0 oy
1,374 göst.
Diğer kategorisinde (3,115 puan) tarafından
Smdi lincler gelir lütfen usturuplu kalp kırmaya ak şekilde yorumlayın ,lise 2 ,sınıfta kapandım normaldede asla açık dar giyinmezdim başımida kapattım ,evin içinde çok rahat açık giyinuyirm kısa kol kalcam.kapatacak.sekilde tuniklerim.var pantolanlarim öyle sıkmaz , başımı da.kapatmao stemiyorm çok daraliyorm nefes alamıyorum sanki yazma ince yazlık seylerimde var ama aşırı daraliyorm saç bakımı falan da yapmam hep topuzdur saçım , bilmiyorum belkide nefsim tetikliyor Allah affetsin ama çöp atarken bile artık yazma takmıyorum koşa koşa atıp geliyorm balkonada öyle çıkiyorum bı çarşıya gezmeye faln gidince kapatıyorum bilmiyorm ya kafam çok karisik

38 Cevaplar

0 oy
(20,616 puan) tarafından
Kafan karışmış girme günaha sakın uyma nefsine güzel kardeşim bak 10 yıl az değil bende 9 yıldır kapalıyım artık olmaz yani 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Şeytan değil bacım bu nefis nefis nefisn ince ince ilmek ilmek sokuyo seni sen tesettüre alisamamissin ki içten içe eğer alissaydin inan açık dışarı çıktığını düşünmek bile seni rahatsız ederdi rabbim gönlünü feraha çıkardın inşallah çok üzüldüm :( 
(3,115 puan) tarafından
Kapı önünde açık olmak tuaf gelmiyor ama bi market e faln gitme ihtimali bana ciplakmisim hissi veriyor
tarafından
Çünkü kendini öyle alistirmissin ben de öyleydim kapının önüne inerken basım açık inmezdim ama balkona açık çıkardım düşüncem ne balkon evimin bi parçası istediğim gibi rahat giyinirim düşüncesi vardı ama kapı önünde herkes beni görür diyodum dediğin gibi çıplaklik hissiyatı oluyodu halbuki aynı yer yani 2 metre yukarısı olunca bişey degismiyo haram gördükten sonra perdeni örtme evinin içinde açık otur karşı binadan birisi seni görsün aynı günah
(3,115 puan) tarafından
Aynen öyle başta çok umursuyordum smdi balkona cikiyorm açık gelen geçen görüyor milleti alistirdim galiba farkında olmadan birden açık çıksam kimse aa demez :))
tarafından
Benim bu durumu yenmemde eşimin çok desteği oldu nisanliyken çıkma bi daha dedi öğünden sonra dikkat ettim o zamanlarda acillara da ozendigim oluyodu zaman gectikce kapıyı açsam bile basım kapalı açtığım için iyice alıştım sonra da namaza falan başladım gün içini ibadetle geçiriyorum çok şükür zaten o zamanlarda tesettürlü oluyorum haliye balkona da çıksam kapaliyim kapıya da şuan biri çık bişey olmaz dese bile çıkmam unutma tesettür farzdir bu dünyanın hevesine kapilirsak ahirette herkes cennet köşelerinde istediği kadar açık gezeken biz cehennemin kör kuyularinda yanada biliriz ileriyi iyi düşünmek lazım şeytanın nefsin vesvesesine kapılmamak lazım sen şuan bi imtihandan geciyosun bu fikirler senin aklına düştüyse rabbim izin verdiği için nefsin de şeytan da dusurebildi çünkü Allah seni İmtihan ediyo sen ben imtihandayim rabbim senden gelene raziy8m yolundan sapitma diye çok dua et kilmiyosan namaza basla çok faydasını göreceksin
0 oy
(107 puan) tarafından
Herkesin hayatına kimse karışamaz kimene açık olup İslami yaşayan da bir sürü kadin var. Müslümanlık sadece kapanmak mi 
(12,773 puan) tarafından
Açık olup 5 vakit namazını kılan arkadaşım o kadar cokki ben tesetturluyum kilmiyorum mesela
(107 puan) tarafından
Herseyi semboliklestirdiler açıktan afedersin k.afirsin kapalıysa oo ne edepli maşallah. Çok yanlış
(12,773 puan) tarafından
Hersey kadının kadına saygı duymasindan geçiyor ama kadın kadına düşman ..
(107 puan) tarafından
At gözlüklerini takmış herkes dört nala koşuyorlar
(2,146 puan) tarafından
Bu sözüne katılıyorum kesinlikle. Bir de şey kesim var açıksa medeni,kapalıysa geri kafalı. Gerçekten at gözlüğü. Saygı duymak bu kadar zor olmamalı.
0 oy
(12,773 puan) tarafından

Benimde arkadaşım açıldı aile baskısıyla kapanmış evlendikten sonra açıldı ya tabi günah olmaması gerekiyor ama seninle Allah arasında biz karisamayiz buna yinede iyi düşün canım sonra pişman olma 

0 oy
(9,719 puan) tarafından
Bir müslüman olarak sana açılmanı tavsiye edemem. Tesettürünü nasıl kabul edebilecegın sekılde düzenleme yapabilirsin bunu düşünmeni tavsiye edebilirim. Yalan yok bazen bana da geliyolar ama inan cevremden cekınıyorum aa acıldın mı bilmem ne mı oldu bı kapanıp bi acılınca insanların gözünde de bi degısıklık olur. 
(3,115 puan) tarafından
Smdi açılim desem eşim bişi demez çokta sevmiyor kapalı olmayı , eşimin aile mahhalede çok tepki vermez hep aciklar , benim aile tarafım biraz aaa filand aacilmis diyecek
0 oy
(722 puan) tarafından
Ben de aile baskısıyla kapandım 2 defa hem de. evlendikten 4_5 yıl sonra açıldım.pisman değilim kendimi boyle rahat mutlu hissediyorum.Kendi tercihin çevre 3 gün konuşur susar. Nasıl mutlu hissedeceksen öyle davran.
(3,115 puan) tarafından
Dediğim gbi kapida çöp dökerken bile açığım iş market faln olunca kapniyorm artık oda darliyor bni
0 oy
(2,905 puan) tarafından
Buraya yazdigina gore aslinda bizlerden seni caydiracak bir seyler bekliyorsun. Icin el vermiyor ama nefsini susturamiyorsun. Gelip gecici bu dunya, acilmak isteyen herkes daraliyorum diyor. Herkes ayni sozle konusuyor. Burada bir basortusuyle nefesin daraliyorsa, cehennemde o nefesi dahi alamayacaksin... Rabbim bunmubarek gunde seni ve hepimizi nefsine uymaktan korusun. Lutfen, dunyalik seyler icin ahiretini yakma. Tek gercek orasi, seytan bos evle ugrasmaz, lutfen o evi seytana inat daha da fazla ilim bilgi ve ibadetle doldur ❤️ 

Tek parca ferace veya bol elbiselerin tadina avrinca isin cok daha kolaylasiyor ustelik, yazlik sallar var, ketenli gibi muhtesem hafif

Hadi kendini topla lutfen, ve Allah rizasi icin tesettürune dikkat et ❤️❤️❤️❤️
(3,115 puan) tarafından
Ya inan ki bahane ariyroum , lise 2 de kaapandim kendi isteğimle bı sabah türbanı taktım.ojula gittim smdi 27 yaşındayım asla öyle saçık saçık giyinmem dar vs ,ferace flanda giymedim hiç normal şekilde giyindim son 1 yıldır ev içinde 2 dk kapıya cikicam çöp dokucem eşarbımi almadan gidiyorm rahatsız da ediyor beni alışkanlık tan dolayı , çok saçma ama sıkılmış hissediyorum sanki bahane ariyorom açılmak için kapalida sayilmiyorm bu şekilde kendimi kandiriyorum
(2,905 puan) tarafından
Dinde zorlama yoktur canim, sadece bilincli bir halde Allah in emrinden vazgecmek cok uzucu. Ne diyebiliriz ki, Allah rizasinicin uyardık  gerisi sana kalmış
0 oy
(611 puan) tarafından

Yeni Akit Gazetesi

İSLAM

Cehennemlik 6 sınıf kadın ve suçları
Miraç gecesi peygamber Efendimize Cennet ve Cehennem gösterilmişti. İşte orada gördüklerinden cehennemlik kadınlar ve azap sebepleri...

Cehennemlik 6 sınıf kadın ve suçları
Bir gün Fatıma validemiz ile birlikte Resûlullah (sav) huzuruna giren İmam-ı Ali , Nebiyy-i Ekrem efendimizi sürekli göz yaşı döker halde görünce üzülür. Bunun sebebini sormak ister ve sonunda o soruyu sorar!

Hz.Ali Efendimize;
-Ya Resulullah , sizi böyle göz yaşı dökmeye sevk eden hadise nedir ? Ne için böyle coşkun ağlıyorsunuz ? 
Sorusundan sonra Peygamberimiz (sav), 

-Ya Ali , Miraç gecesinde Rabbim bana Cehennemin ( küçük ) suretini gösterdi . Orada yanacak kadınların misallerini gördüm . Çeşitli azaplarla tazip olunuyorlardı . Onun için göz yaşı dökmekteyim . diye cevaplandırdı.
Hz. Ali ise;
-Nasıl azap görüyorlardı ya Resulallah ? Efendimiz olayı şöyle anlatırlar, 

İşte cehennem ehli diye tabir edilenlerin yaptıkları,
Bir kadın gördüm saçlarından asılmış sallanıp duruyordu . 
-Bir kadın gördüm , dilinden asılmış ağzından da katran dökülüyordu Bir kadın gördüm , göğsünden asılmış feryat ediyordu 
-Bir kadın gördüm , ayakları göğsüne , elleri başına bağlanmış , çevresinde yılan ve akrepler dolaşıyordu .
-Bir kadın gördüm , gövdesi eşek , başı da hınzır başı gibi . 

-Bir kadın gördüm , köpek şekline çevrilmiş ağzından ateş dökülüyordu . Meleklerde dökmemesi için ateşten kamçılarla vuruyorlardı .
Tabiki bu anlatılanlar karşısında Hz. Ali nasıl bir hale bürünmüştü! 

Daha fazla sabredemeyen Fatıma validemiz ise Resül ( sav ) gibi göz yaşı dökmeye başlarken ; sormaktan da kendini alamaz ve sorar : 
-Ya Resulallah , bu kadınların amelleri neydi , hangi hal ve tutumlarından dolayı böyle azap görmekteydiler ? 
İstikbalde vaki olacak hallerin aynını bir sinema şeridi gibi müşahede eden Resulallah ( s . a . v . ) şöyle haber verir . 
-Ya Fatıma , bunların böyle cezaya çarpılmalarına dünyadaki şu amelleri , şu tutum ve hareketleri sebep oluştur , 
der ve şöyle sıralamaya başlar tarif eder, 

İşte o 6 kadın ve sebepleri:

1 - Saçından asılı kadının günahı , saçını örtmeyişi , namahremden korunmayışıdır . Örtmekte bir marifet miymiş , demesidir . 
2 - Dilinden asılı kadının günah ve hatası ise , diliyle kocasına eziyet edip bezdirmesi , ona cevap hakkı vermemesidir . 
3 - Göğsünden asılı kadının günah ve kusuru ise , kocasının yatağından kaçması , onu yanından uzaklaştırmasıdır 

Efendimiz kadınları anlatmaya devam ederler. 
4 . Ayakları göğsünde , elleri de boynuna bağlı bulunan kadının günahı da , gusülsüz gezmesi cenabetten yıkanmamasıdır ... Muayyen halden sonra da gusletmeyi terk etmesi gusül abdestini hafife alıp ibadetlerini yapmamasıdır . 
5 . Bedeni eşek , başı da hınzır başı gibi olan kadının günahı da , devamlı yalan söylemesidir . 
6 . Köpek şekline benzeyen ve ağzından ateş kusan kadının günahına da gelince , korkunç derecede komşuya haset yapması , çekememezlik halinde olması , hep komşunun ayıp ve kusuruyla meşgul olmasıdır . 

Resül Efendimiz daha sonra kızına şöyle buyurdu : 

-Kızım Fatıma , kocasına haksız yere isyan edip , eziyette bulunan kadınlara acıyorum . Onlara çok yazık . Yapmasınlar bunları . İbadetlerini yapsın , tesettürlerine riayet etsinler . 

0 oy
(163 puan) tarafından
Aynen senin yaşadığın şeyleri yaşadım. Geleneksel nedenlerle ve tüm arkadaşlarım kapandigi icin Lise 1 de kapandım. 12 yıl kapalı kaldım, ama oyle mutlu değildim açılmak istedim. Sadece 12 yıldan sonra insan açılır mı millet ne der diye düşünüyordum. Çevremde beni açılmam için destekleyecek insanlar vardı onlara fikrimi açtım ve açıldım. Iyiki de açılmışım şimdi gayet memnunum. İşin dini boyutu hakkında yorum yapamam. Zaten dindar biri de değilim. Ben böyle yaşamak istiyorum ve yaşıyorum. 
(3,115 puan) tarafından
Söyle duzenli namaz yok bahaneside yok , ramazan dan Ramazan'a kuran okurum orucumu tutarım , kapalı gbi degilim.artik önceden biri başımı açık gor çek diye utanirdim smdi oda yok ,, çevremde komple ferace peçe takanalr bile gün geldi birden çıkardılar ozentide değil benimki yanlış anlaşılmasın
0 oy
(29,310 puan) tarafından

Rabbim kalbine ferahlık versin üzücü durum bu yani açılmak istiyorsan kendi kararın kim ne derse desin onu sen değiştirebilirsin başka değil 

0 oy
(895 puan) tarafından
Ben sırf şaka olsun diye biraz da beni kıskandığıni görmek için açılmak istiyorum dedim o da seni bosarim dedi tabiki bosamaz da yani asla izin de vermez ama sırf şaka olsun diye dedim ben de 15 yıldır kapaliyim
0 oy
(298 puan) tarafından
Nasil yasamak istiyorsan öyle yaşa icinden gelerek yapmadigin bir seyin anlami da olmuyor. Ben de kapalıyım. Çalışma hayatina atilmazdan az önce kapandim. Sülalemin bir kısmından gerici mi oldun tarikata mi girdin laflari duydum hic tınlamadim. ilk kapandigim yillar tesettüre çok dikkat ediyordum.  ama calisma hayatimda başörtüsü yasağı vardı saçım acikti iş yerinde. Hem iş hayatimda hem de sosyal hayatta zorlandim. ac kapa, ac kapa cok zoruma gidiyordu pisman oldum ama acilmak da istemedim çünkü hem gururuma yediremiyordum hem de açildiktan sonraki mahalle baskisini göze alamadim psikolojim hic müsait değildi. 5 yil sonra mi ne yasak kalkti işime de baş örtülü gitmeye basladim ama ben artik tesettüre uymaz oldum. Simdi normal bir kapaliyim tesettürlü değilim. Ya tam tesettürlü olmak ya da üsturuplu giyinen açık bir insan olmak isterdim. 
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Başına gelmeyen yoktur ama naparsan yap açamazsın artık diyorum kendime ve hemen zihnimi baska seyle meşgul ediyorum
0 oy
(1,005 puan) tarafından
Bende tam dinimize göre kapalı değilim ama vücudumu belli eden şeyler giymiyorum boynum açık çıkmam bi yere, acil yada kapan diyemem sana da en iyisini sen bilirsin.
0 oy
(615 puan) tarafından
Sn zten acilmissin cnm.ama nefsine uyma yol yakınken  geri dön uyma derim
0 oy
tarafından
Canım bende teseturlu değilim sadece basım kapalı.pantolon giyiyorum kol durseklerime kadar yarimkolda giyiyorum.zaten bu kapalılık değil farkındayım.ama açıkta giyinmiyirum asla dekolte yada dar elbisede giymedim ve asla tenim filan girunmuyor.ama dediğim gibi kapalılık bu bizimkisi gibi değil işte....
tarafından
Birde açık dekolteli giyinmek korkutuyor beni  Allah'tan korkuyorum herseydenonce.ve çevrede cok önemli nasilki bir k..pek et görünce gider saldırır ya erkeklerde öyle bı açık tenli eti gorunen bayan girdulermi vahşi gibi gözleri üstünde.onun için benbuyuk konuşmim asla acilmam..
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Benim çevrem de çok var kapalıyken açılan.yani hiçte yadirgamadim .istersen acil istersen kapan .Allah'la seni aranda olan bişey bu kime ne kim karışabilir ki :))
0 oy
(227 puan) tarafından
Bi benzeri soruyu bende sormustum zamanında benimde 5 6 yıl oluyor hemen hemen kapanali kendim istedim kendim kapandım ama sonrasında ara ara açılma isteği geliyodu hep bana bazen esimden ötürü bazen çevremden bazen ozguvenim olsun ama hiç Bi zaman Bi kosu gidip gelmedik dahi acilmadim annemle aynı binadayim 2kat üstümde oturuyor asansör de var binamızda yukarı çıkarken asansöre binip çıkıyorum ama feracemi takıyorum yazmamı takip çıkıyorum kimse görmesin diye hala daha o his Bi geliyo Bi gidiyo ama Allahtan korkuyorum açılmaya cesaret edemiyorum açılacak diyorum dilim söylüyor ama yapamıyorum belkide böylesi en iyisi Allahim engel oluyo günaha girmeme ve inşallah da öyle olur bazen bende nefsime hakim olamicak duruma geliyorum Bi yanım açılmak istese de bi yanım çok korkuyo 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 64 göst.
8 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde baharsena (1,198 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 346 göst.
26 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 735 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 2,619 göst.

410,915 soru

12,365,591 cevap

41,979 kullanıcı

Kategoriler