0 oy
777 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,716 puan) tarafından
6 aylık bebeğim var ve  7 haftalık gebeyim. Bugün bı akrabam olan 6 aylık bebeğine olacak diğeri doğunca dedi. Morelim çok bozuk şu an. Oğlumu asla ihmal etmek istemem. Bebeği varken doğum yapanlar sizde nasıl oldu. Gerçekten ihmal etmek zorunda kaldınız mı?

38 Cevaplar

0 oy
(3,397 puan) tarafından

Bi akrabam vardı çocuğu olmuyordu 5 yıl boyunca.

Sonra hamile kaldı kızı doğdu daha 3 aylıkken tekrar hamile kaldı, ki normal yollarla tutmazdı.

Şimdi ikisi beraber aynı ikiz gibi büyüyor. İyi ki de olmuş diyor ve ikisine de aynı ilgiyi gösteriyor ne eksik ne fazla.

Bence onu diyenleri takma sen ikisini bir büyütmeye bak.

Ve bu sözü bile kafaya taktıysan sen gerçekten iyi ve ilgili bi annesin eminim. İyi anneler her zaman kendini evladına karşı eksik hisseder <3

(1,716 puan) tarafından
Teşekkür ederim güzel yorumun için ♥️ inşallah iyi bir şekilde büyüyeceğim ikisini
(3,397 puan) tarafından
İnşallah ♡
-Reklam-
0 oy
(3,210 puan) tarafından
Sürekli çocuğun zorluğundan, eşinin ihmal edişinden bahsediyodun aynı zamanda çocuk istiyorum diyodun bu sonuç sürpriz olmamalı. 9 aylıkken hamile kaldım şuan biri 30 biri 11 buçuk aylık çok zor ama benim eşim yardımcı oluyo bak şuan bile eşim götürdü dışarıya yoksa kafayı demek üzereydim diyeceklerim bu kadar ha ilerde çok rahat edecez bu arada benim yaş ilerledi sen daha küçüksün biraz daha beklesen iyi olurdu kısmet 
(1,716 puan) tarafından
Evet ilk zamanlar çok zordu çünkü doğumdan hemen sonra psikolojimi bozan çok kötü bir olay yaşamıştım. Ama oğlum iki aydan sonra düzeldi şu an Allah'a şükür kolay bir çocuk. Esim de biraz bile olsun düzeldi. Artık daha çok ilgileniyor. Biz bilerek korunmadık aslında beklendik bir şeydi ama insan korkmuyor değil. Yine tek bakacağım. Ama artık daha tecrübeliyim♥️
0 oy
(5,811 puan) tarafından
Bnm kızım 9 aylıktı bn hamile kalmıştım ilk başta biraz duygusal lastik kızıma bakamam falan diye vallahi Allah yardım ediyor o kadar güzel baktım ki doğuma kadar . Doğuma gideceğim zaman bı keyve istemişti çantam elimde hemen marketten gidip aldım aklımda kalmasın diye . Sonra dünyaya geldi oğlum ililk 3 ay zaten bişey anlamaz bebek ihtiyaçlarını karşılar uyuturdum kızımla ilglenirdim . Sonra oğlum hareketlenmeye başladı kızımla oynadık bn oynadikca o sevdi kardeşini şuan.  Kızım 34 aylık oğlum 14   öylede güzel oynuyorlar biraz oyuncak için kavga ederler ama olsun oda tuzu biberi . Allah'ın izniyle güç kuvvet olunca bebek gibi mis gibi bakarsın kimse anne kadar duusnmez çocuğunu canım boş er dışarıyı . 
(1,716 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için. Bu yorum içimi rahatlattı.  İnşallah öyle olur♥️
0 oy
tarafından
Anammm kız sen daha yeni doğum yaptiydin neeettiin kendinee 
(1,716 puan) tarafından
Ha ha evet yeni doğum yaptım. İsteyerek oldu. Biraz korkuyorum ama inşallah başaracağım ♥️
tarafından
Anam maşallahhhhhh iyi cesaretttt Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ❤️
(1,716 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim ♥️
0 oy
tarafından

Ne alaka ya bende 6 aylıkken hamile kaldım kızlarımın arası 13 ay. 

İkisine de prensesler gibi bakıyorum. 

Ev temiz olsun ,aman dağılmasın toplayayim ,yemek yapayim diye düşünenler tek çocukta olsa ihmal ediyorlar. 

Benim için önce çocuklarım o yüzden ihmallik bir durum yok.

Sadece mental olarak Yorgun oluyorsun ilk başlarda sonra vücut bu tempo ya da alışıyor.
(1,716 puan) tarafından
İnşallah her şey güzel olur. Öyle her şeyim dört dörtlük olsun diye takıntım yok♥️
0 oy
(364 puan) tarafından
takma sen onlara canim alakasi yok bence. benim ikizler 5 aylikken hamile kaldim oglum dogana kadar hep ilgiliydim. dogdukdan sonrada ilgim degismedi ücüz gibi büyüttüm ve suan 2 bucuk yasinda oglum 3 bucuk yasinda kizlarim var o kadar baglilarki birbirlerine MAŞALLAH  birbirleri olmadan duramazlar.

zor yani anneye oluyor sadece daha cok yoruluyorsun bebeklere ilgi cok gösterirsen ev ve yemek olayi sorun oluyor ama olsun zamanla oda gecer :))
(1,716 puan) tarafından
Eşim yemek ev işi vs beklemez. Kıyafetlerine takintilidir sadece o kadar. Bu konuda şanslıyım. İnşallah ben de yetebilirim bebeklerime
(364 puan) tarafından
bazen insan yetemiyor canim ama biraz buyuyunce gezmesi konusmasi oyun oynamasi cok eglenceli oluyor. eşin yardimci olursa daha rahat büyütürsün
(1,716 puan) tarafından
İnşallah zorluklar olacağı kadar güzellikler de olacak
0 oy
(9,704 puan) tarafından
Sacmalamasın akraban. Arkadasım ıkı aylıkken bebegı hamıle kaldı diğerine. Cok zorlandı elbette kolay değil ama simdi buyudu ıkısı de bırbırıne yoldaslar. Herseyın bır zorlugu vsr canım sen takılma 
(1,716 puan) tarafından
İnşallah başarırım. Evlatlarım iyi olsun da gerisi olur♥️
0 oy
(11,424 puan) tarafından
Zorlukları var evet ama ileride iyiki olmuş diyeceksin. Etrafımda çok var öyle he bana gelirsek 3 yaş var aralarında ben bile zorlanıyorum 
(1,716 puan) tarafından
Her türlü zorlanacağım yani
(11,424 puan) tarafından
Evet canım araları az da olsa çok da olsa her türkü zorluk var :) sen canını sıkma bebişlerine odaklan
(1,716 puan) tarafından
Odaklanacagim inşallah ♥️ Teşekkür ederim yorumun icin
0 oy
(3,352 puan) tarafından
Benim fikrim normal olarak büyüğe daha az ilgi veriyorsun çünkü küçüğü daha fazla ilgi istiyor yani doğru bir söz 

Ama Allah verdiyse ki siz mi istediniz bilmiyorum ama kolaylığını da verir
(1,716 puan) tarafından
Evet istedik. Kimisi büyüğe daha çok ilgi veriyorsun diyor
0 oy
(6,426 puan) tarafından
İster istemez çocuk çok ihmal oluyor ilgi istiyor anne olarak o surecte yıpranıyor insan ama zamanla alışıyorsun...
(1,716 puan) tarafından
Yipranacagim çok ortada çünkü yardım edecek kimsem olmayacak. Bebeklerim saglikli olsun, iyi olsun gerisi teferruat
0 oy
(20,528 puan) tarafından
Halledersin millet ikiz üçüz büyütüyo ne olacakmış bebeğe Allah var gam yok ❤️
(1,716 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için haklısın. Hem bir bebeğim daha büyük olacak
0 oy
(2,951 puan) tarafından
Keşke biraz vücudun toparlansaydi böylesi hem sana hemde çocuğa zor olacak ama olan olmuş artık sağlıkla gelsin. Tabiki kolay olmayacak simdi birbirimizi kandırmaya gerek yok. Tek çocukla bile ne halde olduğumuz ortada. İlk çocuk 4-5 yaşına gelene kadar bize muhtaç maalesef yemesi içmesi giyinmesi tuvaleti derken. Yanında destek olacak birileri varsa şanslısın. Benim kızım nerdeyse 3 yaşına girecek ama gram cesaretim yok ikinciye. Tek başıma büyütüyorum çünkü. 
(1,716 puan) tarafından
Ben hep tektim doğumda üç gün annem geldi. Gurbetteyim onun dışında. Şu an hem çalışıyorum hem çocuğuma bakıyorum hem de evimi idare ediyorum. Doğuma kadar da çalışacağım. Umarım üstesinden gelir ve iki çocuğumu da ihmal etmem.
0 oy
(103 puan) tarafından
Kziim 4 aylikken hamile kaldim. Suan biri 2 bucuk diger 1 bucuk olacak. Ayni ikiz gbi. Cok zor. Heleki gurbette tekseniz cok zor. Ama kendini hep pozitif tut. Zor olacak yemeleri uyummalari cunku ikiside cok kucuk ama bi duzene giriyor. Smdi ben ikisini tek bile dusari cikariyrm. Hersey senin mental de bitiyor. 
(1,716 puan) tarafından
Ben de dört aylıkken gebe kalmışım ♥️ gurbetteyim tekim. Umarım çocuklarımı ihmal etmem.
0 oy
(103 puan) tarafından
Aksine butuk olana daha cok ilgi gosteriyrz kucuk zaten anlamiyr diye
(1,716 puan) tarafından
İnşallah ikisinin de eksiklerini en iyi şekilde karşılarım
0 oy
(7,775 puan) tarafından
Hayır arkadaş yanlış bilgi veriyor ikiz gibi olamaz ki çocuğunuz 1 yaşında çoğu şeyin farkında olup sizden ilgi beklerken istekleri farklı olurken siz diğer bebeğinizle ilgileneceksiniz. Tabi ki büyük olan biiiraz daha geri planda hissedecek kendisini. İkiz olsalar aynı anda aynı ayda yaşına göre ilgi bekleyecekti.  Demek istediğim anlaşılmıştır umarım.
(1,716 puan) tarafından
Evet anladım. Ama bir yaşında çocuğun çok etkileneceğini zannetmiyorum inşallah öyle olur. Çünkü o benim ilk göz ağrım. Canımın içi.
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Çocuklar elbet bir şekilde büyür ama 6 ay olmuş sezeryan olalı kendi canınızı da mı düşünmediniz ikinci çocuğu isterken? Allah korusun dikişleriniz.patlasa bisey olsa bebek için de sizin için de sonu çok kötü olabilir.  İnşallah sağlılkla alırsınız kucağınıza. Benim kardeşimle de aram 11 ay hep ikiz gibi büyüdük hiç başka arkadaşa ihtiyacım olmadı özellikle ergenliği atlattıktan sonra çok daha iyi olduk annem için belki zordu ama bizim için çok iyi oldu
(1,716 puan) tarafından
İnşallah çocuklarım içinde iyi olur. Benim karnım zaten büyük belki sorun olmaz diye ümit ediyorum
0 oy
tarafından
 3 tane bebeğim var bebek derken en büyük 5 ortanca 2.5 küçüğü 16aylik.

Hepsiyle de ilgileniyorum büyük okuldayken ortanca ve küçükle baya oynuyorum sonra büyükle. Genelde ucunu dahil etmeye çalışıyorum yaptklrma. Temizlik te bile hepsine birer bez veriyorum. Oğlum bir sürü şey öğrendi yaşına göre yanı egitimi baya iyi. Kizimdayz şimdi küçükte fena sayılmaz beklenti yok ama şimdilik:) 

İlk öğrendiğim zaman 2ve 3 arası az diye baya üzüldüm ama şimdi elhamdülillah diyorum. Oldu bir kere.o rutine de alışıyor insan
(1,716 puan) tarafından
İnşallah ben de kısa zamanda alışırım ♥️
tarafından
Alisirsn kuzum tâbi Allah dağına göre kar veriyor her zaman❤️
0 oy
(364 puan) tarafından
Bakamayacak olsan Rabbim vermezdi. Emanetini gönderiyor sana demek ki yapabileceksin. Allah kuluna kaldırabileceğinden fazlasını vermez buna eminiz. Bak gör çokda güzel yapacaksın inşAllah :)
(1,716 puan) tarafından
Ay çok güzel söyledin. İnşallah ♥️

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 165 göst.
0 oy
5 cevap 133 göst.
17 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Korkmazayse (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 267 göst.
4 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hilalyyy (442 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 187 göst.
8 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yenianne_tugce (1,716 puan) tarafından soruldu

409,105 soru

12,295,558 cevap

38,316 kullanıcı

Kategoriler

...