yıpratmak istemiyorum zaten belimden dolayı sıkıntılarım var. Kaynatam da çok genç bir adam kaynanadan 4-5 yaş küçük ama görsen delikanlı dersin. Kaynanam olse yeni kadın alır kendine. Hiç bir iş yaptığı yok emekli olmuş yatıyor. Yani benim çocuğum var görümcem eltim çalışıyor gündüz yoklar bari git orda dur. Bı de benim oğlum var yani (bugün bir olay yaşadım hatta onu da anlatacağım ) yetişemiyorum işte gel ne olmuş. Bir de oğlum doğdu doğalı her saat başı kalktıgi için uykularım artık sadece oğlumun sesiyle bölünüyor yani sadece onun sesine uyanıyorum. Eşim mesela sesliyor benden tık yok. Beni seslerken de çocuk ağlıyor haliyle sese onun sesine uyanıyorum.  Ağırlaştı uykum.

Bugün eşim vardiyasi vardı sabah eve geldi tabi. Sabaha karşı bana seslenmiş herhalde ama ben tabi duymamisim. Halbuki diyorum ben duymam beni telefondan ara diye de neyse. 5 suları çağırmış beni herhlde bende duymamisim çocuğun sesine uyandım hemen meme verdim ki uyusun geri baktım bağırıyor içeriden. Tamam anne dedim e çocuk irkildi. Bı daha bağırdı aradan cocuklw gittim emziriyorum diye göründüm. Yatak odasına geri geldim ama çocuk zaten uyandı yani. Uyumadikta sonra zaten tüm gün ayaktayım onu getir bunu götür ilaç saati bilmem ne bı de çocuk hareketli durmuyor yerinde öğlene ayrı akşama ayrı yemek yap yoruluyorum.... Neyse uykuyu geç. Koydum yatağına çocuğun başladı ağlamaya WC goturdum birşeyler istedi onu da götürdüm geldim yatak odasına tabi 20 dakka falan geçti e çocuk ağlıyor o dakkada. Bizim gibi değil ki kadin kalksın da yurusun de gitsin WC ye. Yani bugun çok darlandim ama hiç eşime bile demedim böyle böyle oldu diye. Ağzımı açmam çünkü her zaman istemiyorsun zaten diyip benle tartışma çıkarıyor... Halbuki öyle birşey yok. Sonra eşim dedi akşama babam gelecek haberin var mı deidm yok gelsin dedim. Eşim de WC ye gidemiyor ya ona sebep çağırmış dedim tabi gelsin sıkıntı yok.... 

Akşam geldi kapıdan girer girmez (kaynanam 1 haftadır bizde) oğlum seni eve hapis mi ettiler nenen geldi diye ben seni alır parklara götürürüm falan demeye başladı. İlk çocuğum aşırı korumaciligum var yani. Ben doğurdum ben emek sarf ediyorum onla aramda olan bağ çok kuvvetli yani her anne gibi. Yani sanki biz kaynatami çocuğa bak diye çağırdık... WC den kaldıramıyorum yani... Ağır tüm yükünü bana vrriyor bu sefer ben sağlık sorunları yaşıyorum. Bir de kizinda asla yapmıyor böyle bana gelince yapıyor. Ne eltim de ne gorumcem de sadece bana yapıyor... Bende o kadar hemen tutup kaldirayim yapmıyorum valla yalan yok. Sonra kaynatam dedi ki sabah çıkarız akşama kadar gezeriz ???? Pardon 8 aylık ana besin anne sütü ??? Nasıl akşama kadar uyku meme ne olacak yani ???? Zaten patavatsızin önde gideni... Eşim Allah'tan babasına çekmemiş... Kwynabam da ordan dedi annesiz durmaz.. ooo ele bı durur ki.. neyse biz annemlere gittik eşim ben oğlum birşeyler vardı onu almaya gittik anneme anlattım durumu böyle böyle yani brnden uzağa gitmesini istemiyorum. Parka bile ben götüremiyorum uzak diye. Gidene zaten hemen acikiyor meme yakama yapışıyor.. annemle şöyle bir yöntem bulduk diyelim. Çocuğu çıkarmadan yani o demeden ben çocuğu vermem de diyelim ben bı hava aldirim de getirim dedi ki gitti mi asla gelmez!! Meme vermeden yollayayim diyorum. Zaten çocuk yarim saat bile durmaz ağlar geri getirir. Eşim de bazen ekmek almaya gifiyor o zman bile durmuyor çocuk. Linclemeyin anne olarak nasıl aç gifer diye ama kaynatami bı tanisaniz sizde öyle yapın dersiniz. değişik bir adam. Bayrama kafar bizdeler. Kız siz birlik duran bacılar nasıl basediyorsunuz Allah aşkına .... 

Neyse kizlwr içimi döktüm valla iyi geldi. Sizlerle paylaşmak dertlerimi anlatmak. Allah razı olsun hepinizden. Şimdiden yorumlar için de teşekkür ederim. 

21 Cevaplar

+1 oy
(154 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Oh ne ala memleket görümcen fındık cebinde gezsiin Eltin fındık cebinde gezsin kayınların aynı şekilde hepsi çalışsın para kazansın ama onlar çalışıyor değil mi bahaneleri var bir şey desen olmaz ama ben olsam senin de bakmam Hepsi para kazansın bir kenara çekilsin keyif yapsın huzurlu olsun hem de evlerine vakit ayırsın hem de uykularını rahat alsın Ama sen 8 aylık çocuğunla sanki hiçbir iş yapmıyormuşsun gibi bir de bakacaksın Böyle bir saçmalık olamaz kendi değerini bil bakma eşin çok ki kızıyor ediyorsa çalışmasın kendi baksın annesine Sana da Günah değil mi 8 aylık çocuğunla o çocuğa ayıracağım vakit ne kadar önemli Belki Yarım saat emecekse 15 dakika emzirebiliyorsun o stresin ona geçiyor O çocukta huzursuz oluyor sonuçta 8 aylık bir bebeğin artık yaşam alanını biliyor kavrayabiliyor tamam Allah rızası için yaparsın edersin ama tek başına da yetemezsin tek başına 30'a bölünemezsin evimi temizleyeceksin yemek mi yapacaksın tuvaletiyle mi uğraşacaksın ilacıyla mı uğraşacaksın çocuğunla mı uğraşacaksın çocuğun bakımıyla mı yemesi ile mi bir defa senin yanına getirmeleri yanlış bir hafta değil İsterse 2 gün olsun çok yanlış sana şöyle bir örnek vereyim kaynananın çok iyi anladım bundan bir buçuk ay önce Kayınvalidem ameliyat oldu yanına gittim hastaneye ve o zaman 6 aylık hamileydim 110 kilo kaynanam yataktan kaldırdım yatağın sildim değiştirdim hep idrar içindeydi Aferin p******* kadar sildim üstünü değiştirdim bunu 3-4 defa yaptım ve hamile halimle ve bana ne yaptı biliyor musun Bir dakika dinlendirmedi oturuyorum kaldırıyor kafamı düzelt düzeltiyorum tam oturacağım olmadı tekrar yap böyle çocuk gibi bir saat beni başında tuttu O olmadı o olmadı diye eşim geldi sinirlendi beni aldı götürdü dedi sen ona hizmetçisi değilsin dedi O bilerek yapıyor Annem dedi Başkasına niye yapamıyor O günden sonra ne gittim Ne sordum ayda bir mesaj attım Nasıl oldun İyi misin o kadar Anlayacağın değer bilmezler ama eltim yemek yapmış ona Normalde evinde yapıp getirmesi lazım eltim kalkıyor geliyor kayınvalideme onun evinde onun malzemeleri ile yapıyor ve Kayınvalidem bunu Cümle aleme duyurdu bana yemek yapmış falan diye övdü ve kız bir defa yaptığı daha da yanına gitmedi ya dedim senin yanında bir dakika Kimse Durmaz Kendi kendime dedim sonra beni çok aradı da iş işten geçti ondan dolayı yapma yapsan daha fazlasını isterler elini isteyen kolunu ister gitsin diğerleri yapsın boş ver yapamıyorum de hangisine yetim de
(392 puan) tarafından
Allah senden razı olsun.. kimse beni anlamadı sen anldin. Ve bir kaç kişi.. yine bakarım bakmak da ne var ama işte zorlaniyorum. İnsanım sonuçta. Benim en başta önceliğim evladım...
Ayyyniii benim kayanabm işte. Ben ses etmiyorum diye iyice düşüyor. Neyse ki kaynatam geldi de o götürüyor WC ye. Banyosunu bugün o yaptırdı ben yaptırırım dedi dedim tamam yaptır canıma minnet..
Zaten geçen sefer geldiğinde dedim iyice yükünü bana vermeye başladı gücüm yetmiyor babanı arayalim dediğinde eşim dedi ki sende kendini az geri cek ( küfürlü olacak ama ) annem çok güzel s.ker dedi. Sen üstüne düştükce iyice birakir kendini dedi. Baktım gerçekten öyle.
Bir de kaynatam dedi ben banyo yaptırırım bende tamam dedim ama kaynanamın yüzü düştü birden. Yani ben nasıl yaptırayım çocuğun uykusu gelmiş. Banyo yaptırip yatirmam alzim e yemek yenecek evde supurulecek çocuk yerden birşeyler almaya başladı yani ağzına götürse bişe olsa ne olacak. Hangi birini yapayım. Ütü yapılacak eşim gömlek kumaş pnatolon giyen biri. Hangisini yapayım yani. Yüzü düşerse de düşsün valla hiç umrumda bile değil.... Ben onun yerinde olsam beni gelinimin değil kocamın yıkamasıni isterim. Neticede kocam nikahlı kocam yani. Her halimi bilir... Acaba köyde dururken kim yıkıyordu kaynwnami tabi ki kwynatam. Neden yüzü düşuyorsa artık .  Hic kendimi ezdiremem. Eşim de dedi zaten annem üstüne dusuldukce iyice birakir kendini kendini zorlama demişti... Alnimda e.nayi yazmıyor valla.
(154 puan) tarafından
Hayır yani çocuğun mikropta kapabilir kendini yetebilen bir kadın değil destek alabilen Bir Kadın ister istemez elini bir yerine götürür bir yere sürer bir şey olur ne olur ne olmaz senin çocuğun küçük mikrop kapabilir senin eşinde bunları düşünmeli Senin de bir bahanen var Çocuğun var diğerlerinin bahanesi çalışmak ya seninki daha önemli çocuğun var bir evlat büyütüyorsun Bir daha da Evine kabul etme Gerekirse evinde kocanla tartış Ama kabul etme
-Reklam-
+2 oy
(3,568 puan) tarafından
Kusura bakma da Allah sana sabır versin yani büyük konuşmayayım ama kendi annen olur hadi bu şartlarda bakarsın kendi kocasının bakmadığı kadına bu şartlarda hayatta bakmazdım kendi kocası var kızı var demek ki eşinin başka bir kardeşi daha var herkes ortak bir para verip bu kadına bir bakıcı tutabilir böylece kimsenin sırtına yük olmaz sen resmen çocuklarımdan kendi sağlığından vazgeçip ona bakıyorsun üstüne bir de geliyor kaynatan böyle bir terbiyesizlik yapıyor annenle çok iyi düşünmüşsünüz iyi olur çocuk yarım saat içinde ağlar geri getirir ama bilmiyorum yani bu kadın ölene kadar bu şekilde senin sırtına yük mü olacak kıymet bilen insanlar olsalar bu şekilde terbiyesizlik yapmasalar tamam alır ömür boyu bakarsın ama sonuçta sen çocuklarından olan vaktinden kendi evine harcaman gereken enerjinden kendi sağlığından veriyorsun bu da bana çok saçma geldi bence kendi aralarında para toplayıp bir bakıcı bulsunlar bu kadına
tarafından
8 aylık yürüyebilir mi ki yürüse bile kadin napsin mecbur o kabloları ki 1 haftalık bi süre için fazla bu sitem
(3,568 puan) tarafından
Yürümese bile emekler senin çocuğun var mı yok mu bilmiyorum ama 8 aylık bir çocuğun emekleyebileceğini biliyorsundur diye düşünüyorum emekler gider ağzına alır ısırır o kabloları Allah göstermesin elektrik çarpar yani daha ne örnek vereyim ayrıca süre bir haftalık değil bayrama kadar bizde kalacaklar diyor ve bayrama daha 3 hafta var yani bu süre Bir ay bir ayda kim bilir neler gelir yani başlarına
tarafından
Çocuğum var annenanmde de makina vardı ama yatağın yanında priz vardı ve yatak prizde kabloyu da kapatiyordu. Hiç bir sorun yaşamadık. Tüm kardesler düzenli olarak bakıyormuş. Bakanlar da sitem eder o zaman
(3,568 puan) tarafından
İşte o yüzden diyorum keşke ortak bir para toplasalar bu kadına kendi evinde her gün bakıcı gelip baksa böylece kimseye bu şekilde dert olmamış olur hem de kadıncağızada doğru dürüst bakılmış olur her ihtiyacı karşılanmış olur boşa demiyorlar insan eti ağırdır diye bilmiyorum bu benim düşüncem
tarafından
Saygı duyarım düşüncene ❤️
+1 oy
tarafından
Sen çıkar parka kaynatan baksın kayinvalidene
(392 puan) tarafından
Anlamaz ki
(14,723 puan) tarafından
O anda öyle deseydin keşke sen bak ben çıkarırım diye
+1 oy
tarafından
Çocuk konusuna bisey diyemem ama ikidir kadının makina kablolarına taktın napsin yani kadin ve 1 haftadır sendeymis çok abartıyorsun.
tarafından
Çok haklısın kablo ısınır elektrik çarpar die kadin oksijen almasın ölsün ya sabır ya geceyle
tarafından
Tuvalete giderken ölmesi lazım o zaman. Burda çözüm bulmak yardımcı olmak yerine niye muhalefet oluyorsunuz anlamıyorum. Kadının endişe etmesi çok normal
tarafından
Kör değilsen oraya cocuk konusuna bisey diyemem yazmışım salça olmak için yorum yapma tatlım
(224 puan) tarafından
Kadınin kocası bakmak yerine çocuğu alıp dışarıya gitme derdinde ogkuda baktığı halde laf ediyor bu kadın bakmak zorunda değil kendi birinci derece yakını olanlar bakmıyor ay benim Kaynanamda ben bakamam eltin baksın dedi bana şimdi önümde geberse asla bakmam Allahta biliyor esimdede derim ben ondan küçüğüm bana bir kap yemek yapicakti kocam yanımdaydı ama annem aylarca bakti giki cikmadi aman neyse şimdi oran buram ağrıyor diye konuşuyor sadece
tarafından
Dönüşümlü bakiyorlsrmis zaten ben bakmak zorundasın demedim. Sadece  geleli 1 hafta olmuş ve 2 3 posttur kadının makina kablolarını diyo tehlikeli die napsin kaidn
+1 oy
(441 puan) tarafından
Abartma diyenler kendileri baksınlar bakalım kayananasina. Allah sana sabır versin, çocuk ev yemek kaynana. Zor yani. Kaynanin durumuna tabiki üzüldüm ama kayinbaban var o bakmalı diye düşünüyorum. Sen nasıl bebeğe bakıp yemek yapıp bir şeyler yapacaksın? Kayinbaban bakmam diyorsq eve bi yardımcı alacak mecbur hasta bakici.

Coxuk konusu ise kayın babana hiç güvenme bebek ağlasada bence getirmez. Bebek harap olur ağlar ağlar susar der böyleleri. Gönderme direkt. 
(392 puan) tarafından
Allah razı olsun. Çoğu kişi anlamadı bile beni...
Kaynatam geldi işte o götürüp getiriyor WC en azından. Bir de eşi geldi ya iyice düştü.. naz ediyor herhalde.  Neyse o halletsin.... Üstüne yemek dökmüş dedi üstümü yika dedim anne banyo yaptırayım dedi he bende onu diyecektim. Kaynatam hemen atladı dedi ben boşuna gelmedim ben yaptirirm dedim tamam... Yükümü aldı. Ama işte duracagi da 2-3 gün. Sonra gider köye geri....
Bende hiç vermek istemiyorum. Eğer isterse götüreyim diye. Sadece site içinde dolandır derim ya da bensiz durmaz derim. Olur biter. Zaten sabah kucağında gezdirip duruyor çocuk durmuyor geziyor durmadan kucağında. Çocuk oyuncaklarıyla oynwmak istiyor kendi yurumek istiyor ama yok yani en son dedim baba bana ver. Zorla aldım kucagindan ellerinden tuttum oğlumun yürütüyorum çocuk gülüyor. Yani çocuğun istediği bu yani kucak işi bitti artık. Çocuk yürümek istiyor..
0 oy
(10,130 puan) tarafından
Okumadım ama konu kayınpederse bence sen haklısın 
(1,713 puan) tarafından
Hahaha :D:D
(740 puan) tarafından
Hahaha kayinbabalar hep haksız dimi :D
(10,130 puan) tarafından
Aslı hepsi için geçerli değil benim kayınpederim gibi olanlar için dedjm ve ztn kayınpederlerin yüzde 75 benimki gibiler
0 oy
(4 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bacım işin zor tabiki çok büyük sevap bakman ama insan yükü ağır rabim yardımcın olsun
0 oy
(3,887 puan) tarafından
Ne yorumu yaa. dua edilesi, Allah'tan senin şahsına sabır dileyilesi insansın.  Bak ben yazacaktım ama esma yazmış.  Biz bugün parka çıkacağız, sen evde kal diyebilirsin. Ha diyemediysen eğer bebeğini de vermiyorsun. Hemen acıkır, ağlarsa susturamazsın de.  Aç gönderirseniz eğer adam ne bilcek aç olduğunu, ya geri dönmez ısrarla aç bebeği oynatmaya, susturmaya çalışıp perişan ederse bebeğe yazık olur canım ya. 
tarafından
Ay evet bide bişey tıkıştırırsa ağzına yesin diye
0 oy
(1,713 puan) tarafından
Benim kayınbabam kaynanam falan da çok derdi ama ben durmaz diyip yollamazdım. Alınırsa alınsın yok baba durmaz hem daha çok küçük de yollama
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Kayınpederinin eşinin maddi durumu nasıl. Bir yardımcı tutsunlar sana. En azından kayinvalidenle o ilgilenir sen de işlerini yaparsın. 
0 oy
(18,469 puan) tarafından
Bütün uzun postları sabırla okuyan biri olarak bunu okuyamadım. Rabbim yardımcınız olsun 
0 oy
tarafından
Kimse dememıs ben demek istiyorum bacı yanlıs anlamada kız sekız aylık çocuğun parkta ne ısı var ben  emekleyecegı yerlere götürürdüm parkta o çocuğun ne ısı var??? Bıde kayınbabayla bebek park ne alaka??? Vallah kımse yanlıs anlamasın ama ben bır dede gördüm torununu orasını burasınj elleyen Allâh korusun ne çocuğu ne bebegı yanında ben yoksam bır yere göndermem devır dedeye  bıle güvenemeyecek devır olmuş nolursa olsun bebek bu düşer ağlar  bırsey olur Allâh korusun ben olayım basında gözümün önünde olsun. Nıye bazı şeylere hayır göndermem demek yerıne bahaneyle yok aç gonderırım yok ağlar getırıe. Vallah  benım çocuğunu dedesı ben olmadan götüremez parka bıde bebek ay 
(676 puan) tarafından
+++++++
tarafından
O kadar haklı bi yorum ki+++
Bi kere izin verirse devamı gelir kesinlikle her kim olsa da söylemeli insan yok istemiyorum diye.
(224 puan) tarafından
Kesinlikle ben olsam parka bike izin vermem
tarafından
Ya bıde dede 8 aylık bebegı parkta naptırabılır yanı salıncaga koysa kayar alttan kaykaya bınemez ortalık salgın hastalık dolu ha arabasında şöyle bır hava alsın dese bıle anası çıkartıp anası da hava alsın nıye dedeyle bana çok yanlıs gelıyor böyle şeyler
0 oy
(1,252 puan) tarafından
Çok zor allah yardımcın olsun keşke baştan kabuşetmeseydın ben bakamama deseydın
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Allah sana sabır güç versin sitemlerinde haklısın herkes kenara çekilmiş bı sana yukleniolar.canim hasta bezi niye tskmiyorsunuz ki tuvalete getirip götürmek tabi zor olur 
0 oy
(5,717 puan) tarafından
Hepsini okudum Allah razı olsun senden ne, güzel bakıyorsun çocuğun var tamda kötü zamanı emekleme zamanı herşeyi merak eder haklısın bıde gece uykusuzluk dahada kötü.. Kayınpederın madem geldi karısına onun bakması lazım bıraz senın çocukla zaman gecırmen lazım artı 8 aylık çocuk parkta ne yapacak yürümüyo bile bıraz hava aldırıp getirmesi lazım ki zaten ağlar bence çocuklar o dönemde anneyi daha çok ister 
0 oy
(20,107 puan) tarafından
Allah kolaylık versin bacım zor. Sen bildiğin gibi yap. Dediğin yöntem olabilir. 
0 oy
tarafından
Allah sabır versin bacım sana kolay gelsin 
0 oy
(8,110 puan) tarafından
Çok ama çok saçma bir durum. Kayınbaban çalışıyor mu? Bu birinci sorum. İkincisi ise siz neden bakıyorsunuz kayınvalidenize? Eğer kayınpeder çalışmıyorsa onun bakması en doğru olanı. İyi günde kötü günde evet deniliyor sonuçta. Siz bu şartlar için de evlenmediniz bu da ayrı bir konu.  
0 oy
(2,915 puan) tarafından
Allah sana sabir versin canim, numaraya ne gerek yok bence, direk baba bu daha sut cocugu biryere cikamaz bensiz diyeceksinm hazir gelmisken, sen annemin yaninda dur bizimde birkac alisverisimiz vardi hem hava aliriz de cik gezdir bebegini. Madem.kayinvaloden sana yuk oluyor zorluyor, sende birgun belim kitlendi galiba de, gec yat cokmagriyor diye, numara taraftari asla degilim ama o sana zulum oluyorsa kacis yolu bulacan
(392 puan) tarafından
Haklısın valla.. akşam sordu ki gece kalkıyor mu dedim her saat başı. Zaten gündüz de aynı her saat başı istiyor dedim. Anladı meme istediğini. Eğer derse ki gıdım ben parka götüreyim. Derim baba bu daha süt çocuğu ( tabiriniz de hoşuma gitti. Emziriyorum demek istemiyorum. Valla muthis bı tabir) her an ne zman isteyecegi belli olmuyor. O yüzden bensiz çıkamaz derim. Hava da güzelse ben çıkar hem işlerimi halleder hem hava aldiririm
(2,915 puan) tarafından
Aynen canim Allah kolaylik versin
0 oy
tarafından
Valla bacım psikoloğa gitmediğini şükret.ben duramazdın o evde sende iyi sabır var.neyseki evim ayrı .birlik yaşayanlar tabi var ama düşüncede önemli sen kendini sürekli.ezdirip sesin çıkmadığı için öyle devam eder.
(392 puan) tarafından
Doğru. Haklısınız. Valla birlik duranlar nasıl duruyor anlamıyorum .. Allah yardımcıları olsun.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 540 göst.
25 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yareneda (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,172 göst.
14 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 748 göst.
21 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 961 göst.