Sabah kalktık eşim baya içerlemiş bu duruma, daha günaydın demeden başladı derdini anlatmaya.
Arkadaşlar açık ve net şekilde belirtmek gerekirse ben yemek yapamıyorum. Bildiğiniz gibi değil, ne el lezzeti, ne yemek yapma isteği... Hiçbiri bende mevcut değil.
Adam artık dışarıda yiyeceğim kızma bana diyor. Kızmıyorum ona, kendime kızıyorum.
Nasıl bir şey bu yemek yapabilmek inanın bilmiyorum. Şu dakika oldu hala daha oturdum ağlıyorum. 1 sene oldu evleneli bir türlü beceremedim şu işi, yok mu bir hal çaresi?
Her gün ne pişirsem diye düşünüyorum, zar zor bulunca malzeme eksik oluyor. Malzemelere göre arıyorum internetten, onlar da çok az çıkıyor. Bugün yapsam yarın da yapmak zorunda kalıyorum. Eşim de her gün aynı şeyi yemek istemiyor. VALLAHİ BIKTIM, YORULDUM, TÜKENDİM YAW.
Nedir bunun püf noktası, nedir? Allah rızası için yardım edin fena şekilde dua ederim size.
Hayır asla yılmak pes etmek yok biz kadınız ve her şeyi başarabilecek gücümüz var bende bu yemek konusunda inan yeni oturtuyorum elimi her zaman güzel yapılacak diye de bişey yok kendime yüzde yüz güvendiğim bir tarifte bile bazen o kadar kötü oluyor ki yemeğim ama naapicaz pes etmeyecez sende pes etmeyeceksin Allah'ın izniyle yarın bir gün anne olacaksın o zaman varyaa aşkla yapacaksin yemekleri ve inan bana bugünlerini gülerek anacaksin şimdi mesela hangi yemeği yaparsan yap kesinlikle başında bekle ocağa koyup arkanı dönme , iki kişiyiz dedin ya sebzelerini bir taneden fazla yapma iki patates bile fazla gelir size kızartma hariç ocağını asla harıl harıl sonuna kadar açık bırakma yemekler her zaman kısık ateşte lezzetli olur tabi önce kaynaması için açık kalacak kaynadıktan sonra kısacaksin, yemeklerinde et tavuk suyu tereyağı zeytinyağı mutlaka kullan yağları sevmezseniz ağır gelir dersen de yarı yarıya karışık yap ayçiçek ile , atıyorum bir yemeğe domates mi koyulacak kabuklarını mutlakaa soy üşenme sakın rendele domatesini yada minicik minicik doğra , yemekler soğansız yağsız salcasiz asla lezzetli olmaz soğanlar görününce de güzel olmuyo asla onları da küçücük doğramaya alıştır kendini , bide şu sulu yemeklere su koyma işini gerçekten bende çözene kadar bulaşık suyu gibiydi yemekler ) bir çay bardağı olsun ölçün çünkü bazı sebzeler kendi suyunu da bırakıyor bunları da hesaplamak lazım zaten pişerken kontrol ediyorsun ya ayarlama senin elinde kaşıkla kıvama bak pişme derecelerine bak ona göre ekle yada ekleme , et işi de düdüklü de çok kolay zaten kırmızı etini düdüklüye koyuyorsun bir çay bardağı su ve tuz 10 dk da zaten lokum gibi oluyor et düdüklüde normal tencere dersen de yine aynı şekil az bir su koy ve kaynadıktan sonra kısacaksin ocağı miss gibi olur o. Bişeyi severek yapmak çok önemli ne olursa olsun yeter ki severek isteyerek yap başla bakalım bugün bismillah de ama basit bişey yap mesela iki patates üç beş biber bir tane de patlıcan kizart üzerine bide sarımsaklı bir domates sos yaptın mı miss gibi yanina bide cacık yeter fazla kalabalığa gerek yok bayılır eşin o beğendikce seninde hoşuna gider ve daha bir severek yaparsın bence sen başarırsın yapacaksın ya öyle hissediyorum uzun oldu kusura bakma lütfen
Vallaha bende senin gibiyim cnm
Canım hiç yemek yapmayı bilmesen bile nefis yemek tariflerinden bakıp yapabilirsin. Hem kolay hem de herkesin evinde bulunabilen malzemelerden yemekler yapabilirsin. Ben bile bazen şaşırıp ne pişirsem diyip bakıyorum oraya
Bana yemek yapmayi ve yemekle ugrasmayi sevmiyosun gibime geldi. Biraz kolaya kaciyo gibisin. Kusura bakma ama durum bu. Anladigim kadariyla evin de en kucugusun annen,kardeslerin yapmis surekli. Haftalik liste yap. Ona gore alis veris yap. Mesela firinda tavuk patates mi yapacaksin heralde bunu da 2 kisilik ayarlarsin zaten olculu adetli bisey. İlk bu sekilde yemeklerle basla. Kofte,firinda tavuk patates,kanat,et kavurma...bunlar lezzetli ve riski az olan yemekler. Sebze yemegi yapacaksanda sebzeleri yarim kilo al. Tum sebze yemeklerinde onden once kiymayi sogani kavur,sonra salcayi kavur en son domatesi kavur uzerine sebzeyi ekle. Sebzenin uzerini gececek kadar kaynamis su ekle. Kisik ateste pissin. Suyu azalirsa azar azar su ekle. Bu sekil tum sebze yemekleri guzel olur.
1,490,017 soru
24,352,264 cevap
346,538 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın