0 oy
131 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (141 puan) tarafından
Her halimize şükürler olsun , ikisi büyük ikisi bebek 4 çocuğum var . Bebeklerim korunurken oldular kızım spiral ile oğlumda eşim korunurken. Normal doğum olduğu için baglatamadım , bağlatmak için randevu aldım kalp ritmim bozuk çıktı, doktor ameliyat için gün veremem önce kardiyoloji ye git dedi . Bende şuan Cerazette kullanıyorum o da aşırı gerginlik yapıyor . Zaten bebeklerjmle çok fazla kısıtlıyım , evin işini toplaması falan yapamıyorum . Biri 20 aylık biri 4 aylık. Böyle sanki bir yere sıkışmışım , tıkanmış ve tükenmiş gibi hissediyorum. Bugün mesela enerjim yok , içimden hiçbir şey gelmiyor. Ev işi yapamaya yapamaya işten de soğudum artık hiç hevesimde kalmadı. Böyle bu hisle bu ruh halliyle ben nereye gidiyorum bilmiyorum. Bu arada annemi kaybedeli 8 ay oldu onunda vermiş olduğu bir karamsarlık ta var üzerimde . Nasıl iyi olurum nasıl toparlanırım bilmiyorum. Evet burada kimse benim hayatıma birşey yapamaz belki biz ne yapalım diyenler olur, ama sadece paylaşmak istedim .Sanırım bunalıma girdim.

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Vitamin takviyesi kullan b12 magnezyum D vitamini bunlar eksik oluncada sıkıntı oluyor birde sağlıklı beslenmeye başla paketli gıdalardan uzak durabilirsin 4 tane çocuk az değil yani normaldir böyle olman ama yavaş yavaş toparlan artık. Değerlerine baktır önce bir birde egzersizde sana iyi hissettirir. Online psikolog ilede konuşup rahatlayabilirsin. 
(141 puan) tarafından
Geçen gün namaza başlayayım artık hem derdimi Rabbime anlatayım dedim oğlum bas bas ağladı onu bile yapamadım.
tarafından
Sadece dilinde de okuyabilirsin içinden yani Nas ve felak
(141 puan) tarafından
Hem dinlenmek hemde hıçkıra hıçkıra aglamak istiyorum çok yorgunum Allahım bana yardım et diye diye
tarafından
Bişey yapamadığın ve çaresiz hissetiğin için ağlamak istiyorsun ağla rahatla yoluna bak dua oku dene bi faydasını görürsün
(522 puan) tarafından
Samimi bir şekilde içini dök Allah'a Allah sana yol açar namaza başlarsın inşaallah
-Reklam-
0 oy
tarafından
Açıkçası 4 çocuklu birine tavsiye edilecek pek bir şey yok. 

20 aylık bebek oyun ister, ilgi ister. 4 aylık bebek sık sık özbakım becerisi ister. Büyüklerin yaşını bilmiyorum ama okulu varsa derslerine destek, kurs vs ister. Çok üst segment insanlar ( sanatçılar, siyasiler vs ) olmadıkça 4 çocuğa kimsenin maddi manevi yeteceğini sanmıyorum. Mutlaka maddi ya da manevi çocuklarınıza karşı eksikliğiniz oluyordur. Sadece karnı tok, altı temiz mantığı ile büyütmek biraz bencillik oluyor. Üzülüyorum doğrusu. 

Erkeğin korunmasından kastınız umarım geri çekilme değildir. Prezervatif kullanımı ise çoğunlukla yanlış kullanılıyor. İlişkinin en başından itibaren kullanmak gerek. Eminim çoğu kişi son an da kullanıyor. Spiral her sene kontrol ister. Kayma ihtimali yüksek. Yani hiç çocuğunuz olmasa veya tek çocuğunuz olsa risk alırsınız ama 3-4 için risk alınacak şeyler değil. Bile bile lades.. 

Sonra mutsuz kadın, yetemeyen baba, mahrum kalmış çocuklar büyüyor.. 

Bu düşüncelerimi genel yazdım. Okuyan insanlar belki faydalanır diye. Çünkü sizin için olan olmuş. 

Siz 2-3-4 yıl bilemiyorum, sabredeceksiniz. Sonra bir işe gireceksiniz. Hem sosyal hayatınız olacak hemde çocukların imkanları fazlaca sağlanacak. Başka bir oluru göremiyorum ben. Bu süreç içinde de bunların geçici olduğunu düşünün. O şekilde kendinizi telkin edin. Bilemiyorum yani çok yıpratıcı. Allah yardımcınız olsun.
0 oy
(4,585 puan) tarafından
Büyük ihtimal depresyon bence ihmal etme psikolojik destek al  sana şöyle yap böyle yap desek bile çözümü olmaz destek şart ihmal etme lutfen

İlgili sorular

0 oy
49 cevap 493 göst.
8 Şubat 2022 Aile kategorisinde Bercemkaya (571 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 280 göst.
22 Temmuz 2022 Aile kategorisinde gulden87 (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,051 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 518 göst.