0 oy
263 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (23 puan) tarafından
İki hafta önce oğlumu doktora götürdüm idrar vermek için neyse doktor bir sıkıntı yok dedi konuşmasını sordu normal olarak bende dedim ki ( Anne , baba , hadi gel , dede , nine , mama , köpeğe demiyor ama hav hav diyor , kedi demiyor miyav diyor, koyun demiyor meee diyor ) dedim doktor da cümle kuruyor mu dedi bende daha kuramıyor ama herşeyi anlıyor dedim oda bizi çocuk gelişimciye gönderdi gittik aynı gün konuştuk ekrani çok izleyen bir çocuk değil günde Max yarım saati geçmez dediki ekran verme sürekli kitaplarla oynat dedi ondan önce yapıyordum zaten kitaplardi oyunlardi sürekli dışarı çıkıp geziyorduk neyse gelişimci 1 ay sonra tekrar gelin olmazsa pedagog görsün dedi iki haftadır sürekli etkinlik yapmaya çalışıyoruz ama istemiyor kitaplara bakıyoruz 5 dk sadece oyuncalariyla oyun oynuyoruz sadece atmak istiyor sıkılınca aşırı taktım kendime yükleniyorum çok bunaldım tahammülum kalmadı desem yeridir yani kısacası dikkatini çekmek için konuşması için ne yapmam lazım hemen bülbül gibi sakisin demiyorum ama derdini anlatacak kadar konuşsa yeter oğlum kendini ifade edemediği için de hırçın bu aralar bilmiyorum yada ben çok bunalttim onu nasıl davranacağımi bilmiyorum uzun oldu hakkınızı helal edin 

7 Cevaplar

0 oy
(3,560 puan) tarafından
Kaç yaşında ki
(23 puan) tarafından
2 yaşında
tarafından
Yani iki yaş için normal bu konuşmalari bol bol sohbet edin kendini de germe
(3,560 puan) tarafından
Kendi oğlumu düşününce evet bana da normal geldi şu an dört buçuk yaşında çok güzel akıcı konuşması var ekran hiç vermedim ama ben TV dahil iki yaşındayken seninki kadar konuşuyordu diye hatırlıyorum
(23 puan) tarafından
Bana göre de normal ama doktorun tavrı ve konuşması sanki bu çocuk geride kalmış bir sıkıntı var der gibiydi o yüzden taktım bende
-Reklam-
0 oy
(2,948 puan) tarafından
2yasinda bu cocuk canm napsin atomumj parcalasin.2kizim var 1i 2yasindq birak cumleyi bizle sohbet ederdi 2 numarada 2yasindq daha cumle bile kuramiyordu 2yasndan sonra söktu konusmayi.yani her cocuk bir deil belki farkli bi gelisimi daha öndedir.sen ekrani sifirla bol bol parka cikar yasitlaryla bol bol vakit gecirmesine ozen goster.konusur m.etme benm akrabamin oglu var 3yasinda cocuk daha 1haftadir konusmaya basladi onun oncese evwt hayir baba anne gibj baska kelimeler yoktu covuk 1haftadir bulbul gibi şakiyir valla sen kendini uzme takma sitrese sokma kendjnj hastalik hastasi olursn kuzum.her covugn gelisimi farklidir.belkide isine oyle geliyordur covugnzn bazi cocuklr isine geldigi gibide davraniyor cunku
0 oy
(355 puan) tarafından
2 yaş çocuk için normal. Oğlum 3 yaşını geçti anca sizinki kadar kelime var. Cümle yok çok zeki çocuk pedagog götürdüm. Gelişimi herşeyi çok güzel konuşması geri kalmış tv ekran verme kreşe gönder dedi. Dışarıda millet sorunlu gibi davranıyor çocuğuma konuşmuyor diye inan bu daha zor. Kavga edecem bıktım valla
(23 puan) tarafından
Seni anlıyorum benim çocuğumda anlıyor herşeyi ne istesem getirir götürür evi bile beraber temizleriz dediğin gibi disardakiler sorunlu davrandığında onları olduresim geliyor benimde
0 oy
(9,854 puan) tarafından
Floor time terapısı tercih edilebilir 
(23 puan) tarafından
O nedir
0 oy
(4,295 puan) tarafından
Siz kitap okumaya şarkı söylemeye gün içinde iletişimde kalmaya devam edin 2.5 yasa doğru aniden bülbül gibi şakır korkmayın.
(23 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah
0 oy
(706 puan) tarafından
Dilinin altına baktır bi dili bıtik derler bizim burda çocuğun dilinin altı olması gerektiğinden biraz daha az açıklık mi ne oluyormuş büyüklerine sor bi doktora filan benim arkadaşınki öyleydi ameliyat oldu anne baba dede filan demeye başladı sonradan yoksa hiç bir şekilde konusmuyordu
(23 puan) tarafından
Benimki söylüyor onları sadece iki cümle kuramıyor anne acıktım gibi
0 oy
(1,182 puan) tarafından
Tam 2.5 yaşında.oglum.ekran yemek yerken alıyor..pek TV de bakmaz sürekli etkinlik.kitaplati boyama.sayma yaparız 10 a kadar ingilizce tuekce sayıyor alfabeyi biliyor ama iş konusmaya gelince yok aynı siinki gibi kelimeler ve diğer kelimelerin de ya ilk hecesi ya son hecesi..sürekli konuşuyorum ama yok o konuşmuyor..şimdi tatil oldu kuzenlerine.gidecegiz belki çocuk.gorur de bir degisiklik olur yine.olmazsa uzmana götüreceğim bende
(23 puan) tarafından
İnşallah canım ya bende uğraşıyorum bakalım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 120 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Bla Bla bla (490 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 397 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Almilayla (1,341 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 184 göst.
4 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepp60 (90 puan) tarafından soruldu