0 oy
368 göst.
Diğer kategorisinde (844 puan) tarafından
İyi geceler uyumayan anneler napiyorsunuz çocuklar uyudu mu? Ben oğluş uyuttum az önce eşimi bekliyorum işten gelecek 1 saat sonra. 2 gündür temizliğe başladım kolum bacağım tutmuyor. Öğlen eşim işe gitmeden bitirmeye çalışıyorum sonra da yemek çocuğun peşinden koş ufak tefek işleri yap bahçe ektim birasscık bu sene sağolsun ev sahibimiz balkonun önünü bize verdi orayı çapaladim suladım derken. Yarın ne yapsam diye düşünüyorum. Oğluşun odasını temizlemeyi düşünüyorum çok iş yok orda en azından çok yorulmam :) siz nerden başladınız neler yaptınız 

18 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hayır daha erken 
(844 puan) tarafından
Son birkaç gün yorucu oluyor canım ya. Perde pencere yorgan battaniye halı ne varsa yıkanıyor. O yüzden şimdi den başladım yavaş yavaş çocukla tek başıma anca bitiririm
tarafından
İyi yaptın canım öyle vala zordur
-Reklam-
+1 oy
(13,119 puan) tarafından

Hiç binis yapmadım valla nere gözüme ilisirse orayı temizliyorum ben :)

(844 puan) tarafından
Ben oda oda başladım. Son 2 3 gün şööööyle e bir üstünden geçerim evin o kadar
+1 oy
(3,056 puan) tarafından
Eline saglik , bnde çocukları uyutuyorm smdi , 2 gündür halı yıkıyorum halifres yolluk büyük 3 halim var onlar yikamya gidecek sözde eşim halı yıkamacı ama bn elde yıkadım bu sefer ona kalsa kışın anca alır :))) obayai kaldırdım yorganalri kaldırdım kisliklar falan 4 gün öyle geçti yarın oda oda cam yer sil ser yapip bitiricem halıların kurudu valla halim kalmadi
(844 puan) tarafından
Eline sağlık canım ben de öyle valla. Dün yastıkları boşalttim 4 tane cirptim doldurdum bugün de oturma odasının halısı penceresi koltuklar VS. Derken çocuğu zor idare ettim
(3,056 puan) tarafından
Çocukla zor oluyor bnde 2 tane var anca yapiyorm , 3 yastıkta benm var yünleri baya kötü sunislerim bitsin yeni alıp yapicam
(844 puan) tarafından
Ben de değiştirecem içini ya. Yün hiç sevmiyorum kışın bile boşaltıp kabarttim hiç sevmiyorum
(3,056 puan) tarafından
Benm yastığım tuy , eşimin ve çocukların yün oda açılmıyor berbat olmuşlar minder gbi yastıklar :)))
(844 puan) tarafından
Benimle eşimin de yün oğlumun pamuk. Yünleri hep kaynanam yapmıştı evlenirken. Annemin yaptığı da elyaf onlar da terletiyor. Bu yaz değişecek hepsi mecbur
0 oy
tarafından

Bende az az yapıyorum hepsine birden girmeden sırayla aheste aheste yapacam:) gözümü mutfak dolaplari camlar korkutuyo azıcık :(

(844 puan) tarafından
Evet ben de o yüzden mutfağı sona bırakmayı düşünüyorum  bugün oturma odasının halısını kaldırdım yenisini serdim 3 tane pencere var yıkadım sildim yerler kapılar çekyat örtüleri yıkadım derken pertim çıktı. Dün de yastıkları boşalttim geri doldurdum
0 oy
tarafından
Cumartesi günü başlatacağınız inşallah 
(844 puan) tarafından
Ayy şimdiden kolay gelsin
tarafından
Sağ ol
0 oy
(5,868 puan) tarafından
Ben hepsini bitrdim yorganlarimi yıkamaya verdim yün yasitigim vardı iki hftami aldı resmen hepsi btti koridor halilarim vardı hepsini balkonda yıkadım pencereler hepsini sildim aşırı çamurlu.kirliydi perdeler hepsi yıkadım astım gardolap elbiselerin içine aski aldım hepsini tek tek katladim astım ordan burdan daginiklari topladım koltuklar kalmış sandalyeler braz silerim bardaklar falan çamaşır suyuna atarım yıkarım dolapların etrafını da silerim normal superge bnyo balkon bayram arefesunde yapcam buzdolabı icinide çıkardım geçen gün yıkadım sildim tertemiz oldu
(844 puan) tarafından
Kizzz bardaklar dedin ben bardakları çamaşır suyuna yatırmıştim unuttum kalkıp yikiyim  ellerine sağlık ben de yastıkları hallettim de yorganları yıkamaya verecem. Oda oda gidiyorum daha mutfak yatak odası çocuğun odası dolapların içine girmeye korkuyorum bilee
(2,808 puan) tarafından
Yorganlar üstü saten olanlar ı da güzel yıkıyorlarmı acaba hiç vermedim  daha. Nasıl yıkıyorlar yün toplanıyormu
(844 puan) tarafından
Benimkiler normal nevresimli zaten çıkarıp iç kılıfla veriyorum. Geçen sene 1 tanesini vermiştim güzel yıkamıştı kokusu bayağı kalmıştı deterjanın.
(5,868 puan) tarafından
Valah bende ilkez verdim üç tan yün yorganı hiç toplama olmadı şeltesi ile beraber yıkamaya gönderdim aslnda bende çok korktum bişey olurmu dye toplanma taslanma oluyormuş dyorlar dikişi sağlam sa bişey olmaz benim tertemiz oldu çok rutubet kokuyordu eski evim rutubetliydi sinmişti
0 oy
(550 puan) tarafından
10 günden fazla var başlasam yine aynı olur diye dokunmuyorum şimdilik 
(844 puan) tarafından
Valla detaylı başladım 2 3 gün kala üstten geçerim temizliğini. Perde halı VS. Çok yoruyor yetiştiremem ben
(550 puan) tarafından
Geçen bayram son haftaya bıraktım çok kötü grip oldum,  bu sefer öyle yapmicam bende perde camdan başlayabilirim bende yarın aslında
(844 puan) tarafından
Evet canım bence de öyle yap. Ben çok yorulunca hemen hasta oluyorum o yüzden erken ama yavaş yavaş başladım. En azından kafam rahat olsun
0 oy
(848 puan) tarafından
Allah kolaylik versin bnde basladim yorganlari yikayip kaldirdim yatak oda komple bitti diger yerler duruyor cumadan sonra.kalan yerleride yapacam ins arefe gunude kaynanamda olcaz iki gunumuz orda gecicek snra evdeyiz yinde temiz girelim bayrama
(844 puan) tarafından
İnşallah canım biz de bayramda kaynanam da köyde olacaz ama akşamına eve dönüyoruz yakın diye. İllaki gelen giden olur hem bayrama hazırlık yapmak karşılamak güzel bir şey. Benim yastıklar ve oturma odası bitti. Her odayı pencere perdesiyle yapıyorum hepsi birden ağır olur
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Başlamadım,bayram temizliği diye ayrıntılı girismem normal temizlik yaparım çünkü bayramda evde olmuyorum bize gelecek bizden küçüğümüz yok :D ❤️
(844 puan) tarafından
Yaa ne güzel :) bize de pek gelen giden olmaz ama eşimin abileri başka şehirde onlar geliyorlar köye ee illaki biz de ağırlıyoruz yemeğe kahvaltıya flan. Bir de kuzenleri var eşimin burda 1 2 tane o kadar
(2,183 puan) tarafından
Bir iki kişi de olsa o temizlik yapılıyor illa ki :)
(844 puan) tarafından
Bu dediğim hep evli aileler canım. Ama tabiki bayram temizliği bahar temizliği bir arada oluyor burda. Havalar daha 2 gündür ısındı
(2,183 puan) tarafından
Ellerine sağlık şimdiden. Allah kolaylık versin
0 oy
tarafından
Eşim perdeleri ütülüyor, bende çocuk uyutmaya çalışıyorum şuan. 

Genel bir temizlik yapıyoruz ama bayram özelinde değil. Çünkü biz gidiyoruz sağa sola. Bize gelen yok :)
(844 puan) tarafından
Ohh ne güzel ellerine sağlık canım. Valla benim eşim işe gitmeden çocuğu briaz oyalasa yetiyor bana. Pek karışmaz temizliğe perdeye. Bazen zorlarım öyle yapar
tarafından
Yetişemiyorum maalesef. Eşim destek olmaz ise evi b.k götürebilir.
Şaka bir yana, yapması konusunda ısrarcı olursam , eşimde de ters tepebiliyor. Ancak genel olarak temiz evi sevdiği için , kendi kendine de yapıyor.
(844 puan) tarafından
İyi bari benimki de biraz kırıntı toz görsün söylenir ama hep benden bekler işte. Bebeğin küçükse zor oluyor benim 2 yaşında oğlum o uyanıkken asla temizlik yapamıyorum
tarafından
Benimki daha küçük ama bende uyanıkken iş yapamıyorum maalesef.
0 oy
(5,254 puan) tarafından
Dolap iclerini hallediyorum. Haftaya buyuk temizlik icin kadin gelecek.
(844 puan) tarafından
Kolay gelsin sana da canım
(5,254 puan) tarafından
Sagol canim
0 oy
(890 puan) tarafından
Başlamayı çok isyorum ama kaynana diyor benim evi temizlemeden sen başlama yine ayninolur e onu ege girisimcebbemim ev kalır amannn
(844 puan) tarafından
Ben de daha kaynanamin mutfağı ve pencerelerini yapacam. Halıları sobayı kendi kaldırıp yıkamış. 5 odalı ev anca bu kadarını yaparım bayramdan önce eltilerim gelecek onlar da kalanı halletsin diyor. Sen önce evini temizle söyleme temizlediğini yoksa orda yorulur kendi evime dermanı kalmaz
(890 puan) tarafından
Bıktım desem sitem etmiş olir muyum hayata ya
(844 puan) tarafından
Haklısın canım. Sen Allah rızası için yap yine de.
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Ben daha başlamadım ama çok detaylı bi şekilde temizlemem lazım her yeri mutfak dolapları ve camlar uğraştırıcı gerisi günlük işler zaten onlara da son bir hafta kala girecem malum bayramda iki görümcem de geliyor açık vermek istemiyorum arkamdan orası öyle burası böyle demesinler
(844 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. Ben de bahar temizliği de oluyor işte benimki. Havalar yeni ısındı kalorifer 1 haftadır yanmıyor daha. O yüzden komple hersey yıkanıp silinmesi lazım. Bu haftadan başladım ki anca bitiririm.
0 oy
tarafından
Yaptim ben sadece ufak detaylar kaldi cok sukur erken basladim ben cnku evim büyük ,halilarda yikamaya gitti,yazlik kilimleri serdik mutfagi yaptim tuvalet banyo fayanslari yikadim elbise dolaplarni sildim cogu bitti benim sayilir
(844 puan) tarafından
Ohh maşallah bitirmişsin. Ben yeni başladım benim de 2+1 ama çocukla yavaş yavaş her gün anca biraz yaparım. Giysi dplabiyla mutfağı sona bırakacam
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Valla hem bayram hem dogum temizliği olacak benimki nasip olursa cumartesi günü başlicam anca bitiririm inşallah 
(844 puan) tarafından
Ya Allah yardımcın olsun sağlıkla al kucağına bebeğini canım
(1,717 puan) tarafından
Ay Allah razı olsun amin amin çabuk gelse bari çok sıkıldım artık
0 oy
(362 puan) tarafından
valla kuzum ben başladım haftaya Çarşamba sezeryan günü verdi doktor dün evler boyandı bugün cam kapı yarın balkon merdivenler olacak en son tuvalet banyo tm perdeler yıkandı öyle yani Allah herkese kolaylık versin bu sicakda çok zor oluyor hele son günler baya zorluyo ♥️♥️
(844 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım sağ salim alırsın inşallah bebeğini kucağına  evet havalar çok sıcak 3 4 gündür çok fazla yorma kendini en azından 1 2 gün önce bitir dinlen
(362 puan) tarafından
inşallah sağol iyi dileklerin için cnm
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Ben arife günü başlamayı düşünüyorum okulların kapanması lazım en azından benim eokul işlerimin bitmesi lazım. Haftaya işi yaparım sonraki hafta İzmir yolcusuyum çok şükür. 
(844 puan) tarafından
Arife günü nasıl yetişecek ama bayramda evde yoksan tabi sıkıntı değil. Dönüşte ev temiz olur en azından
(16,611 puan) tarafından
Çalışıyorum boş günüm yok o yüzden mecbur arifeyi bekleyecek.Bayramda evdeyim ama gurbetteyim gelenim gidenim olmaz bayramı evimde geçirip sonra ailemin yanına gideceğim maksat evi temiz bırakmak eşim sağolsun düzenlidir zaten bıraktığım gibi bulurum.
0 oy
(2,847 puan) tarafından
32 haftalık hamileyim birşey yapamam ☺️ bı evi süpürür silerim o kadar 
(844 puan) tarafından
Oyy maşallah ☺️ yapma yapma sen bosver. Canından önemli değil
(2,847 puan) tarafından
Ayy yok zaten 2 gün önce ütü yaptim bebeğin kiyafetlerini falan utuledim akşam kalkamadim eşim sofrayı falan hep hazirladi

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 231 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Tekcocuk (1,209 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 264 göst.
6 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Toprak_Hilal (2,367 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 203 göst.
2 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 615 göst.
20 Ekim 2020 Diğer kategorisinde İmren bebeğin annesi (1,828 puan) tarafından soruldu

403,975 soru

12,102,093 cevap

36,418 kullanıcı

...