0 oy
463 göst.
Diğer kategorisinde (644 puan) tarafından
Kızlar kurban etini çocukluktan belli yemiyorum daha doğrusu tavuk harici kırmızı et yemiyorum vejeteryan değilim fakat çocukken babam gil koyun almışlardı bende ona bakıyordum ot filan veriyordum ona boncuktan kolye bile yapmıştım kesilince çok üzüldüm dilim tutuldu konuşamadım doktora filan götürdüler aşırı üzüntüye bağlı dili tutukluk yapmış ilaç filan derken zamanla kelimeler dökülmüş şimdi her kurban bayramı kötü olurum üzülürüm bunu hala atlatamadim varmı böyle hikayesi olanlar 

8 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Allah emretmemiş olsa asla kıyar miyim sırf zaten kurban garibanın bayramı et yemeyenler et yiyecek diye çok seviniyorum. Ama kendini kesenlere veyahut kesemeyip hayvana eziyet çektirenlere kızıyorum.

 Ben de öyle aman aman et sevmem ama ayda bir de yemek lazım vücudumuzun ihtiyacı var. Kırk gün yemeyenin aklından şüphe edilir. Kırk gün üst üste yiyenin de kalbi katılaşır/ ölür yani her şey kararında olmalı.
(4,938 puan) tarafından
Ya nuraycım sana bir şey soracam. 40 gün hayvansal gıda orucu tutan insanların kalp gözü açılırmış. Zamanında iki arkadaşım tutmuştu. :) (malum cemaattendiler)
Bunun dinde doğruluğu var mı?
(1,806 puan) tarafından
AA bende ilk kez duydum bekleyim şurda ama bence uydurma gibi
tarafından
Evet doğru riyazat deniliyor dur bak şöyle misâl vereyim kızıl goncalari hiç izledin mi orda Cüneyd karakteri sürekli kayboluyor tayyi mekân yapıyor bunun için kişinin manevi olarak güçlü olması lazım vesveselerinin olmaması lazım. Yani vücut için Demir vitamini çok önemli tamamı ile düşerse zaten kişinin aklından şüphe edilir denmesi şuna da dalalet ediyor mesela Demir ve bakır vücutta eksikken şeytan çok vesvese verir açık açık konuşur. Ki bizzatihi bu durumu yaşadım. Psikolojik rahatsızlıkları olanların sen de bilirsin ki demir ve bakır değerleri düşük olur. Zülkarneyn aleyhisselam da yecüc ile mecüc'e Demir ve bakırı eriterek set yapmıştır.  
Vücutta demir ve bakır yüksek olduğu zaman şeytan o vücuda kolay kolay vesvese veremez. Yani şimdi bundan bahsederek şunun algılanmasını istemiyorum yani 40 gün et yemedi vücudundaki Demir depoları boşalmaz çünkü Allahu Teâlâ her Bir hücrede 40 gün boyunca aç kalsa da yetecek kadar rızık yaratmıştır. Ama mesela şunu bilmiyorum riyazat yapıldı ondan sonraki beslenme nasıl olacak izlediğimiz dini dizilerde ben Hacı Bayramı veli'yi izlemiştim o da kendi başına yapıyordu lâkin bağırsak düğümlenmesi olmuştu bunu yaparken de bilinçsiz insanlardan uzak yerlerde yapılmamalı hakikaten bir mürşidi olmalı kişinin hem mürşidden kastım şu an onu irşad edecek bu konuları anlatacak bir öğretmeni olmalı yoksa kendi başına yapılacak bir şey değil kendi başına yapılır mı yapılır en iyi mürşid ilimdir açar okur öğrenirsjn yaparsın. Çünkü kırk gün odaya kapanıp ilişkisini insanlar ile kesiyor sürekli zikir ile meşgul oluyor kalp elbetteki Cenabı Allah ona manevi kapısını açar.

Vefa ya gittin mi bilmiyorum orda mezarlıkta çilehane var sadece kuru ekmek ve su ile oruç tutularak nefsi terbiye ediliyor eskiden böyle çoğu camilerde külliyeler de bu odalar var şuan çoğu kitli vaziyette lâkin halkın içinde hakkı bulmak mühim olanı bununla âlâkalı da iki kardeşin hikayesi var biri ayakkabıcı diğeri çoban onu bilmiyorsan okumanı tavsiye ederim.
Herkes kendi nefsindeki eksikliği bilir yani nefsinin nelerden hoşlandığını bilir o sebepten bu yapıldığı zaman şeytan tam olacağı esnada oradan yakalar böylelikle bir türlü o makama ulaştırmaz ulaşan kişi zaten Allah dostu oluyor.
Yani kadınlar daha çabuk erkeklerden bu mertebeye ulaşabiliyorlar erkekler 40 senede Allah dostu olabiliyor kadınlar 40 günde Allah dostu olabiliyor ama bir günde de kaybedebiliyorlar yine hep nefisle âlâkalı şeyler aslında gene Riyazata da gerek kalmadan kişi gerçekten iyi bir insan ise yani kötü huyları yoksa çok yiyip de nefsini azdırmıyorsa çok yemek kalbi öldürür deniliyor ya o kişi manevi olarak bir şeyleri görür görmekten ziyade şöyle düşünebiliriz aklının olayları daha iyi kavrayabilmesiyle ve neden sonuç ilişkisine daha iyi cevap vereceği için ona göre davranmasıdır. Zaten iyi insan, kötü insan aslında tüm mesele bu iyi insan çok yemez yedirir paylaşır şatafatlı hayat sürmez uyurken bile Allah Allah diye zikreder zaten bu kişinin kalp gözü açıktır paylaşmayı bilen herkes hissi olarak kalbiyle haraket eder.
tarafından
MaşaAllah ne güzel yazmışsıniz
(4,938 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim ☺️
-Reklam-
0 oy
(2,786 puan) tarafından
Valla canım bende bir kere kesip eve getirdiler çuvalın içinde ağlayan ineğin gözü vardı bir daha ağzıma sürmedim 
(644 puan) tarafından
O tranva yıllar geçsede unutulmuyor canım
(2,786 puan) tarafından
Evet küçüktüm görmüştüm hayla yiyemiyorum
(644 puan) tarafından
Bende öyleyim
0 oy
(2,804 puan) tarafından
Ben yiyorum ama Kurban Bayramı zamanları genelde ınstagram'a falan pek girmemeye çalışıyorum Bu gözünden yaş gelen kurbanları gördüğüm zaman çok üzülüyorum Allah'ın zoruna gitmesin bazen diyorum keşke böyle bir şey olmasaydı
(644 puan) tarafından
Onu inan bende diyorum da işte dinen uygulanıyor
0 oy
tarafından

Valla her kurban kesilişini izliyordum löp löp götürüyordum :D

(644 puan) tarafından
(⁠•⁠‿⁠•⁠)(⁠•⁠‿⁠•⁠)
(7,509 puan) tarafından
Seni gidi Mor Vampir seniiiiiii :))))
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Benim eşim de 4-5 yaşlarındayken zorla kurban kesimi izletmisler. O da tiksinmis hiçbir şekilde et yemiyor. Bir de küçükken zorlamislar fazlaca ve daha da tiksinmis. Babası hala psikolojik baskı yapıyor. Bırak eti et suyu olan pilav bile yemezdi. Terapi aldı bir ara yavas yavaş yemeye başladı ama terapiyi yarım bıraktı, şimdi de kendisini zorlamiyor. 
tarafından
Valla insanlar et konusunu abartıyor yani altı üstü yiyecek yani
(644 puan) tarafından
Atlatmış o zaman ne güzel
(1,740 puan) tarafından
Kime diyorsunuz abartıyor diye anlayamadim. Etten tiksinenlere mi yemiyor diye baskı yapanlara mi?
(644 puan) tarafından
Eti herkes yemiyor maalesef yiyecek evet herkesin tercihi saygı duymak lazım onada
tarafından
Yok kız sana demedim genel olarak dedim çocuklar için evet çok değerli olabilir de büyükler için ne bileyim abartılıyor
(644 puan) tarafından
Saygı duymak lazım canım herkesin kendi fikri :))
(1,740 puan) tarafından
Çocukluktan gelen travmalar büyüyünce birden kaybolmuyor ki
(644 puan) tarafından
Shz aynen öyle canm
tarafından
Doğrudur canım ben çok severim kesim işlemi izlemeyi :D erkek gibi büyüdüm
0 oy
(604 puan) tarafından

Ay dün eşim bizim kurbanlığı keserken ayaklarını tutturdu bana da içim gitti ama eti çok seviyorum yedim vallahi napayım :(

(644 puan) tarafından
Afiyet olsun fakat kesildikten sonra 24 saaat bekleniyor diye biliyorum sağlık açısından
(604 puan) tarafından
Beklettik canım dün kestik bugün yedik bizde. Eşimin kendi işi zaten hay.vancılık
(644 puan) tarafından
Afiyet olsun canım(⁠✷⁠‿⁠✷⁠)
(604 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Bende hayvansal ürünleri tüketmiyorum sevmiyorum. Belki çocukluktan kalma travmadır bilmiyorum. Midem kabul etmiyor.
(644 puan) tarafından
Bende sadece beyaz et o kadar oda gebe iken başladım bebek gelişimi için
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Benim annem bı.kere kesklirken görmüş evin önünde şuan canlı gördüğü hayvanı yiyemez balık tavuk kuzu dans farketmezsizin görmedi mi hayvanı yiyor ama eğer görürse asla yemez hele kesklirken denk gelsin etine bile dokunamaz
(644 puan) tarafından
Et hariç tavuk balık işte benimde
(4,589 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun bacım zor iş vallahi
(644 puan) tarafından
Alıştım artık sadece kurban bayramımda kötü oluyorum o kadar
(4,589 puan) tarafından
İster istemez olursun tabiki

İlgili sorular

+1 oy
34 cevap 890 göst.
25 Ağustos 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 476 göst.
20 Haziran 2023 Aile kategorisinde Pasaninannesi44 (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 444 göst.
11 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,279 puan) tarafından soruldu

399,778 soru

11,958,191 cevap

36,124 kullanıcı

...