Ben yorumunuza katılmıyorum. Benimde oğlum 21 aylık ve 20 gün önce bizde başladık. İlk başlarda evet altına kaçırıyorru, söylemeyi unutuyordu falan ama bende 36 haftalık hamileyim ve doğumdan daha zor olur diye eğitime başladık. Her yere alez serdim, her gün üç posta çamaşır yıkadım, sürekli 5 dk da bir tuvalete götürdüm. 20 günün sonunda hem tutmayı öğrendi hemde bezi tamamen bıraktı. Şu an çok rahat markete de gidiyorum parka da götürüyorum. Cisi gelince anne çiş diyor. İlk günler kaçırması söylememesi çok normal. Bence başlamışken bırakmayın ki 21 aylık artık konuşmaya da başlıyor derdini anlatabiliyor ve havalar ısınıyor. İlk zamanlar tabi ki zor olacak eğilip kalkıyoruz sürekli ev temizliyoruz hamileyiz yoruluyoruz ama biz anneyiz çocukların en kritik dönemlerinde yanlarında olmalıyız ve bu önemli dönemleri başkası değil biz yanında olarak geçirmeliyiz. Benim eşimde gece kalkmak istemedi, sürekli tuvalete götürmeye usendi. Lütfen biraz daha büyüsün ben bez alırım oğluma bırak şu eğitimi dedi ben inat ettim hayır şimdi olmazsa hiç olmaz dedim sabrettim sinirlenmedim geçecek bugünler dedim hep sevgiyle yaklaştım çocuğuma. Her altına yapmasında sarıldım oğlum annende bir zamanlar böyle minnacikti ve hep altına çiş yapıyordu şimdi büyüdü ve öğrendi sende öğreneceksin dedim. Gece ya Allah çekerek yataktan kalktım Allah'ım sen zorlastirma kolaylastir dedim ve şu an bezsiz hayat dertsiz hayat diyorum. Günlük 3-4 saate kadar tutuyor çişini. Evde yaptırıp parka gidiyorum dönene kadar çiş istemiyor istese bile parkta tuvalet var oraya götürüyorum. Pes etme, hoşgörülü ol onun çocuk olduğunu ve ilk defa bezden ayrılacağını unutma sabırlı ol. Sonu selamet olur