Biz eşimle ilk gebeliği öğrenir öğrenmez kız olursa ben erkek olursa o koyacak diye anlaşmıştık, erkek oldu. Sana yemin ederim çocuğu doğurdum ama hala ismi yoktu, o derece bulamadı. Ben de alttan alttan şu güzel bu olabilir gibi bir ton isim saydım ama nafile.
Sonra oğlumun dedesinin dedesinin adını koyduk, te 4.baba yani... Sonra ben bir öğreniyorum ki amcaları babası falan eşime hep bunu koy demişler o da koymuş. Neyse ki isim güzel de sıkıntım yok.
Eşimin babası da demez mi koymasaydınız küserdim diye. Zırt pırt küsen biri kendisi, küsünce de 1 sene konuşmaz. Umurumda olmaz yani hatta işime gelir.
Şimdi de bir daha olursa kendi adımı koyacağım diyor. Ben de eşim bana bunu söyleyince çok kesin bir dille "Ben ana baba ismi koymaya karşıyım, babanın adına gelene kadar benim merhum babamın adını koyarım. Hem başkasının benim çocuğuma isim koymasına da karşıyım. 9 ay ben çekiyorum ismi başkası koyuyor, oldu canım. Ayrıca zaten soyadı senden, bırakın da ismini ben koyayım." Dedim, babasının lafını ciddi değilmiş gibi şakaya vurdu.
Ama ben biliyorum ciddi olduğunu. Oldu ki yarın bir gün 2.gelir, yüzüme karşı desin adını benim adım koyacağım diye, Rabbimin izniyle susmam. Çok istiyorsan 1 tane daha yap derim. 7 evladı var Allahtan korksun.