0 oy
994 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Selam kızlar ❤️ şuan eşimin ailesindeyim. Oğlum 8 aylık ve 8.5 kg bu çocuk 2.5 kg doğdu 36+4de.

Oğlumun vücut yapisi şöyle yanaklar tombik kollar bacaklar dolu dolu karın bölgesi biraz vücuda göre zayıf şişko bı bebek gibi değil.

Herkes doktoru hemşiresi tanıdıklar bu çocuğu normal bulurken hatta hemşiresi tosun diye sever eşimin ailesi çocuğa bakımsız aç kalmış muamelesi yapıyor kaç gündür. Yarın onların memleketine gitcez. Akrabaları gorcek ya kaç gündür çocuğa ne buluyorlarsa yedirmeye çalışıyorlar.

Heleki görümcem benden küçük ve bekar kendi cocuguymus gibi oğlumu alıp sormadan sürekli ağzına biseyler vermeye çalışıyor. Dün turşu yalatiyordu sonra işte bezelye yemeği vardı acisi olduğu halde onun suyundan veriyor yani bir gün içinde eline ne geçtiyse yalatıyor emdiriyor. En son dondurma verdiğini gördüm. Kötülük olmasın diye usulunce şuan verme ya da zararlı şeyler dondurma falan verme diyorum ama dinlemiyor. Hepsinden tadicakmis. 
Eşim de yok yanımda o olsa uyarirdi şimdi ben kötü olmak istemiyorum. Bu çocuk hep sütle beslendi ek gıda dönemine girdik hani gün içinde ben yoğurt veririm çorba falan veya yemek olarak uygun ona ne varsa ama tadım aşaması gibi yani bir gün içinde herşeyi karıştırmam. 

Bana akıl verin ya tecrübeli anneler onların yaptığı mi yanlış ben mi abartiyorum onlar normal de. 

14 Cevaplar

0 oy
(693 puan) tarafından
Onların yaptığı yanlış izin verme hatta kız küçücük çocuk midesine dokunur kakasını yaparken zorlanır acı diye.
tarafından
Sağol canım tamam daha dik durucam yanlış anlarlar falan diye susuyorum gelinim ya ama onlar da bu sefer abarttilar malesef. Haklısın bağırsakları falan gıdaya yeni alışıyor zaten dikkat etmek gerekiyor
(693 puan) tarafından
Aynen canım benim kızmadım da 7 aylık yarın eşimin köyüne gidecez onlarda illa şunu ver bunu ver derler ama ben izin vericem hasta olsa çilesini ben çekiyorum
tarafından
Aynen öyle canım ya gece herkes yatıyor çocuk bana kalıyor dün gece mesela sürekli huzursuzdu sebebi belki o belki değil ama kimsenin haberi olmuyor yani
(523 puan) tarafından
Çok saçma ya zorla soğan vermeleri kötü olmus
tarafından
Malesef
-Reklam-
0 oy
(4,274 puan) tarafından
Aynı görümce belasından bende de var oğlum 3 aylıkken  kek yedirip bogmustu sonra da ben bisey yapmadim diyip ağladı geri zekalı 
tarafından
Ayyy valla bunlar niye böyle ya benimkide benden küçük ve bekar bide tecrübeli biri gibi hareket ediyor . Oyuncak bebek varmış gibi kucağında takılıyor. Geçmiş olsun canım valla Allah şunlara bı akıl fikir versin ya . Benimkide ailesinden gaz alıyor duyuyor ya bunun artık herşeyi yemesi lazım laflarını bana sürekli buyugummus gibi davranıyor iyice cildircam
(4,274 puan) tarafından
Bana zaten hiç sormuyolar aliyolar kucaklarina tatliymis acıymış hiç umurlarında değil. Bunlara göre her bulduğunu çocuğun ağzına sokmak iyi bakmak sayılıyo. Şimdi yine doğum yapcam beni sıkıntı bastı görümcem evlenip gitmeden çocuk yapmam diyodum ama oldu işte Allah bana bol bol sabır versin
tarafından
Valla öyle ya kendilerini çok bilmiş profesör gören ama esas cahil olan insanlar
Allah yardımcın olsun canım gerçekten zor bende uzaktayım böyle bir araya gelince işte sinirlerim zıplıyor
(4,274 puan) tarafından
Sen yine iyi uzaktasın ben her Allahın günü görüyorum
tarafından
Aynen şükrediyorum valla Allah yardımcın olsun zorlar
0 oy
(13,489 puan) tarafından
kötü ol canım iyilikten anlamıyorlarsa sert söyleyeceksin 
tarafından
Bu zamana kadar malesef ne yaparlarsa yapsınlar ama ara kötü olmasın diye susup yumuşak oldum ama çocuk konusunda insan daha da sinirleniyormus
0 oy
(523 puan) tarafından
Benim oğlum da 8 aylık bn yerken canı cekerse birşeyleri tattiriyorum dondurma vs ama normalde al ye çocuğum diye vermem yoğurt ekmek sebze meyve vermeye çalışırım 

Acı verilmez tabiki. 8 aylık tadım dönemini geçmiş artık bizim yemeklerin tuzsuz halini ezip verebiliriz
tarafından
Canım normalde evimde ben gün içine yoğurt veriyordum onu bazen meyveli yapıyordum bide yemek ona uygun şekilde oluyor baharatsiz tuzsuz ve porsiyonlarim az az çünkü sütü hala fazlaca emiyor benden porsiyonları yavaş yavaş fazlalastiriyorum
Ama sirke dolu salata suyunu vermiyordum yanar çocuk diye bı örnek veya acılı bişey
Oğlum zaten herşeyi yemek istiyor ama şuan dondurmayi çikolatayı bilmeyen çocuğa da kendi ellerimle tanıştırmak istemiyorum onların da buna saygı duyması gerek yoksa herkesin bı çocuk yetiştirme tarzı var yani sanki ben çocuğa bakamamisim gibi muamele sinirimi bozuyor benim
(523 puan) tarafından
Haklısın
0 oy
(5,743 puan) tarafından
Ağzı olan konuşuyor boşver. Benim kızım 4 yaşı bitti 15 kilo doktoru normal dedi.
tarafından
Ya canım tosun bu ya diye sevilen çocuk köye gitmeden sisirilmeye çalışılıyor begenmediler
Az önce çorba iciriyorum çocuk daha istemiyor sen ağzına tık tık onu bekleme öyle olmaz diyolar niye zorla yedirim demekki çocuk tok yarım saat snra kustu çocuk zaten
tarafından
Onlar konuşuyor bende aman kötülük olmasın diye susturamiyorum kendime kızıyorum
(5,743 puan) tarafından
Valla kusura bakmasinlar kimse istiyor diye çocuğumun ağzına tikayamam yediği kadar zaten acikirsa yer yani neden bu ısrar anlamıyorum.
tarafından
Aynen öyle illaki çocuklar şişko olacak onlara göre sanki sağlık göstergesi o sadece
0 oy
(2,730 puan) tarafından
Onların yaptığı yanlış canım. Sen bu konuda duvarlarını ör. Daha önce benimde başıma böyle bir şey geldi. Kızımda 7 8 aylık filandı. Kayınvalidemlerle kayınvalidemin annesine gittik. Annesi de eski kafa işte. Patates kızartması verin çocuğa doysun çocuk hep aç dedi. Kayınvalidem de annesinin sözünden asla çıkmaz. Neyse kızımda kayınvalidemin kucağındaydı hayır verme dedim bir bana bakıyor bir annesine. Hayır vermiceksin dedim. Annesi de ver ver ben sizi öyle büyüttüm bir şey olmaz dedi. Dedim hayır verme ama tabi ki annesinin sözünü dinledi verdi. Aldım çocuğu kucağıma karışmayın bana ben istediğim gibi büyütücem ben ne yediriyorsam o onun haricinde kimse benden habersiz bir şey vermicek diye sesim yükseldi. Aldım kızımı tam evden çıkıcaktım kayınpederim tamam kızım gel boşver bir daha yapmazlar dedi. Patates kızartmasından bir şey olacağından değil de maksat benim sözüm geçsin diye. Sonuç olarak çocuk benim çocuğum benim sözüm geçer. Sofradan kalktım yemedim bir şey. Eşime mesaj attım gel al beni eve dönücem diye. Eşim geldi anlattık durumu karışmayın duyguya istediği yapsın dedi 
(2,730 puan) tarafından
Öyle canım. Öyle görmüşler öyle yapmaya uygulamaya çalışıyorlar. Sen istediğin kadar burada söylen. Önemli olan onlara söylemek. Kendine sinir yapma direk söyle neyden şikayetçiysen.
tarafından
Aynen canım burayada yine sormak istedim hani evet bu çocuk herşeyi elbette yicek birgun zararlı olanları da ben mi abartiyorum diye ama suan herşey benim elimdeyken de zararlı şeyler yemesin en azından
Az önce görümcem dondurma yiyordu çocuk kucağında tabi istiyor tam vercek gibi oldu canım lütfen dedim öyle şeyler verme gereksiz bir besin o herşeyi ister diye tatlı dille anlatmaya çalıştım o an durdu vermedi
Şimdi yemek yedik çocuk Allah'tan uyuyordu diyo o da olsa verirdik burdan birşeyler dedim çorbasını içti ve hatta sonrasinda bugün beni emmesi pek kustu bugün daha karıştırmaya gerek yok diye bakalım sabırla anlatmaya calsiiyorum
(2,730 puan) tarafından
Kustuğunu gördüler mi? Gördüklerse direk bir çok şey yedi çocuğa dokundu kustu demek ki yaramıyor filan deseydin. Belki o zaman rahat dururlardı canım.
tarafından
Canım bu aksam oldu o :D kustu çocuk onlara denk geldi görümcem bu sefer fazla geldi heralde dedi :))
(2,730 puan) tarafından
Heheheh iyi olmuş. En azından az çok bilincine varmışlardır
0 oy
(555 puan) tarafından
Guzelce de bence kotu derlersede desinler daha ek gidaya yeni gecti sonra hic bisi yemiyo de isal oliyo kotu oluyo de anlayis gosterirler bence bide daha kucuklukten zararli vermicek dedim tepkimide kodum simdi izinsiz kolay kolay bisi vermezler veriyimmindiye sorarlar 
tarafından
Aynen canım tepki koymak gerekiyor haklısın ben güya arada bı görüşüyoruz diye sesimi çıkarmıyordum ama şuan rahatsız edici hal almaya başladı
0 oy
(1,446 puan) tarafından
Herkes uzman bosver tepkini goster
tarafından
Kesinlikle canım ☺️
0 oy
tarafından
Tuğçe sen ne anlatiyon ya valla okurkan ekranı kırıp ben müdahale edesim geldi o ne biliyomus couk bakimindan herşeyi tattirmak ona mi kaldı al çocuğunu ver ağzının payını tobe tobe sen böyle yaparsan daha neler yapacaklar o çocuğa gör sen benim oğlum 2 yaşında daha yeni yeni bizimkiler biseyler verebiliyo eline 
tarafından
Ya canim ben çok yumuşagim malesef. Evlendigim zamandan beri her konuda susuyorum. Bununda etkisiyle tepeme çıkıyorlar gibi artık. Güya az gorusuyoruz diye katlaniyorum ama önümde şuan bir ay var bakalım artık birşeyler yapcam ya eşime dicem olmadi. Ben buraya belki ben yanlış düşünüyorumdur diye yazmak istedim hani herşeyi yesin tatsin mi artık diye ama yok yani her çocuğun modeli farklı bizimki sütü daha çok emiyor şuanda yemek işi biraz daha az ama bunlar çocuğun kilosuna az muamelesi yapınca acaba ben yanlış yolda miyim oldu
tarafından
Az önce oğlum uyumadı saat bir bı baktım mutfakta karpuz suyu hazirliyor çocuğa vermek için sormadan sonra az bişey vercem dedi emzircem ben onu uyutcam dedim çok az dedi hemen verdi iki kaşık falan çocuk onbeş dk sonra falan kustu diyoki tabi halası ne varsa veriyor dedim yani fazla geliyor deli ya
tarafından
İyi demişsin
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Tadimdan zarar gelmez ama mesela bebegin dondurmanin devamıni isteyip ağlaması sonra da alamaması onu psikolojik olarak etkiler diye dusunuyorum. Kendi yediğiniz yemeklerden baharatsiz sekilde verebilirsin az tuzlu yiyorsaniz yine verebilirsin emzirme aralıkları uzuyor yavaş yavaş önce ek gida sonra emzirme hazımsızlık sorununu da çözer aklında olsun 
tarafından
Bende o psikolojik durumu düşünüyorum çocuğun önünde birşeyleri göstere göstere yiyorlar ayy nasıl bakıyor istiyor diye o da çok sinir bozucu malesef cahillik diz boyu
Sağol canım bilgi için ☺️
(1,058 puan) tarafından
Rica ederim canım bende biryere gittiğim zaman insanlar önünde yiyorlar oda istiyor agliyor falan çok zorlanıyorum azda olsa ver falan diyorlar ki benim bebis azla yetinmiyor tadini alirsa hic durduramam bende çareyi bebek atistirmaliklarinda buldum eğer ki önünde bisey yeniyorsa bebek atistirmaliklarindan veriyorum bisey vermek isteyen olursa onu uzatirsin
tarafından
Mantikliymis canım bende olmadi öyle yaparım artık bakalım bir ay bunlarlayim biseyler bulmam lazim
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Heyyy kendine gell o senin çocuğun seninnn:))tabiki müsade etmiceksin.ya geçen hafa abim gelmişti çiğ kofte yiyorduk kzimda marul falan çok sever onu yemeye geliyordu bu benim many.ak çiğ köfte uzatıyor.ya napiosun dedim verilirmi o dedim yesin n'olacak bişey olurmu diyor.kizim 2 buçuk yaşında bu arada.ayy bı karışmayın herkes kendi önündeki yemeği yesin.benim kızım ne yiyip ne yemeyecegini bildigi yaşta yani gozumun içine bakar biri bişey verdiğinde.valla darilan darilsin diyorum ben karistirmiyorum
(2,546 puan) tarafından
Anlamak güç gerçekten.beni.abimde bekar hiçbir bilgisi alakası yok.kendi karnını doyursun ilk önce.bakalim bayramda kimlerle tartışacağim.:))
tarafından
Hahahaaha yani canım :D bende yarın eşimin memleketine gidiyorum büyük babaanne falan var ilk defa gorcekler çocuğu onların ağzı da durmaz korkuyorum valla çocuğu nasıl elestircekler sınava giriyormusum gibi
(2,546 puan) tarafından
Stres yaoa yapa bayramdan bişey anlamioz.bitse de kurtulsak bakalım bugün az hasarla bitirdim günü.yarin neler olacak bakalim
tarafından
Sorma canım valla bende az hasarla ilk günü geçirdim ama bugün esas köye gidilecek hayırlısı bakalim :D
(2,546 puan) tarafından
Çok gerginim valla bugün.imsallah yarın dönüş evime:(
0 oy
(1,025 puan) tarafından
En başın da alerjisi var diycektim ve bak bakalım o zaman verebiliyorlar mıydı bizimkiler de aynı dediğim tek şey alerjisi var ama bir yandan da doğru benim kızım alerjik bir bünyeye sahip ben bile verirken acaba mı diyorum ve unutma onun annesi sensin gene de kalp kırmadan uyar hepsinden yiycek ne demek maşallah 36 haftalık ve az kilo ile doğmasına rağmen benim kızımı geçmiş 
tarafından
Mantikliymis canım aslında. Valla ne zaman doktora götürsem tombik tosun diye sevilen çocuk yetersiz bulundu bende şok içindeyim daha şişko da olsa obez derlerdi beğenmeler bir türlü böyle insanlar
0 oy
(988 puan) tarafından
acı şeyler verilmez turşu ne alaka tuptuzlu şey şu yaz mevsimindr çocuğun susuz kalmasına bile sebep olabilirler.Ayrıca dondurma vs tatması gerekmiyor şekere alıştığı zaman normal yemekleri yememeye seçmeye başlayacak.Belkide biraz kötü olman gerekiyordur.Çocuk senin çocuğun benim çocuğum vermeyin ben böyle yetiştiriyorum kilosuda gayet iyi diye eleştirebilirsin.Anne olmayan birinin bşlmiş bilmiş çocuğumu da beslemesinr izi vermem gerekirse bebeği dibinden ayırma..
tarafından
Görünce bende şok oldum turşuyu bide marifetmis gibi anlatiyor baya emdi turşuyu çok sevdi diye. Cocuğu bana biraksalar değişikler. Allah'tan şuan görümcem yok ondan ayrıldık ama iste bir ay kayinvalidemlerleyim sürekli bu çocuk aç lafı duycam heralde karnına dokunuyor bu aç sen bunu emzir çocuğu götürüyorum emmiyor veya bı müddet sonra kusuyor fazla gelince
0 oy
(718 puan) tarafından
Onların yaptığı yanlış tabii ki. Asla ama asla başkasının çocuğuna (kim olursa olsun) karışılmaz. Gizli gizli yemek verilmez. Sen millete bakma. Zaten ne yapsan beğenen olmicak. Benim kızım çok kiloluydu. Daha yaşına gelmeden 12kilo falandı. Tabi mama yediği için şişiyordu. Herkes laf etti çok kilolu obez olur bilmem ne. Yaşına girdiği hafta mamayı kendi bıraktı. Şimdi 22 aylık olmak üzere 13 kilo. Şimdi de çok zayıf yemek vermiyor musun diyorlar. Oysaki ideal yani. O yüzden kimse memnun kalmıyor ne yaparsan yap. Sen çocuğunu kendi bildiğin gibi büyüt yedir. Rahatsız olduğun durumda uyar. Kimse sen ses etmiyorsun diye üste çıkmasın 
tarafından
Aynen öyle canım zaten nolursa olsun birşey bulunuyor çocuk veya başka bir konuda hayat böyle malesef kimse çok iyi güzel demiyo kusur ariyorlar hep

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 182 göst.
0 oy
12 cevap 411 göst.
29 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 452 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 381 göst.
9 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde At Work (5,416 puan) tarafından soruldu

411,207 soru

12,377,426 cevap

42,946 kullanıcı

Kategoriler

...