0 oy
457 göst.
Diğer kategorisinde (1,054 puan) tarafından
Bebegimizin bezi bitti bez icin para istedim para kalmadi dedi ordan basladi tartisma. Nasil yani bir haftada 7 bin harcadin mi dedim. Iste fatura sigara cocuk şu bu bitti para dedi geçen hafta 7 bin avans istemişti (8 bin demişti başta kavga edince 7 bin oldu miktar) neyse hesapliyorum 2000 tl fatura 1500 tl sigara 1000 tl de çocuk hastalandi hastaneye getir götür ilaç vsi 500 tl yol parasi düşüyorum kalan 2 bin TL'yi naptin dedim hadi bin tlsini dışarıda yedin bin tl nerde diyorum yine bana yukarıda saydığım masrafları sayıyor. İddia mi oynadın diyorum yok bisey mi kullanıyorsun yok birine mi verdin yok ee naptin o zaman deyince başladı söylenmeye sigaraları fosur fosur içmeyi biliyorsun dedim tmm alma bana sigara bu arada tutun içiyoruz yani sigarada degil lanet olsun onu da almasın dedim ya dedim maaşını bana getireceksin 5 bin vercem sana kalanı evin ya da dedim işi bırakacaksın çocuğa sen bakacaksın ben calisicam yok efendim maaşında gözüm varmış.  Aldığı para 20 bin bugün yarın ona da haciz gelecek kalacak 15 bin ev kira ben onun parasıyla napabilirim aile destek ödemesi alıyorum yemin ederim ilmek ilmek harcıyorum bu sorumsuzluk değil de nedir şimdi konuşmuyoruz evin icinde kapıları çarpıyor söyleniyor falan yok aileni aricam para bitince sen sapitiyorsun falan diye insan çocuğuna bez parası mama parasi ayırmaz mi çok sinirliyim 

12 Cevaplar

0 oy
(133,147 puan) tarafından
bebek bezsizmi kalcak yani nolcak cozum buldunuzmu
(1,054 puan) tarafından
2-3 günlük bezi var ebebege gidecektim bugün indirimden alırım diye sonrası nolcak bende bilmiyorum ama kimseye de minnet etmem eski usul bezlerim artık napayim
(4,531 puan) tarafından
Minnet etmek mi? Babası olarak ihtiyaçlarını karşılamak zorunda bebeğin. Ne minnetinden bahsediyorsun? Bu kafaya sakın girme, sen zararlı çıkarsın. Çalışabiliyorsan sen de çalış. Çalışamıyorsan da hiç taviz verme, sakın kendinden de kısma. Zıkkım içsin de bebeğinin bezini karşılasın.
(1,054 puan) tarafından
1 yaşında bebegim bakacak kimse yok canım kresleri aradım en ucuzu 14 bin fiyat verdi şimdi daha da artmıştır ben zaten asgari ucretle ancak çalışabilirim ya esim ya da ben birimiz bebege bakmak zorunda ama işte parayı nerede harcadığı belli değil verecek cevabı yok çok sorumsuz iş bakicam essek gibi bakacak çocuğa
(4,531 puan) tarafından
Herkes anne baba olmamalı işte. İnşallah bulursun güzel şartlarda bir iş.
(1,054 puan) tarafından
Amin inşallah ben napar eder çocuğumun ihtiyacini bir şekilde karşılarım bugün çaresiz bıraktı beni hazırlıksız yakalandım ama bu böyle gitmeyecek
-Reklam-
0 oy
(1,917 puan) tarafından
Sigara içmeyecek çocuğun bezini alacak. 
(1,881 puan) tarafından
Valla canisi böyle koca olunca nasıl bırakacaksın. Ben içmiyorum mesela ama ben bile diyorum başlasam mı bende de var bu karakterde biri ben bosaniyorum o ayrı tabi bana çocuğuma hicbirseyi layık görmeyen adam la olamam. Yokluk başka bisey tabiki ama layık görmek de başka bisey düşünülmek oncelik olmak
(1,054 puan) tarafından
Rabbim kolaylık versin hayirli kapılar açsın size inşallah evet çok zor bizde birkaç kez boşanma aşamasından döndük çocuk büyüyünce belki bende çalışırsam birseyler duzelir belki diye sans verdik ama yani bu kıtlık içindeki sorumsuzlukla o şansıda kaybediyor bu gidisle bizim sonumuzda olmayacak
(1,881 puan) tarafından
Oyle canisi bi kere bosanma ortaya çıkınca artık hicbisey eskisi gibi olmuyor ne kadar boşanmamak için cabalasan da enin se sonun da oraya varıyor işler. Ben etrafımda bosanma dan dönemde çok mutluyum diyen görmedim
(1,917 puan) tarafından
Ben eşime bıraktırdım canım. Nefes darlığı var bende. Önce dayımı peşinden annemi sigara yüzünden kaybettim. Annemin son 45 günü eşimle hastanede falan biz baktık anneme. Eşim her halini gördü çektiklerini falan. Asla yanaşmıyor sigaraya. Bir de tütün içiyorsunuz. Kendini yavrularını düşün bırak. Ben anneme o kadar öfkeliyim ki lanet sigara yüzünden bizi bıraktı diye. Ona o kadar ihtiyacım var ki. Sen de yavrularını düşün bırakmaya çalış
(1,054 puan) tarafından
Basın sagolsun çok üzüldüm rabbim geride kalanlara sabır versin ben bırakmaya çalışıyorum hamileligimde içmedim sonra yine başladım hiç destekçim yok zorlanıyorum inşallah bir gün bende bırakırım inan zaten en çok bebegim icin bırakmak istiyorum rabbim nasip eder inşallah
0 oy
(8,021 puan) tarafından
Parasızlık cok zor ya çalışmana izin verse aslında madden rahatlayana kadar bi de artık tek maaş geçinmek mümkün değil 20 bin bu zamanda 10 bin gibi anca 50 60 alacak ki biraz daha rahat olsun
(1,054 puan) tarafından
Bende istiyorum çalışmak ama bebeğime bakacak kimse yok 1 yaşında kreşleri aradım en ucuzu 14 bin fiyat verdi ben zaten asgari ücrete anca çalışabilirim
0 oy
(824 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun bacım hep böyle mi yapar 
(1,054 puan) tarafından
Genelde böyle parayı nerde harcadığı belli değil iş bakicam otursun evinde çocuğa baksın başka çıkar yol bulamıyorum amin inşallah teşekkür ederim
0 oy
(1,724 puan) tarafından
Bugün ve yarın migrosta bebek bezlerinde 1 alana 1 bedava cnm bilgin olsun. Uygulamayı indir bak
(1,054 puan) tarafından
Teşekkür ederim şuan pek müsait değilim onun için yoksa kesin degerlendirirdim
0 oy
(8,357 puan) tarafından
Sigaraya zaten çok para gidiyor. Bizde eşimle bu yüzden birbirimize giriyoruz. Bırakamıyosan azalt bari diyorum ama yok onuda yapmıyor. 
(1,054 puan) tarafından
Tutun içiyoruz ben birkaç kez bırakmaya çalıştım ama o eşlik etmeyince kısa süreli oluyor
(8,357 puan) tarafından
Benim eşim parliament içiyo bide. Çildirmama az kaldı benimde. Allah sabır versin.
0 oy
(430 puan) tarafından
Yani bu konuda haksiz gercekten once cocuk esim masini alir almaz ilk cocugun eksiklerini al diyo bezini mamasini bi aylik toplu al diyo sonra biz evin eksiklerini aliriz diyo hep bi kosede cocuk icin para tutar eksik olurda aliriz diye bide aldi maaşı hesaplayin birlikte buraya bu verildi suraya su harcandi diye bebeginin eksigi olunca almak zorunda 
(1,054 puan) tarafından
Bende öyleyim planli programlı hareket ederim her zaman gecen ay mesela hesap yapicam maas almisti kaç para maaş aldın diye sordum 17 bin dedi nasıl yani dedim avans istemiştim dedi benim daha o gün haberim oluyor bu ay ki avansi söyledi onu hesaplıyorum 2 bin TL uçmuş hep böyle
(430 puan) tarafından
Esin boyle yapti surece hep araniz bozulur cunki insan dusunur nereye gitti para napti oturup guzelce konusun anlatin aynisi ben yapsam ne dusunurdun diyin empati yaptirin
0 oy
tarafından
Yavrum içmeyin sigara. Sigarayı önceden alana kadar bebeğin mamasını bezini alın yâ 
tarafından
Aldığınız para da belli özel hastaneye gidip 1000 TL bayılmayın , sigara da içmeyin +3500 cepte kalır
(1,054 puan) tarafından
Özel hastaneye gitmiyoruz ki zaten 3 gün üst üste taksiyle gece acile götürdük o saatlerde otobüs olmuyor zaten paranın bitme sebebi sigara değil işte kalan paranın hesabını veremiyor
tarafından
Rabbim yardımcınız olsun gece hastanelere gitmenin zorluğunu bilirim
(1,054 puan) tarafından
Amin sagolun teşekkür ederim
0 oy
(952 puan) tarafından
Migrosta bugün ve yarın kampanya var bebek bezi 1 alana 1 bedava
(1,714 puan) tarafından
Postda açtin kiz:d
0 oy
(8,729 puan) tarafından
20 binle geciniyoz para kalmıyo hiç diye bilirim ama tartışma olmaz haletcem der hep arada bakır oluyo satıp geliyo yada hurda oluyo ay içinde azda olsa annem babam destek veriyo 
(1,054 puan) tarafından
Giden paranın hesabını yapamıyor ben ona kızıyorum yoksa bende farkındayım bu parayla gecinemeyecegimizin ama plan program dqyapamıyorum bu huyu yüzden bir haftada 7 bin TL gider olacak lükste yaşamıyoruz biz
(8,729 puan) tarafından
Öyle canım toplu alışverişe çıkın her ay öyle daha iyi oluyo aslında
0 oy
(4,842 puan) tarafından
Haydi evlendik çocuk yapalım toplumun bence problemi bu ya evlendik biz ama benim psikolojim eşimin psikolojisi maddi durumumuz çocuk bakmak için müsaitmi enine boyuna düşünmek gerekiyor çocuğun bezini alamayacak kadar para olmaması bana tuhaf geliyor dünyaya geldi mi o çocuk güzel bir şekilde bakımını üstlenip yetiştirmek gerekiyor en pahalı kıyafetleri en pahali bezi alsin demiyoruz en azindan evin bütçesine uygun bir şekilde de alınacak şekilde olmalı 
(1,054 puan) tarafından
Bizim çocuğumuz evlendikten 5 sene sonra oldu borc içinde evlendik borc bitince çocuk olur diye düşündük bizde ama evdeki hesap carsiya uymadi pandemide işsiz kaldık borçlar 2 katı oldu ev sahibi evden çıkardı vs vs bütün birikimimiz tuzla buz oldu
(4,842 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun gereksiz harcamalardan kaçının sigarayi bırakın hem bedenen hem maddi olarak size zarar veriyor zaten
(1,054 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim bende öyle yapmaya çalışıyorum çocuğum büyüyünce bende çalışırım hersey daha da iyi olacak inşallah
0 oy
(347 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cnm bnm eşim oara aldığı gibi çocuğa bez ıslak mendil alır hiç ben söylemem bile bittiğini Allah eşine akıl fikir versin
(1,054 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun Rabbım sizinde huzurunuzu daim etsin inşallah
(347 puan) tarafından
Amin insallh cnm bnde çok sorun yaşıyorum eşimle ama çocukları ihmal etmiyo işte

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 40 göst.
1 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Nisan89 (1,054 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 904 göst.
14 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Tubaka (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,124 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Pnr1341 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 549 göst.