0 oy
811 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Sabah kalktık eşim baya içerlemiş bu duruma, daha günaydın demeden başladı derdini anlatmaya.

Arkadaşlar açık ve net şekilde belirtmek gerekirse ben yemek yapamıyorum. Bildiğiniz gibi değil, ne el lezzeti, ne yemek yapma isteği... Hiçbiri bende mevcut değil.

Adam artık dışarıda yiyeceğim kızma bana diyor. Kızmıyorum ona, kendime kızıyorum.

Nasıl bir şey bu yemek yapabilmek inanın bilmiyorum. Şu dakika oldu hala daha oturdum ağlıyorum. 1 sene oldu evleneli bir türlü beceremedim şu işi, yok mu bir hal çaresi?

Her gün ne pişirsem diye düşünüyorum, zar zor bulunca malzeme eksik oluyor. Malzemelere göre arıyorum internetten, onlar da çok az çıkıyor. Bugün yapsam yarın da yapmak zorunda kalıyorum. Eşim de her gün aynı şeyi yemek istemiyor. VALLAHİ BIKTIM, YORULDUM, TÜKENDİM YAW.

Nedir bunun püf noktası, nedir? Allah rızası için yardım edin fena şekilde dua ederim size. :(

39 Cevaplar

0 oy
(13 puan) tarafından
Bence esinle.konus ascilik kursuna git hem sana degisklik.olur hemde yemek ogrenirsin 
-Reklam-
0 oy
(638 puan) tarafından
Kafan sakinken yemek yapınca daha rahat oluyor . Madem olmuyor diyorsun makarna yap en basiti sos yap . Mantarlı domatesli kaşarlı değişik soslar var öyle çeşitlendjr.  Çocuğun küçük yorumlardan anladığım kadarıyla aceleyle yapınca birseye benzemiyor.  Her zaman yaptığım pilav bile lapa olmaya başlamıştı benim . 

Tarife uyup da güzel olmayan yemekler de var . Kullandığın malzeme iyi değildir falan . 

Bi pirinç aldım.  Saatlerce pisiriyorum diri kalıyor.  Kısık ateşte sürekli ekleme yapıyorum.  Sinir oldum 10 kg pirinci  anneme götürdüm ineklere ver çöp diye . Derdimi de anlattım.  Annem soba üzerinde yapmış çok güzel oldu dedi . Sabahtan islamis pişirirken suyunu çok koymuş sobada en köşede pişirmis.  Ben yapınca katır katır ediyordu . Ben simdi pilav yapmayı bilmiyor da değilim.  Sadece iyi malzeme her zaman denk gelmez üzme canını.  Yapa yapa alisirsin
0 oy
(1,113 puan) tarafından
Bak canım illa içinden gelmesi gerekiyor eğer isteksiz yaparsan gerçekten lezztsiz oluyo bende severek özenerek yaparsam daha güzel oluyo salça ve soğanı her zaman güzel kavur baharatini bol kullan hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama eşim hatayli ben adiyamanliyim ikimizinde yemekleri çok baharatlı oluyo baharat yemeğe lezzet katıyor 
0 oy
tarafından
Malzeme eksik dediğin durumum yok almaya yoksa dolaptamı yok? 

Önce yemeğe karar ver sonra malzemeler bak alışveriş yap sonra netten yemeğin yapılış videosunu izle yapmaya başla. 

Ya da haftalık pazar alışverişe çık herşeyden azar azar ak evde bulunsun. 

Eksik listesi öıkar markete git ordanda lazım olanı al Tmmdır bu iş zor değil aslında 
0 oy
(7,152 puan) tarafından
O kadar da zor değil ya gözünde büyütme soğanla salçanın üstüne ne koyarsan sulu yemek oluyor zaten önce onlardan başla daha detaylı yemekleri de elin basit yemeklere alıştıktan sonra yavaş yavaş denersin . Bizde anamızın karnında öğrenmedik sonuçta. İlk iki sene tuzlu tuzsuz yanık sulu yapa yapa öğrendim bende. İnternetten baka baka denedim yaptım herşeyi
0 oy
(265 puan) tarafından
Bende ilk evlendigimde menemen dahi bilmiyordum yapmayı ama sonra internetten aça aça öğrendim nefis yemek tarifleri harika birsey aç bak youtubeden herşey al olsun ki yapabilesin yemek şimdi herşey yapabiliyorum çok şükür 
0 oy
(494 puan) tarafından
Evde ne varsa onunla bişeyler yap mesela patlıcan var patlıcanlınyemeklere bak internetten instagramda patlıcan yemekleri diye yazsan çeşitleri çıkar. Evde bakliyat sebze meyve eksik olmasın.mutfak paraya bakar. Buzlukta kıyma kuşbaşı tavuğun olsun. Mutfağı hiç boş bırakma püf noktası bu.

Yemek tariflerine bak yaparken tam ölçü yap tecrübe zamanla olur ama yaptığın hiç bişeyi unutma tam akıl oyunu yemek yapmak pratik olmak zaman ve kendine güven
0 oy
(3,575 puan) tarafından
Ay ne güzel. Yesin dışardan. 

7 yıl olacak hâlâ nefret ediyorum yemek yapmaktan. Olmayınca olmuyor. 
0 oy
tarafından
Ben evlendiğimde pilav yapmayı bilmiyordum. Pilavı internetten bakarak yapardım. Artık çok detaylı tarifler var her yerde hatta videolu şekilde. En önemli püf nokta haftalık liste çıkarıp ona göre haftasonu dolabı doldurmak. Örneğin pazartesi ve salı günü karnıyarık pilav cacık, çarşamba günü taze fasulye, perşembe günü ızgara, cuma günü akşam kahvaltısı vs vs ilk başlarda bu şekilde planlı ilerlersen ve dolabında her zaman malzeme olursa daha kolay yemek yaparsın. Ve emin ol birazcık isteyerek yaparsan tadı güzel olacaktır. İstemeden yapınca hiçbir şeye benzemiyor, tadı güzel oldukça senin de yemek yapma isteğin artacak. Bir yemekte ne çok salça olmalı ne az. Ne çok yağ olmalı ne az. Tuz ve baharat oranı aynı şekilde. Sulu yemek yaparsak içine tırnak kadar soğan doğranmamalı mesela yemekte ağza gelmeyecek şekilde doğranmalı. Biraz özen ister mutfak. Ben hala yaptığım yemeğin tadına önce kendim bakarım baharatını vs. Kontrol ederim. Kendinize güvenin emin olun yapacaksınız ;) 
0 oy
(33 puan) tarafından

Hayır asla yılmak pes etmek yok biz kadınız ve her şeyi başarabilecek gücümüz var bende bu yemek konusunda inan yeni oturtuyorum elimi her zaman güzel yapılacak diye de bişey yok kendime yüzde yüz güvendiğim bir tarifte bile bazen o kadar kötü oluyor ki yemeğim ama naapicaz pes etmeyecez sende pes etmeyeceksin Allah'ın izniyle yarın bir gün anne olacaksın o zaman varyaa aşkla yapacaksin yemekleri ve inan bana bugünlerini gülerek anacaksin :) şimdi mesela hangi yemeği yaparsan yap kesinlikle başında bekle ocağa koyup arkanı dönme , iki kişiyiz dedin ya sebzelerini bir taneden fazla yapma iki patates bile fazla gelir size kızartma hariç ocağını asla harıl harıl sonuna kadar açık bırakma yemekler her zaman kısık ateşte lezzetli olur tabi önce kaynaması için açık kalacak kaynadıktan sonra kısacaksin, yemeklerinde et tavuk suyu tereyağı zeytinyağı mutlaka kullan yağları sevmezseniz ağır gelir dersen de yarı yarıya karışık yap ayçiçek ile , atıyorum bir yemeğe domates mi koyulacak kabuklarını mutlakaa soy üşenme sakın rendele domatesini yada minicik minicik doğra , yemekler soğansız yağsız salcasiz asla lezzetli olmaz soğanlar görününce de güzel olmuyo asla onları da küçücük doğramaya alıştır kendini , bide şu sulu yemeklere su koyma işini gerçekten bende çözene kadar bulaşık suyu gibiydi yemekler :)) bir çay bardağı olsun ölçün çünkü bazı sebzeler kendi suyunu da bırakıyor bunları da hesaplamak lazım zaten pişerken kontrol ediyorsun ya ayarlama senin elinde kaşıkla kıvama bak pişme derecelerine bak ona göre ekle yada ekleme , et işi de düdüklü de çok kolay zaten kırmızı etini düdüklüye koyuyorsun bir çay bardağı su ve tuz 10 dk da zaten lokum gibi oluyor et düdüklüde normal tencere dersen de yine aynı şekil az bir su koy ve kaynadıktan sonra kısacaksin ocağı miss gibi olur o. Bişeyi severek yapmak çok önemli ne olursa olsun yeter ki severek isteyerek yap başla bakalım bugün bismillah de ama basit bişey yap mesela iki patates üç beş biber bir tane de patlıcan kizart üzerine bide sarımsaklı bir domates sos yaptın mı miss gibi yanina bide cacık yeter fazla kalabalığa gerek yok:)  bayılır eşin o beğendikce seninde hoşuna gider ve daha bir severek yaparsın bence sen başarırsın yapacaksın ya öyle hissediyorum:) uzun oldu kusura bakma lütfen :D

tarafından
Uzun olmuş evet ve inanın hiç dert değil, bir o kadar daha yazsanız okurdum. Motivem 0dı şimdi arttı. Çok teşekkür ederim, herkese yorum yapmak biraz uzun sürecek sizden başliyim dedim. Sabahtan beri kendimi motive etmenin peşindeyim sizin yazınız tuz biber oldu ALLAH RAZI OLSUN :)
(33 puan) tarafından
Rica ederim kuzum ne demek yeter ki iste sen anlatirim ben :) zaten bu saydığım detaylar inan bana zamanla öğreniliyor kendi kendine farkına varıyorsun nedir eksiği fazlası
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Bacım kız kardeşim de senin gibi. O henüz bekar, göze çok batmaz ama genelde kursta uzun süre yetişen ve hocalıkla pekştirenlerde böyle oluyor.

İlk önce bi sev mutfağı,yemek yapmayı. İnan ek gıda süreci çok keyifli ama böyle sevmezsen çocuğa da sana da zülüm olur. Az yap eksik olsun ertesi güne kalmaktansa. Salçayı tuzu az tut. Yemeğin suyunu. Bunları bir kaçırırsan yemeği kolay toparlayamazsın. Bide acele etme,sakin zamana denk getir yemek yapmayı 
0 oy
(345 puan) tarafından

Vallaha bende senin gibiyim cnm:'(

0 oy
(19,483 puan) tarafından
Önce pazar alisverisini tam yapmalısın. Sana daha önce de yazmıştım bu konuda yanlış hatırlamıyorsam. Ben de yemek yapmayı çok severim. Ve insan nasıl yemek yapmayı sevmez aklım almiyo ahfhdhdhr

Bak dostum yaptığın işi severek yapınca tadı daha güzel olur. Zamanla bu korkunu endiseni üzerinden atınca daha lezzetli gelecek yemekler. Instagram'dan yemek tarifleri sayfalqrini takip et. Özellikle gece yatmadan önce bak ki canın çeksin. Sonra da müsait zamanda o yemeği yapmak için kaydet. Malzemeler evde olduğu zaman da hemen yap. Yemeği canının çekmesi lazım. Bı de bence nefis yemek tariflerinden değil başka videolardan bak. Onlar daha uzun ve ayrıntılı ve püf noktalı anlatıyorlar. Gözüne en güzel gelen tarifi seç. Yap. 

Evinde muhakkak tereyağı olmalı. Sebze yemekleri hariç ben nerdeyse her yemeğe tereyağı koyarım. Tereyağı ve bol yağ yemeğe lezzet katar. Baharatlar aynı şekilde. 

Ve domates. Sebze yemeklerine bol domates koyarsan zaten kendiliğinden güzel olur. Mesela taze fasulye bile yapamiyo musun. Fasulyeleri(1 kg) yıkayıp doğrayıp tencereye koy. 1 soğanı doğra koy. 3 orta boy domates rendele. 1 kaşık salça 2 çay kaşığı kırmızı toz biber ekle. Üzerine de 8 yemek kaşığı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı köy. Sonra hepsini ocağa köy. Ağzını kapat. Domatesin suyuyla pissin. Biraz sonra kontrol et domates suyunu çekmiş mi 1 su bardago su dök. Yine ağzını kapat. Pişene kadar kısık teste pişir. Bu kadar. Bu mantıkla patlıcan yemeği kabak yemeği semizotu yemeği bezelye gibi sebzeleri yaparsın.  Ben sebze yemeklerini hep böyle yapıyorum. Çok da lezzetli oluyor. 
(19,483 puan) tarafından
https://www.instagram.com/sebze.yemekleri?igsh=eWd0eGxtNjZhbGZr
Bak bu sebze yemekleri sayfası . Tekip et bunu istersen
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Bence ilk basit yemeklerden kendinizj gelistirmeye baslayabilirsiniz. Ornegin makarna menemen pilav meyhane pilavi gibi vb.

Sebze yemeklerinde sebze domates biber baharatlar  yag ekleyip kapagi kapali kısık ateste kavurup su eklerseniz yemek ortaya cikar.

Veya kofte icin sadece kiyma baharat yumurta galete unu ekleyip yogurursaniz kbasit kofte tarifi.

Ben 14 yasindan beri yemek yaparim .  Yemek yaptikca eksikler kapanir veya kendinize gore bir tarif eklersiniz. Ornegin ben pilavi olculu yapmam. Gecen sene saat 5 de okildan gelip 6ya kadar 3 4 cesiy yemek yapiyordum o sekilde elimi hizlandirdim. Dedemin mevlutu icin 40 45 kisilik salata, tarhana corbasi, mercimek corbasi, domatesli bulgur pilavi, esimde tavuk yemegi yapti bunlari 2 saat icinde hallettik. Yemek isi bence biraz pratikle ilgili
0 oy
(320 puan) tarafından
Klasik yemekler yapabilirsin kuru fasulye sulu nohut sulu patates bunların yanına salata ve pilav güzel gider 

Onun dışında bizde 2 kişiyiz bir su bardağı fasulye hasladigimda 2 tabak yemek çıkıyor  sebze yemeklerinde 1 kişiye bir sebze yine tam karar oluyor en son olarak pişerken de Kevser süresi okurum yemeklerini de herkes çok sever zamanla insanın elide alışıyor zaman ⏱ 10 kişiye birden yemek çıkarıyorum yapa yapa artık o lezzeti tutturuyorsun 
0 oy
(523 puan) tarafından
Öncelikle kaç yasindasiniz tecrübe eksikliği mi var 

Annenize sorabilirsiniz kızken neler yapıyordu o da epey yararlı oluyor internetteki yeni tarifler genelde daha zor 

Örneğin benim yemekler hep annemin kızken yaptığı dolma fasulye kıymalı patates  karışık kızartma tavuklu pilav alinazik tarzı şeyler alengirli yemek bilmem ama bunları yaomayi ogrenirsen hem kolay hem lezzetli. Bı de lezzetli olmasının püf noktası besmele çekerek ve ettehiyyatu duasını okuyarak yapmak 
0 oy
(523 puan) tarafından
Öncelikle kaç yasindasiniz tecrübe eksikliği mi var 

Annenize sorabilirsiniz kızken neler yapıyordu o da epey yararlı oluyor internetteki yeni tarifler genelde daha zor 

Örneğin benim yemekler hep annemin kızken yaptığı dolma fasulye kıymalı patates  karışık kızartma tavuklu pilav alinazik tarzı şeyler alengirli yemek bilmem ama bunları yaomayi ogrenirsen hem kolay hem lezzetli. Bı de lezzetli olmasının püf noktası besmele çekerek ve ettehiyyatu duasını okuyarak yapmak .
0 oy
tarafından

Canım hiç yemek yapmayı bilmesen bile nefis yemek tariflerinden bakıp yapabilirsin. Hem kolay hem de herkesin evinde bulunabilen malzemelerden yemekler yapabilirsin. Ben bile bazen şaşırıp ne pişirsem diyip bakıyorum oraya :D 

0 oy
(5,496 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bana yemek yapmayi ve yemekle ugrasmayi sevmiyosun gibime geldi. Biraz kolaya kaciyo gibisin. Kusura bakma ama durum bu. Anladigim kadariyla evin de en kucugusun annen,kardeslerin yapmis surekli. 

Haftalik liste yap. Ona gore alis veris yap. Mesela firinda tavuk patates mi yapacaksin heralde bunu da 2 kisilik ayarlarsin zaten olculu adetli bisey. İlk bu sekilde yemeklerle basla. Kofte,firinda tavuk patates,kanat,et kavurma...bunlar lezzetli ve riski az olan yemekler. 

Sebze yemegi yapacaksanda sebzeleri yarim kilo al. Tum sebze yemeklerinde onden once kiymayi sogani kavur,sonra salcayi kavur en son domatesi kavur uzerine sebzeyi ekle. Sebzenin uzerini gececek kadar kaynamis su ekle. Kisik ateste pissin. Suyu azalirsa azar azar su ekle. Bu sekil tum sebze yemekleri guzel olur. 

Benim universitede ki ev arkadasimda hic bisey bilmezdi. Ama 1 senede herseyi ogrendi. Yani mesele yapmak istemek. Calisiyosan bi lafim yok ama evdeysen en azindan yemek yapabilirsin. Hergun olmasa da haftanin 1-2 gunu disardan soylersiniz. Diger gunler yaparsin. 
Pzt-biber dolmasi,cacik 
Sali,kofte patates,pilav 
Carsamba-siparis 
Persembe-semizotu yemegi ,makarna
Cuma ,firinda tavuk patates ,salata 
Ctesi-pazar, kurufasulye,pilav
Biz gecen hafta bunlari yedik. Haftalik alisveriisi buna gore yapiyorum. Hepside kolay yemekler. Ayrica calisiyorum. Bazden 2 gunluk yaparim. Bu aralar 1 saat erken ciktigim icin gunluk yapiyorum. 

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 784 göst.
27 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
47 cevap 1,190 göst.
5 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mellyno (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 608 göst.
30 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 27 göst.