0 oy
518 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (216 puan) tarafından
Nedir bu sezeryan düşmanlığı 37+2 haftalık hamileyim ve 21 haziranda yani 38+6 da sezeryan olacağım inşallah hem bebeğim en başından beri riskli çok aşağıya neredeyse rahim ağzına yerleşmişti hem catim dar doktor normal olursa 20 dikiş bile atilabilecegini söyledi hem de bebeğim hala ters kafası yukarıda yani sezeryan deyince bana yarım insan olacaksın diyorlar o nasıl laf Allah aşkına hamile bir kadına söylenir mi böyle laflar herkes normal yapmak zorunda mı ben keyfi şekilde de sezeryan olabilirim buna kim karışır ya normal doğumu hayatlarının başarısı sanan o kadar insan gördüm ki şu 9 ay hamileligimde yani insanlara haddini bilmesi gerektiği noktaların olduğunu hatırlatmak ayrı dert sezeryan olmanın kötü bir şey olmadığını anlatmak ayrı bir dert yani sizene normal doğum olursa bebeğimin bir yerine zarar gelebilir yirtigim çok fazla olabilir dikisim 20 25 tane olabilir diyorum olsun diyorlar benim özel bölgem o kadar hasar alıp yırtılıp dikilecekse üstüne o kadar sancı cekicem ne gereği var en azından sezeryan yerinin kesiği belli olucak gerçekten insanların sınırlarına biraz saygı göstermeyi öğrenmeli bu insanlar sadece içimi dökmek için yazdım normal doğum yapanlara da sezeryan olanlara da saygım sonsuz çünkü herkesin kendi tercihi benim karışmak haddime düşmemiş önemli olan Annenin ve bebeğin sağlıklı olması burada bazen postlari okuduğum zaman bile görüyorum bu normal doğum zorbalığı yapanları 

19 Cevaplar

+2 oy
(5,471 puan) tarafından
Hiiiç kafana takma. Sezaryen doğum oldum. Aynı gece kalktım bebeğime kendim baktım. Asla yatmadım. Her işimi de kendim gördüm. 4 kiloydu çocuğum asla tehlikeye atmak istemedim. Ben çekerim ameliyatı dedim ama öyle çekecek birşey olmadı asla :)) yok ağrısı olurmuş yok işte hasarı kalırmış falan. Ne ağrısı kaldı ne soğukta sızlar. Çok saçma geliyor bunlar bana :)) kaldı ki sezaryenden başka dikişlerim de var. Onlarda da en ufak bir sorun yaşamadım. Ne seviyoruz abartmayı ya
(216 puan) tarafından
Aynen öyle yani ha sezeryan ha normal ne fark eder onemli olan benim ve bebeğimin sağlığı
-Reklam-
+1 oy
(18,693 puan) tarafından
2 tane normal doğum yaptım. İlk dogumumdan sonra 20 gün. Oturamadim. 2. Dogumumda bıraksalar dogumhaneden yürüyerek çıkacaktım. Yani bu sıkıntılar normal doğumda da olabiliyor. Senin yerinde olsam işi doktoruma bırakırdım. Benim ve bebeğim için en güvenli ve iyisi hangisi olacaksa onu yapsrdim. Benim doktorum normal doğumu tavsiye etti. Ben de dinledim . Doktoruna gerçekten guveniyosan onun dediği gibi yap. 
(216 puan) tarafından
Doktoruma güveniyorum en başından beri aynı doktora gidiyorum çatlatma iğnesi ile hamile kaldım doktorumdan çok memnunum
0 oy
(708 puan) tarafından
Sezaryan oldum hiçte pişman değilim doğum şekli ne olursa olsun zor annelik alltan çıkarmak ile olmuyor kusura bakmasın kimse sonuçta dünyaya bir can getiriyorsun nereden olursa olsun ister normal doğum ister sezeryan herkes normal doğum yapacak diye bir kaide de yok bazıları dediğin gibi sezeryanı çok abartıyorlar ya sen normal doğum yapmışsın ben sezeryan yapıyorum bazı sıkıntılardan dolayı da olabilir isteğe göre de sezeryan olabilir kişinin kendine göre durumu bunu yargılayamaz kimse
(708 puan) tarafından
Önemli olan çocuğun sağlıklı dünyaya gelmesidir
(216 puan) tarafından
Kesinlikle haklısınız
0 oy
(2,141 puan) tarafından
İlla normal olacak diye kesin birşey yok ki benim herşey yolundaydi 13 saat bekledim sadece bebeğim aşağıya inmedi ve normal doğum olmadı onun üzerine sezeryana alındım, böyle çekeceğimi bilseydim baştan sezeryan isterdim
(216 puan) tarafından
Yani işte devlet hastaneleri genelde ilk normal doğuma zorluyorlar
(2,141 puan) tarafından
Yok özelde doğum yaptım canım
0 oy
(1,911 puan) tarafından

Hepsinin ağzına eşşek sıçsın onu diyenlerin. :)))) benim çocuğumum doğum esnasında kordonu sarkacak beni 1 dk bile olmadan acil ameliyat masasına atacaklar ben bunları yaşayacağım birde bana yarım anne muamelesi yapacaklar hepsinin ağzına mıçarım.

(216 puan) tarafından
Hhahahs ağzınıza sağlık:))
0 oy
tarafından
Ben kendi isteğimle sezaryen oldum doktoruma en başından sakın normal doğum konusunu bile açma dedim. Üstelik genel anestezi ile oldum onu da kendi isteğimle seçtim. Çok rahat bir doğum sonrası süreç geçirdim bebeğime hep kendim baktım, lohusa yatağım bile olmadı sürekli ayakta dolaşarak atlattım ve çok çabuk iyileştim. Daha 30 günlük lohusaydım dal gibi olup süslenip püslenip görümcemin düğününe katıldım. Yapabilenlere saygım sonsuz ama ben çocuk doğuracağım diye kendimi ortadan ikiye ayıramam sessiz sakin bıçak altına yatarım daha iyi
(216 puan) tarafından
Yani herkes normal yapmak istemeyenler kim buna karışır ya ayıp bile doğum şekli hakkında yorum yapmak
0 oy
(6,471 puan) tarafından
İsteğe bağlı sezeryan oldum 2. Gün ayaklandım arabayla 3 saat yol gidip kızımı gördüm boş konuşuyorlar
(216 puan) tarafından
Maşallah:)
0 oy
(742 puan) tarafından
Bende ayni tepkiyi 2 seyde yaşıyorum bir sezeryanla mi dogum yaptin ikinciside ikinci kizima hamileyim cinsiyetini sorunca kiz diyorum yaa olsun diyorlar agizlarina bi tane vurasim geliyor tek bir tırnağını yaratamazsin birde burun kiviriyorlar cahiller 
(216 puan) tarafından
Kiz oğlan ne fark eder yaa kaçıncı devir olmuş seneler geçiyor gidiyo zihniyet hep aynı kalıyor ya
0 oy
tarafından
Ben normal doğuma girdim son ana kadar da suyu da patlattılar çocuk tersti acil sezeryana aldılar keşke dedim baştan alsalardı da, o acıyı çekmeseydim ama bana sezeryan yasaktı yani ölme riskim yüzde 99 du çok şükür atlattım ama sezeryan da basit değil sonrasında ağrılar oluyor 
(216 puan) tarafından
Ay Allah korumuş sizi çok geçmiş olsun
0 oy
(9,565 puan) tarafından
Nasip de geç bacım ne herkese herşeyini söylüyosun. Bakalım kararlaştırmadık daha de. 
(216 puan) tarafından
Bunu diyenler yakın çevrem bacım uzak olsalar ne anlatırım ne de söylerim
(9,565 puan) tarafından
Yakın cevrende toksik demekki onlara da aynı protokolü uygula:)
0 oy
(522 puan) tarafından
Evet millet olarak sezeryani kötüleme var. Ben sezeryan doğum yaptım yarım insan fln da değil yani 2 gün zorluk çektim sonra yuruyebildim ilk günden yürüyen bile var. Çok ağrın olur soğukta fln diyolar öyle de olmadı inşaallah bundan sonra da olmaz kışın evdeydim çünkü. Ama boşver sen milleti herkes normal doğum yapmayabilir herkesin imkanı aynı değil. Sağlıkla kucağına alırsın inşaallah canim
(216 puan) tarafından
Allah razı olsun inşallah sagolun teşekkür ederim:)
0 oy
tarafından

Kim ne derse desin sezaryen candır :D

(216 puan) tarafından
Bencede bakıp göreceğiz inşallah benim içinde öyle olur:)
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Uzaya çıksan söyleyecek olumsuz bişey bulurlar. 

Toplumca takdir etmeyi, başkasının iyiliğini istemeyi öğrenemedik. 

Sağlıkla kucağınıza alın. Her şey çok güzel olacak 
(216 puan) tarafından
Gerçekten öyle o kadar haklısınız ki
0 oy
(11,254 puan) tarafından
dönüp de biri bana yarım anneoldun sen derse ağzının ortasına vururum. kimin haddine. keyfi de sezaryen olabilirsin. 35 haftalık doğum yaptım ben preeklemsi yüzünden. plesanta ayrılması olmuş. normal doğum şansım yoktu ona rağmen açılma var mı diye 50 kere muayene ettiler yok sıfır sancı sıfır açılma. ne olduğunu anlamadan ameliyat masasında buldum kendimi. kendi tercihim değildi. yetmedi 14 gün ayrı kaldımbebeğimden. hele biri çıkıp bana öyle bir densizlik etsin, orada paralarım. sakın ezdirme kendini. kimse buna karışamaz 
(11,254 puan) tarafından
hastaneden çıktım hee gün bebeğimin yanına gittim, ameliyatlıyım aman yatayım yok her gün hastaneye gittim geldim sabah 8 akşam 5 mesai yaptım o halimde ve inan daha çabuk iyileşti. maksimum 2 aya hiçbir şey kalmıyor, sonra soğukta biraz sızlıyor o kadar
(216 puan) tarafından
Kesinlikle çok haklısınız normal şartlarda zaten günde milyonlarca insan binbir sebepten ameliyat oluyorlar onlara gidip de neden ameliyat oldun demiyorlar da neden sezeryan olanlara saçma sapan şeyler söylüyorlar aklım almıyor
(11,254 puan) tarafından
tabi canım insanlar keyfi estetik yaptırıyor mesela. durduk yere o acıyı çekmeye razı. onlara bir şey diyen yok ama bir kadın sezaryen oluyorsa hemen aaaa olur mu öyle şey. Allah var normal doğum istedim ama olmadı yapacak bir şey yok
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Canım benim çevrem de o baskıyı yaptı. Kaynanam özellikle. Sonra içimde garip bir his oldu ben sezaryen olacağım dedim. Riskli gebelikti zorlamak istemedim. 15 saat suni sancı çektim çocuk gelmedi. Meğer zaten plasentası rahmime yapışmış. Sezaryen diye diretmesem normal doğumla rahmim alınabilirdi. Grip olsan 10 gün yatıyorsun zaten. Bir süre yatarsın hemen toparlanıyorsun. Toparlanmak zorunda da değilsin ya kime ne? İnan bir süre sonra hiç ameliyat olmamış gibi oluyor. 12 kilo oğlumu da taşıyorum hiçbir sıkıntım yok Allaha şükür. Doğumdan 14 ay sonra 2.ye Hamile kaldım. Şuan 5 aylık hamileyim. İnan hiçbir sıkıntı yok. İyi ki sezaryen oldum. Keşke suni sancı sürecine girmeseydim. Doğudayız biz doğru düzgün hastane de yoktu benim başıma gelmeyen kalmadı bir de. Kimseyi dinleme içinden nasıl geliyorsa öyle yap. Alttan muayene derdin yok. Günün belli olacak gidip mis gibi doğumunu yapacaksın gayet de güzel geçecek ben inanıyorum. Oğlum 15 günlüktü bebek arabasına koyup gezmeye çıktık düşün. Her şey güzel olacak kimseyi takma. 
(216 puan) tarafından
Maşallah Rabbım bağışlasın:) Amin inşallah
0 oy
(16,850 puan) tarafından
Normal doğurmuş biri olarak diyorum öyle diyenlere siz bir taraflarınızı yırtarak normal doğurmaya devam edin ben karnımım kesilmesini tercih ederim de 
(216 puan) tarafından
Ahhhahah çok güzel yazmışsınız gerçekten:) :D
0 oy
(421 puan) tarafından
Hiç kafana takma. İsteye bağlı sezeryan oldum ve hiçte anlatıldıgı gibi zor geçmedi 
(216 puan) tarafından
Tip o kadar ilerlemiş neden zor geçsin ki herhangi bir sorun geçmeden günde kaç milyon insan ameliyat oluyor
0 oy
tarafından
İki tane normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum ki ilkimde 15 günde ikincimde ise 33 günde ii oldum 
(216 puan) tarafından
Gecmis olsun bunyeden bünyeye gerçekten değişiyor ve millet bunu anlamiyor
tarafından
Aynen canım
0 oy
(1,779 puan) tarafından

Çok haklısın canım 

Ben normal doğum çok istedim

Ama kısmet olmadı suni sancı ile bile bebek doğmadı kustum ölümden dönecektim son anda acil sezeryan dönüştü..

Kaynanam ilk doğum öyle olduğu için 7 ay evime gelmedi.keyfi ameliyat olmuşum bu annelik olmuyormuş o zaman psikolojim bozulmuştu.. resmen darmadağın oldum:'(

(216 puan) tarafından
Bunlar nasil insanlar ya çok geçmiş olsun siz takmayın ve mümkünse uzak durun
(1,779 puan) tarafından
Zaten ilk zamanlarki gibi değilim..

Uzağım kaynanamdan pek gitmiyorum

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 730 göst.
0 oy
3 cevap 330 göst.
9 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy