+1 oy
444 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (11,830 puan) tarafından
az once bir video izledim. kadin 5. gun ben iyi degilim ya beni bir psikologa goturun yada aticam kendimi camdan asagi demis . neyse gtmisler  dr sey demis 

aslinda her kadin dogum yapmadan önceki oldugu kadinin yani eski yaşantisinin yasini tutar . aslinda eski hayatin icin eski kendin icin yas sureci bu demis .

cok asiri mantikli geldi paylasmak istedim. muhtemelen hepimiz dogurmandan onceki kendimizin yasini tuttuk. kimisi cabuk unuttu eski kimligini kimisi gec sıyrildi eski hayatindan.

7 Cevaplar

0 oy
(2,140 puan) tarafından
Lohusa depresyonu o kadar zor ki. Gerçekten başına gelmeyen bilmiyor. Ama yazına katılıyorum.  Doğum yapmadan önce çalışıyordum birden okuldan ayrıldım eve kapandım. Hayatım baştan aşağı değişti. Doğumdan sonrası çok değişti çok zordu. Nerde dinledin acaba bunu?
(11,830 puan) tarafından
instgramda karsima cikti  anne bebek sayfalarindan biri paylasmis hangisi hatirlamiyorum . evet bende baya bi agir yasadim. 4 ay esimide aldim annemlerde kaldim. sonra baktik ev ev ustune olmuyor apar topar kiralik ev bulup annemlerin arka sokaga tasindik.  hergun uç dort saat geliyordu yanima markete pazara falan gittikce ugruyordu gun icinde ayriyetten.
(2,140 puan) tarafından
Başka birinin desteğini almak gerçekten iyi hissettiriyor insanı
-Reklam-
0 oy
(13,328 puan) tarafından

Demekki doğurmadan önce de hayatım güllük gülistanlık değilmiş ki hiç depresyon yaşamadım çok şükür :D

(11,830 puan) tarafından
:) o kisinin birazda kendi karakteriyle de ilgili. ben asla zora gelemem. hem rahat yasadim hem karakter olarak ta zoru sevmem. benim baya uznca bir sure agir derecedeydi.
(13,328 puan) tarafından
Demekki keyfine düşkündün :D ben gençliğimden beri kullanıldım iş yaptım çocuk baktım kendi çocuğumun zorluğu bana çerez gibi geldi
(11,830 puan) tarafından
aynen aynen demin asagi yazdim mesela universtede gokturk kirabeleei orhun yaziylari el yazisi ile yazilacakti odev. yuzde 5 etkiliyor oturup onu mu yazcam dedim alirim sifir edebimle:). annem 80 kusur sayfa yazdi elinde odevimi a4 e. kapak mapak yaptim teslim ettim ben :) ben gezdim annem odevimi elde yazdi . kopyala yapistir olmasin diye bilgisayar yazisi istemiyordu elde emek verip yazisiyla yazilacakti
o yuzden zora gelemem pek  cunku hep yollarimdaki taslari kaldirdilar   oyle buyudum
(13,328 puan) tarafından
Çok şanslısın o zaman annene helal olsun
0 oy
tarafından
lohusa depresyonu gerçekten ciddi bir şey. bebeğini bile kabul etmeyenler var. ben o yası anlamadım bile bebeğim küvezdeydi aklım hep onda şimdi bebeğim 11 aylık, sanırım  şimdilerde yaşıyorum bu durumu. kızım bana bir şey yaptırmıyorun arkasına sığınıyorum. içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. kötü bir durumda değilim ama garip bir haldeyim 
0 oy
(4,444 puan) tarafından
Doğurmadan önce de hayatım normal değildi zaten o yüzden herşeyi sakin karşıladım deprosyana girmeme gerek kalmamıştı 
(11,830 puan) tarafından
masallh:) yok ben hep rahattim.  benim hayatim tepetaklak olducok zorlandim. zora da asla gelemem. 4 ay esimide alip anneme gttim kaldik . sonra baktik ev ev ustune olmuyor apar topar kiralik ev bulup tasindik annemlerin arka sokaga. ben zora gelemem hic  her haltimi annem yaptigindan oyle zorlukda gormemisim. meslea universtede odev notu gokturk kitabelerinorhun yaziylari el yazisiyla yazilacak. koplaya yapistir olmasin diye . annem yazdi 80 kusur a4 sayfasi elinde:) sirf ben %5 odev notunu 0 almayim diye. ben gezdim annem eliyle gunlerce odevimi yazdi :)
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Yas süreci değil de aslında süt hormonu salgılandıkça hormonlarımızın çalışması sürecinin değiştiği hatta çoğu hormonlarımızın işlevini yitirdğinden kaynaklı lohusa depresyonu olduğumuzu izlemiştim bende .  
0 oy
(3,561 puan) tarafından
Katılıyorum. Hâlâ orda olduğumu düşünüyorum. Daimi ve döngüye girmiş bir düzenin verdiği döngüye girmiş depresyon hâli..
0 oy
(882 puan) tarafından
hamile kalmadan önce herşey çok kolay görünüyor evet diyorsun ben hazırım anne olucam vs sonra hamilelik birazda zor geçiyorsa orda bir bunalım hissediyorsun eski ben nerde neden hep hasta gibiyim diyorsun bebeğin karnında doğsun istiyorsun özlüyorsun bile onu doğurduğun an bir hafiflik geliyor bir rahatlama geliyor vücuduna artık hamile değilsin eski hareketlerini yapabiliyorsun hatta yemek yemek istiyor canın artık o mide yanmaların kusmaların yok ama bu seferde sütün sorun oluyor ya bebeğe dokunursa ya gaz yaparsa yada yiyemiyorsun çünkü kucağında bebek var bıraktığında ağlıyor her gece 2 saatte hatta yarım saatte bir kalkıyorsun uykunu asla alamıyorsun. Evden kafana göre çıkamıyorsun çıksan rahat edemiyorsun belki çıktığına pişman bile oluyorsun şöyle içine sine sine temizlik yapamıyorsun yemeklerin bazen yanıyor bazen evi çöp götürüyor eski düzenin olmuyor kısaca yeni bir hayatın yeni bir sen oluyorsun eskiden sadece sendin şimdi annesin diyorsun kendine. Ve bu hayatın boyunca değiştirmek istemediğin birşey. Mesela evlisin boşanırsın abi yine bekar olursun kilonmu var verirsin saçın mı kısa uzatırsın ama annelik ömürlük değişim asla geriye dönemezsin. Eski yaşantını özlersinde bazen sonra kendine kızarsın. Önemli olan bugünü sevmek diyorum ben eski beni çok seviyordum ama anne olmayı çok daha sevdim hem çok zor hemde çok güzel. O sessiz bana selam olsun kendisi iyi iş çıkardı şimdi yeni ben yeni şeyler başarıcak inanıyorum 
(11,830 puan) tarafından
kesinlikle . ama ben eski benden de hic kopmadim. mesela gun boyu aksam olsa da ccklar uyusa normal hayatimi yasasam derim bazen. gun icinde farkli bir ben aksma ccklar uyuyunca farkli bir ben yasiyor  gibi. ilk ccktan beri bu boyle. cocuk uyuyunca gün bitiyor anne vasfi olan benden artik kendi benligime gecis yapiyorum :)
(882 puan) tarafından
Büyük ihtimalle bende öyle olurum bebiş geceleri sabaha kadar uyuduğunda. Vallahi dizi izlemeyi özledim ne yalan söyleyeyim :)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 763 göst.
30 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 411 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sinem48300 (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 652 göst.
2 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Mrvgul (6,289 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.
26 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Tuubba (125 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,044 soru

24,638,649 cevap

365,653 kullanıcı

...