0 oy
213 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (335 puan) tarafından

Köyden geldik kızlar, eve gelince kirlenmemiş çamaşırları bile yıkamam gerekiyor, 2 kere yıkadım koku hala var , ben duş aldım saç diplerime kadar sinmiş *** kokusu çünkü kayınpederin kerpiç evinin altında ahır var ev çok kokuyor 3 yıldır hayvanları çayıra götüremeyip altındaki bokları alamıyorlarmış söylenene göre diz boyu *** varmış aşağıdaki ahırda, hatta bol pireli olduğu için inmemi de istemiyorlar uzun zamandır görmedim aşağıyı görmek de istemem. Kayınpedere o kadar öfkeliyim ki 3 yıl madem bakmadığın hayvanı neden diriyken satmazsın şimdi ısrarlarım üzerine satıyorlar ama çektiğimi bir ben bilirim. Her bayramda köye gittik ve eşim 10 gün kalmak istedi eve dönerken üzerimde yüzlerce pire ısırığı ve alerjim olduğu için deliler gibi kaşınıyor butun vücudum kıpkırmızı noktalarla dolu ve kaşımaktan kanlar akmış halde yıllarca bunu çektim ta ki ben 2 aylık lohusayken de ısrarla götürmek istedi karşı koyamadım bu sefer dikişli halimle çektim onları ve o korkulu kaygılı halimle köydeki böcekler örümcek de hep beni buluyor gibiydi bu haşarat konusu aşırı korkmasam da lohusayken çok ciddi psikolojik travma bıraktı bende ve o dönem ben artık gitmiyorum diye rest çektim eşime, ikimiz de lohusayken köye gittiğimiz için bin pişman olduk ben uçakla erkenden atlayıp geldim zaten. 

Neyse1 sene bu yüzden gitmedik ama eşimin köyü sonuçta eninde sonunda gitmek gerekiyordu gene bu bayram yine gittik bu sefer 5 günden fazla asla kalmam dedim ve beni yine kandırmaya çalışırsan anahtarı da çocuğu da alır İstanbul a yola çıkarım dedim, o uyumlu kadının yerini vahşi bir halim aldı resmen. 5 günde 120 den fazla pire ısırmasıyla ucuz atlattım denir mi bilmem yine kan götürdü vücudumu ama en azından bu sefer 5 gündü....Ev yine aşırı ahır kokuyordu ama ne diyebilirsin alışıyorsun içindeyken mecbur. Ahıra giden kapının önünden başlıyor saman çöpü ve toprak pislikleri tüm eve yayılıyor, evi kokutan şey bu olabilir diye düşünüyorum. Ve sürekli kaynanam köy olunca toprak ev temiz tutmak zor diyor ama ben kabul etmiyorum köy demek pislik demek olamaz bu nasıl bir şey , ayrıca tavandan yağmadığı ahırdaki kapıdan eve yayıldığı belli yani... Ha bunu yapan kayınpederim ve gerçekten çok aksi ve zor bir adam, anneme de çok sataşıyor onunla yaşamak çok zor bu da ayrı konu... 700 km öteden yoldan geliyorum ve kayınpederimin anneme bir turlu bitmek bilmeyen taramalı tüfek gibi hakaretlerini duymaya maruz kalıyoruz sürekli konuşuyor bir de susması yok..., yavaştan sesimi çıkarmaya başladım artık, bilmiyorum bunun sonu ne olacak ben de mi bir gün bağırıp çağıracam acaba, yeni gelinken bile kadına şiddet uyguladı gözümüzün önünde hafiften hiç utanma da yok bu adamda, yaşadığım şeyler gerçekten bana dehşet gibi geliyor...

Köylerde pire olurmuş zaten (!) bunu bana normalleştirmeye çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Evlerin altında ahırlar olurmuş bunu da kabul etmiyorum, madem bunda ısrarcılar Karadenizde ahırlarda hayvanların altını hergun alırlar ahıra özel kıyafet vardır kayınpederim gibi ustu b***toprak şekilde sofraya oturulmaz eve de girilmez. İşin acı kısmı köyde 2 akrabanın daha evine girdik onlarda böyle koku yok, bizde ahır var koku içinde yaşayan biziz. 

Bahçeleri çöp pislik dolu, anneme dedikki anne bahçenizi biz temizlemek istiyoruz ama yılda 2 kez geliyoruz geldiğmizde yeniden aynı görmekten korkuyoruz ne dersin bu işe dedim. Ne yapacaksın dedi. Hurda gibi duran eşyaların her birini soracağım ne yapacağınızı, geri kalan çöpleri torbalara dolduracağız 30 yıldır kaldırmadığınız taşların üstündeki saman çöpü toz yaprakları suyla yıkayacağım dedim. Dediki o hurdaları babanın satması gerekiyor kaldırıp başka yere koymak lazım dedi. Dedim nereye koyacaksın koyduğun yer nereye benzeyecek ve bu hurdalar kaç senedir burada dedim. 20-30 yıldır dedi.... Kızlar 20-30 yıldır hurdalar bahçedeymiş yani eşim kendini bildi bileli o ev öyle. Benim eşimi bile o evi insan gibi oturukacak hale getirmek için ikna edemememin sebebi bu... memurluk yapmış kayınpeder ama para yok diyır, bahçeli evin verandası bile yok, babam camları açtırmıyor havasız ve karanlık oluyor, karanlık içinde bo***okusunda oturuyoruz. Eski halin fotoğraflarını gördüm eve kanepe bile alınmamış sandalye takımı alınmamış duvarda asılı eşya asmalık kirli bezin bile konumu herşeyi aynı. Evde değişen şeyler kaynım banyo ve mutfak yapmış annesine, eşim de beyaz eşya almış... 

Bunun sonu ne olacak merak ediyorum, sabredilmeyecek şeye mi sabrediyorum bilmiyorum ama eşim söz konusu ne yapabilirim, zaten vermeye utandığım tepkiyi yeni yeni vermeye başladım artık...

Tek miyim bu pisliği bu derece şiddetli yaşayan acaba...

8 Cevaplar

0 oy
(13,419 puan) tarafından
köyde akrabam yok, uzun uzadıya hiç kalmadım ama gördüğüm köy evleri de gayet temiz, koyunu, keçisi, ineği olan evlerdi. Yani temizleyemiyorsan yapma. hastalık kapar insan. ben bunların üstüne daha gitmezdim köye. o sıkıntıyı çekmek zorunda değilim ya adam akıllı ahırı başka yere alsın ya da evi, ondan sonra kendi canımı hele ki çocuğumu sokakta bulmadım 
(335 puan) tarafından
Keşke başından böyle sert çıkabilseydim, şehirde doğdum büyüdüm ama koyun gibi yetiştirilmişim
-Reklam-
0 oy
(12,868 puan) tarafından
Valla ben koyu cok seviyorum. Bizimki çok uxak esiminkine gidiyoruz. Eaimin dedigim anneannesi dedesinden kqlma kayincalidem kaliyo bizde sık sık ona gidiyoruz. Bizde ****** yok ama amcasinin oglunda var asada hemde ne ararsan inek.koyun kecinkedi kopek kaz hindi tavuk kaplumbaga yavrular falan. Ama kimsede ne *** kokusu duydum nede pire gordum inanki. He bak kertenkele var catida onadq bisey yapmak istemiyorum zaten yavrular falan oluyo bide gecen bayramda fare oldu. Ona zehir koydu hemen kaynanam zehri aldi öldü
(335 puan) tarafından
Benim kaynanamın da tezgahından fare geçti. Dedim ki çamaşır sulamak lazım ne dedi biliyor msun, yıka yeniden geçer bu yüzden gerek yok dedi.... Anlatırken çıldırıyorum
0 oy
(4,183 puan) tarafından
Doğma büyüme koydeyim ben ahirimiz var ama evin altında değil uzakta annemgilin orda bı komşumuz vardı ahırları evin hemen altındaydı evleri gerçekten çok temiz ve kapının önüde bı o kadar temizdi. O senin kaynatanın temizliğini gösteriyor biraz. Sabah akşam uzerimi değişir öyle giderim hayvanların yanına isim bitincede abdest alır gibi yıkanır çıkarım eve rutin olarak evim de ahir kokmuyor bende yani 
(335 puan) tarafından
Diyorlar ki pire keçi bokunda olur koyun inek boku ıslaktır olmaz, keçimiz var ondan diyorlar. Gel de çıldırma.... Havasız diyorsun çok mümkün çünkü sevgili kayınpederim ortam havalandırmaktsn nefret eder ben ne bahtsızım...
(4,183 puan) tarafından
Keçi bilmiyorum da halam da keçi besledi ama öyle bir sorun yok dediğim gibi havasızlıktan olur bakimsizliktan
(335 puan) tarafından
Lanet etmemek için zor tutuyorum kendimi Allah'ım bu nasıl bir çile
(4,183 puan) tarafından
Bakamicagi hayvanları da satsinlar o vakit ne pisliğin içinde yatıp kalkıyorlar eşin ne diyor peki bu duruma
(335 puan) tarafından
Eşim pasif... İşte köy hayatı işte onlar da öyle işte para yok pul yok bilmem neyy anca problem üretir çözüm yok...saolsun beyaz eşya almayı akıl etmiş benimki ama neden kayınpeder etmedi bunu zoruma gidiyor

Hayvanları bu sene satacaklardı kurbanda birkaç tane kalmış işte. Yine bokluğun içine gittim bu bayram sırf çabalıyorlar diye ama sonuç aynı gene. Budnan sonra aşağıdaki b***çukurunu temizlemeden gelmem diyim bari
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Benim köyde babannemin anneannemin de ahırları yakındı ama böyle bişey hiç yaşamadık ikiside tertemiz ederdi evi ahırı bakamayacaksa önceden satsaymis

Ben öyle yere eşimin köyü bile olsa gitmem.
(335 puan) tarafından
Çok haklısın yeni yeni sesimi çıkarıyorum çok geç kalmışım daha neleri yuttum bi de
(1,692 puan) tarafından
Hiç birşeyi yutmadim direk kaynanama kendim dedim eşime zaten hiç susmadim şimdiye kadar rezillik çektirmek için mi alıyorlar bizi sanki
0 oy
(20,083 puan) tarafından
Yani dostum bunlar iflah olmazlar gibi. Kendini boşuna yordugunla kalırsın. Bence gitme . 120 ısırık ne demek. Bu zaten en büyük sebep gitmemek için. Hasta oluyorum de gitme 
(335 puan) tarafından
Bebeğim bu en iyi dönemdi en az ısırık sayısıı 5 güne zor ikna oldu benim adam, yoksa gitmeyeceğim diyordum bir daha. Sizlerin yorumunu okudukça nelere sabrettim diyorum Allah'ım çoldırmamak elde değil, bir de özguvenleri yok, kırılmasınlar diye kibarca söyleye söyleye çok az şey değişebildi. Keşke eltim olsa bi de p görseydi şu olayları bakalım belki benden dişli olurdu kıymetim daha iyi bilinirdi. Kayınpederin davranışları çok sinir bozucu bir yandanda, gerçekten normal insan değil yani...
0 oy
(4,324 puan) tarafından
3 gün bende eşimin köyüne gittim pire falan Yok ama ev pislik içindeydi temizledim ama hiç temizlenmiş gibi olmadı 3 gün aç kaldım kendi götürdüğüm ekmeği yedim geldim yün yatak yorgan verdiler yün alerji yaptı kaşıntıdan öldüm tek duam çocuklarım hastalık kapmadqn geldi Allah yardımcın olsun kuzum 
(335 puan) tarafından
Sizin normaliniz 3 gün demekki. Bizimki 10 gündü. Dedim bir daha gitmeyeceğim. Beni ikna etmek için 5 günde anlaştık ama bundan sonraki duruma göre başka şeyler de isteyeceğim gibi duruyor. Ahırı kapatıyorlar inşallah, kapatmadan gelmem diyordum ama geldim işte millet soruyor İstanbul da bayramda dikkat çekiyorduk neden kocanın köyüne gitmiyorsunuz diye, ondan mecbur dayandım
(4,324 puan) tarafından
Eşimin izni daha çok olsaydı kalırdı valla
Biz birde yaylaya ev yapılıyor onun için gittik bayrammış dinlenmeymiş hiç yoktu evde dursam 2 çocukla o kadar yorulmazdım
0 oy
(4,317 puan) tarafından
Ben köyü çok severim, bizimde ineklerimiz danalarimiz var ama ahıra gir tertemiz her gün temizlenir kapımızın önüne yapsın anında temizlenir tek biz değil tüm köy öyledir. Her taraf yeşillik mis gibidir evlerimiz asla kokmaz ahıra girilen kıyafet farklıdır ev farklıdır. Ama senin eşinin ailesi bakamiyorsa bıraksınlar yazık o hayvanları pisliğin içinde yatiriyorlar. Bu kadar nasıl rahatlar çok merak ediyorum 
(335 puan) tarafından
Siz Karadenizde mısnız hangi şehir ilçe merak ettim. Aynı annemlerin rizedeki ahırlardan bahsediyor gibisiniz. Ben de çok merak ediyorum ve çıldırıyorum benim gibi titz birine naısl denk geldi böyle bir aile diye. Eşime ilk buluşmadan demiştim ben titiz biriyim diye. Ve bi ara yanlış anlaşılma oldu sanki böyle köhne yerlerde kalabilirmiş gibi konuşmuştu ben de ona ayrılmak istediğimi söylemiştim, sonra toparladık evlendik. Ve gittiğim evin hali...
(4,317 puan) tarafından
Yok canım bizim memleket muş :) bizim köyümüz titizdir özellikle kendi ailem aşırı titizidir canim.  Allah sana sabır versin asla su bile içilmez canim. Yine gidip 5 gün kalmışsın ben asla kalamam kalsamda hasta olurum yemek yiyemem ki.  Orada insan hastalık kapar çok merak ettim hangi memleket :))
(335 puan) tarafından
Gerçekten çok üzgünüm....;((( şöyle ki dağları ormanları var o köyün yemyeşil hem de renkleri o kadar muhteşem ve bazı tip ağaçları o kadar şık ve güzel duruyor ki,renk uyumu topraktaki kahve ve kızıl ton ile yeşili doğası mükemmel olduğu için ben de özledim biraz ondan da gitmek istedim ama eşime şart koştum evde durmayacağız hep ormana gidicez dedim. Bu kadar mükemmel bir doğa bahşetmiş Rabbim, insanlaryine de pislik bokluk içinde yaşamak için ellerinden geleni yapmışlar çıldırmamak elde değil
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Ayy ahırı olmayip şehrin ortasında oturup b.ok içinde yaşayan kayınpeder de aynı ne çöpleri atarlar nebisey mikropp yuvası bizimkinin köy versiyonu sizinki gibi olsa aynı olurdu muhtemel.kiz bizim köyde herkesin ahırı evinin altında asla pis koku yok.o ev halkının pd.liginden kaynaklanıyor hatv.anlar daha temizler inan.kaldi ki onların pokundan meyve sebzelein dibine konulur sobada ısınmak için yakılır.sizinki babmbaska bı boyut yavruş.Ben olsam gitmezdim kocan gidiosa gider sen gitme 
(335 puan) tarafından
Ya zaten köy şehir diye bir ayrım yok bunu yapanlara sinir olurum benim kaynanam maalesef kendi pisliğini Köydeyiz bahanesiyle savunuyor yav yok öyle birşey illa köyden soğutacaklar insanı, temiz insan pis insan diye bir şey var.... Ben de hep öyle dedim 1 yıl boyunca çok serttim ona karşı, seni tutan yok dedim, sonra çevrede insanların dikkatini çekti neden köye gitmiyorsunuz dediler sinir bozucuydı karı koca aramızda sorun var gibi dusunmesinler diye gittim ama anlaşmayla 5-7 maddelik. Biri de 10 değil 5 gün kalmaktı ama aldım yine payını...

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 649 göst.
22 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde smrmhmt (388 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,188 göst.
13 Ağustos 2019 Aile & Aşk kategorisinde Gulsn (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 242 göst.
8 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Mucizelerim4444 (176 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 416 göst.