0 oy
900 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (208 puan) tarafından
Kızlar çocuğu 3 yaşında olup konuşmayan var mı çok üzgünüm  herşeyi deniyorum ama konuşmuyor hep işaretle anlatıyor bağırmaya çığırmayla anlatıyor çok üzülüyorum bende mi bir sorun var bilmiyorum canım çok sıkkın ya 

33 Cevaplar

0 oy
(1,121 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Mutlaka doktora görürdün ve dil bağına da baktırın. Eğer dil bağı varsa doktorlar küçük bir işlemle kesiyorlar. Başka bir şeyden kaynaklanıyorsa da onu öğrenirsiniz. Aksatmayın.
-Reklam-
0 oy
(2,211 puan) tarafından
Yeğenimde 4 yaşına kadar konuşmadı öğle çünkü iseretlerle çok güzel anlatiyordu kreşe gönderdik biraz biraz bir sürü arkadaşı olunca mecburen iletişim kurmak zorunda kaldı bizde evde anlamamazliktan geldik ki konuşarak anlatsın diye her çocuk bir değil ama çevremde var yani 5 yaşına kadar bile konuşmayan sonrası maşallah susmuyorlar
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Benimki de 31 aylık oldu inanir mısın 22 ayından beri uğraşıyorum.. oyun evlerine gittik aylarca olmadı psikiyatriye gittik olmadı 2 aydır dil terapistine başladık yine ilerleme yok.. 5 yaşında ablası var çok güzel vakit geçiriyorlar 1 hafta tatile gittik baya geziyor evde hapis değil sürekli TV telefon bakmıyor yani ama yine de konuşmuyor.. kelimesi var ama yaşıtlarına göre geri.. bu beni çok üzüyor arkadaşlarima giderken götürmek istemiyorum çünkü neden konuşmuyor vs muhabbet oluyor canım sıkılıyor 
0 oy
(2,772 puan) tarafından
Eylül de oğlum 3 yaşına girecek 2 ay öncesi öyleydi açıkçası götürmedim doktora.

Şükürler olsun şimdi yavaş yavaş açıldı.

Doktora götür canım istersen TV ye maruz bırakma gerçekten çok etkiliyor..

İnşallah sizin yavru da yakın zamanda açılır.
0 oy
(33 puan) tarafından
Ya benim oğlum 2 buçuk yaşında o da konuşmuyor canı isterse kelime çıkarıyor beşe kadar sayıyor anne Baba dede nenne düştü kırmızı yıldız kedi miyav hav hav baba gitti vs bunları söylüyor ama canı isterse ben söyletmeye çalışınca asla söylemiyor ama kendi kendine oynarken bir bakıyorum çıkıyor bir kaç kelime bide şey var mesela 6 7 ay önce beşe kadar sayıyordu şimdilerde bıraktı söylemiyor önce söylediği kelimeleri neden söylemiyor bilmiyorum benim oğlumun yürüme emekleme başını tutma oturma vs bir kaç ay geç oldu hep bu yüzden normal diyorum ama canı isterse işte söylüyor bide kardeşim bana demişti çocuk leb demeden leblebi diyorsun anlatmasına izin vermiyorsun diye o da olabilir sizin biraz yorulup söylemeye çalışmasına izin mi versek bilmiyorum tecrübeli anneler sizce nedir bu durum 
0 oy
(6,093 puan) tarafından
Benim kizmda geçen yaz oylydi bir telfin eline vermedim YouTube kısa TV den acsaydik onu acardk meyve sebze hyvnalar önce kelimler öğrendi zaten kartlar.aldim bimde yukselen zeka aldım bol bol etkinlik yapttdirdim bütün yaz ve fulll parka çıkardım üç dört saaten fazla benim kızım açildi Allah'a şükür uzun uzun konuşamıyor ama herşeyi syluyor herseyi konusyor anaokulu var evimin aşağısında yarı özel.dyorlar.cok ilgili bir okul ben temmuzda kayıt yapycam Eylül'de okula vercem zaten eylul.2 de 4 yaşında bol bol etkinlik park baya açti herşeyi sylerdim bu koltuk bu yatak bı saat öyle öyle kelimeler snra birlestrmeler ama kızım aşırı tel.izlerdi şuanda da izliyor ama elinden alıyoruz
0 oy
(2,105 puan) tarafından
Şöyle iki neden olabilir genetiktir aileden geçmiş olabilir kuzenimin oğlu okula gidince konuştu 

İkinci neden TV telefon bagimlisidir ondan kızım hep TV izler telefon verirdim asla konuşmazdi anne baba derdi ben Allah'tan erken fark ettim hepsini kestim onunla sabah akşam karsilikli konuştum şükür kızım konuşuyor 

Sende doktora götür sorun yoksa konuş hep çocuğumla arada kızım takılır birşey deme çalışır yapamıyor annecim sakin ol tek tek şöyle diyorum birşeyler yavaş yavaş der bende bu mu ş7mu derim tekrar ederim anlıyorum ne demek istediğini ama konuşturma çalışıyorum sende öyle yap
0 oy
(7,580 puan) tarafından
Cnm cevabımı iyi oku belki için açılır bnm oğlum Eylül'de 4 yaşında olacak inşallah bundan 1,5 ay önce sadece anne,baba,su,ve bikac kelime tek elleriyle hep işaret ederdi snr psikiyatri ile görüştük bize BALIK YAĞI,AKRAN ZİYARETİ, KONUŞMALI HİKAYELERE(arabaları koslnusturarak oynamak)ve TEKNOLOJİ YASAĞI inan bundan 1 hafta içinde bikac kelime öğrettik eğitici oyuncaklar ile o direndikce bizde direndik falan filan tabi bu süreçte oğlum sürekli daliyordu seslere tepki vermiyordu fln otizm sandık Dr gittik normal dedi...temmuzda kontrole gelin gelişme olmazsa dil terapisine basliycam inan biz çok direndik eğitici oyuncaklar falan vllh 1,5 ayda kelime hazinesi arttı ve 2-3 kelimeli cümle kurmaya başladı çok şükür bence sizde deneyin bu arada telafuzlari çok kötüydü o bile düzeldi en önemlisi O DİRENDİKCE SİZDE DİRENİN agliycak biseyler dagiticak falan filan ama bunları deneyin ..
0 oy
(163 puan) tarafından
İhmal etmeyin lütfen. Yeğenim var 3 yaşında konuşamıyor. Annesine kaç defa söyledik erkek çocukları geç konuşuyormuş deyip duruyor. Ben onunla ilgili otizmden şüpheleniyorum ne yalan söyliyim. Tabi sadece konuşmak açısından bakılmamalı. Diğer davranışlarda gözlemlenmeli. En doğrusunu uzman karar verir 
0 oy
(4,419 puan) tarafından
Benim oğlum 5 yaşında konuşmada sorun yok ama cümleleri anlaşılmıyor diye çocuk psikiyatrisine götürdüm o da çocuk gelişimi ve konuşma ve dil terapistine yönkendirdi dün gittik ikisine de çocuk gelişimci hiç bir sıkıntısı yok dedi dil terapisti de isterseniz bir kez daha gelirsiniz dedi birde oyun gruplarına katılmasını söyledi 

Bence sende bir götür en azından bir sorun varsa erken öğrenirsin 
0 oy
(1,864 puan) tarafından
Ayy yazmayın şuna o kadar sinir oluyorum ki böyle postlara bir tanesine tenezzül edip cevap vermemiş.. bizde seni teselli edeceğiz öyle mi buradaki kimse müneccim yada Dr değil.  Dr git öğren bu kadar basit herkes faklı konuşmuş kendine göre.  İşine geleni evet ya bu doğru dersin ona kafan yatar . Dr gitmek bu kadar zor olmamalı ya 
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Konuşması lazım en azından bir iki cümle kursa dert etme derdim ama doktora götür en iyisi her bebek farklıdır ama benim yeğenim 1.5 yaşında konuşmaya başladı mesela
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Bu kadar kendimi Sitem etme canım benim arkadaşımın oğlu da konuşmuyordu Şimdi de hiç susmuyor Allah'ın izniyle konuşur Rabbim güzel güzel konuşmalar nasip etsin de seni bıktırsın annesi konuşarak

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 553 göst.
17 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dilek06 (539 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 523 göst.
7 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gurbett (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 373 göst.
8 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 532 göst.
5 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ygurbet (172 puan) tarafından soruldu

413,083 soru

12,436,722 cevap

45,829 kullanıcı

Kategoriler

...