Öncelikle rahat giyin eğer kapaliysan pantolon, tunik giyin. Ellerini sık sık yikaman gerekebilir diye gömlek giyme. Resim çekilebilirsiniz ona göre tatlı şeyler giyin. Ayakkabını spor al ve ben pikniğe gidince yanıma mutlaka terlikle alırım. İhtiyacım olunca kullanırım. Islak mendil ve peçete almayı unutma. Bana kalırsa karton bardak ve plastik kullan at saklama kapları oluyor onlardan alabilirsin. Çünkü iki çocukla ve günün yorgunluğu ile dönüşte eşyaları taşımakta ve toplamakta zorlanabilirsin.
KAHVALTI İÇİN:
Peynir, zeytin , salatalık, domates, haşlanmış yumurta, patates kızartması, sigara böreği yapabilirsin.
Çocukların için ara öğün olarak ekmek arası yapabilirsin. Peynir , salatalık, salam koyabilirsin. Veya bimden hazır alabilirsin.
ÖĞLEN İÇİN:
Peynirli veya patatesli börek , patates salatası klasik kek yanına da ayran veya 1,5 lt kola alabilirsin. Az bir şey mercimekli kofte de yapabilirsin.
AKŞAM İÇİN:
Sarma dolma ve içli köfte yapabilirsin.
Bir de akşama kadar kalacaksınız buzluğa su koy. Ayran ve kola alacaksanız eğer onları da buzluğa koy öğlene kadar erir zaten serin olur.
Bir de ben evden bulaşık götürünce deterjan , sünger ve ellerimi yıkamak için sıvı sabunda alırım. Yedek poşet koy hem çöp için kullanırsın hemde eşya koydukların yırtılırsa zorda kalmazsin.
Çocuklarına yedek kıyafet koy. Altınıza sermeye kilim al. Çocukların uyursa yastık ve küçük minder al üstünü örtmeye ince muslin bez al. Oyuncak ve top alabilirsin çocukların için.