0 oy
1,120 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,339 puan) tarafından
Kızlar konu abim ve yengem, abim yengemi 1 bucuk sene önce başka biriyle yazışırken yakalamış 2 3 defa kendi arasında kavga etmişler bir şey belli etmediler .

Abim şimdi bunu bize anlattı ben affedemiyorum olmuyor dedi

Bide o yazışmalar sonucu 4 yıldır bebekleri olmazken yengem hamile kaldı şimdi çocuktan da şüpheye düştük biz açıkçası 

yeğenim 1 hafta sonra 1 yaşına girecek dogum günü geçsin eşyani topla çocuğu birak git dediler ona 

Çok üzüldüm ya yeğenim annesine Çok düşkün bu durumda ben nerde nasıl duracağım bilmiyorum, suçu abime attı tabikide ilgisiz kalmış vs vs siz olsanız nasıl bir tavır alırdınız 

34 Cevaplar

+3 oy
(5,470 puan) tarafından
Bir çocuğu annesinden ayıracak kadar nasıl vicdansız olunur bilmiyorum. Rabbim kimsenin yanına bırakmaz yalnız
(3,339 puan) tarafından
En azından mahkeme kararı çıkana kadar bide dediğim gibi kötülemek amaçlı yazmıyorum ama babasının evi hiç müsait değil bir bebek için
(5,470 puan) tarafından
Canım o zaman abin ev açacak çocuğa ve anneye. Vallahi iki yakası bir araya gelmez.
(5,470 puan) tarafından
Ya da mesela çocuk abinin çıktı. O zaman ne yapacak yine mi çocuğu bırakıp git diyecek. Yani daha bir yaşında süt kuzusu. Kaldı ki yengenin anneliğinde de bi problem yok sanırım. O çocuğun psikolojisi için para değil annesinin koynunda büyümesi önemli. Kaldı ki sen de annesin bilirsin. Ben hep, her gece duama eklerim. Rabbim sen ana ile evladı birbirinden ayıranları lanetle diye. Ben gibi kaç kişi vardır düşün. Bu noktada çocuğun iyiliği için en ufak birşey yok. Kendinizi kandırmayın
(5,986 puan) tarafından
ya bide kendi aralarinda halletmisler cocuk falan olmus etmis buyumus suan niye hortladi mevzu size kadar yayildi da cocougu  birak git demeye kadar geldi is. abin affetmis ki cck yapmis. suanda mi konusuyormus
-Reklam-
+1 oy
(3,334 puan) tarafından
Yani yengenin yaptığı cok çok yanlış ama cocugu başkasından düşünmekte bir o kadar yanlış. Kadin onu kanıtlar asıl o sizin yüzünüze bakmaz şahsen abinizdense Rabbim yardımcınız olsun canım 
(2,169 puan) tarafından
Yani bence de 4 yıldır.korunmayarak mi olmadı çocukları
(4,178 puan) tarafından
Canım benim yalnis anlama ama yaftalamak en kolayı ( çocuğun başkasından olma durumu için yazıyorum) kafasi dağılınca dikkat başka bir şeye kayinca hamile kalmış olabilir Dr bile her zaman görev gibi yapmayın akışa bırakın vs diyor ya onun gibi denk gelmiş olabilir. Bu kadar ü
Uç boyutlarda birsey olma ihtimali olsaydı abin 1.5 sene bekleyemezdi.Siz soğukkanlı durun ve bu olayda mesafeyi koruyun bence.
(3,339 puan) tarafından
Testler çıkana kadar hem zaten kendi babasının evi de hiç müsait değil bir bebek için
(5,470 puan) tarafından
Hayır bir de benim anlamadığım hem çocuk benden mi diye şüpheye düşüyor hem de çocuğu bana bırak diyor.
(5,470 puan) tarafından
Düzgünce ayrı bir ev açsın o zaman abin. Yengen ve çocuk için. Bu kadar vicdansız olmayın
+1 oy
(338 puan) tarafından
Bebek annesine muhtaç yaşta. Ahlaksızlık etse de anneliği ayrı. Bebeğinden ayırmayın 
(3,339 puan) tarafından
Bilmiyorum artık kendileri karar verecek
(338 puan) tarafından
İnşallah o yavrunun hayrına karar verilir
+1 oy
tarafından
Çok geçmiş olsun.

Benim burada ilk dikkatimi çeken şey bebeği annesinden ayırmak istemeniz oldu. Cani ve sorumsuz olmadığı müddetçe ne olursa olsun bir anneyi evladından ayırmaya karşıyım. Evet belki baba evi çok da düzgün olmayabilir ama abinizin evladı üzerinde bir sorumluluğu var.

Başka bir ev açıp orada yaşamaları daha hayırlı olur. Zaten fıkıhta her ne kadar kadına nafaka eski eş olduğu için yoksa da adamın bebeğine bakan kişi olduğu için vardır. Yani hem çocuğa bakmakla yükümlü abiniz, hem de çocuğuna baktığı için o kadına da bir şeyler vermeli. Kimsenin hakkına girilmemeli.

Çünkü biliyorsunuz eski eşi diye verilen ve hakkı olarak gösterilen nafaka helal değildir. Adam boşanırsa eski karısına artık bakmakla yükümlü olmaz ama kadın, sadece evladına baktığı için bakıcı mahiyetinde bir ücret alabilir.
+1 oy
(494 puan) tarafından
İlgisiz bırakmışsa eğer yengen kadar abin de suçlu anasından ayırmak da büyük bir zalimlik 1 yaşında yavrucak. Yengenin yaptığı tabiki yanlış ama affetmek büyüklük en azından küçük bir bebek anasız babasız per perişan olmasın ortalarda yazık o bebeğe. O nun hatırı için  eğer yengen pişmansa sünger çekin. Ve erkekler aldattığında kadınlar çok da güzel katlanıp sineye çekiyor evlat hatırı için. 
0 oy
(129,596 puan) tarafından
cocugu birakip gidecekmi birakabilcekmi
(3,339 puan) tarafından
Evet bırakacak çünkü kendisini yermek için söylemiyorum çok çok fakirler sadece babası hayatta evleri yıkıldı yıkılacak yani orda çocuk bakılmaz elektirik çoğu zaman yok
kucucuk bebek kiz nasi dayanir ana yuregi ☹️ suphe dusmus icinize bi dna testi yaptirin durum netlessin
yazistigi kisi etrafinizdan birimi nasi bi yazismayla birlikte oldugunu dusundunuz hani cocuk sizden cikarsa gunaha da girersimiz aay zor bi durum yaa ☹️
(3,339 puan) tarafından
Tanıyormuş annemgil bende günaha girmek istemem ama 4 yıl çocuk olmadı tam yazışmalar çıkmış hamilelik te ortaya çıkmış zamanlama tuhaf inşallah böyle bir şey yoktur ama insanın aklına geliyor
test yaptiricakmisiniz bu supheylede insan cocukdan sogur
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Nasil ya cocugu birakip git abim guvenmiyosa bi dna testi yaptirsin sonuca gore hareket edersiniz
(3,339 puan) tarafından
Mecbur çünkü kendisini yermek için söylemiyorum ama sadece babası hayatta alkolik ve evleri yıkıldı yıkılacak yani orda çocuk bakılmaz
0 oy
(1,140 puan) tarafından
Abinin 1.5 sene beklemesi şaşırttı açıkçası . O zaman gostermeliydi yolu. Çocuk içinde şüphe etmeniz normal bence test yaptırın neler duyuyoruz neler. 
(3,339 puan) tarafından
Affetmek istemiş kendisi çünkü tam o anda hamile olduğu ortaya çıkmıştı ama demek ki affedemedi abim çok saf birisi ya çok iyi kalpli
0 oy
(4,495 puan) tarafından
Çocuğu anneden almak bırak git demek olmaz, hele ki abinden mi diye sorgularken çocuğu almak istemeniz hiç kabul edilir değil. Bunu o çocuğa da yansıtırsınız ister istemez. 
(3,339 puan) tarafından
En azından dna çıkana kadar yada mahkeme kime verecekse artık ozamana kadar
0 oy
(318 puan) tarafından
Aldatmanın affı olmaz bence ister kız olsun ister erkek. Benim yengem yapmış olsa Allah korusun elbette tavrımı koyardım. Ancak çocuk doğalı 1 yıl olmuş doğarken dna istenebilirdi. Yine istenebilir mi istenir dns
(3,339 puan) tarafından
Şimdi istenecek sanırım
0 oy
(4,178 puan) tarafından
Bu konu ile ilgili ağzımı bile açmam.Dogru yalnis neyse ne ikisi arasında.Sonucta yeğenim var ve bu evlilik bitsede ,yeğenimin annesi öyle böyle görüşme olacak.Yegenimi düşünür durduğum mesafeyi korurum.O çocuk büyüyecek günahı ile sevabıyla annesi ,yengeniz.Her zaman yuzyuze bakmanın yani sira hatalı davranış ve söylemler yeğeninizin hayatı demek.Abiniz öyle böyle artık kabullenir kabullenmez bosanir bosanmaz o kendi sorunu evladına ve size sicratmadan mümkünse sessizce bir karar verip yön alsın.

Ortada büyük bir hata var yok bu birseyi degistirmez alınan karara göre evladını düşünerek hareket etmek zorunda bu konuyu bu kadar dillendirmeninbir anlamı yok bence.
(3,339 puan) tarafından
Evet sanırım en doğrusu yüz göz olmamak
0 oy
(8,016 puan) tarafından
Dna testi yaptırın şüphe ediyorsanız yani abin şüphe ediyorsa
(3,339 puan) tarafından
Yapacak evet
(8,016 puan) tarafından
İnşallah abinin çocuğudur ya değilse daha kötü travma yaşar burayı da bilgilendir he merak ederiz
(3,339 puan) tarafından
İnşallah yazarim
0 oy
(993 puan) tarafından
Abin yanlış yapmış ya ilk yakaladiginda ayrilacakti ya da şimdi ayrılmayacak çocuk için DNA testi yaptırsın hem şüpheyle yaşanmaz
(3,339 puan) tarafından
Bu olaylar olduğunda hamileligi ortaya çıktı o yüzden sans verdim dedi test yapılacak evet
0 oy
(2,126 puan) tarafından
Üzüldüm canm rabbim kimsenin yuvasını bozmasın madem şüpheli DNA testi yapsın çünkü hangi anne bunu kabul eder çocuk nasıl dayanicak bir bebeğe bakmak kolay değil şimdi belki kabul ediyor ilerde zorluk cikarabilir. Ayrıca böyle diyince ne tepki verdi kabullendi mi hemen demedi mi benden bunu nasıl beklersin konuştum diye böyle bişey yapmadım felan gibisinden 
(3,339 puan) tarafından
Dedi yemin etti görüşme yok diye ama şüphe oluştu bizde baba evi hiç müsait değil bir bebek için bunu kendisi de bildiği için bisey demedi
(2,126 puan) tarafından
Hayırlısı olsun canm
0 oy
(332 puan) tarafından
Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun 

Ama çocuk çok küçük siz yeğeniniz için aracı olun anneden tamamen kopmasın annesiyle görüştürun sonuçta o ü doğuran o kadin 
(3,339 puan) tarafından
Amin bende daha şoktayım beklemiyordum yani
0 oy
(582 puan) tarafından
Adfedememis ama çocuk yapmış :) çocuk doğmuş 1 yıldır da bişey yokmuş. Bence abin bunu bahane ediyor. Kabullenememis olsa o gün bitirir üstüne bide çocuk yapıp 1 yıl da beklemezdi
(3,339 puan) tarafından
Hayır bu olay olduğunda yengem hamile cikmisti o yüzden şans verdim dedi
(582 puan) tarafından
Hayırlısı olsun haklarında
0 oy
tarafından
En büyük suç abinde. Madem unutamıyor ne diye affetti. Affetti ise gecmisini tamamen silecekti. Mahkeme bile bu durumda kadını haklı bulur çünkü üstünden zaman geçmiş ve abin onu affetmis. Çocuk konusuna gelecek olursak da şüphe insanı öldürür. Test yapılması en iyisi. Fakat mahkeme o bu su derken bayağı meşakkatli bir yol. Haklarında hayırlısı ne ise , o olsun. Bence sen olayların dışında kal. Sonra barisirlar falan suçlusu sen olursun. 
(3,339 puan) tarafından
Bu olaylar çıktığında hamile olduğu da ortaya çıkmıştı onun hatırına şans vermek istemiş
0 oy
tarafından
Anneye her zaman ihtiyaç duyar bir evlat DNA testi çıkana kadar abinin evinde kalsaydı abin sizde kalsaydı günah abine ihanet etmiş o çocuğa günah anne yüreği birde çocuğu ayirmayin annesinden DNA çıkana kadar çıkınca da devlete sığınsin devlet bakar ikisinede günahını şimdilik almayın Allah ıslah etsin 
0 oy
(2,183 puan) tarafından
Çocugun anneye ihriyacı var abin şüphe deyse niye bebeği bırak diyor DNA testi yapılır evleri kötü demişsin abin den ise o çocuk evini açar çocugu anneye verir kadına destek olur adamlık budur çocugu bırak git demek değildir
0 oy
tarafından
Adam şüphe ettiği çocuğu neden alıyor o zaman. DNA yaptırın netlessin ona göre adım atsın.  

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 476 göst.
26 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (276 puan) tarafından soruldu
+3 oy
38 cevap 777 göst.
+3 oy
6 cevap 200 göst.

408,406 soru

12,270,288 cevap

37,574 kullanıcı

Kategoriler