0 oy
445 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,206 puan) tarafından
Kızlar oğlum yeni 16 aylık oldu 

1 ay önce bir seyleri döndürmesinden rahatsız olup 

İstanbulda tanıdığım aracılığı ile bir profesöre video gönderdim 

Başlangıç olabilir dedi 

Kendi akrabalarım içinde de çocuk psikiyatrisi vardı aynı videoları ona gönderdim öyle bir durum olmadığını kurduğu ilişkilerin gayet sağlıklı olduğunu söyledi 

Ben Ağlayınca  bunu anlayıp bana emzik uzatması gibi çocuklar ve yetişkinlerle kurduğu temaslar gibi 

Kendi çocuk doktorumda doğduğundan beri her ay kontrole götürürüm kesinlikle olmadığını söyledi

Siz bu durumda ne yapardınız 

Göz temasından kaçmaz kurar 

Onunla temasta olunmasindan mutlu olur

Paylaşımcı bir çocuk ve çevresinde oyun oynayan çocuk görünce mutlu olur koşa koşa gider yanlarına onlarla oyun oynamaya çalışır kendince 

Opulmekten ve sarilmaktan hoşlanır 

Oyuncaklarını toplar 

Bu arada o videolardan sonra bir daha bir şeyleri döndürme gibi bir şey yapmadı 

11 Cevaplar

0 oy
(628 puan) tarafından
Ben anormal bişey göremedim şahsen biraz daha kontrol et bence 
-Reklam-
0 oy
(392 puan) tarafından
Ay Allah aşkına ya. Kız niye stres yapigorsun maşallah pamuk gibi evladın var. Benim oğlum 8 aylık her oyuncağını donderir çevirir bakar yanına goresine  herşeyin arkasına bakar. Büyük seylerin arkalarını çevirmesine bayılır. Göz teması var agu magu baba dede konuşuyoruz işte. İsmine bakar. Mesela hayır i öğrettim ona öğrendi hemen. Bir şeye elini uzatacakken sssşss diyorum hemen elini çeker yani bir anne evladını herkesten iyi tanır. Şimdi benim oğlan da her şeyi ters çevirip bakıyor diye doktora mi gotureyim. 

Sizde suç asla yok. Şu internette dolanan ne olduğu belirsiz saçma sapan bilgiler yüzünden biz anneligimizi yaşayamıyoruz. Resmen biz çocukların gözlemcileri olmuşuz onu yaptı bunu yaptı kesin otizm falan. Anneligimizi doğru dürüst yasatmiyorlar. Geçenlerde bir video gördüm aynı benim oğlumu anlatıyor sanki hepsi uyuyor sonuç otizm ? Pardon ne otizm mi? Biraz daha araştırma yaptım da yanlış bir video olduğunu gordum.  Her ota b.ka inanmayın. Her doktora da. Mesela ben Osman Gönülal doktoru çok beğenerek takıp ediorim. Keşke Erzurum'da hizmet verse ama nerdeeeeee... O tür doktorlar çoğalması gerekiyor. 
tarafından
Ah benim kızda otizm herşeyi döndürüyor sjsjsjsj ulan ya
(392 puan) tarafından
İşte yani. Millet tutturmus otizm de otizm. Halbuki çocuk sağlam işte. Her çocuk da farklı. Anlayamıyoruz ki.... Düşünün. Benim oğlum 8 aylık , görümcemin oğlu lise sona gidiyor onun kucukluguyle benim oglwni kiyasliyorlar.. işte ne diyebilirsin ki....
(2,206 puan) tarafından
Oğlum ismine çok bakmıyor işte mesela 10 kez diyorsam 6 kez bakar ama ismi ile hitap eden çok olmadı benim dışımda ve evet çok türedi orda burda bu otizm şeyleri iamine çok bakmayinca millet bir sorun mu var diyince içimdeki uyuyan bir şey uyanıyor
tarafından
Selin canım benim kızda bakmaz , birşeye odaklandığı zaman. Daha henüz beyin motorları gelişme aşamasında yapmayın bacım 2 şeye odaklanamiuor olabilir henüz
0 oy
(5,554 puan) tarafından
Canım daha küçük dönemsel yapiyorlar onu  
0 oy
(20,336 puan) tarafından
Dostum bence bu çocuk gayet normal bı çocuk. Sen yine gozlemlersin. Yine başka doktora danışıp içini rahatlatirsin. Ama bence gayet normal 
(2,206 puan) tarafından
Çevre faktörü de etkili öyle olunca insan ister istemez endişe ediyor
0 oy
(2,063 puan) tarafından
Benim oğlum da tekerlek döndürmekten çamaşır makinesine bakmaktan keyif alır. 19 aylık. Otizm öyle bir şey değil. Olsa fark ederdiniz
(2,206 puan) tarafından
Bir şeyleri döndürme hareketine profesör olan doktor kısıtlı tekrarlayan hareketleri var dedi ama çocuğun bir daha öyle şeylere de döndürmedi yani 3 farklı doktor da çocuğum için otizm değil dediler o profesör biraz kafam bulandırdı yani içime bir kurt düşürdü midemi bulandırdı yani
0 oy
(2,935 puan) tarafından
Otizm böyle bişey değil benm en yakinimda var otiztik çocuklar belli ediyor kendini kuzenimin oğlu var asla bir ortama girmezdi yatardı yere bir araba alırdı ileri geri ileri geri belki saatlerce o odada kimse var mı yokmu umrunda değildi bide sürekli bağırirdi okadar yüksek bağırirdi yanında oturulmazdi küçükken kendi dünyaları var temas hiç yoktu değişik ya büyüdükçe dahada değişti tabi 
(2,206 puan) tarafından
Kendi doktorum ve akrabam olan psikiyatri de aynı şeyi söyledi canım o profesör aklımı bulandırdi neymiş parmak ile istediğini göstermesi gerekiyormuş benimki evet göstermez ama istediği şeyi alabileceği yerdeyse alır değilse yaninangider ağlar
0 oy
(11,659 puan) tarafından
E güzelim çocuk herşeyi yapıyor neresi otizm neyinden şüphelendin yani. Benimki 14 aylık ne oyuncak toplar, ne öpülmekten dokunmaktan hoşlanır, be insanlardan hoşlanır babasına bile gitmez, paylaşımcı asla değil yanına çocuk yaklaşsın istemez kıyamet kopar ablasını bile çekemez evde. Ama hiç aklıma otizm gelmedi düşünmeli miyim sence 
(2,206 puan) tarafından
Yok canım çevremdeki herkes bu çocuk adinanniye bakmıyor komut almıyor falan diyor ama hep birşeyler ile ilgilenirken oluyor bu yaramazlık yapıyor ise ya da biseye odaklandiysa bakmaz hayatta ama işte o kadar duyuyorum ki bunu birde işte bişey çevirirken anneme hadi gel otururken kahve içelim dedim annem de döndürüp duruyor nirnal değil söyleyim sana diyince hepsi birleşti Instagrama girince o kadar çok otizm şeyleri çıkıyor ki karşıma anlatamam ister istemez bı şey düştü içime
(11,659 puan) tarafından
Kız bazen bebekler bilerek bakmıyor ben 10 kere defne diyince anca bakar
0 oy
(7,273 puan) tarafından
Cnm eminim ki o laflardan snr oğlunun her yaptığı hareketi googlede araştırıp sonunu otizme getirmiş sındır... Bnm oğlum 3,5 yaşında ve bayağı geç konuşuyordu 1 ay önce psikiyatri görüştük geç konuştuğu için,bize TV.tel.tablet hepsini kaldırın dedi kaldırdık öyle bı TV bağlı öyle bağlı ki anlatamam ondan snr boş boş dalıyor seslenijce tepki vermemesi bazen durup etrafında daire şeklinde dönmesi seçici yemek yemesi,snr ben de günlerce ağlıyorum oğlum otizm diye ama bayağı sosyal çocuklarla oynuyor opulmeyi sever zorla öper sarılır falan uğraştıkca kelime sayısı arttı o da etrafında dönmeyi kesti dalmayı kesti her kime sorduğumda çok normal çocuktur etrafında dönmesi dalması falan yani kısaca belki moral olur boşuna endişe edip üzülme otizmin bire bir belirtisi yoksa korkma parmak üstüne yürümesi,dönen şeylere ilgisi cnm en çok için rahat edeceği şey ise sosyal biri olması bunu bil... umarım otizm değildir ki olduğunu düşünmüyorum...
0 oy
(441 puan) tarafından
Hep bu instagram daki reelsler etkiliyor bizi. Bir çok belieti birleşince otizm olabiliyor diyorlar sizin anlattıklarınız gayet güzel ve normal. İyice psikolojimizi bozdular. Kendinizi strese sokmayın otizmli bebekler acabaya yer bırakmıyor bariz belli ediyor kendini
0 oy
(29 puan) tarafından
Benden sana bi tavsiye internetten açıp otizm şöyle böyle diye sürekli okuyup çocuğu doktora götürme. Anlaytıklarına göre bi problem gçzükmüyor. Doktorun biri evet belirtisi var diyip bi rapor hazırlar ömür boyu peşini bırakmaz k rapor.  Benzer bi durjm yaşadım o yüzden söylüyorum. Ekrandan uzak tut, tablet telefon verme anormal gibi olan davranışlar bile hemen düzeliyor dene gör. Bi doktor bana çok kızmıştı. Annelerin elinde internet okuyup okuyup geliyorlar sağlam çocuğa da otizmli mi diye soruyorlar diye.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 94 göst.
25 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Selin demirci (2,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,009 göst.
30 Aralık 2020 Diğer kategorisinde yildizmavim (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 688 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde hilal02 (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
4 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ela1992 (1 puan) tarafından soruldu

412,206 soru

12,408,987 cevap

44,743 kullanıcı

Kategoriler

...