0 oy
322 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (236 puan) tarafından
Gittiğim yerlerde tuhaf  insanlar oluyor ayriyetten başka misafir olarak ama tanıdığim insanlarda .Yani nasıl desem herkeste bı özgüven onları pohpohlamızı bekliyorlar resmen,kendilerini ,çocuklarıni övmeler.(Bekarken ben hep etkisiz elemandim ,kimsenin görmediği )Maşallah herkes çok başarılı ,çok bilgili Resmen herkesten nefret eder oldum zorla gülüyorum yüzlerine .Babamin surekli olarak sanki millet aç kalıyormuş gibi anneme herkesin içinde hemen biseyler getir şunu yap ,bunu et ,makarna mi olur misafire vs ,sürekli bir gergin ortam .Annemin bana karşı tavırları sen sonra ye demesi mesela bugün biraz dokundu.Hep bir sinir ,stres yıllardır böyle .... Sırf torunlarını görsünler diye gidiyorum.Annemdir kimseye gücenmem, küsmem.Bayramlar bende hep bı kalp kırıntısı yine de.Sadece size içimi dokmek istedim :)

6 Cevaplar

0 oy
(1,029 puan) tarafından
Evine gelene hürmet babanın yaptığı annenin yaptiği da misafir doysun da kızım biz sonra da yesek olur bunlar normal geliyor bana yani sizde yok sadece belki de çoğu ev böyledir 
(236 puan) tarafından
Hayır bn kimsede o kadar gerginlik görmüyorum gittiğim yerlerde herkes gayet sakin o kadar da takmiyolar kafaya Allah ne verdiyse .Babamın yaptığı daha farklı bağırıp cagirmalar insan içinde
(1,029 puan) tarafından
İşte her insan bir değil ki kuzum bende bayramları sevmem Allâh affetsin ben kalabalığa gelemiyorum ondan yoksa diğer şeyler oluyor ya
(236 puan) tarafından
Bayram degilde sanırım bu insanlar yüzünden böyleyiz
-Reklam-
0 oy
(13,416 puan) tarafından
ben de sevmem, akrabalarımın da çoğunu sevmem. sırf bayram diye bir araya gelmekten hoşlanmam.

misafir ağırlarken o evse stres varsa hiç gelemem benim banam da öyle, şeker getir çay getir, sor kahve içer mi. e bir dur adam karşında 10 yaşında çocuk yok yani
(236 puan) tarafından
Stresle gecmiyo bayram valla artık bitsin de normal güne dönelim istiyorum.Kimseyi de görmek istemiyorum işte yaslilar gitmeyince de olmuyo
0 oy
tarafından
Şimdi evime geldim evde misafir gele Gide bişey kalmamıs evime aç geldim benim için sorun değil misafirlerimiz doysun kendimizi laf ettireceğimize kendimiz aç kalırız daha iyidir
(236 puan) tarafından
Ya hayır tabiki de yesinler başımızın üstünde yerleri var hep bı gergin ortam sakin sakin geçmiyor hiç bı bayram
0 oy
(8,342 puan) tarafından
Abartiyorsun canım bence kimse 4 4 lük deil illaki olur karmaşa tadını çıkartmaya bakotoritel galiba babanız biraz 
0 oy
(2,667 puan) tarafından
Ne olursa olsun evime gelen misafir her zaman önceliklidir ki öyle de olmalı zaten ev sahibi olarak yer yoksa vs sonra da yenir ama misafirler her zaman gelen insanlar değil heleki bu bayramsa hizmetler daha çok oluyor bugün mesela annemler ve dayımlar geldi çoluk çocuk vs önce çocuklata sofra kurdum yediler vs sonra dayımlara hizmet ettim önce siz oturun yiyin dedim öyle olmalı çünkü saygı denen bişey var siz biraz abarttmışsınız 
(236 puan) tarafından
Hayır anlatamadım sanırım misafirin yiyip yememesi ,ya da benim yemem önemli değil.Ben zaten bebek için oturuyorum sofraya yediriyim vs diye kendim yiyecegimden değil kenarda da otururm  .Fakat hep bı gerginlik var anın tadını çıkarmayı ,sakin sakin Allah ne verdiyse sofraya dizmeyi seviyorum.Hemen herşey olsun diye insanların içinde bagirisip çığrısmak bana göre değil.bu misafire de yansıyo .Yani onlarda bı garip bakiyolar .Sanki hazırlamiyomus, istemiyormusuz gibi bir algı olusuyo Misafirde de .Onu anlatmaya çalışıyorum
0 oy
(2,202 puan) tarafından
Ben de sevmiyorum. Normal günde birbirlerinin arkasına atarlar tutarlar kuyularını kazarlar bayramda canım cicim. Iki yüzlülük resmen. Bir de kendime normal zamanda yapmadigim yemeği hizmeti misafire yapmak istemem. Benim ailemde öyleydi. Herkes bize gelirdi ama herkes. Onlara hizmet yemek , çay, meyve, tatlı biz küçükken annem her şeye tek başına koşardı canı çıkardı kadının neredeyse 24 saat uyumazdı. Biz büyüdük bizim de canımız çıkardı bulaşık makinesi de yok o zamanlar. Su kaynat Elinde yıka kurula kaldır. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer diye bir söz var biz de her defasında ziyafet sofrası hazırlanırdı biz de hizmetçi tabi. Ya adamlar ellerini yıkamaya üşenirdi tabağa bir tane köpüklü bez bir tane de normal ıslak bez koyardık ellerini temizlerlerdi. O zamanlar ıslak mendil nerde.
(236 puan) tarafından
Gidip yikasinlar ellerini bı zahmet ya bu ne böyle .Resmen kabullendirmisler bize herşeyi .Sesimiz çıkmamış maalesef eskiden böyleydi .Ve ben asla eskiye özlem filan duymuyorum .Şimdi daha çok gözüm açıldı.kimse  sizin bizim için bu saydiklarini yapmaz .Yapmiyolar da zaten .kendimi yiyip bitiremem kimse için . Bı kere geliyoruz dünyaya .Misafirse de misafirligini bilsin
(2,202 puan) tarafından
Biz de bir yere gittiğimizde tok gider ac kallardık. Bize yerinizden kalkmayın, koşmayın, yaramazlık yapmayın bir ton laf sayalardı. Nasıl uslu cocuklardik oysa ki. Ama kendilerinin  çocukları her geldiğinde ipinden boşalmış dana gibi kostururladi evin içine ederlerdi. Kimse de ses çıkarmazdı. Hiç sevmem misafiri ben. Anne baba kardeşler hariç.
(236 puan) tarafından
Aynen öyle o çocuklar daha kıymetli biliyo musun? Ve şuan belki daha iyi konumdadirlar o özgüvenle muhtemelen iyi biseyler yapiyolardir.Ben maalesef çok içime kapanık oldum insan içine giresim gelmiyor.Hic bı şekilde kimseyle muhatap bile olmaya çekiniyorum.Kendi çocuğuma bana yapılanı yapmak istemiyorum benim gibi olmasın gözü açık olsun .umarım bunu başaranilirim

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 482 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 640 göst.
0 oy
13 cevap 657 göst.
31 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde egc01 (626 puan) tarafından soruldu

411,020 soru

12,371,028 cevap

42,407 kullanıcı