Köyden geldik kızlar, eve gelince kirlenmemiş çamaşırları bile yıkamam gerekiyor, 2 kere yıkadım koku hala var , ben duş aldım saç diplerime kadar sinmiş *** kokusu çünkü kayınpederin kerpiç evinin altında ahır var ev çok kokuyor 3 yıldır hayvanları çayıra götüremeyip altındaki bokları alamıyorlarmış söylenene göre diz boyu *** varmış aşağıdaki ahırda, hatta bol pireli olduğu için inmemi de istemiyorlar uzun zamandır görmedim aşağıyı görmek de istemem. Kayınpedere o kadar öfkeliyim ki 3 yıl madem bakmadığın hayvanı neden diriyken satmazsın şimdi ısrarlarım üzerine satıyorlar ama çektiğimi bir ben bilirim. Her bayramda köye gittik ve eşim 10 gün kalmak istedi eve dönerken üzerimde yüzlerce pire ısırığı ve alerjim olduğu için deliler gibi kaşınıyor butun vücudum kıpkırmızı noktalarla dolu ve kaşımaktan kanlar akmış halde yıllarca bunu çektim ta ki ben 2 aylık lohusayken de ısrarla götürmek istedi karşı koyamadım bu sefer dikişli halimle çektim onları ve o korkulu kaygılı halimle köydeki böcekler örümcek de hep beni buluyor gibiydi bu haşarat konusu aşırı korkmasam da lohusayken çok ciddi psikolojik travma bıraktı bende ve o dönem ben artık gitmiyorum diye rest çektim eşime, ikimiz de lohusayken köye gittiğimiz için bin pişman olduk ben uçakla erkenden atlayıp geldim zaten.
Neyse1 sene bu yüzden gitmedik ama eşimin köyü sonuçta eninde sonunda gitmek gerekiyordu gene bu bayram yine gittik bu sefer 5 günden fazla asla kalmam dedim ve beni yine kandırmaya çalışırsan anahtarı da çocuğu da alır İstanbul a yola çıkarım dedim, o uyumlu kadının yerini vahşi bir halim aldı resmen. 5 günde 120 den fazla pire ısırmasıyla ucuz atlattım denir mi bilmem yine kan götürdü vücudumu ama en azından bu sefer 5 gündü....Ev yine aşırı ahır kokuyordu ama ne diyebilirsin alışıyorsun içindeyken mecbur. Ahıra giden kapının önünden başlıyor saman çöpü ve toprak pislikleri tüm eve yayılıyor, evi kokutan şey bu olabilir diye düşünüyorum. Ve sürekli kaynanam köy olunca toprak ev temiz tutmak zor diyor ama ben kabul etmiyorum köy demek pislik demek olamaz bu nasıl bir şey , ayrıca tavandan yağmadığı ahırdaki kapıdan eve yayıldığı belli yani... Ha bunu yapan kayınpederim ve gerçekten çok aksi ve zor bir adam, anneme de çok sataşıyor onunla yaşamak çok zor bu da ayrı konu... 700 km öteden yoldan geliyorum ve kayınpederimin anneme bir turlu bitmek bilmeyen taramalı tüfek gibi hakaretlerini duymaya maruz kalıyoruz sürekli konuşuyor bir de susması yok..., yavaştan sesimi çıkarmaya başladım artık, bilmiyorum bunun sonu ne olacak ben de mi bir gün bağırıp çağıracam acaba, yeni gelinken bile kadına şiddet uyguladı gözümüzün önünde hafiften hiç utanma da yok bu adamda, yaşadığım şeyler gerçekten bana dehşet gibi geliyor...
Köylerde pire olurmuş zaten (!) bunu bana normalleştirmeye çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum. Evlerin altında ahırlar olurmuş bunu da kabul etmiyorum, madem bunda ısrarcılar Karadenizde ahırlarda hayvanların altını hergun alırlar ahıra özel kıyafet vardır kayınpederim gibi ustu b***toprak şekilde sofraya oturulmaz eve de girilmez. İşin acı kısmı köyde 2 akrabanın daha evine girdik onlarda böyle koku yok, bizde ahır var koku içinde yaşayan biziz.
Bahçeleri çöp pislik dolu, anneme dedikki anne bahçenizi biz temizlemek istiyoruz ama yılda 2 kez geliyoruz geldiğmizde yeniden aynı görmekten korkuyoruz ne dersin bu işe dedim. Ne yapacaksın dedi. Hurda gibi duran eşyaların her birini soracağım ne yapacağınızı, geri kalan çöpleri torbalara dolduracağız 30 yıldır kaldırmadığınız taşların üstündeki saman çöpü toz yaprakları suyla yıkayacağım dedim. Dediki o hurdaları babanın satması gerekiyor kaldırıp başka yere koymak lazım dedi. Dedim nereye koyacaksın koyduğun yer nereye benzeyecek ve bu hurdalar kaç senedir burada dedim. 20-30 yıldır dedi.... Kızlar 20-30 yıldır hurdalar bahçedeymiş yani eşim kendini bildi bileli o ev öyle. Benim eşimi bile o evi insan gibi oturukacak hale getirmek için ikna edemememin sebebi bu... memurluk yapmış kayınpeder ama para yok diyır, bahçeli evin verandası bile yok, babam camları açtırmıyor havasız ve karanlık oluyor, karanlık içinde bo***okusunda oturuyoruz. Eski halin fotoğraflarını gördüm eve kanepe bile alınmamış sandalye takımı alınmamış duvarda asılı eşya asmalık kirli bezin bile konumu herşeyi aynı. Evde değişen şeyler kaynım banyo ve mutfak yapmış annesine, eşim de beyaz eşya almış...
Bunun sonu ne olacak merak ediyorum, sabredilmeyecek şeye mi sabrediyorum bilmiyorum ama eşim söz konusu ne yapabilirim, zaten vermeye utandığım tepkiyi yeni yeni vermeye başladım artık...
Tek miyim bu pisliği bu derece şiddetli yaşayan acaba...