0 oy
1,384 göst.
Diğer kategorisinde (137 puan) tarafından
Şimdi bazılarınız kızacak filan ama umurumda değil açıkçası. 

Sabahın 9undan akşamın 10una kadar tek başına baktığım 2 yaşında bir kızım var doğduğundan beri hep tek başına üstlendim herseyi baba işten akşam 7de geliyor gelincede bir koltukta uzanıp kalıyor.. annemler desen kırkim çıkana kadar bile durmadilar yanımda akraba yok tanıdık yok bütün gün kızımla tek başımayım 

Dur desen durmuyor yemek yemez dışarı çıksak kucak ister bebek arabasında durmaz uyusa yarım saatte kalkar acayip sıkıldım herseyden hasta olsam dinlenemiyorum bile ne zaman geçecek bütün gün peşinde dolanmaktan acayip yoruldum 

53 Cevaplar

0 oy
(2,939 puan) tarafından
Çoğumuz böyleyiz. Ne olmuş? Çocuğum anamdan emdiğimi burnumdan getirdi bende tek baktım hala tek bakiyorum ne olmuş buna? Dertse benim kızda dertliydi yemek uyku gaz kolik herşey bir arada. Allahın gücüne gider yanlıs konuşuyorsun. Ayrıca kimse destek olmak zorunda değil. Senet mi imzaladın hamile kalmadan yardımcı olacaksınız diye. 
-Reklam-
0 oy
(2,085 puan) tarafından
Benm kızımda öyle 3 yaşında dahada değişti herşeyi bana fırlatır bagiriyorum yapma diye tersine daha çok yapıyor çıldırıyorum kafayı yecem çocukların hepsi ayni
0 oy
(13,136 puan) tarafından

Hepimiz böyle değil miyiz kuzum misal köye geldim kaynanamin yanına ver çocuğa ben bakarım diyor oh az nefes alcam diyorum hemen şu işi tut bu işi yap çocuk ağlayınca hemen veriyorlar genel olarak bu böyle zaten sana özel değil 

0 oy
(6,904 puan) tarafından
Çocuk bakmak çok çok zor. İnsan bazen dinlenmek istiyor cidden asla durdurakları yok. 

Bazı çocuklar uslu pek hareketli olmazlar annelerimin psikolojisi gayet yerinde bunları görünce acaba bendemi sorun var diyosun. 

Benimkilerde çok yaramaz banada bıkkınlık geliyor bazen. 
0 oy
(46 puan) tarafından
Tam beni tarif etmissin esim iyiki kotu yardim oluo gelince bakma konusunda ama yetersiz bence bende yanliz bakiom dogdugundan beri 40 m da coksa hep yalnızdım bazen kendimi kaldirip atasim geliyor yukardan sonra kim bakacak anne gibi diom cocuguma bagirip cagirsam bazen vursam dayi anlamiyor saglam bise kalmadi evde ama sabrediom aksam olacak yatacak donlenecez diyorum bosuna demiolar cenneti kazanmak kolay del
0 oy
(53 puan) tarafından

imageC canım bak benimde 2 yaşında kizim var gün içinde hep beraberiz yeni doğduğu zamana beraberdik ne çileler çekerek baktım doğru düzgün dikişlerime bile bakamadım ac kaldim uykusuz kaldım şuan 42 kiloyum ama olsun onun canı sağ olsun evde sadece onu kızım gibi göremem o benim küçük annem her şeyi beraber yaparız bir yerim acıdığında öper onun bir yeri acısa ben öperim yani bir birimize arkadaş gibiyiz sende bebeisinle böyle oyunlar oyna keyif saatleriniz olsun emin ol bana dua edeksin çünkü çocuklar büyüklerini öğrenek almayı çok severler hatta bazen sadece kızımla yemek yemeğe çıkarim en büyük hobim kızımla yan yana olmak hatta esim hiç umursamaz bile gelip uyur bende tek başımayım ve daha çok baglaniyor insan bebeğine  zorluklara göğüs gerince

tarafından
Sizde çocuk gibi duruyorsunuz. Kaç yaşındasınız?.
(53 puan) tarafından
18 yaşındayım Allah nasip ederse bu sene 19 a gircem canim
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Desteksiz bakmak çok çok zor annelere yani bize hep yükleniyor bütün sorumluluk oysaki kişisel alanımız olmalı bunu çocuğumuz dahi ihlal etmemeli ama babalar vurdum duymaz aileler değer vermedigi için bizlere o özeni göremiyoruz haliyle tahammül seviyesi kalmıyor yok bağırmam el üstünde tutarım olsun etsin vs diyenlere aldırma çocuk öyle birşey değil bir iki gün bir ayla 1 senelik bir olayda değil kendinden vazgeçmek zorunda kaldığın o yüzden bizzat desteksiz maddi olarak idareli olmak zorunda kalmayan kimse anlayamaz anlaşılacak birşey değil takılma 
0 oy
(191 puan) tarafından
Sen iyisin benim mesait 6 6.30 başlıyor :) akşama sürpriz 11e kadar yolu var. 15 aylık  çok hareketli oğlum var benimde. yorgunluk aslında tek başına mücadele etmekten . eşler bu konuda maalesef bir çoğu duyarsız benimki de  . Gelir yatar azcık oynar sever sonra yok. Durmuyo ne istiyo baksana diyo hemen. İlgilen oynat durcak cocuk ama yorgunum işten geldim cümlesi hemen hazırda . Bende çalıştım hamilelikte hemde. Sabah 7 bucuk iş başı akşam 6 9 arası eve gelirdim.ayakta çalışıyodum bide  eve gelir yemek temizlik hepsini yaprdım bu kadar yorulmadım aç kalmadım çaresiz bitkin hissetmedim. Yalnızım destek kimse yok . En baştn sorumluluk vermedik adamlara ondan mı oldu bilmem. Yorumlarda çocuğu olmayanlar keşke faln demiş onlara da hak vermek istiyorum düşünüldüğü gibi bişey değil çocuk bakmak.bende ne var ki diyodum. her yük sorumluluk sende sadece cocuk değil başka işler ve yapmazsan birikiyor yapanın bakanın varsa daha kolay cocuk bakması . Eşim gelene kadar çookk aç kaldım. Cocukl beraber ağladım kimse görmedi . Uykusuzluğu demiyorum emzirirken elim kolum tutmuyordu uyuyan duran bi cocuk olmadı.geçiyo bi şekilde ama her annenin zorluğu daynma gücü farklıdır. Tek başına çabalamak yoruyor bıktırıyor aslında ama anlıcak insan lazım . Uzar gider böyle böyle.bu olaylar hemen hemen herkesin yaşadığı aynı bazı arkadaşlar şanslı eşlerden aileden . Bazen birisinin iyi misin birşeye ihtiyacın var mı demesini iyi geliyor . Cocuk istedik doğurduk diye sen istedin ne var ki  kime güvendim gibi cümleler denmemesi   lazım. kadınlar - anneler birbirini anlamazken erkeklerin anlamamasına kızmamak gerekir o halde :)
0 oy
(4,148 puan) tarafından
2.5 yasa dogru biraz daha sakinliyorlar canim. Kucak istemeleri azaliyor tek oynamalari artiyor.
0 oy
(3,568 puan) tarafından
Ne kızması canım kızacak olan da saçmalamış olur hepimiz zaman zaman aynı şekilde bunalıyoruz aynı şekilde hissediyoruz senin sadece bana göre biraz sosyal alan edinmen lazım sürekli aynı evin içinde bir çocukla uğraşmak sürekli aynı kısır döngü içinde debelenip durmak tabii ki bunaltır insan işe başlama imkanım varsa çocuğunu bir kreşe yazdır işe başla ya da birkaç haftalığına memleketine falan git ailen çocuğuna baksın sen de gez dolaş önümüz bayram zaten  rutinin dışına çıkmak emin ol sana çok iyi gelcek
0 oy
(13,872 puan) tarafından
Ne yani şimdi bu keşke çocuğum olmasaydı demeye mi getiriyorsun?

Benim kızım de 2 yaşında durmaz uyumaz sürekli ağlar ama hıc de usandım senden demedim bu nasıl bi bencillik onlar bu dünyaya kendi tercihleriyle gelmiyorlar tabiki yaramazlık yapacaklar adı üstünde cocuk bunlar
0 oy
(638 puan) tarafından
Çocuktan yorulmuyorsun destek alamadigin için yorgunsun . Geçen sabah eşim kan vermeye gitti . Oğlanı da götür dedim .Bi ton laf saydı.  Rahat rahat kahvaltı sofrasını hazirlicam bende . 15 dk max dışarıda olacaklar . 

Bu sabah ben kan vermeye gittim . Oğlum kucağımda oturdu napiyor diye baktı. 

Yok güya koluna saldirirmjs durmazmis neler neler dedi . Sabah kan verdiğimi biliyor nasıl yaptın oğlan durdu mj bile demedi . Yaptığın iş değil yapılan muamele yoruyor insanı.  Babamızın evinden getirdim bu çocuğu sonuçta.  

Yanlış anlaşılmasın 8 sene sonra oldu oğlum.  Tam ümidi kestik kendiliğinden geldi . 
(137 puan) tarafından
Aynen desteksizlik biktiriyor eşim 2 senenin üstüne cocugu alıp birkaç  saatliğine bir yere götürdü sms atmış bana nasıl böyle iyi mi diye sanki sadece benim çocuğum slk herif
(638 puan) tarafından
Alıp götürebilmesi de birsey . Benimki çarşıda 30 dk bak dedim . Kıyafet denemem lazım dedim . Bebek arabasına oğlanı koydu . Hadi güle güle size dedi . Öcü gibi davrandı çocuğa 30 dk yaa . Bide dışarıda oğlum izlemeyi sever . Arabadan indirme al beni demez . İndirince haliyle koşuyor bakıyor.  Desteksizlik çok zor . Söyleyince de nankör oluyoruz. Yardımcı oluyorlarda biz  görmüyoruz koruz heralde
0 oy
(555 puan) tarafından
Bazen boyle deliriyoruz ama bi guluyo sevimlilik yapiyo anne diyo icimiz gidip sarilip opuyoruz bu gunlerde gecicek oyle dusun bence buyuyucek sonra diyiceksin daha dun durmuyodun ne ara buyudun diye bide 2 yas sendromu yasiyo belliki sizin minik o yizden bu donem zor gercekten bide cocuk bu illaki yapiyo daha derdini tam anlatamiyo ayrilik kaygisi bode surekli sizde evdesiniz kimseniz yok sizde bunalmissiniz Allah ferahlık versin gonlunuze bide babaninda biraz oynamis gerek minikle benim esim inşaat ta calisiyo gercekten cok yoruluyo goruyorum ama gelince disarida cikartiyo kizimlada oynuyo bakiyo 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 257 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Betularglu21 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 174 göst.
27 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Hersey-nasip (368 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 534 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 1,638 göst.