0 oy
756 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Sabah kalktık eşim baya içerlemiş bu duruma, daha günaydın demeden başladı derdini anlatmaya.

Arkadaşlar açık ve net şekilde belirtmek gerekirse ben yemek yapamıyorum. Bildiğiniz gibi değil, ne el lezzeti, ne yemek yapma isteği... Hiçbiri bende mevcut değil.

Adam artık dışarıda yiyeceğim kızma bana diyor. Kızmıyorum ona, kendime kızıyorum.

Nasıl bir şey bu yemek yapabilmek inanın bilmiyorum. Şu dakika oldu hala daha oturdum ağlıyorum. 1 sene oldu evleneli bir türlü beceremedim şu işi, yok mu bir hal çaresi?

Her gün ne pişirsem diye düşünüyorum, zar zor bulunca malzeme eksik oluyor. Malzemelere göre arıyorum internetten, onlar da çok az çıkıyor. Bugün yapsam yarın da yapmak zorunda kalıyorum. Eşim de her gün aynı şeyi yemek istemiyor. VALLAHİ BIKTIM, YORULDUM, TÜKENDİM YAW.

Nedir bunun püf noktası, nedir? Allah rızası için yardım edin fena şekilde dua ederim size. :(

39 Cevaplar

+2 oy
(3,840 puan) tarafından
Nefis yemek tariflerini indirip kolay corba, makarna tarifleri, kolay menuler diye arat, yuksek puanlilari yap. 

Onlari yapa yapa daha ugrastiricilari yapmayi gozun kesmeye baslayacak. 
tarafından
Nefis yemek tariflerinden bakıyorum 1 senedir bazıları güzel oluyor ama bazıları tarife birebir uysam da güzel olmuyor ve elimin ayarı yok 2 kişilik yemekler bile 7 8 kişilik gibi oluyor ve bilmiyorum nasıl oluyor?
(3,840 puan) tarafından
Kiz nasil oyle oluyor:D Yorumlara da bak. 2 kasik yerine bi kasik seker kattim daha guzel oldu falan diyenler oluyor mesela. Ben onlari da dinliyorum.
Ablam mesela benim bazen tarife gore yaparken kenarda kalmasin malzeme diye fazlaca koyuyor tarife uymadigi oluyor sirasini da degistiriyor yavan oldugu oluyor, sen de oyle mi yapiyorsun acaba?
Ben yeni evlendigimde baktim cok yillik eltim firina attigi tatliyla bile konusuyor cok guzel olacaksiniz falan diye:)) Eli de lezzetlidir. Ben de oyle yapmaya baslamistim aklima geldikce.
Kotu olacak yine dersen kotu olur
tarafından
Doğru, çok doğru nasıl dersek öyle olur. Ama artık gözüm korkmaya başladı ben bile yıldım ki zaten hiç sevmiyorum şu mutfak işini. Bekarken de annem babam öğretmek isterken öğrenemiyprdum. Korkum oluştu.
(3,840 puan) tarafından
Ben de yemek islerine useniyordum ama artik hem mecburiyetten hem daha cok sey ogrendim otomatige bagladim biraz. Bunalmiyorum yaparken.
(488 puan) tarafından
Aklında tut  2 kişiye 1 subardağı pirinç bulgur yetiyor ve herkes senin yolundan geçti bende öyleydim bazen çok gelirdi yemek ama tecrübe işte zamanla olur
-Reklam-
+1 oy
(2,414 puan) tarafından
Haftalık liste yapıp, haftalık alışveriş yapacaksın. Örneğin pazartesi çorba, dolma biber yanında yoğurt gibi pazar günü bütün eksikleri alacaksın. 

Her hafta dolaba as yaptığın listeyi ordan yap. Ayrıca 7-8 kişilik olmasına imkan yok. 1 senedir insan ne kadar yediğini bilir. Sonuçta tarife baksan da karnıyarık yapıyorsun örneğin 2 patlıcan yeterli yanına pilav ile. 7-8 kişilik nasıl yapabilirsin ki ? İç malzemesi de artarsa buzluğa koy bir sonra ki yapışında direk hazır olur. Fazla yaptığın yemekleri buzluğa kaldırıp, sonra çıkarabilirsin. Tabi buzluğa konacak olanları, örneğin köfte 20 adet oldu siz 10 adet yiyorsunuz bunun yarısını buzluğa atarsanız hem sonra çıkarıp yersiniz hem sizin içinde fikir olur.
tarafından
Çok güzel tüyolar teşekkür ederim. Ben de bilmiyorum nasıl oluyor her malzemesi tam 2 biber diyorsa 2 biber atıyorum büyük de değil küçük. Sulu yemeklerde göz kararı yazıyorsa zamanla ekliyorum böyle suyu çektikçe... artık yoruldum 1 sene oldu hep hüsran hep beceriksizlik. Kendime güvenim kalmadı
(2,414 puan) tarafından
Asla öyle düşünmeyin, mesela ben bu gün karışık kızartma yapacağım. 2 patates, 7-8 biber, 1 patlıcan, üstüne birde domates sos yapacağım yanında çay bu kadar. Her zaman uğraştırıcı yemekler yapmaya gerek yok. Arada kızartma, menemen tarzıda yapabilirsiniz seviyorsanız. Benim eşim sever böyle.
0 oy
(6,403 puan) tarafından
Ben 19 yaşında evlendim o zamanlar annemi arayıp sorardım soğanından suyuna kadar öyle öyle öğrendim. Bi ablanız anneniz vs varsa ondan hem fikir hem tarif alabilirsiniz
tarafından
Soruyorum artık ses kaydı atıyorlar onları yıldızlıyorum kaydediyorum ama bir kez yaptığım diğeriyle bir olmuyor. Ama tarif aynı, ölçü aynı hatta malzeme bile aynı. Artık oturdum ağlıyorum ne iğrenç bir histir yetersiz hissetmek
(6,403 puan) tarafından
Zaöanla düzelir bence daha yeni yapıyosun
tarafından
1 sene oldu ne zaman düzelecek belli bir vakti var mı? Şimdi bir de ek gıdaya geçicez ondan bile gözüm korkuyor artık oturdum ağlıyorum
(6,403 puan) tarafından
1 sene erken bence. Üzülmeye değmez hergün düzenli yemek yaparsan tamamen öğrenirsin. Bir bozar bir yaparsın önemli değil. Bozunca ordaki hatayı 2. Defa yapmamaya çalış
tarafından
Ama ortada hata yok ki tarif aynı, malzeme aynı, tencere bile aynı... artık ne oluyor anlayamıyorum. Her gün her gün yapıp hiç güzel bir şey elde edemeyince insan bir zaman sonra korkar oluyor çekiniyor elini atmaay
0 oy
(2,343 puan) tarafından
Ben lisedeyken okuldan gelirdim yemek yaparken annem yanına çağırdı gel bak öğren nasıl yapıyorum yarın bir gün el kapısı var derdi. Öyle öyle öğrendim. İçinden gelmesi lazım ancak öyle güzel yemek yaparsın. Ben mutfağı çok severim farklı tarifler denerim merak ettiğim yemek olursa internette araştırıp yaparım. İstek olduğu için elimin lezzeti de olur haliyle. Kaynanam görümcelerim hep der duygu çok güzel yemek yapar kahvaltı hazırlar diye 
tarafından
Maşallah size keşke ben de bu şekilde güzel yemekler yapabilseydim annem çok denedi öğretmeye ama bende tık yok malesef artık yemek yapmaya bile korkar oldum o kadar başarısız girişimden sonra denemek bile zor geliyor
(3,840 puan) tarafından
Icinden gelme kisminin anne ya da babanin kucukken tesvigiyle oldugunu dusunuyorum ben. Bazisi ortalik batacak diye elletmez, bazisi yetismeyecek ben yapivereyim diye dusunur surekli vs
tarafından
Annemin umurunda olmaz batması hatta kirlenen yeri daha çok sever bu sefer toplamayı öğretmek için. Ama işte benim ne elim lezzetli ne isteğim var... Ben bile bıktım bu durumdan adam napsın
(2,343 puan) tarafından
Kesinlikle. 2 buçuk yaşındaki kızımla bazen beraber kek yapıyoruz. Yada hamur falan acarken onada veriyorum hem oynuyor hem açıyor oklavayla
0 oy
(7,424 puan) tarafından
Nefis yemek tarifleri var YouTube da aynısını yaparsan güzel olur. Soğanı yakma ama salçayı güzel kavur mesela. Kırmızı toz biber yemeklere lezzet veriyor.

Mesela en son ne yaptın da güzel olmadı canım söyle yapılışını söyleyelim.
tarafından
Kaynanam et vermişti değerlensin diye düdüklüye koydum sonra da onunla Türlü yaptım en son, meğer bozukmuş et yemek ziyan oldu. Sonra peynirli makarna yaptım mac&cheese onu da 1 paket makarna çok geldi 2 kişiye. Biz 1 tabak ortak yeriz diye haşladığım makarnanın yarısını kullandık ancak ama ona da laf söz oldu. Adam da bıktı en sonunda, bu zamana kadar sabretmesi mucize
(7,424 puan) tarafından
Hmm anladım. Etin bozuk olduğu anlaşılır zaten ve bir paket makarnanın çok geleceğini bilmen lazımdı ilk kez mi makarna yapıyorsun kız :)
(5,228 puan) tarafından
Canim kusura bakmada 1 senelik evlisin 2 kisiye 1 paket makarnanin cok gelecegini de bilmen lazim, yorumlara baktim da bilemiyorum yani ,sanirim yapmak istemiyosun.
0 oy
(446 puan) tarafından
Yemek kursuna gitme imkanın varsa birde onu dene
tarafından
5 aylık oğlum var ek gıda sürecindeyiz çok mızmız evin işini bile yetiştiremiyorum hatta yemeği bile son dakika ancak yapabiliyorum. kaldı ki evden çıkmak benim için hobi edinmek kurslara gitmek falan ekstra ekstra lüks oldu. Diyorum zengin olsam da aşçı tutsam kurtulsam şu mevzudan
(305 puan) tarafından
Merhaba canım bir senelik evliyim yazmışsın ama beş aylık bebeğin var erken doğum mu oldu? Merak ettim. Ben çocukken annem yemek yaparken hep tezgaha çıkar izlerdim yani o zamandan bu zamana bilirim yemek yapmayı. Ona rağmen arada açıp bakıyorum nefis yemek tarifleri çok güzel ve çok çeşitli bence ordan bakıp yapabilirsin.
tarafından
Evet 7.5 aylıkken doğdu 33 haftalıktı
0 oy
(6,260 puan) tarafından
İsteksiz mi yapıyorsun asla övünmek olarak anlama elim yatkındır mutfak işlerine ama isteksiz olunca benimkilerde çok kötü oluyor 
tarafından
Yok estağfurullah ama evet isteğim yok artık evleneli 13 ay oluyor ama bu kadar ay boyunca güzel olan yemekler nadir elle sayılır olunca artık gözüm yemiyor elimi atayım da olsun diye. Çünkü 3 değil 5 değil 13 aydır ancak 5 6 kere güzel parmak ısırtan lezzete yemek yapabilmişimdir. Zaten yemek için yaşayan biri hiç değilim, yaşamak için yerim.  Bana zeytin ekmek yeter ama eşim öyle değil. Çok tahammül etti Allah razı olsun ondan ama artık dışarıda yiyeceğim diyecek raddeye geldi adam. Oturdum ağlıyorum.
(6,260 puan) tarafından
Bekarkenden bu yana yaptığım için alışık olarak evlendim ama yeni başlayan biri için biraz zor adapte olmak ama istek önemli kuzum ya ağlama üzme kendini bismillah de başla özenerek yap inan lezzetli olur
0 oy
(292 puan) tarafından
Ben 8 sene yurtta kaldım. Okul bitti, çalışmaya başladım ilk defa o zaman yemek yapmaya başladım. Gec başlayan için iyi yapmak zor oluyor ama yapamıyorum dışarıda ye demek kolaycilik bence. Her şeyin tarifi var, ulaşmak kolay, evde malzeme yoksa çıkar alırsın. Ben de dört dörtlük asla yapamıyorum ama eşim dışarıda yiyeceğim kusura bakma dese üzülürüm en yapamadığım zaman bir tarhana çorbası yapıyorum yiyoruz. Eşim de asla önceki günden kalanj yemez. Her gün yemek yapmak zor ama bir noktadan sonra alışıyorsun kombinasyon yapmaktan ibaret. Seçenek çok aslında belli yemekleri haftalık tekrar etsen bile seni götürür. Arada farklı tarifler de dener geliştirirsin. Nefis yemek tarifleri bana aşırı faydası oluyor ama yorumları mutlaka oku çünkü tarifte hatalar gören, ölçüleri değiştirip daha güzel yapanlar oluyor. Başta ölçüler az gibi gelir yetmez gibi gelir ondan eklersen çok yemek çıkar o hataya düşme. Mesela bir gün iki kisilik kuru fasulye ölçüsüne baktım 1 bardak yazıyor ilk defa da yapıyordum çok az göründü ha koydum ha koydum. Sonra kaynadikca büyüdü yani onlar. Buzluğa atmıştım mecburen. :)
tarafından
1 senedir evliyim ama ancak 5 6 kere güzel yemek yapabilmişimdir. Eti güzel yapıyorum ertesi günlerde tekrar aynı yemeği yapmak isteyince asla aynı olmuyor. Tencereden kaşığını kadar her şey aynı ama tadı bambaşka. Bir de hep küçük tencere kullanmama rağmen 7 8 kişilik yemek çıkıyor TARİFTEN ŞAŞSAM ANLİCAM artık oturdum ağlıyorum neden böyle diye... Ben de üzüldüm eşimin söylediğine, daha iyisi için çabalayacağım diyorum kendi kendime ama o istek artık korkuya dönüştü. Bir insanın eli hiç mi güzel yemek yapmaz ya :(
0 oy
(2,815 puan) tarafından
Genelde yapmak istediğin tarifi nefis yemek tariflerinden bak ama hemen yazanı yapma yorumlara dikkat et yapan insanlar tecrübelerini paylaşıyor. Bazen tarif olsa da begenilmemiste olabiliyor çünkü. Et mi yapacaksın mesela sonlarına bak hafif damak tadına uygun olanı seç, her zaman yemeklerin kısık ateşte pissin, tuzunu baharatini az az ekle tadına bakarak ilerle bunun gibi püf noktalara dikkat et canım bir de illa yapana sor anne kardeşin vs 
tarafından
Zaten ailemdekiler hep aşçı mesabesinde ve aşçılık yapmışlıkları da var. Ama bir tek ben beceriksizim. Hevesimi nasıl tekrar uyandıracağım hiç bilmiyorum artık gözüm korkmuş durumda
0 oy
(782 puan) tarafından
Canım nefis yemek tariflerine bak ama iyi anla zaten detayylı anlatıyor kaç kişilik olduğunu falan ona göre kendin ayarla mesala 4 kişilk yapıyorsa sen malzeme azaltacaksın 2 kişi olacak baharatı falan ayarla öncelikle besmele ve ettehıyyat duasını falan oku yaparken lezzetli olur 
tarafından
Besmele, fatiha, ihlas, Kevser, Felak, nas artık ne denk geliyorsa duasız yemek yapmıyorum zaten. Bazen çok güzel olan yemek AYNI ŞEKİLDE VE AYNI MALZEMELERLE tekrar yapmama rağmen asla aynı olmuyor. Sebebini bir türlü anlayamıyorum. Tencere bile aynı
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Yemek yapmayı sevmediğin içinde güzel olmuyor olabilir biraz severek yapamaya çalış iki kişilik yemek tarifleri diye ara yada az ölçülü yemek tarifi diye kendine güven biraz niye yapamayacaksın 25 yaşında evlendım sadece kek kurabiye yapardım yemek hiç bilmezdim herşeyi kendim öğrendim eşim bekarken yemediği ne varsa şimdi herşeyi yer senin gibi yemek yapan yok der bana sende başarabilirsin ağlama 
0 oy
tarafından
Malzeme almıyor mu eşin şöyle bugün şunu yapacağım de aldır 

Yemek yapmak psikolojik ben mutsuzken yemek yapayım hemen yansır 

O yüzden kahvemi içer kafamı dağıtır öyle girerim mutfağa 
0 oy
tarafından
Ben sana yardım ederim buradan yazarım kız eğer istersen 

Mutfakta çok iyiyimdir iki kışlık de iki kişilik cikaririrm 10 kişilik.msiafir menüsü cikartim bu ramazan 18 kişilik yemek.yaotigmi.bilirim.
(309 puan) tarafından
Banada yardımcı olurmusun cnm bende becerikli deyilim benim istediğim bana şu yemeği yap diyeceksin  yanına da bunu yap diyeceksin iki çeşit yani bende ona göre malzeme alicam:(((
(309 puan) tarafından
Lütfen cnm banada yardımcı ol bu konuda çocuklarım var onlara üzülüyorum yemek yapamayınca kendimi kötü hissediyorum
tarafından
Canım ölürüm tabikide mesela yarın patates yemeği yap kıymalı yada tavuk eti ile
Yanına pilav yap
Salata yap. yap yada kuru cacık yap
0 oy
(16,477 puan) tarafından
Tarifi birebir uygularsan olmama ihtimali yok. El lezzetine de gerek yok bence. Bana sanki becerememekten ziyade sevmiyorsun gibi geldi. Daha bir senelik evlisin ama alışman lazım maalesef biz ev hanımlarının derdi hep akşam ne yiyeceğiz oluyor hele bir de çocuk varsa ona uygun yemek yapmak detayı ekleniyor 
0 oy
(20,203 puan) tarafından
Ah canım benim üzülme neden üzülüyosun herkes anasının karnında öğrenmedi yaaa bende senin gbiydim asla yemek yapmayı bilmiyordum yaparken ağlıyodum yine olmuycak ben çocuklarıma nasıl yemek yapacağım benim yemeklerimi sevmeyecekler bence diye ama internetten baka baka püf noktalarını öğrendim yemek ustalarını izledm anneme sordm ama bi şekilde başardım istersen yaparsın kocan için kalk silkelen ve dene ona sürpriz yap bence olucak kız şimdi kaynanam bile yemeklerime bayılıyo herkese övüyo benim gelinlerden ayşenin yemeği el lezzeti çok iyi diyo sen iste ben sana anlatırım ne istiyosan ama ağlama hadi kalk ❤️
0 oy
(678 puan) tarafından
beni anlatmışsın:)) bende evleneli 2 sene olucak ilk 3 ay böyle geçti ama düzeldi şuan yaptığım yemeklerin haddi hesabı yok ben bile kendi yaptığım şeyleri çok beğeniyorum:) benim eşim beni hep yönlendirirdi ama sinirlenmezdi bu sefer olmamış ama bidahakine şunu şunu katalım daha güzel olur gibi gibi şeyleri söylerdi hep çok şükür düzeldi ama.bu arada nefis yemek tarifleri genelde ölçüleri fazla veriyor ben güvenipte yapamıyorum mesela bi tatlıya 2 bardak şeker iyi olurken onlar 3 su bardağı 4 su bardağı yazıyorlar tarife o yüzden başka sayfalarada bakıp öyle yapıyorum zamanla düzelir elinin lezzeti gelir canım sen sürekli dene bi yemeğin tek bi tarifini deneyip bırakma mesela bir sürü insan bi yemeği atıyolar 3 4 kişiden dene mesela hangisi güzel olursa onu yapmaya devam edersin
0 oy
(533 puan) tarafından
Soğanı kavurup salçayı koydun mu her yemek oluyor fasulye koyunca fasulye yemeği mesala, nohut koydun mu nohut yemeği bacım nasıl yapamıyorsun, YouTubedan izle nefis yemek tariflerine bak
0 oy
(4,432 puan) tarafından
Öncelikle ağlamana gerek yok, herkes güzel yemek yapacak diye bir kural yok. İnternetten beğenilen tarifleri dene, güzel olanları not et kendine. Buzluğunda belirli başlı şeylerin hep olsun. Mesela biber dolması, kızarmış karnıyarıklık patlıcan gibi. Aklına bir yemek gelmediğinde hemen çıkartır onları yaparsın. Haftalık yemek listeni yap, böylece malzeme konusunda eksiklik yaşamazsın. Yemekleri pişirip kaynar haldeyken kavanozlayıp, soğuduğunda buzdolabına koy 1 hafta kadar kapağı açılmadığı sürece durur. Böylece hergün ne pişireceğim diye düşünmezsin. Bunun için de kendini üzme lütfen.
0 oy
(1,245 puan) tarafından
Alışveriş pazar falan yaparken mesela patlıcan al bununla su yemeği yaparım diye dusun tavuk al böyle sebzen etin vs olsun sonra netten bak ne yapılır patlicanla etle patatesle nohut kurufasulye falan yap 
0 oy
(647 puan) tarafından
Aynı durum bende de var. 5 yıllık evliyim. Mutfak işinden nefret ediyorum. Benim eşim bir de asla ağzına et sürmez, yapacak yemek seçeneğim de az. Her gün ne yemek yapacağız ne yiyeceğiz diye sürekli düşünmek bile beni bunaltiyor. Yaptığım yemekler de gönülsüz olunca ahım şahım olmuyor tabii. Ben çalışıyorum bir de. İşten gel çocuk için de besleyici olsun şu bu diye düşün dur yemek işini. Ben artık az daha maddi durumumuz düzelsin sırf yemek yapsın diye biriyle anlaşmak istiyorum. Bence siz de düşünebilirsiniz. Eşinizin dışarda yemeğe vereceği para daha fazla tutar eminim. 
tarafından
Ayy gel sarılalım. Kocalarımız aynı :)
Çoğunlukla dışardan yemek söylüyoruz maalesef.
(647 puan) tarafından
Dışardan da sürekli pizza söylemekten gına geldi. Kendime de ayrı söylesem farklı zamanlarda geliyor falan, aynı yerden olsun diyoruz güya o da beni baydı

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 768 göst.
27 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 1,148 göst.
5 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Mellyno (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 589 göst.
30 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 75 göst.