0 oy
537 göst.
Diğer kategorisinde (36 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar arkadaşlar sizden Bi konu hakkında fikir almak istiyorum ben 22 yaşındayım 4 yaşında oğlum 3 aylik kizim var 17 yaşında görücü usulü olarak evlendirildim okulu bırakmak zorunda kaldım ama şuan çok ama çok pişmanım eşimle zaman zaman anlaşamıyoruz 31 yaşında kendisi ama cocuklarim için katlanmak zorundayım ailemde sahip çıkmıyor ama tabiki bunu eşime belli etmiyorum sormak istediğim aciktan liseyi bitirsem 4 yıl 26 yaşında lise bitmiş oluyor sonra paramedik 2 yıllık universete bölümü bölümü varmış onu okusam 28 yaşında oluyorum sizce Bi meselek sahibi olabilirmiyim evlatlarıma kendime yeni Bi hayat kurmak istiyorum kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum sizce olabilirmi bebeklerim çok zor bebekler gün içinde çok zorlanıyorum ama Bi şekilde çalışırim derslere aciktan okuyan varmi aranızda lütfen bilgi verirmisiniz bana

26 Cevaplar

0 oy
(2,707 puan) tarafından

60 yaşında bile meslek sahibi olanlar var neden olmasın ben bir doktora gitmiştim konudan konu açılınca annesi 55 yaşında 2 üniversite bitirmiş çok şaşırmıştım ama sonra hep duyunca neden olmasın dedim bence ümidini yitirme oku derim ben yaşa takılma 

(36 puan) tarafından
Haklısın cnm
-Reklam-
0 oy
(5,501 puan) tarafından
Boyun kaç? Mesela en az 25 kiloyu 4 kat yukarı çıkarıp indirebilir misin?

Paramedik olmak için bazı şartlar var. Bildiğim kadarı ile yaş sınırı var diye biliyorum. 
(36 puan) tarafından
Yas siniri yokmuş cnm artik onu araştırdım boyum 1.60 25 kg çıkarıp indiririm
(5,501 puan) tarafından
Ben hemşireyim ikinci üniversitemi 35 yaşında okumaya başladım karnı burnunda okudum hem de. İstenince yapılamayacak hiçbir şey yok.
0 oy
(187 puan) tarafından
28.5 yasinda paramedik(ilk ve acil yardim okumaya basladim ikinci üniversitem oldugu icin 1.5 yılda bitirdim suan 30 yasindayim ve yeni mezun oldum hiç birşey icin gec degil oku bitir kolunda altin bileziğin olsun hayat ne getirir bilemezsin 
(36 puan) tarafından
Yani olabiliririm inşAllah demi
(187 puan) tarafından
Tabi ki
0 oy
tarafından
Açıköğretimden lise okumak hiç zor değil. Öncelikle onu bitirin. Gerisini sonra düşünürsünüz. 

Paramedik bölümü için örgün üniversiteye gitmeniz gerekir. Ben örgün üniversite okurken evlendim (4 yıllıktı ama son senemdi) zor gelmedi ama çocuklarla kolay olur mu bilmiyorum. Bence bu kadarını zaten şimdiden düşünmeyin. Öncelikle liseyi bitirmeye çalışın.

Gayet gençsin. Her şey olur.
0 oy
(3,574 puan) tarafından
Genç bir kadının böyle düşünmesine çoook sevindiim. 

Elbette olur neden olmayacakmış. Kadın isterse dünya değişir. Bir sürü örnek biliyorum böyle say say bitmez. 

Yolunuz bahtınız açık olsun. 
0 oy
(4,531 puan) tarafından
Mesleğim var yüksek lisansımı yaptım, 12 yıl aktif çalıştım sonra çocuk vs başka işe yöneldim, 36 yaşımdayım şu an ve aklımda bir bölüm var ve okumayı düşünüyorum. Eğitimin yaşı olmaz bana göre ki sen daha çok gençsin. 
(498 puan) tarafından
Hangi bölüm içime merak düştü nedense ben de düşünüyorum bir bölüm daha okusan ama kpss yi de es geçmemem gerekiyor
0 oy
(3,391 puan) tarafından
Benim eşim lise terkti kızıma hamile kalınca okumaya karar verdi şartlarımız daha iyi olsun diye  ozaman 27 yaşındaydı lise bitti sonra da dört yıllık üniversite okudu şu an hastanede sağlık memuru 
0 oy
(4,452 puan) tarafından
Çok güzel bir düşünce mutlaka okuyun burda bazı postlarda çalışmaya karşı insanları görüyorum hatta eş parası yemenin gururunu yaşayanları bile gördüm. Kesinlikle her kadının kendi ayaklarının üstünde durması gerekiyor eş ne kadar iyi de olsa hayat bu karşımıza ne çıkacağı belli olmaz. Sonra gidecek yerleri birikimi olmayıp ya da ellerinde mesleği olmayıp eşinin her türlü eziyetine katlanan kadınları çok görüyoruz. Anladığım kadarıyla eşinizle sorunlarınız var hiç bir şey için geç şimdiden başlayın 28 yaş çok geç bir yaş değil 27 yaşında memur oldum ben 
0 oy
(2,832 puan) tarafından
Knsallah okursunda meslek sahibi olursun benimde pismanligi bu konuda
0 oy
tarafından
29 yaşındayım 2.üniversite okumayı düşünüyorum. 28 yaşına geldiğin zaman emin ol yaşlanmış hissetmeyeceksin. 

Ailen arkanda olmuş olsaydı seni çocuk yaşta kart adamla evlendirmezdi zaten. 

Böyle insanların Allah bin bir türlü belasını versin inşallah, kızlarının hayatlarını maf ediyorlar .
0 oy
(1,489 puan) tarafından
Burda yaş önemli değil senin kararlılık seviyen önemli kaç yaşında olup okuyup bitirenler var 
0 oy
(3,378 puan) tarafından
Canım paramedik mezunuyum iş imkanları zor. Tibbi sekreter aciktan yazdım onu da kazandım yurt dışına gelince bıraktım. Evde bakım şu an rövanşta her sene atanması artan bölümler değişiyor. Yasin da büyük değil geçte değil. Her zaman yapabilirsin ben 2016 da bir bölüm kazanıp 1 sene okuyup bırakmıştım paramedigi 2019 da kazandim bitirdim dereceyle ama imkanlar zor atanmak için ozeller de insani çok fazla kullaniyor
0 oy
(85 puan) tarafından
Lise mezunu bile olsan , güvenlikçi olabiliyorsun , bekçi olabiliyorsun tabi boy kilo kriterine sahipsen . Ve aldıkları ücret de iyi yani 45 binden başlıyor . Yapabiliyorsun açıktan oku en azından elinde bir diploman bulunsun ilerde ne göstereceği Allah bilir . Şimdiden belediyelerin açtığı kurslara da gidebilirsin el işi örgü dikiş vs vs öğrenip , serfika alabilirsin . Ve ogrendiklerini satıp para kazanabilirsin , yada bir yerde ilerde dükkan acabilirsin serfikan sayesinde
0 oy
(567 puan) tarafından
Genelde o yaşlarda meslek sahibi olunuyor zaten arama şu bu anca oluyor neden geç olsun ki oku bence 
0 oy
(4,337 puan) tarafından
Ben okurken bolumumuzde 50 yasinda hemde bolumu birincilikle bitiren abla vardi. Babam universiteyi 50 yasinda bitirdi. Tabi ki okumanin yasi yok, istiyorsan yap yasin cok genc daha.
0 oy
(292 puan) tarafından
Benim ilköğretimden böyle bir arkadaşım vardı. Lise felan okutmadan evlendirdiler. Kızı 5 yaşlarındayken lisesini bitirdi sonra laborantlık kazandı onu bitirdi sonra kpss ye hazırlandı ve atandı. Çocuklara bakacak biri varsa hiçbir şey imkansız değil. Ne demişler zoru başarırız imkansız biraz zaman alır :)
0 oy
(6,910 puan) tarafından
Hiçbirsey için geç değil yeter ki işte bence okurken de çalış elinde maddi imkanın olsun 
0 oy
(1,995 puan) tarafından
Eşimin kuzenini var onun kocası enişte gibi oluyor adam 4 çocuğuyla eve bakıyor falan okumjş kazanmiş şuan radyoloji bölümünde memur ve 45 yaşında gerisi sen düşün geç değil şuan bende çalışıp üni hazirlacam 

Sen 18 yaş üstü olduğun için iyi puan alırsam 2.5 yada 3 yılda biter lise 

Bende lise açıktan okudum ondan biliyorum
0 oy
(19,777 puan) tarafından
Kizzzz yasinndaha küçücük. Kesinlikle oku çalış. Herşeyi yaparsın Allah'ın izniyle yeter ki isteğin olsun 
0 oy
(604 puan) tarafından
Yaşın daha çok küçük her şeyi yapabilirsin yeterki eşin engel olmasın bu sürede çocuk yapma 

Annem üç çocuktan sonra ilkokul mezunu iken açıktan ortaokul ve lise verdi sonra yine açıktan çocuk gelişimi ve ilahiyat okudu memur olmasada şuna okulda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapıyor 

Tekrar söylüyorum yaşın daha çok küçük 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 412 göst.
31 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Elif21 (2,625 puan) tarafından soruldu
+1 oy
52 cevap 2,212 göst.
0 oy
14 cevap 736 göst.
30 Mart 2022 Diğer kategorisinde Hayal53 (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 939 göst.