+1 oy
260 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (226 puan) tarafından
benim ilk gebeligim hanımlar  35+5teyiz doktorum hem bebek ters diye hemde catim dar diye sezeryan günü verdi 21 hazirana inşallah kismetse bende spinal istiyorum ama ameliyat esnasında heyecan yaparım filan diye çok korkuyorum spinal olan hanımlar  nasıl geçti sizinki ameliyat sırasında hissetme filan oluyor mu ya da ağrı sızı heyecan yapmamak için konusturuyorlarmis sonda takarken ya da belden iğne yaparken acıyor mu kac dakika sürüyor her şeye dayanırım diye düşünüyorum da tek korkum ameliyat sırasında heyecan panik yapıp genele dönmesi sakın kalmak için neler yapabilirim ??

17 Cevaplar

0 oy
(1,040 puan) tarafından
Ben ilkini genel ikinciyi spinal oldum ikinci daha rahat geçti hiçbir şey hissetmedim 
(226 puan) tarafından
Genelde uyanınca çok zor oluyor diyorlar
(1,040 puan) tarafından
Evet zor oluyor spinal daha rahat sakin olmaya çalış korkacak panik yapacak hiç birşey yok
(1,119 puan) tarafından
Genelin neyi zor mesle yatyon sonuçta merak etim
-Reklam-
0 oy
(2,246 puan) tarafından
Bende çok korkmuştum ama hiç korktuğum gibi geçmedi spinal oldu iyiki de öyle olmuş sende doğru karar vermişsin , sondayi uyuşturunca takılıyorlar zaten hissetme yok iğnede öyle asla korkulacak birşey değil anlık hemen oluyor 10 saniye içinde komple gidiyor vücut zaten hiç hissetmiyorsunuz başınızda hemşire vs oluyor sizi konuşturuyor bende panik atak olmasına rağmen hiç sıkıntı çıkmadı çok şükür sonrası da çok rahattı kendim ayağa kalktım 1, hafta sonra her işi yapabiliyordum sizde inşaallah kolaylıkla atlatırsıniz *-*
(226 puan) tarafından
İnşallah ya Allah razı olsun sizde sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah:)
(39 puan) tarafından
Mrb cevabinizi okudum rahatladım Allah razı olsun benimde 2 gün sonra dogumum var spinal olacak ama hisseder miyim diye korkuyorum
0 oy
(2,694 puan) tarafından
İğneyi ve sondayi hiç hissetmedim spinal oldum ama nasıl olduysa iğneyi yedikten sonra gözümü bı açtım kızım doğmuş ağlıyor benim işlemim bitmek üzere 
(226 puan) tarafından
Maşallah inşallah benimkide böyle geçer
(2,694 puan) tarafından
İnşallah canım Rabbim kolay geçirsin sağlıkla kavuşun bebeğinize
(226 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah sizde
(2,694 puan) tarafından
Amin canım ❤️
0 oy
(12,905 puan) tarafından
Ben ikisindede spinal oldum. Ilkinde bebek cikarken sadece bi icimden.bisey akti midem bulanir.gibi oldu. Basimdaki hemsire hemen dediki sikinti yok çok normal bebegi gor sakinlestirici vericem. Bebegi yanima koydular resim cekildik falan öptum kokladim dediki seni simdi uyutucam dikisler bitince kalkicaksin dinlenmia olacaksin. Dedigi gibi gittim :) uyandim dikisler bitmis yarim saat gecmis ben bir dinlenmisim kuş gibiyim hemen odaya cikardilar. 2.de bebek cikti dikise basladi doktor. Kafami az asagiya indirdiler rahat dikis icin biraz durdum sonrq basimdaki hemsireye dedimki beni uyuturmusun ya kendimi kötu hiasettim. Iyiain diye uyutmadim dedi hemsire hemen uyuturum dedi. Ondada hemen gittim :) uyandim bitmis hersey odaya aldilar. Genele cevrilmedim ama yanlis anlasilma olmasin sadece sakimlestirici gibi biseyle uyuttular beni 
(226 puan) tarafından
Benim bir arkadaşım da öyle olmuştu sakinleştirici ile uyutmuslar inşallah benimde kolay geçer
(226 puan) tarafından
Maşallah sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah
(12,905 puan) tarafından
Insallah canim. Benim genel tercihim olmadi. Doktorumda aldigin narkoz sutune ve karnindaki bebege geciyo demisti. Bide spinalde belden asagin uyusuk ya ilk 6 saat falan bisey hissemtiyosun agri qci bebegi alip emziriyosun vakit geciriyosun falan. Sonra bqcqklarin qcilinca basliyo agri. Ama genelde direk uyaninca agrin basliyo bebege bakmak daha zor bence
0 oy
(4,413 puan) tarafından
Bende sezeryan oldum, spinal tercih ettim. İğne acımiyor saniyeler içinde vuruyor doktor. Hemşireler senle konuşuyor bir bakıyorsun bebek doğmuş :)) benim dikiş zamanı midem bulandi iğne vurdular uyumustum heyecan olursa senide öyle uyuturlar. Bitmesine yakın uyandım ben. Sana tavsiyem yanına sade nescafeler var ya ondan al bitter cikolata al kahve için su ısıtıcısı al. Bunlar sezeryandan sonra çok lazım olucak. Spinalde olsan vücutta bir narkoz var onu atman gerekiyor canim yoksa feci baş ağrısı olur. Ben bol bol kahve içtim su içtim çikolata yedim basım agrimadi birde bolca yürüyüş :)) sağlıkla al bebegine. Kafana ne takılırsa özelden yazabilirsin 
(226 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizde sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah
(4,413 puan) tarafından
Rica ederim amin hepimiz sağlıkla büyütelimm insallah
0 oy
tarafından
Genel iyi değilmi valla benim ilk spinal yapicaklardi belime iğne vurdular kesiti hissettim bağırdım bayilttilar 2 Co dış gebelik ti ondada genel bence en iyisi genel herşeyi görüyor sun ameliyat i falan ben panik bırisi olduğum için çok heyecanlanıyorum ama seni bilemem acı eşiğin düşük değilse belden olabilirsin
0 oy
(1,749 puan) tarafından
Bebek dönmemiş olabilir şu anlık aslında normal yani. Bence normali denemelisin. Ama sezaryen olacaksan ben spinal oldum. 
0 oy
(2,860 puan) tarafından
Sonda ta canım acıdı sadece o da uyusturmadan taktılar kendimi kastım çıktı 2. Yine taktılar.. spinal oldum Sezeryan kendini kasmayacaksin hareket etmeyeceksin anlamıyorsun 
0 oy
(5,800 puan) tarafından
Ben ıkı sezaryen geçirdim ilk kızımda normalden döndü çok acı çekmiştim sunı sancı sezaryen diyince aşırı sevinmiştim gülerek girdim gülerek çıktım belden uyuşmaydı hıc panik olmadı sadece ameliyat sonrası benım sıkıntılı geçti ama ikinci de oğlumda kızımı arkamda bıraktım dıye içlendım oğlum doğduğu anda ben aglamaya başladım tutamadım kendimi bır türlü nefes alamadım sakinleştirmeye çalıştılar ama ameliyat sonrası o kadar rahattıki hiç agrım olmadı normal doğum yapmış biri gibi kalktım gezdım cok kolaydı.. Sende canım inşaAllah hayırlıyısıyla kucağına alırsın inşirah suresi oku bıde Rabbi yessir bol bol oku
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Bende spinal oldum iyiki de spinal olmuşum bebeğimi kuvoze aldılar genel olsaydım ben ayilana kadar çoktan gitmiş olurdu yavrum dogum anındaki sıcaklığı paha bicilemezdi benim için.. asla hissetmiyorsun önünde perde var zaten hicbisey görmüyorsun da sonra bir anda bebeğinin ağlama sesi hastaneyi inletiyor dogurdugunu iste tam o anda anlıyorsun :)
0 oy
(357 puan) tarafından
Ben ilkini gebel ikincisi spinal oldum ve kesinlikle spinal iyi normel.igne acısı gibi o vurulan iğne hiç korkma ameliyat sırasında sana sakinleştirici yapıyorlar pamuk gibi oluyorsun hiç birsey hissetmiyorsun hemen olup bitiyor hiç korkma anın tadını çıkar hepsi gelip geçiyor asıl bebis doğduktan sonra seruven başlıyor bol bol uyu şimdiden Allah saglikla kucağına almayi nasip etsin
0 oy
(260 puan) tarafından
Spinal oldum ben hep dua ederek gittim hatta hazırlan dediklerinde abdest falan aldım sonrayı odada taktılar hiç hissetmedim onu bile tekrar abdest aldım dua ederek gittim beklerken bile hep dua ettim ezbere süreler falan okudum iğne 5 saniye falan sürüyor yatiriyorlar 2 de girdim 15 dakika sonra oğlum doğdu temizlediler asi falan vuruldu ameliyat hanede benim oğlan ağlıyor bende duygulandım sonra onu gördüm öpüp kokladım 5 dakika falan öptüm kokladım Rabbime şükrettim hep hicbirsey hissetmedim öğün kalk dedikleri saatte kalk yürü ne kadar coook yurursen o kadar iyi rahat olursun 
0 oy
(1,542 puan) tarafından
İlkini genel oldum tavsiye etmem ayilirken çok acı çektim hep ağladım bebek iki gün narkozdan kendine gelemedi felan zor syni şimdi bende spinal olucsm. Bu kez 
0 oy
(300 puan) tarafından
Ben de spinal oldum. Sondayı takacaklardı ama uyuştuktan sonra takılmak istiyorum dedim korktum çünkü. İmza aldılar benden bunun için. İğne hiç korkulacak bir şey değil kan alırlarken bile daha çok acıyor neredeyse. Spinal uyuşmanın da iki çeşidi varmış galiba. Bazıları çekiştirme hissettim diyor ama ben onu bile hissetmedim bu arada çok zor uyuşurum bebek çıktıktan sonra beni uyutmaya çalıştılar ama ne kadar ilaç verseler de uyumadım cin gibiydim :D zaten totalde yarım saati bile bulmayan bir operasyon oluyor. Sonrasında sürekli kafanızı çevirmeyin ciddi baş ağrısı yapıyor. Bana 2 saat ne kahve içirdiler ne çikolata yedirdiler yasaktı. Ayağa da uyuşukluk geçer geçmez kalktım ilk kalkış biraz sancılı oluyor ama azar azar yürüyünce ona da alışıyorsun. Bir de belki kimsenin aklına gelmez de benim kolumdan açmışlardı damar yolunu. Bebeği emzirmeye çalışırken ondan rahatsız olmuş ben hiç fark etmedim sonradan anladım çıkarttım siz de ona dikkat edersiniz. Şimdiden Rabbim ikinizi de sağlıkla birbirinize kavuştursun.
0 oy
(326 puan) tarafından
Bende ilk dogumum olgu spinal oldum yanımda bir hemşire vardı onunla sohbet etmekten nasıl bitti anlamadım dedi tamam bitti bebeklerin sesini duyunca bittiğini anladım yoksa diyordum başlandı mı benimkiler ikizdi bu arada 
0 oy
tarafından
Genel derim ben çok hiisettim çekti astildi vs uyandım odadayim rahattı spinalden uyutmaya geçtim dayanamadım korktum 
0 oy
(39 puan) tarafından
Mrb dogum yaptınız mı nasıl geçti ? Korkunuzu yendiniz  mi benimde 2 gün sonra spinal ile sezaryen dogumum olacak beni de bir korku sardı 
(226 puan) tarafından
Merhaba evet doğum yaptım 11 gün oldu bugün 1 gün önce sabah 5.30 da aniden suyum bosaldi ama hepsi böyle hiç şu kalmamıştı ve bebekte tersti acil sezeryana aldılar açıkçası birden bire sabahın köründe olduğu için soka girdim biraz ve aklıma bir şey gelmedi korku felan hiç bir şey yoktu sadece aklım bebegimdeydi 30 dk sürdü doğumum 2 saat içinde uyuşukluk geçti o anda da serum veriyorlar sonra ağrı kesici gram ağrım.kalmadi 6 saat sonra filan yürüyüşe çıkardılar ustumu giydirdiler kan boşaltma yaptılar 2 kere yine ağrı acı fazla yoktu sadece ilk 1 hafta zorlu oluyor onun dışında rahattım tek sorun gaz sorunu onun içinde kayisi suyu veriyorlar benim sütüm 3. Gün geldi o zamana kadar mama verdim 2 saatte bir öyle bir zorluk yaşamadım kendinizi akışına bırakın sezeryanda sadece dokunuşlar hissediliyor çocuğu çıkarırken filan onun dışında hiçbir şey yok seni sürekli konuşturuyurolar zaten bir şey anlamıyorsun hayırlı güzel bir doğum dilerim canım benim korkma sütün etkilenmesin
(39 puan) tarafından
Amin çok tsk ederim rabbim de size kolaylık versin lohusalik sürecinde..
Kan boşaltma dediniz onu nasıl yaptılar karniniza bastırdilar mi yada ağırlık koydular mi?hangi şehirde dogum yaptiniZ
(226 puan) tarafından
Evet karnıma bastirdilar 2 saatte kum torbası koydular ama kum torbasını hissetmiyorsunuz daha uyuşuk olduğu için Gaziantep de doğum yaptım

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 279 göst.
5 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 302 göst.
21 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (10,486 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 957 göst.
13 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 234 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (54 puan) tarafından soruldu

411,405 soru

12,384,383 cevap

43,414 kullanıcı

Kategoriler

...