0 oy
236 göst.
Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından
Hanımlar merhaba 33 haftalık gebeyim bursa sehir hastanesine gittim şimdiye kadar ilk gebeligim ve çok korkuyorum doğumdan acaba doğumu özelde mi yapsam sizce hangisi daha mantıklı devlet mi özel mi ? 

13 Cevaplar

+4 oy
tarafından
Ben kesinlikle özel diyorum.

"O parayı başka bir şeye harcarsın" sözüne hele hiç katılmıyorum. Eee işte harcanacak zaman böyle zamanlar değilse ne zaman ? Bir kadın kaç kere doğuruyor zaten ömründe. Hiç mi canınız tatlı değil? Biraz kendinize değer verin. 

Vajinal doğumlar özel hastanede doktor tarafından yapılır. Devlet Hastanesi'nde ebeler girer, doktor girmez.

Özel hastanede sancı odası vardır, TV falan karşında, eşin yanındadır. Devlet Hastanesi'nde eşin olmaz, tek başına ne çektiğini anca sen bilirsin. 

Sezaryen düşünürsen ( Ben kendi isteğim ile oldum) hiç zorlamazlar. Anestezi türüne de sen karar verirsin.

Devlet Hastanesi'nde afedersin bir tarafın yırtıla yırtıla ağlasan , yalvarsan da ( eminim normal doğumda pek çok kişi yalvarıyor) yine de acıyıp sezaryene dönmezler. ( Fiziksel komplikasyon yoksa).

Valla kardeşim sen bilirsin. Çok fedakar olmak, çok düşünmek evin içinde prenses yapmıyor. Doğumda sana sonsuz saygı duyulurken, çok değil birkaç ay sonra demek istediğimi anlayacaksın. 
(1,223 puan) tarafından
Yorumunu okurken yine travmalarım depreşti. Şimdi ki aklım olsa kesinlikle özelde doğum yapardım. Tek başıma saatlerce sancı çektim. Bir türlü doğuramadım sezeryana alın diye yalvardım resmen kimse takmadı. 2 yıl oldu hala aklıma geldikçe ağlıyorum. O kadar dikişim oldu 2 ay oturamadım. Bir daha doğurmayı düşünmüyorum ama düşünseydim kesinlikle özeli tercih ederdim
tarafından
Ayy tahmin edebiliyorum. Normal doğum her kadına göre değil maalesef. Ben kendi isteğim ile sezaryen oldum, gözümü kapattım açtım , bir baktım her şey bitmiş. Kolaydı. Tabii ki sonrasında ağrım olmadı değil ama inanın bir saat ağrı çektim, sonrasında serumlar ile tamamen kesildi. Birkaç hafta hareket kısıtlılığı oldu ama o da abartılacak boyutta değildi. Hastaneden yürüyerek çıktım , basit yerlere üçüncü dördüncü gün gidebildim. Bilmiyorum benim canım tatlıdır, ona rağmen kolaydı diyorum. Güzel anımsıyorum.
Para böyle zamanda gitmeyecekse ne zaman gidecek, o paraya koluma bir bilezik yapsam, yine yarın bir gün hane içinde harcanacak. Zaten çok ince düşünceli kadınların değeri de bilinmiyor. O nedenle imkanı olan direkt özelde doğum yapsın diyorum. Muayeneler fark etmeyebilir ama doğum çok fark ediyor.
-Reklam-
0 oy
(14,926 puan) tarafından
valla bana göre ikisi de aynı imkan varsa özel yoksa devlet 

ben devlette doğurdum kızımı oğlumu da devlette doğuracağım tek farkı ilgi alaka 
(55 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Ben son haftama kadar özele gittim ani durum oldu devlette doğum yaptım sadece ilgi alaka biraz fark eder onun dışında doktorlar iyi yanı nerde olduğuna da bağlı kişisel tercih tamamen canım ben nazım geçsin kafam rahat olsun diye özel istedim nasip olmadı devlette de şükür bir sorun yaşamadım 
(55 puan) tarafından
Hayirlisi olur insAllah benim için de
0 oy
(105 puan) tarafından
Bence özel rahat ve temiz ilgili alakalı olunuyor rahat oluyorsun ağrın olunca yanına cagira biliyorsun devlette azar isitiyon kalabalik rahat olamiyorsun çok özel anın mahfoluyor tabi imkanın varsa 
(55 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için
0 oy
tarafından
Ben özelde yaptım bi daha olsa devlette yaparım çünkü devlet hastanesini de çok ovuyolar eğer iyi bi hastane bulursan devlet derim ama mesela bi aksilik oldu diyelim özelde kendini savuna biliyosun ben oğlumla ilgili sorum oldu hastaneyi birbirine kattım hiç bişey diyemediler en üst yetkililer geldi susturamsdilar devlette öyle bi imkan biraz zor 
0 oy
(442 puan) tarafından
Bende 3.dogumuma kadar devlet diyordum ama 3.dogumumda ölümden döndüğüm için hastane yüzünden özel diyorum canim
0 oy
(7,528 puan) tarafından
Özelde yaptım yine olsa yine özele giderim ordaki ilgi alakanın fazla olması inkar edilemez daha bu sabah kızımı hastaneye götürdüm bir kadın karnı burnunda sezeryan günü almaya çalışıyor o diyor oraya git bu buraya en son 4. Sezeryan biz yaptıramayız üni hastanesine git dediler kadına yazık yolda doğuracaktı 
0 oy
(2,537 puan) tarafından
Doktor ve ebeler nerde iyiyse orda doğur canim.bazilari kırk dogurtur bazıları şefkatle yaklasir.devlet şans meselesi iyi arastirman lazım cevrenle konus komşu olur çalışanlar olur temizlikciler falan sor onlar daha iyi biliyor
0 oy
(55 puan) tarafından
Hepinize çok teşekkür ederim şunu anladım yzadiklarinizdan devlettekilerin iyiyse orada olabilir ama oda sans meselesi .
0 oy
(4,604 puan) tarafından
Diger onemli hastaliklarda devlet ama dogumda kesinlikle ozel. Iki normal dogum yaptim ozelde, doktorumda iyiydi cok rahatti. Bir tane mecburi dusuk sonrasi kurtaj islemi icin acil kadin doguma gittim devlette aman Allahim. Dogumda bu kadar zorlanmadim. Canli canli yaptiklari gibi sikayet edince de seni is gibi gordugu icin duyarsiz ve kabalar. Dinlenme odasinda dogum yapan kadinin sesini duyuyodum ne azarlamalar. Ikinciyi devlette doguracaktim kurtaji orda olunca direk kactim. He her devlet boyle degil tabi ama dogumda geneli boyle.
0 oy
(388 puan) tarafından
Devlet e de gittim kontrol için ağzıma sctiklri için özeli tercih ettim.iki oğlumda da.susn üçüncüyü bekliyorum yine ozeldeki doktorum a gidiyorum dogumfa da inşallah özelde olacagm
0 oy
(2,182 puan) tarafından
Devlet mi aman aman almayım valla gözümü korkuttular tabi her doktor aynı değildir ama yok bacım doğum en özel an kimseyi istemedim yanmda eşimle kaldık hastanedeki ilk gecemizde eşim beni yürütürken bebeğimize hemşire gelip baktı hani sana prenses liği yaşatıyotlar bence ilgi alaka bir kadın kaç kere o duygu da rahat edecek ki
0 oy
(675 puan) tarafından
İlk kızımda 34 haftaya kadar özele gittim sorna bursa şehire geçtim sırf para kızıma kalsın diye ama doğum yapacağım gün bana bu bebeğin daha 1 ayı var diyip alay edercesine konuştular hatta post açmıştım zaten sonra kendi doktoruma gittim aynı gün doğuma alındım kızım anne karnında gerileme yaşamış ve suyum azalmıştı 

Ama oğluma direk herseyi özelde oldu riske atmadım hic bir şekilde eğer imkanın varsa özele git para ile doğum yapıyorsun ama ona göre muamele ediyorlar en azından 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 183 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sebnem (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 593 göst.
+3 oy
9 cevap 122 göst.

413,784 soru

12,455,437 cevap

46,464 kullanıcı

Kategoriler